Škola v prírode bez elektroniky. Výhody a názory rodičov
Rada by som vedela vas nazor na skolu v prirode, kde si deti nesmu zobrat ani smart hodiny ani mobil.Proste tyzden bez kontaktu s rodicom,ucitelkam mame zakazane volat.Oni informuju o dni ktory prezili s nasimi detmi cez Edupage
Nemam nic proti tyzdnu bez elektroniky, s cim by som ale mala problem, ze ucitelky vyhlasia, ze im rodicia nemaju volat.. Toto by sa mne nepacilo, aj ked ja by som isto nevolala "len tak", ale nepaci sa mi taketo ultimatum. Stale je to moje dieta zverene im a ja mam mat moznost sa skontaktovat s osobami zodpovednymi sa moje dieta.. Neviem, ako presne vam to bolo komunikovane, ale kazdopadne, ucitelky mohli poprosit, aby rodicia nevolali, lebo chapem, ze existuju aj taki, co budu vyvolavat 3x za den. Ale napriklad mat moznost napisat spravu, mail - formu nech si zvoli ucitelka, alebo vyhradi cas, kedy je schopna s rodicmi komunikovat, toto mne pride normalne, nie kategoricky odfajcit vsetkych, nech nevolaju.. A tiez by som ocakavala aspon strucnu info rodicom, ze docestovali sme v poriadku alebo dnes sme robili XY, vsetci su v poriadku.. toto predsa ocakavame aj od blizkych ludi, ked niekam idu, aby sa ozvali, ze su ok. A ak tuto moznost odoprieme detom, tak je psou povinostou uciteliek podat spravu rodicom.. Tiez by ma dost zaujimalo, ak su to mensie deti, ze ako bude prebiehat ich podpora, ked budu mat tazku chvilku, lebo je naozaj dolezite, aby aj na tomto ucitelky pracovali s detmi. SVP je pre mnohych hlavne o tom, ze su 1x bez rodicov niekde a zazivaju aj neprijemne pocity. Akurat ja si fakt nemyslim, ze nechat 6 rocne dieta "vykupat sa" v slzach a smutku ma byt cielom. Ucitelky musia mat premyslene, ako budu pracovat so smutkom a strachom a pod.. A toto by som ja chcela ako rodic vediet..
@akvi ale zato nemusí volať každý rodič separatne, autorka píše že sa budú pridavat foto na edupage. Či keď napíše, zažili sme super deň, tak musí jankova mama zavolať, či sa mal Janko super, a potom zavolá betkina mama, či náhodou sa Betka nemala ináč. Veď ak nemáš dôveru v učiteľa ako môžeš poslať dieťa do školy prírody s tým ucitelom
By sa ten ucitel mohol aj zblázniť keby musí každý večer každému rodičovi zavolať.
Ja sa fakt čudujem ,ako sme my bezmobilova generácia prežiť. A najsmutnejšie je to , že práve táto generácia má tuším s tým najväčší problém,žeby ich dieťa zažili aspoň časť toho bezmobiloveho "sveta"
@anonym_autor moje dieťa tak bolo pred tromi rokmi a prežili to všetci aj rodičia aj deti aj učitelia. Fakt sa čudujem,ako to ľudia zvládali pred 30timi rokmi 🤦🏻♀️
@akvi ale zato nemusí volať každý rodič separatne, autorka píše že sa budú pridavat foto na edupage. Či keď napíše, zažili sme super deň, tak musí jankova mama zavolať, či sa mal Janko super, a potom zavolá betkina mama, či náhodou sa Betka nemala ináč. Veď ak nemáš dôveru v učiteľa ako môžeš poslať dieťa do školy prírody s tým ucitelom
By sa ten ucitel mohol aj zblázniť keby musí každý večer každému rodičovi zavolať.
Ja sa fakt čudujem ,ako sme my bezmobilova generácia prežiť. A najsmutnejšie je to , že práve táto generácia má tuším s tým najväčší problém,žeby ich dieťa zažili aspoň časť toho bezmobiloveho "sveta"
@sense vôbec som nemala na mysli, že má každý večer volať každý rodič učiteľke, ani učiteľka každému rodičovi. Ale rodič má mať MOŽNOSŤ s učiteľkou komunikovať. Skús si ešte raz prečítať, čo som napísala.
@sense vôbec som nemala na mysli, že má každý večer volať každý rodič učiteľke, ani učiteľka každému rodičovi. Ale rodič má mať MOŽNOSŤ s učiteľkou komunikovať. Skús si ešte raz prečítať, čo som napísala.
@akvi ale keď túto možnosť bude chcieť využiť každý rodič tak učiteľ bude tráviť večeri informovaním rodičov, pretože veď rodič má na to právo . Prečo to nenechať radšej na učiteľa, veď ak niečo bude vážne učiteľ sa ozve.
Ako sa vraví "žiadne správy, dobre správy"
@akvi ale keď túto možnosť bude chcieť využiť každý rodič tak učiteľ bude tráviť večeri informovaním rodičov, pretože veď rodič má na to právo . Prečo to nenechať radšej na učiteľa, veď ak niečo bude vážne učiteľ sa ozve.
Ako sa vraví "žiadne správy, dobre správy"
@sense tu ale vôbec nejde o informovanie od učiteľa smerom k rodičom, ale opačne. Ja mám na to potrebu upozorňovať, pretože mám bohužiaľ skúsenosť, že rodičia sa nedokazali spojiť s učiteľkou a potrebovali riešiť nanajvýš urgentnú vec, ktorá nepočkala. A viem, ako tú situáciu prežívali, lebo som to riešila s nimi.
@michaela329 trosku nechapem co pises, samozrejme ked by dostal sok ja nepotrebujem aby mi on volal to som nikde nepisala. Ja som napisala nieco ine a to to, ze ak niekto ma alergie silne alebo ine zdr. problemy za mna je urcite vhodne aby sa kazdy den zavolalo rodicom ci je to dieta ok - kedze napr syn zvladne par dni v pohode a potom mozno to dolahne a spravia sa mu flaky po tvari a podobne.. to som tym myslela, ze urcite pojde len vtedy ak budem informovana o tom zdr. stave, co je podla mna uplne v poriadku podat hlasenie o stave. Tak ako ked ma niekto astmu, tak asi davaju vediet, ked sa zhorsi stav informuju, a uz potom sa riesi ci pojde dieta domov. Ja som nic nepisala o nejako anafylaktickom soku a tiez ma syn lieky aj epipen. A tiez maju zdravotnika aj vsetko ale taz denne napisat aspon smsku je snad v pohode.
@ema22270 v svp kazdy z dospelych maká a stara sa o deti nonstop,zodpivednost 24/7 takze keby mi rodič vyzadoval potvrdzujucu sms,ze je jeho dieta ok,tak ho pošlem do hája.Byt tam s detmi je super,riesit vsak nieco s rodicmi velakrat katastrofa.Uspokoj sa s tym co kazdy teda keby nieco vola ucitel alebo zdravotnik alebo tam dieta vobec nedavaj. Ubezpecujem ťa,ze alergici su tam sledovani zvlast pozorne,musim predsa vediet koho epipeny a lieky vlácim pi lese.
@anonym_autor Ja s takymito suhlasim, je to spravne... treba sa trochu odstrihnut sem tam a vela detom, ktore bez rodicov neboli nikdy robia aj tie par minutove hovory zle...
ked sa daco stane, zavolaju iny.. riesit ci nieco jedol, ci sa umyl, neumyl, co orbili.. povie ti potok ked pridu a nie od hlady ani spiny nezomru 🙂
Ja na to nemám vyhranený názor, ako škola povie, tak je, napriek tomu, že bežne nemajú vôbec obmedzený prístup k žiadnej elektronike 😉
@sense tu ale vôbec nejde o informovanie od učiteľa smerom k rodičom, ale opačne. Ja mám na to potrebu upozorňovať, pretože mám bohužiaľ skúsenosť, že rodičia sa nedokazali spojiť s učiteľkou a potrebovali riešiť nanajvýš urgentnú vec, ktorá nepočkala. A viem, ako tú situáciu prežívali, lebo som to riešila s nimi.
@akvi keby mám určenú vec ktorá ozaj nepočka, stačí napísať sms a učiteľ odpíše, zavolá , keďže sa to týka jedného dieťaťa , a nechce sa mi veriť že ak by to bolo také urgentne že to učiteľ odignoruje. A ak áno šla by som tam osobne.A v takom prípade by som ďalší krát dieťa do školy v prírode nepustila, lebo by som nemala dôveru ucitela
@akvi keby mám určenú vec ktorá ozaj nepočka, stačí napísať sms a učiteľ odpíše, zavolá , keďže sa to týka jedného dieťaťa , a nechce sa mi veriť že ak by to bolo také urgentne že to učiteľ odignoruje. A ak áno šla by som tam osobne.A v takom prípade by som ďalší krát dieťa do školy v prírode nepustila, lebo by som nemala dôveru ucitela
Učiteľka neodpísala a nijako nereagovala. To bol problém. Vyriešilo sa to cez moju kamarátku učiteľku, ktorá mala tel číslo na učiteľku z inej triedy, ktorá tam tiež bola. Preto píšem, že učiteľ by si v každom prípade mal vyhradiť čas, keď pozrie telefón a mail, či ho niekto urgentne nezhana.
@anonym_autor A potom sa ženy čudujú, že majú mužov tzv. "mamine cecky" 😝 Pritom ony také cecky samé vychovávajú🙈 Aby chúďatko malé neumrelo, lebo nezavolá mamičke 🙈
Učiteľka neodpísala a nijako nereagovala. To bol problém. Vyriešilo sa to cez moju kamarátku učiteľku, ktorá mala tel číslo na učiteľku z inej triedy, ktorá tam tiež bola. Preto píšem, že učiteľ by si v každom prípade mal vyhradiť čas, keď pozrie telefón a mail, či ho niekto urgentne nezhana.
@akvi v takom prípade by som viac na týždeň dieťa s takou učiteľkou nepustila, ale to zas neznamená že keď jedna je takáto že vaetcia sú takíto.

@michaela329 no to je super s tou stravou, to viem urcite potom nahlasit co z toho moze, alebo teda si vyberieme. Vsak on chodi aj na denne tabory aj na prespavacky do skoly mavaju piatky niekedy ale aj to je iekedy problem strava. Ale davam z domu, ked sa da, ale tam urcite budu varit aj viac jedal oni tam idu asi 3 triedy urcite pojde viac deti s alergiami.
@ema22270 nevyberiete, oni naplánujú a informujú - rodičia reagujú, či tam nie je nevhodný alergén. Napríklad sme nahlásili celiatikov a hotel síce zabezpečil bezlepkové knedle, ale mamina zabudla na alergiu na zeler - našťastie chlapec sám odmietol, že takú omáčku nesmie kvôli zeleru - niekedy tie deti funguju lepšie ako my. Je to všetko o komunikácii. Ešte sa mi teda nestalo, aby nejaké z detí nejedlo že vôbec nič - pretože sú také vybehane, vyšantené a motivované skupinou, že by zjedli aj klince s makom.