icon

Som sklamaná z prístupu učiteliek. Ako to riešiť?

10. sep 2026

Som max sklamana zo spravania uciteliek. Sama som ucitelka, ale ake reci si dovolia kolegyne ucitelky nielen k mojim detom, som zhrozena. Mate aj vy zle skusenosti? Ja by som si teda nedovolila ziakom povedat take reci, ake kolegyne hovoria nielen mojim detom. Da sa to nejako riesit? Viem, ze dnesne deti su ine, urecnenejsie, zive, hlucne, ale aby ponizovali, strapnovali deti? Hnus.. 😞

Strana
z2
anonym_195f4a
10. sep 2026

Dá. Tým, že im ako kolegyniam povieš, že ich správanie je nevhodné.

anonym_881b3c
10. sep 2026

@anonym_autor napríklad?

anonym_c2df2b
10. sep 2026

A kolegyniam si uz povedala, ze prekracuju hranice?

anonym_3ea4a0
10. sep 2026

@anonym_autor co konkretne povedali? Ved menuj presne a nie tliachat omacky okolo

petronelag
10. sep 2026
@anonym_3ea4a0

@anonym_autor co konkretne povedali? Ved menuj presne a nie tliachat omacky okolo

@anonym_3ea4a0 Je pravda, že sú rozné učiteľky a niektoré by tam ani nermali byť, lebo skôr zanechajú stopy na deťoch, ale aj povedať im to je riziko, lebo potom sa postarajú, aby ste z tej školy museli odísť, videla som viac takých prípadov, aj v špecialnej škole bolo jedno dieťa, ktoré rado opakovalo, ako učiteľky nadávali, to bolo čo počúvať.

anonym_8fbda7
10. sep 2026

Pokus o rozhovor bol?

autor
10. sep 2026
@anonym_195f4a

Dá. Tým, že im ako kolegyniam povieš, že ich správanie je nevhodné.

@anonym_195f4a nie su priamo moje kolegyne..co mi moje deti doma rozpravaju..sa na inych skolach..

tenerifka
10. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_195f4a nie su priamo moje kolegyne..co mi moje deti doma rozpravaju..sa na inych skolach..

@anonym_autor sa na inych skolach co? Pises, ze si ucitelka, ale absolutne sa nevies vyjadrit....

autor
10. sep 2026
@tenerifka

@anonym_autor sa na inych skolach co? Pises, ze si ucitelka, ale absolutne sa nevies vyjadrit....

@tenerifka 🤣pisala som to v hneve. Nechcem byt konkretna. Myslela som "kolegyne"-akoze tiez ucitelky.
Ponizuju deti, zosmiesnuju. Som z toho smutna..

autor
10. sep 2026
@tenerifka

@tenerifka su na inych skolach. SU. Nie sa🤦‍♀️🤣

anonym_391066
10. sep 2026
@anonym_autor

@tenerifka 🤣pisala som to v hneve. Nechcem byt konkretna. Myslela som "kolegyne"-akoze tiez ucitelky.
Ponizuju deti, zosmiesnuju. Som z toho smutna..

@anonym_autor Upokoj sa a konkretizuj. Posúdime, či je to naozaj také tragické plus fakt, že to vieš sprostredkovane od iných detí....

anonym_a76433
10. sep 2026

Ako učiteľka by si mala vedieť, že je zbytočné si vytvárať obraz na základe jednej strany a ak chceš byť objektívna, tak treba vypočuť aj druhú stranu.
Zároveň si ako učiteľka myslím, že by mali byť prísnejšie parametre na učiteľov a niektorí nemajú v školstve čo robiť. To je proste fakt. Nielen správanie k žiakom, ale to neustále vyplakávanie má už ubíja - nečudujem sa, že sme potom pre niekoho psychicky labilni ľudia.

anonym_9ccf24
10. sep 2026

@anonym_autor chces na tom nieco zmenit ? No vela moznosti nemas - bud s tym dane ucitelky konfrontujes alebo dieta prelozis na inu skolu.

anonym_6b60fe
10. sep 2026

Komentare o tom ako na spravani uciteliek nikdy nie je nic zle a hlupe decka z cukru by mali drzat hubu a pocuvat o 3 2 1

anonym_aece85
10. sep 2026
@anonym_autor

@tenerifka su na inych skolach. SU. Nie sa🤦‍♀️🤣

@anonym_autor Vzdy sa da riesit. Oslovit vedenie, napisat list s konkretnymi vecami, co dane ucitelky/ucitelia robia, ziadne take vagne veci, ktore opisujes tu.

Ja som napr riesila ako triedna ucitelka kolegynu, ktora strasne kricala na mojich ziakov, hoci to boli sikovni ziaci, ale ona si asi neuvedomovovala, co na hodine robi. Stacilo sa porozpravat s vedenim, oni ju oslovili a zmenilo sa to. Niekedy ta osoba jednoducho nevie, ze sarkasticke poznamky alebo bezdovodny krik mozu dieta ranit.

autor
10. sep 2026
@anonym_391066

@anonym_autor Upokoj sa a konkretizuj. Posúdime, či je to naozaj také tragické plus fakt, že to vieš sprostredkovane od iných detí....

@anonym_391066 nechcem byt konkretna. Slovne ponizuju. Hnusne. A viem to aj od inych deti. Je to smutne...

anonym_d5e528
10. sep 2026

No a to si este nevies predstavit ako sa odbavuju niektore na detoch so SVVP miesto toho,aby im pomohli ich zosmiesnuju,ponizuju pred spoluziakmi,ale ked ich konfrontujes,tak hotovy anjel zoci-voci.

autor
10. sep 2026
@anonym_9ccf24

@anonym_autor chces na tom nieco zmenit ? No vela moznosti nemas - bud s tym dane ucitelky konfrontujes alebo dieta prelozis na inu skolu.

@anonym_9ccf24 viem, ake mam moznosti..

anonym_3f1460
10. sep 2026

@anonym_autor čo konkrétne hovoria?

mandzula
Autor odpoveď zmazal
mandzula
10. sep 2026
@mandzula
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_3f1460 Dcera mala triedu vedla triedy prvostupniakov, ktorym ucitelka hovorila "vy moje telce" a chalanovi, Romovi, Belino dilino. Ta ista ucitelka ucila uz aj za mojich skolskych cias a vzdy bola taka.

anonym_21796a
10. sep 2026
@anonym_3f1460

@anonym_autor čo konkrétne hovoria?

@anonym_3f1460 sa nedozvies, tu sa vari z vody, pani je znechutena.

euka210
10. sep 2026

@anonym_autor ked bol "problem" s ucitelkou, co a ako hovori, tak sme sli s manzelom za triednou a riesili to. Ale ucka len vrieskala na vsetkych a nas citlivy introvertny syn a aj spoluziak to brali velmi osobne 🤦‍♀️
...ale viac krat sa nam stalo, ze syn niektore slova pochopil inak ako triedna myslela...uz je v puberte a uz ju ma na haku, takze uz nie su problemy 😀
Pytala by som sa inych rodicov, ake maju oni info a az tak riesila s triednou. Ale kedze si ucitelka, vies, ze pokial vedenie stoji za ucitelkou, nic sa nezmeni.

merkelica
10. sep 2026

prave kvoli tomu asi nedam svoje diet a do skoly

anonym_197ac3
10. sep 2026

Pises len cast. Bud to nie je az take strasne. A ak hej tu debata ti nepomoze-riest to v konkretnej skole. Ver ale ze su decka s ktorymi sa ale inac niekedy neda. Ak ta posle do .... tak uz aj ucitel strati slova....

svetlonos
10. sep 2026
@merkelica

prave kvoli tomu asi nedam svoje diet a do skoly

@merkelica
A ako to chces riešiť? Vieš riešiť domskolacyvo kvalitné?

merkelica
10. sep 2026
@svetlonos

@merkelica
A ako to chces riešiť? Vieš riešiť domskolacyvo kvalitné?

@svetlonos presne tak, domskolactvo

svetlonos
10. sep 2026
@merkelica

@svetlonos presne tak, domskolactvo

@merkelica
A máš na to podmienky? Vieš ostať tak dlho bez práce, mať garanta a podobne? Ako to funguje na SK?

zuzanka.zuzu
10. sep 2026
@svetlonos

@merkelica
A máš na to podmienky? Vieš ostať tak dlho bez práce, mať garanta a podobne? Ako to funguje na SK?

@svetlonos žiaľ funguje to tu dosť vo veľkom... myslela som si že to len zopár uderencov nechá deti doma ale votrela som sa do pár uzatvorených skupín na FB a dpče ich sú mraky 🙈 a potom som si začala všímať že dosť veľa detí je počas dňa mimo školy, s rodičmi na nákupe, na ihriskách... doteraz som bola v tom že sú to Ukrajinci ktorí študujú na diaľku ale kks, však to platilo možno prvý rok vojny. a plus toto sú slováci takze som si zle myslela. z toho mi vyplynulo že domškoláci 🙈 Mária Terézia sa v hrobe obracia 🙈

merkelica
Včera o 04:01
@svetlonos

@merkelica

@svetlonos ano podmienky na to vsetky mam 😊

Strana
z2