Rozdiely medzi chlapcom a dievčaťom vo veku 9 rokov
Prirodoveda domáca úloha
prosím Vás dcérka má na DU napísať 5 rozdielov medzi chlapcom a divčaťom vo veku 9 rokov. No ja že, výška, sila, živší /aj keď v ich triede sú dievčatá vyššie ako chalani a niektoré aj silnejšie/ čo by ste tam prosím dali? ďakujem
Tak ako, tie čo píšu, že sme ako matky duté ako bambusy, ja by som teda u detí vo veku 9 rokov nevedela vymenovať 5 fyzických rozdielov. Reálne keď si odmyslíme tradičné účesy, a teda, dáme si vedľa seba dievča a chlapca bez vlasov vo veku 9 rokov tak za mňa jediný rozdiel je v genitáliách.
@kulumulu123 Zosmiesnujes. Uloha bola vymenuj 5 rozdielov medzi chlapcom a dievcatom, ale konkretne vo veku 9 rokov. Ak ich vymenujes teraz vsetky spravne, tak si frajerka.
@stanulienkat mamicka ktora ma dieta a evidente uz aspon 1x mala sex a videla naheho muza🙃
@domculik Vieš čo ma zaráža? Ze sem mamičky zadávajú úlohy z prvej triedy základnej školy a keď bol covid, tak všetky boli virologičky, odborníčky na vakcíny... Dobre že si ich samy doma nevyrábali, do všetkého sa rozumeli. Keď začala vojna na Ukrajine, všetky boli strategičky a generálky, všetko najlepšie vedeli. A potom ich dieťa má úlohu koľko je 5 x 12 a potrebuju na to založiť diskusiu. To je pointa.
Chlapci maju pipiky,dievcata nie🤷♂️
Pane bože ženy 🙈 tento koník ma asi neprestane udivovať
Áno sú to banálne úlohy často na ktoré si mamičky pýtajú rady tuna ale tak čo je zle na tom si poradiť..
A navyše táto úloha je naozaj divne postavená. Ja som zadanie pochopila hľadať fyzické rozdiely a to veru nie je úplne jednoduché pri 9 ročných deťoch.
Kamoska AI. Tu je 10 krátkych rozdielov medzi chlapcom a dievčaťom vo veku 9 rokov:
1. **Záujmy**: Chlapci preferujú športy, dievčatá kreatívne aktivity.
2. **Komunikácia**: Chlapci sú priami, dievčatá detailne komunikujú.
3. **Hračky**: Chlapci majú radi autíčka, dievčatá bábiky.
4. **Hry**: Chlapci uprednostňujú akčné hry, dievčatá rolové hry.
5. **Sociálne interakcie**: Chlapci sú súťaživí, dievčatá preferujú spoluprácu.
6. **Módne preference**: Dievčatá sa zvyčajne viac zaujímajú o oblečenie.
7. **Zručnosti**: Chlapci môžu mať väčšiu zručnosť v technických hrách.
8. **Tvorivosť**: Dievčatá často prejavujú viac kreativity pri umení.
9. **Skupinové aktivity**: Chlapci preferujú tímové športy, dievčatá družstevné hry.
10. **Správanie**: Chlapci môžu byť viac aktívni a energetickí, dievčatá pokojnejšie.
podla mna je to uloha na zamyslenie a je dolezite, ze je to uloha z prirodovedy/biologie. netahala by som do toho vsetky tie socialne konstrukty typu kto nosi ake vlasy, aku farbu oblecka a kto sa s kym/cim hrava. keby sa ma moje dieta opytalo, tak by som mu povedala, ze vo veku 9r vidim rozdiel len v penise/vagine, kedze este nie su druhotne pohlavne znaky rozvinute (pokial nejde o predcasnu pubertu), vlasy moze mat kratke/dlhe dievca aj chlapec, hry a farby oblecka a zaujmy a sporty tiez nie su urcujuce, takisto tieto AI veci o kreativite a technickych zrucnostiach, auticka, babiky, no tak, to su prekonane veci. ako autorka sama pises, dievcata v 9r su casto vyssie, silnejsie a tazsie ako chalani, cize ani toto neplati... takze moj zaver by bol, ze tych 5 rozdielov neviem vymenovat prave pre vyssie uvedene. (a ako ucitelka by som bola s touto odpovedou spokojna, lebo by som videla, ze dieta sa nad tym ZAMYSLELO a neodpapagajovalo len nieco z internetu alebo spred 100 rokov).
@kulumulu123 ako sorry, ty si úplne mimo, vôbec tu nechápeš podstatu. Našťastie sú tu ženy, ktoré chápu a vedia poradiť. Niekedy je lepšie mlčať a to je tvoj prípad!
@loliki ďaľšia "múdra" Ako ja nemám slov, je tak ťažké pochopiť podstatu?! Lebo ak tu myslíš že rast tak vieš čo mi povedala dcéra? že od viac ako polovičky chlapcov je sama vyššia Vlasy, niekoľko chlapcov má dlhšie vlasy atď.... Všetko mi vedela vyvrátiť a mala pravdu. Nebola som si istá či idem na to správne, preto som sa pýtala. Ale to taká ako ty asi nikdy nepochopí.
@kulumulu123 ako prepáč, čítam si postupne príspevky a ty teda fakt prekvapuješ. Vidím, že si šťastný človek.....
@natalka13 vieš čo, vysvetlila som tu prečo som položila túto otázku. Ale čo mi prišlo smutné a ľúto, že presne tebe som xkrát radila ohľadom IT, Lignana tiež mi tie otázky nie vždy prišli ok, šak si vygooglim atď. Ale bola som rada, že ti pomôžem a teda hocikomu z tej skupiny, preto tu sme a nie hejtovať niečo, keď ani presne nepochopíme o čo ide. Je tu kopec žien, ktoré to pochopili.
Mamičky veľmi pekne ďakujem každej jednej ktorá mi poradila /a nehjtovala/ a teda som sa aj uistila že odpovede budú správne. Myslím, že sme ľudia a keď sa tu niekto niečo opýta, neznamená, že je blbý ako táčky. Ja osobne by som tu nikdy nikoho neurážala, ale to som ja. Prajem všetko dobré a ešte raz ďakujem ❤
@rebcav ja som a ty???
@rebcav ja podstatu chápem iba ma prekvapuje že sa dospelý človek potrebuje pýtať na neze aké sú rozdiely medzi 2 pihlaviami a vôbec nemám na mysli co ma každé z nich medzi nohami... Prepáč príde mi to dosť trápne a hovorí to samé za seba.... A áno keď som sa opýtala môjho 5r syna tak vedel vymenovať 5 rozdielov bez toho aby mu niekto musel radiť....
@kulumulu123 no ešte stále nechápeš......nevadí, všetko dobré Ti prajem viacej sa k tebe a tebe podob. vyjadrovať nebudem
@domculik dokáže to môj 5r syn takže frajerku tu môžeš robiť akurát tak ty ked je pre teba toto neprekonateľná úloha je to dosť smutné sorry
@rebcav Teším sa na tvoje ďalšie témy, keďže tvoje dieťa má 10 ročnú povinnú školskú dochádzku, tých DÚ bude ešte neúrekom. Keď sa človek opýta, vyzerá blbý 5 minút, ale keď sa neopýta zostane blbý celý život. Okrem Modrého koníka môžeš DÚ riešiť aj pomocou Google alebo Copilot, prípadne sa opýtaš manžela. Keď sa ti nepáčia odpovede múdrych na MK, skús si riešiť DÚ inde.
@rebcav mňa napadol napríklad hlas. Chlapci síce ešte nie sú zmutovaní, ale predsa keď niekto zavolá, vieš rozoznať či ide o chlapca alebo o dievča. Ale teda tiež by som pri tej úlohe nevedela, či to majú byť len fyzické rozdiely, v tom prípade by som ich 5 asi v tomto veku nenašla alebo rozdiely celkovo. A ešte mi napadlo, že dievčatá nosia náušnice, chlapci nie. To už skôr ako sukne. Ja som dievča v sukni nevidela ani nepamätám.
@kristiii ďakujem, áno veď práve. Ono teoreticky tie rozdiely poznáme, ale v skutočnosti je to úplne inak. Napr. dcérka hrá florbal a v mužstve je viacej dievčat ako chlapcov, tak sa mi napr. aj ťažšie vysvetlovalo, že chlapci sú rýchlejší, aktivnejší.... Ďakujem veľmi pekne za odpoveď 🙂
@loliki zaútočila si prvá ty aj urazila, ja som reagovala akcia-reakcia. Ty si doteraz nepochopila o čo ide... A mimochodom ročné dieťa ešte nevie o chromozonoch, neučilo sa ale tak to ty ako neskutočne múdra s vysokým IQ by si to mala vedieť. Presne to čakám, že moju otázku bude riešiť nie len SK ale celá EU 😘

@michbel ja som to brala tak že na väčšine obrázkov aj v učebniciach je zobrazené dievča s dlhými vlasmi a chlapec s krátkymi
Nikde som nenapísala že to tak musí byť. V dnešnej dobe už je úplne normálne aj chlapec v ružovej farbe. Ale napadlo mi to ako prvá vec okrem pohlavných orgánov. (Zameriavala som sa na fyzické rozdiely, nie na záľuby, emócie a pod)