Sú kariérne testy pre deviatakov užitočné pri rozhodovaní?
Ahojte, dali ste deťom robiť buď v škole alebo súkromne tie kariérne testy? Tuším CPP to robí...bolo to smerodajné? Pomohlo vám to, resp vašim deťom v rozhodovaní? Či úplná zbytočnosť...dakujem
v 9 rocniku je to uz zbytocne malo by sa to robit skor. povie ti to "len" ktoru oblast dieta preferuje a je uz na vas ci si v tej oblasti najde skolu ktoru by chcelo vystudovat, ale za mna rodic pozna dieta najlepsie a vie na co ma a na co nie a mal by ho formovat k priprave na strednu skolu a povolanie uz min. od 7-8 rocnika
v 9 rocniku je to uz zbytocne malo by sa to robit skor. povie ti to "len" ktoru oblast dieta preferuje a je uz na vas ci si v tej oblasti najde skolu ktoru by chcelo vystudovat, ale za mna rodic pozna dieta najlepsie a vie na co ma a na co nie a mal by ho formovat k priprave na strednu skolu a povolanie uz min. od 7-8 rocnika
@kacena4 ja si tiež myslím... Robili im to, majú mať výsledky ale tiež myslím že je to na dieťati a rodičovi podľa toho ako ho pozná
aaaano...co najviac nasmerovat deti na robotnicke povolania...podla priania eu...
@kacena4 ja si tiež myslím... Robili im to, majú mať výsledky ale tiež myslím že je to na dieťati a rodičovi podľa toho ako ho pozná
@anonym_autor aj nasim take nieco robili v osmicke, synovi vyslo, ze by mal studovat technicky smer, je na priemyslovke, dcere viem, ze jedno z povolani bol moderator 🙂 je na gymnaziu. Mali uz obaja vtedy vybrane, kam by chceli ist, toto brali ako zabavu.
robili na konci osmičky, výsledky boli v deviatke na zač.šk.roka.
pre nás to bolo ako na rozptýlenie. Nebrali sme do úvahy. Ale blbosť to nebola.
Nieco rakr mali v 8rocnimu, a vysla jej uplna blbost. Rozhodnuta je uz 3 roky na aku SŠ pojde..

moje dieťa to malo a nebolo to zbytočné, aspoň v našom prípade.