Riešia školy, čo majú deti oblečené?
Včera prišla dcéra zo školy s tým, že si ju zavolala zástupkyňa kvôli rifliam roztrhaným na kolenách. Vraj takéto nohavice nie sú do školy vhodné a nabudúce si má obliecť iné.
Trochu ma to zaskočilo, lebo nešlo o nič extra vyzývavé, len obyčajné deravé rifle. Máte aj u vás v škole takúto „módnu políciu“ a rieši niekto, čo majú deti oblečené?
@anonym_76811b Mám podobnú skúsenosť.Nasi študenti sú úspešní v rôznych oblastiach.95% z nich pokračuje v štúdiu na vysokých školách/u nás i v zahraničí/.O štúdium u nás má záujem 5-6 x viac detí, než ako ich je možné prijať... ale podstatné je, že nerieši sa štýl obliekania študentov, ale zároveň každý/každá vie rozlišovať príležitosti, keď je vhodné obliecť si slušné oblečenie/saty, sukňu, oblek,nohavice, košeľu,atd./,inak má prednosť pohodlie a funkčnosť
@anonym_299001 presne na to narážam v odpovedi vyššie 🙂
@anonym_299001 presne na to narážam v odpovedi vyššie 🙂
@anonym_76811b 👍
@anonym_autor máme definované v školskom poriadku - nemôžu nosiť vulgárne nápisy, crop topy, moc odhaľujúce oblečenie - to bola reakcia na tie zarezané kraťasy a áno, aj na potrhané rifle (pod zadkom, keď sa dievčatá zohli, bolo to ako gynekologická prehliadka). Škola si toto môže upraviť a každá to robí podľa seba.
@anonym_e98392 neviem teda ako autorka ale u nas mozme v takomto obleceni do prace uplne v pohode, nepracujeme priamo s klientami sme zavrety v kancli a sef uprednostnuje aby sme sa citili prijemne, v predchadzajucich zamestnaniach to tiez tak bolo, nie kazdy pracuje v banke alebo na recepcii kde su prisne dress kody
@anonym_91d84e my sme mali dress code aj na telefonickej linke, kde nás fakt nikto nevidel, rešpektovali sme.
@anonym_03f768 ani teplaky nie su v pohode, skola nie je skolka...
@lindusss2016 teplaky su aj riflové, ale urcite nie deravé oblečenie a ako sa hore spomínalo croptopy
Áno majú to aj moji, školský poriadok stačí čítať, čisté, slušné oblečenie, naši majú vyslovene napísané, žiadne potrhané rifle ako keby sa stretli s medveďom mňa to pobavilo, žiadne croptopy a nohavice kde trčí zadok a nohavičky pre nechávajúcih musia takto, rodič je od toho aby svoje dieťa usmernil
@anonym_autor Áno, väčšina škôl rieši aj to, čo majú deti oblečené, hlavne ak je to oblečenie nevhodné do školy (hlboké výstrihy, príliš krátke sukne, roztrhané a špinavé veci, nevhodná potlač - vulgárne nápisy atď.) a aj to, ako deti vyzerajú (dlhé farebné nechty, silný make-up, farebné vlasy, piercing, tetovanie...). Každá škola má svoj vlastný školský poriadok. Nájdeš ho pravdepodobne na webovej stránke konkrétnej školy. Prečítaj si ho a budeš vedieť, čo môže a nemôže dcéra nosiť oblečené do školy.
@anonym_c814e9 mnoooo😂😂😂 ja som si založila tik tok a neviem prečo, ale vyskakuju mi tam nejaké "lajfky" nastrocnych pubertaciek, ako si dovolia počas hodiny dávať live. Nechty ako Drakula sa vracia, mihalnice po obocie, kontúrka pod nosom, vlasy vysmalcovane a nonstop sa s tými Drakula nechtami v nich hrabu, Hellko na stole, cecky ven...
No ja byt učiteľ a takto ma natáčaju na hodine, rehotaju, reči ako 5 cenová, tak majú podmienečne vylúčenie a 3 zo správania a ako si všímam, tak sú to hlavne baby a nezabudnime na piercing. Škola=bordel a mohli by prísť aj rodicia sa sťažovať. A nie, nie som stará škola komunistická...
@lizatko1009 ja len dufam,ze to uz bola stredna skola,nie zs.
@anonym_autor Úprimne, toto počujem prvýkrát. Ja keď som chodila na ZŠ, mala som také celé dotrhané rifle, vtedy sa to nosilo a crop topy bežne, aj také úplne kratučké pod prsia. A napríklad spolužiačka aj také tie šortky, z ktorých trčí pol zadku, čo ma trošku dostalo, keďže to bolo podľa mňa nevhodné na 12 ročné..., A chlapci bežne chodili v teplákoch každý deň. Dokonca jedna spolužiačka už vtedy striedala vlasy z ružovej na fialovú, na modrú atď. A to som chodila na ZŠ normálne do mesta a toto bolo cca 15 rokov dozadu.
@anonym_91d84e my sme mali dress code aj na telefonickej linke, kde nás fakt nikto nevidel, rešpektovali sme.
@michaela329 ale ved samozrejme ak je stanovene tak clovek nepojde hlavou proti muru ved naco aj kazit si naladu za taku " prkotinu" ja len pisem ze to nie je vsade a naozaj sa najdu zamestnavatelia ktory si na to nepotrpia
V Taliansku ziadne tielka tricka nad pupok sukne nohavice nad kolena...
Ty chodis v roztrhanych nohaviciach do prace?
@anonym_autor A čo ťa na tom trápi? Nemáš 10 eur aby si jej kúpila normálne rifle do školy? Do školy sa chodí učiť nie predvádzať sa, svoj štýl nech si nechá na voľný čas... Ja by som bola za uniformy na školách, hoci chápem že v SK podmienkach je to nereálne hlavne z finančného hľadiska že kopa sociálne slabších by na ne nemala a štát si to nemôže dovoliť im zaplatiť. Ale škola slúži na vzdelávanie a nie na predvázanie sa.
@anonym_autor ja som "stará škola", ale v roztrhané rifle nevidím ako problém, ani tepláky. Učiteľky radšej nech učia. Samozrejme nejaké veľmi krátke tričká, sukne, výstrihy to by uz bol problém. Ak to majú však tak v školskom poriadku, tak asi nič nezmôžete.
Vídam kopec detí v teplákoch, ešte sa tvária, že to sú "elegantné" tepláky.
@anonym_autor ako sa dá tváriť, že mám elegantné tepláky? 🤣
Na gympli riesili, vdakabohu, kedze baby chodili ako stetky. Na umeleckej neriesia, tam skor chodia ako matohy.

@anonym_76811b chapem. Skola je nielen vzfelavacia institucia. Aj vychovna. Kazdy mame iny pristup a sposoby vo vychove. Ak si to skola zada do skolskeho poriadku ma (malo by sa) to respektovat.
Ako aj divadlo, kostol, svadba a pod.
Nie je to buzeracia. Je to ista formacia....
@anonym_093cf4 lenže v dnešnej dobe sa tieto štandardy menia všade.. ja napríklad pracujem v štátnom sektore a na celkom zaujímavej pozícii.. a teda pokiaľ nemáme tlačovku, alebo konferenciu, či nejdeme do Bruselu .. tak chodíme do roboty kľudne aj v potrhaných rifliach, šľapkách a krátkych topoch.. polka mojich kolegýň má tetovania, náušnice v nose a dve dredy.. sám náš druhý najvyšší je potetovaný .. ja ich mám 8.. ale na odbornosti to nikomu neuberá.. áno, pred 50 rokmi by to bolo nemysliteľné..
taktiež keď majú deti v škole niečo dôležité 1. školský deň, vysvedčenie, súťaž atď. nejdú v teplákoch.. vtedy sa oblečú tak, ako si to situácia vyžaduje.. prečo teda niektoré školy stále živia tento prežitok? Keď už v žiadnej oblasti to nie je také striktné a aj sudca má pod talárom šortky..?