Rodičia a EduPage. Ako riešiť nedostupnosť úloh?
To akože na čo vymysleli EduPage, keď učiteľka napíše, že nie je povinná tam dávať úlohy?
Máme na vyber spoločný účet, kam si rodičia posielame úlohy pre chýbajuce deti.
Moje dieťa nebolo v škole, pýtali sme si úlohy – všetko, čo robili v škole – a jednu úlohu nám zabudli dať. Stane sa, okej.
Ale moje dieťa prišlo domov s poznámkou, že nemalo úlohu, a darmo som písala učiteľke, stále si ide svoje.
@anonym_autor Presne, akurat som totalne vytocena z toho a hladam na nete ci je niekde ukotvene ze su panie ucitelky povinne informovat o prebranom ucive a ulohach chybajucich ziakov, kedze rodicia deti nechybajucich isto tuto povinnost nemaju...a este prvy stupen paneboze, koncia o pol jednej a cauky parky, to by nam bolo ostatnym sveta zit...
@tatapipka V zakone je dane ak sa nemylim, ze na zaklade ziadosti zakonneho zastupcu je ucitel povinny info poskytnut. Nie je ale povinny robit to automaticky. Takze treba napisat ucitelovi spravu a ten ulohu musi poskytnut.
@tatapipka V zakone je dane ak sa nemylim, ze na zaklade ziadosti zakonneho zastupcu je ucitel povinny info poskytnut. Nie je ale povinny robit to automaticky. Takze treba napisat ucitelovi spravu a ten ulohu musi poskytnut.
@anonym_fe137a taky zakon neexistuje slebo ak ano prodim poslire mi link. Ucitel je povinny poslat ulohy ziakovy ktory v skole nie je a je chory
@tatapipka sveta žiť,ale koľko času venuje učiteľ príprave napr, to už nikto nevidí...a o správaní detí ani nehovorím....
@arasidka123 aj my ostatni si robime pripravu do prace a casyo aj xez vikend alebo tetaz vecer ....to nikto nevidi ...ak by som stihla v praci ( co aj ucitelia maju minimalne 2h cas za den na administrativu !!!) Ak uci do 11 tak do 15.30 ma dost cadu ak uci 6 vyuc.hofin ma stale cas aj na afministrativu ( opravy pisomiek , maily, vykazy, pripravu. Kto sa stazuje nech neuci !!!! Kto nema rad deti nech radsej ide robit do tesca .
@gerdusha zaujímavé, že na strednej škole to išlo a fungovalo to 100% - takže niekde je proste chyba..... stále si myslím, že učiteľa nezabije, keď chorému žiakovi cez Edu napíše úlohu a na tom trvám🙂
@aduskatt aj dcera na gymnaziu maju oravidelne info ovucive, pisomkach na edupage. Syn na ZS od prveho rocnika uciteljy protestuju co niecsu povinne a pod. Dokonca musia mat slivnicek do kt.si zapisuju ukohy a rodic musi podpisat ...stary socialuzmus 🤪
@anonym_autor ahoj mňa ide z edu poraziť keď tam zasvieti úloha o 20:00 a neskôr ,už sa x krát stalo že učiteľka poslala úlohu alebo poznámky o 11 večer
@arasidka123 aj my ostatni si robime pripravu do prace a casyo aj xez vikend alebo tetaz vecer ....to nikto nevidi ...ak by som stihla v praci ( co aj ucitelia maju minimalne 2h cas za den na administrativu !!!) Ak uci do 11 tak do 15.30 ma dost cadu ak uci 6 vyuc.hofin ma stale cas aj na afministrativu ( opravy pisomiek , maily, vykazy, pripravu. Kto sa stazuje nech neuci !!!! Kto nema rad deti nech radsej ide robit do tesca .
@anonym_9f9ee2 prosím ťa a ktorý učiteľ učí do 11ej? lebo ani ten na prvom stupni nie......
A neverím, že keď napíšeš učiteľke správu, že je tvoje dieťa choré a prosíš ju o úlohy, že ti neodpíše.
@anonym_fe137a taky zakon neexistuje slebo ak ano prodim poslire mi link. Ucitel je povinny poslat ulohy ziakovy ktory v skole nie je a je chory
@anonym_9f9ee2 "Ak sa žiak ospravedlnene nezúčastní výchovno-vzdelávacieho procesu v základnej škole v trvaní viac ako jeden vyučovací deň, základná informácia o prebranom učive sa poskytuje rodičom žiaka, inej fyzickej osobe ako rodičovi, ktorá má žiaka zvereného do osobnej starostlivosti alebo do pestúnskej starostlivosti na základe rozhodnutia súdu, poručníkovi, opatrovníkovi alebo zástupcovi zariadenia, v ktorom sa vykonáva ústavná starostlivosť, výchovné opatrenie, neodkladné opatrenie alebo ochranná výchova, výkon väzby alebo výkon trestu odňatia slobody (ďalej len „zákonný zástupca“) na základe žiadosti zákonného zástupcu prostredníctvom elektronickej komunikácie alebo iným dohodnutým spôsobom, a to najmenej v rozsahu názvu prebraného učiva a informácie o domácej úlohe, ak bola zadaná."
Vyhláška 223/2022 Z. z., paragraf 2, odsek 9
A slov-lex tento dodatok neuvádza:"a to najmenej v rozsahu názvu prebraného učiva a informácie o domácej úlohe, ak bola zadaná."
Takto je to lepšie. https://www.slov-lex.sk/ezbierky/pravne-predpis...
@anonym_9f9ee2 prosím ťa a ktorý učiteľ učí do 11ej? lebo ani ten na prvom stupni nie......
A neverím, že keď napíšeš učiteľke správu, že je tvoje dieťa choré a prosíš ju o úlohy, že ti neodpíše.
@anonym_863e6b napr.na Zs v Ba II.obvod. Verte neverte v 2 rocniku mi odpisala ze si ulohy mame zistitvod rodicov...a vzdy to aj hovorila na rodicku a apelovala ze ona nie je povinna a je to jej dobra vola
@anonym_863e6b napr.na Zs v Ba II.obvod. Verte neverte v 2 rocniku mi odpisala ze si ulohy mame zistitvod rodicov...a vzdy to aj hovorila na rodicku a apelovala ze ona nie je povinna a je to jej dobra vola
@anonym_9f9ee2 tak to ma naozaj mrzí. Učitelia mojich detí nemajú problém odpísať mi do správy, čo si máme pozrieť. A to mám jedno dieťa už na SŠ. Na druhej strane - zamyslime sa my ako rodičia, ako sme ochotní pomôcť. Ja by som to urobila, ty možno tiež. A potom je tu ďalších 20 spolužiakov, čo nás odignorujú. Čia je to chyba? ľudia sú k sebe ľahostajní, zatiaľ čo od ostatných čakajú, že budú iní.

@anonym_autor Presne, akurat som totalne vytocena z toho a hladam na nete ci je niekde ukotvene ze su panie ucitelky povinne informovat o prebranom ucive a ulohach chybajucich ziakov, kedze rodicia deti nechybajucich isto tuto povinnost nemaju...a este prvy stupen paneboze, koncia o pol jednej a cauky parky, to by nam bolo ostatnym sveta zit...
@tatapipka sveta žiť,ale koľko času venuje učiteľ príprave napr, to už nikto nevidí...a o správaní detí ani nehovorím....