icon

Som sklamaná z prístupu učiteliek. Ako to riešiť?

10. sep 2026

Som max sklamana zo spravania uciteliek. Sama som ucitelka, ale ake reci si dovolia kolegyne ucitelky nielen k mojim detom, som zhrozena. Mate aj vy zle skusenosti? Ja by som si teda nedovolila ziakom povedat take reci, ake kolegyne hovoria nielen mojim detom. Da sa to nejako riesit? Viem, ze dnesne deti su ine, urecnenejsie, zive, hlucne, ale aby ponizovali, strapnovali deti? Hnus.. 😞

Strana
z2
anonym_9380c1
Včera o 04:08
@anonym_autor

@anonym_391066 nechcem byt konkretna. Slovne ponizuju. Hnusne. A viem to aj od inych deti. Je to smutne...

@anonym_autor sorry, ale ty máš od učiteľky brutálne ďaleko 🤦🤣 tvoje vyjadrovanie patrí akurát tak ofučanej stredoškoláčke, ktorá je nahnevaná na učiteľku 🤦🤣 takže asi tak

vevesh
Včera o 04:27

@anonym_autor veci sa riesia a su veci, na ktore sa mas pravo stazovat. A ich riesenie zavisi od vedenia. Jedno dieta malo ucitelku, ktora bola rasistka od kosti a posledna kvapka bola, ked mi povedala, ze moje dieta je pre krajinu dobre akurat tak ako upratovac- v prvom rocniku na ZS! Dieta som prelozila na inu skolu. Ale napriklad, ked som narazila na rovnaky problem nedavno, po podani staznosti ucitela suspendovali, zatial na neurcito. Takze treba sa ozvat a podla zavaznosti problemu riesit dalej alebo zmenit skolu, ak by dany ucitel bol "nepostradatelny a nevymenitelny"...

aurelia2000
Včera o 04:29

@anonym_autor Treba vydržať, rozšírime kapacity pedagogických fakúlt, naberieme všetkých stvorkarov, nech si spravia diplomy, minule bol článok, že študenti týchto fakúlt oducia popri štúdiu!!! 20 hodín za 800€ (kedy asi študujú?), to bude Slovensko ešte len hviezdou v PISA testoch. Učiteľky s 1200€ platmi povyhadzujeme, ojoj, to bude úspora na vzdelávaní! Bude ako nebolo!

anonym_3ea4a0
Včera o 08:02
@anonym_autor

@anonym_391066 nechcem byt konkretna. Slovne ponizuju. Hnusne. A viem to aj od inych deti. Je to smutne...

@anonym_autor ked nechces byt konkretna, tak poťom si kludne mozes vymyslat. Takze s tymto tvojim prispevkom si akurat tak mozes trhnut. Stazovat sa a nevediet veci pomenovat pravym menom, je trapne a zbabele

svetlonos
Včera o 09:28
@zuzanka.zuzu

@svetlonos žiaľ funguje to tu dosť vo veľkom... myslela som si že to len zopár uderencov nechá deti doma ale votrela som sa do pár uzatvorených skupín na FB a dpče ich sú mraky 🙈 a potom som si začala všímať že dosť veľa detí je počas dňa mimo školy, s rodičmi na nákupe, na ihriskách... doteraz som bola v tom že sú to Ukrajinci ktorí študujú na diaľku ale kks, však to platilo možno prvý rok vojny. a plus toto sú slováci takze som si zle myslela. z toho mi vyplynulo že domškoláci 🙈 Mária Terézia sa v hrobe obracia 🙈

@zuzanka.zuzu
Mňa by reálne zaujímalo, či tie deti a koľko percent z domskolakov sú schopné urobiť maturitu napríklad. Oni musia robiť každý rok skúšku. Pokiaľ neurobia, domskolacyvo je ukončené a dieťa musí do školy.

valria
Včera o 11:51
@svetlonos

@zuzanka.zuzu
Mňa by reálne zaujímalo, či tie deti a koľko percent z domskolakov sú schopné urobiť maturitu napríklad. Oni musia robiť každý rok skúšku. Pokiaľ neurobia, domskolacyvo je ukončené a dieťa musí do školy.

@svetlonos Alebo či sú schopné kooperovať, prispôsobiť sa, znášať autority či tlaky zhora, dodržiavať reżim, termíny...rovnako ich superrodičia- polyhistori🙂)

anonym_9ccf24
Včera o 13:56

@valria syn odkazuje ze ano. Zatial je sice len na VS ale zmaturoval bez problemov (aj z matiky na 1).
@svetlonos mladsi je este len na strednej, no dostal sa tam bez prijimaciek vdaka vysledkom Monitoru v deviatke. Patri medzi najlepsich z triedy.
Viem, ze dve deti nic nedokazuju a su rozne extremy. No odsudzovat vsetkych domskolakov len preto, ze blizsie do toho nevidite mi pride odvazne.

svetlonos
Včera o 18:41
@anonym_9ccf24

@valria syn odkazuje ze ano. Zatial je sice len na VS ale zmaturoval bez problemov (aj z matiky na 1).
@svetlonos mladsi je este len na strednej, no dostal sa tam bez prijimaciek vdaka vysledkom Monitoru v deviatke. Patri medzi najlepsich z triedy.
Viem, ze dve deti nic nedokazuju a su rozne extremy. No odsudzovat vsetkych domskolakov len preto, ze blizsie do toho nevidite mi pride odvazne.

@anonym_9ccf24
Ahoj, ja neodsudzujem, len ma to úprimne zaujíma. Zastávam názor, že i i keď je to teoreticky pre všetkých, prakticky je to úplne iné. Nie všetci na to majú, keď neberiem v úvahu financie, aké kapacitu naučiť deti, byť dôslední a podobne 🙂. Treba napriek možno voľnejšie mu prístupu aj tak pravidlá a systém. U vás to vizera fungovať parádne. A presne toto myslím. Bezproblémové deti a rodičia, ktorí majú možnosti uskutočniť to tak aby decká vedeli parádne fungovať a byť vedomostné na minimálne rovnakej úrovni ako školáci. No asi sa nebudem milit, ak poviem, že nie všetci majú rovnaký prístup ako vy. Ako tu už Zuzi písala, podaktorí si to mýlia s pipi dlhou pančuchou a deti potom tie skúšky neurobia.
Vôbec nehadzem všetkých do jedného vreca. Len by som sa o Tom rada dozvedela viac 🙂. Ak by si mala chuť, rada by som o Tom s tebou pokecala, hlavne teda keď to tvoje deti zvládajú bravúrne. Keby si chcela, môžme si napísať cez správu aby sme tu autorke nesoamovali tému. Budem sa tešiť 🙂 pekný večer.

loliki
Včera o 18:52

@anonym_autor Jedine, že to začneš riešiť tam, kde treba. Vieš, aké sú možnosti. Musíš zvážiť, komu čo povieš napíšeš. S ľuďmi je to ťažké. Ak chceš, napíš mi IP.

anonym_e9dfc0
Včera o 19:29

Ja mam zase problem, ze ucitelka bliaka na chlapcov prvacikov za kazdu blbost. Akoby ani nemohli byt detmi, iba ako vojensky vycvik

Strana
z2