icon

Syn skoro pichol doktorke do oka a tá mu dala facku

zuzka421
2. dec 2013

Mamičky chcem sa spýtat ako by ste reagovali keby sa stalo to že doktorka vášho dietata by pri vyšetrení neprimerane reagovala.Stala sa taká vec moj 9ročný syn išiel na odobratie krvi nakolko sa velmi boji a myslím že nie je jediný...tak sa pri odobratí krvi dost bránil a doktorke ako mu išla tu injekčnu striekačku dat do žily tak jej ju vytrhol z ruky a skoro ju pichol do oka a ona mu zato dala facku začo sa aj ospravedlnila že nechcela ale mna to dost trapi viem že sa mohla stat nehoda ale nemože mi predsa moje dieta bit lebo myslim že takto by doktorka nemala reagovat už dlhšie nie som spokojná z doktorkou mojich detí ale nemám odvahu zobrat od nej karty a íst inej doktorke...poradte

landrea
2. dec 2013

@zuzka421 facka bola asi taka reflexna. Uff.

bastika
2. dec 2013

@haslerka31 aha takze ty budes jedna z tých co žijú v zahraničí. No tak potom vies aj to ze tam vycvakas len za návštevu lekára poriadne peniazky a nie tu ideš vypisovat za co sú platení ked teba to nestojí ani vyndru. Radšej byt normálna na Slovensku ako arogantne v zahraničí. A pokial si myslíš ze ja som nebola v zahraničí tak ja mam pocestovane všetky kontinenty ale v zahraničí si lekára vážia kedze si ho musia riadne zaplatiť a garantujem ti ze lekár v uk by take dieťa bez mihnutia oka odmietol vyšetrovať a k facke by sa tým pádom nedostal to máš pravdu.

haslerka31
2. dec 2013

@bastika Ak si v Uk bola,musis vediet,ze za lekara sa neplati.

andie25
2. dec 2013

@bastika len ta poopravim, v UK by zvolil doktor taky postup, aby k tej facke ani nedoslo, chlapec by sa dal kludne pichnut, vsetko zalezi od pristupu lekara.

haslerka31
2. dec 2013

@bastika Arogatna?Nemozem povedat svoj nazor?Ved 90%slovenskych lekarov musis dat do bocneho vrecka,aby vobec zaregistrovalo tvoju pritomnost.Bud taka laskava,neobtieraj si o mna svoje usta,pretoze tu je diskusia o detskej lekarke,ktora si dovolila udriet cudzie dieta a nie o mne.Autorka diskusie to zjavne nepovazuje za spravne,inak by tuto diskusiu nezalozila.Nevies,kde ja som vsade zila,tak sa laskavo vyvaruj svojim uvaham na moju stranu.

dejnas
3. dec 2013

@andie25 aký postup by zvolil anglický lekár, aby sa chlapec nechal pokojne pichnúť? pýtam sa normálne, bez irónie, som len zvedavá, čo dokáže anglický lekár a slovenskí to nevedia.. ( keď už sa zovšeobecňuje) 😉
pýtam sa len na postup, vynechajme teraz z toho úplne tú facku

andie25
3. dec 2013

@dejnas zvolil by taky postup , aby k takej vyhrotenej situacii ani nedoslo, a ak by videl, ze je chlapec vystresovany, tak by ho najprv ukludnil, rozpraval sa, ukazal mu co bude pouzivat a ako to bude prebiehat, kludne s pokojom. Tu si naozaj nieco take doktor nemoze dovolit. A vobec ziaden doktor by si to nemal dovolit.

dejnas
3. dec 2013

@andie25 v prvom rade, matka mala syna vopred upokojiť a pripraviť, ona zrejme najlepšie poznala rozpoloženie svojho syna... (ja to robím vždy)
ďalej - je možné, že by to nepomohlo, ide o 9 ročné dieťa, ktoré vie úplne presne, čo lekár použije a akým spôsobom to použije...
a v neposlednom rade - neobhajujem tým našich lekárov, ale podmienky, v ktorých pracujú a to, že často nemajú čas na podobné polhodinové dohovárania a pod., najmä ak majú plnú čakáreň chorých detí ....
tak či tak, je to len človek, či anglický lekár, či slovenský.... ty absolútne nepripúšťaš možnosť skratového jednania anglického lekára?

andie25
3. dec 2013

@dejnas Prepac, ale nepripustam skratove konanie u ziadneho doktora, a zvlast nie u pediatra. Niekto kto pracuje s detmi by si toto nemal dovolit. A .ak aj by to dohovarnie nepomohlo, tak mam moznost preobjednat pacienta na iny termin, dat mu cas, nech to vstrebe a ukludni sa. 9 rokov je stale len 9 rokov, aj take dieta ma narok bat sa, boja sa dospeli ludia. Pokial som citala dobre, mama pripravila chlapca na to, ze bude mat odber. A ty nepripustas skratove konanie dietata? V tomto by mal mat navrch profesional, ci?

matita
3. dec 2013

@zuzka421 po tretej stranke som to tu prestala citat 😖 podla mna to uz neries. chapem, ze ta to vyviedlo z miery a este sa s tym vyrovnavas, ale myslim, ze je dolezite, ze ani na jednej strane nebolo nic umyselne. tak ako chlapec bol v afekte, tak isto aj doktorka. vsetci sme ludia a robime chyby. syncek je uz velky, ale ma narok na strach a casom ho prekona a doktorka by sice mala byt profesionalka, ale ta situacia ju evidentne zaskocila a zareagovala neprimerane, co si vsak aj hned uvedomila a uz to nemohla vratit. u nikoho nebol UMYSEL! (a neviem, ci ho ta facka trochu aj neprebrala z afektu, ci sa potom neukludnil... ale samozrejme, nemala tam byt.) a evidentne ste nikto nepredvidali takuto situaciu (ani ty ako mama,ked mu krv davno nebrali, ani doktorka, predsa len je uz dost velky), tak tazko niekomu davat za vinu, co sa stalo. a nakoniec sa nic take strasne nestalo (vzhladom k situacii). Je super, ze ste sa so synom o tom porozpravali, ak si mu vysvetlila, ze uz je aj trochu hanba, aby takto vystrajal, ze je uz na to velky chlapec, ale zasa chapes, ze sa velmi bal, a ze vies, ze nikomu nechcel ublizit, ale ani pani doktorka mu nechcela ublizit a len sa zlakla, ale nemala to urobit a bolo jej to luto. ak si s doktorkou nespokojna v inych zalezitostiach, alebo ak by mal mat syncek nejaky strach z nej nabuduce, tak ju zmen, ale tento incident by nemal byt podla mna dovodom na zmenu. syncekovi daj pusu, nie je prvy ani posledny, kto mal strach a snad si z toho nieco aj zoberie a nabuduce bude vacsi hrdina. 🙂

bastika
3. dec 2013

@haslerka31 ty si mi ukradnuta hodnotím tvoje reakcie a tie sú arogantne. Ja som zatial úplatok nedala ani jeden a predstav si som tu aj s dvoma sekciami a jednou operáciou. A stretla som sa so vselicim ale urazat 90% lekárov je teda silna kava. Dúfaj ze od tých lekárov nikdy nebudeš potrebovať pomoc. A skús si aj porovnať za ake peniaze robia u nás a za ake v uk napríklad. ja byt mlady lekar sa vykaslem tu driet za drobne a smer nemecko ved to uz zistili aj oni sami. a este budeme radi ze nas bude mat kto osetrit. Ale to je jedno. Ľahko sa tu vypisuje a osočuje reálne ja som rada ze som takú skúsenosť ako ty este nemala a bola som takmer vždy spokojna. A mamička nech zmení pediatra ale pri takom synovi ho mozno bude meniť velmi často.

bastika
3. dec 2013

@andie25 aj lekár je len človek a môže konať skratovo tak isto aj dieťa. Preto mi však nie je jasne preco sa tu rieši obyčajná facka najmä ked sa lekárka ospravedlnila. Mamička môže byt rada ze nemusí riešiť zranenie lekarky len potom by tu mohla vyplakavat keby od nej žiadala lekárka náhradu škody.

xenicka13
3. dec 2013

Aj moje baby sa boja, preto ich vždy držím ja aj sestricka

metisa
3. dec 2013

ide o deti, a preto zobrat kartu a odist, nediskutovat...vam moze by jedno, co si pomysli nejaka doktorka alebo hocikto iny... 😉

maja2039
3. dec 2013

@andie25 no aky ? zavolal by socialku k histerickemu dietatu nech ho prevychovaju? 🙂 😀
sa nopototo z UK 😀 😀 😀

maja2039
3. dec 2013

@haslerka31 samozrejme to nie je napisane preto ze normalne deti tak sa nespravaju ano moze mat dieta strach no 9 rocne aby nepochopilo ze ako sa ma spravat je to chore a este na dodatok to nebol afekt strachu jeho konanie to bol utok na Mudr 😀 😀

natuska87
3. dec 2013

@tehula suhlasim...ale adekvatne reagovat by mala aj doktorka...ak berieme na " milost" jej reakciu, potom je ospravedlnitelna kazda podobna u kohokolvel....

natuska87
3. dec 2013

@zuzkaanicka ale, domnievam sa, ze to dieta na nu nemierilo, ci? takisto slo o reflex....teda neviem, nebola som tam...

zuzkaanicka
3. dec 2013

@natuska87 ked Ti bude niekto simrikovat pred ocami s odberovou ihlou, tak Ti bude jedno, ci mieri, alebo len tak mava-budes sa branit ... ano, nebola som tam, vychadzam z toho, co pisala zakladatelka temy ... a ja som nikde nepisala, ze ten chlapec neutocil v strese ... v strese boli obaja (a mozno nielen oni dvaja), len ma udivuje, ze tej lekarke niekto nechce uznat, ze je to clovek a niektore sa tu tvaria, ze vzdy dokazu reagovat racionalne a profesionalne ... k tomu fakt mozem dodat jedine tolko-iba hlupak si o sebe moze mysliet, ze je neomylny ... a teraz sa odporucam, lebo ja aj pracujem 😉

natuska87
3. dec 2013

@zuzkaanicka moja reakcia je v intenciach otazky, nie utoku, preco teda ten " ton"?...a niektore sa tu tvaria, ze idu pracovat....povedane Tvojou mluvou....budes sa divit, pracuju mnohi....

aristka
3. dec 2013

@haslerka31 náplňou práce lekára a sestričky ,nie je riešiť agresivitu či dieťaťa alebo dospelého ,pokiaľ sa neupokojí môžu a oprávenne odmietnuť jeho ošetrenie a u detí si to má riešiť rodič a u dospelých voláme aj policajtov ak rodič súhlasí s úkonom na dieťaťi a aj napriek dohovoru je dieťa agresívne je na rodičovi ,aby si ho spacifikoval ,to nie je povinnosť lekára ....v tomto prípade dieťa svojim činom ohrozilo zdravie lekára a sestry a matka si ho mala spacifikovať a ak dieťa nebolo v ohrození života ,ho nemusela ošetriť a je tu možnosť odoslania na vyššie pracovisko a riešenie tam pod vplyvom ukľudnujúcich látok ..čo by bolo smutné dieťa dopovať kvôli odberu krvi len preto ,že matka nevie ,ktoré dieťa jej pichajú ,plus často ide o plánovaný odber a mala si zariadiť opateru druhého dieťaťka ,plus pichali mala byť pri tom ,ktoré pichali a tým ,že nemal v nej oporu ,reagoval ako reagoval a ohrozil dr.a sestričku a môže mať z toho aj psych .blok a následok do budúcna ...takže ja ako matka a z fachu odporúčam aby mamičky držali svoje detičky za ruku a utešovali to dieťa ,ktorému ubližujú a hľadá oporu v rodičovi .....

zuzkaanicka
3. dec 2013

@natuska87 neviem o akom tone pises, ja som bola pri pisani uplne kludna, akurat ma uz nebavi dookola pisat to iste ... a kedze idem pracovat, tak som to napisala, neviem, co je na tom zle ... ak ides aj Ty pracovat, tak Ti prajem pekny pracovny den 🙂 ... nehladaj za tymi slovami to, co tam nie je 😉

natuska87
3. dec 2013

@zuzkaanicka tak potom, oki, nie je co riesit, aj Tebe pekny, slnecny den....

usiko
3. dec 2013

@zuzkat1 ma ho drzat matka, na co ju ma upozornit doktorka a tiez sestra...u nas doktorka berie krv a sestra s mamou dieta pridrzaju...akberie sestra, tak pomoze doktorka....

zuzkat1
3. dec 2013

Inak baby riesite odskodne v pripade vypichnutia oka. To nikoho nenapadlo ze to by mohlo mat aj trestnopravne nasledky? Dieta do diagnostaku a matka neviem..no kedze on je malolety tak zodpovednost za neho ma ona.

aristka
3. dec 2013

@andie25 lekári či sestričky ,či iný zdr.personál tu na slovensku po detičkách nekričia ,máš smolu ,dokonca sú časté situácie ,kedy rodič ako zákon.zástupca a opora dieťaťka často nezvládne situáciu ,kedy sa stráca opora v rodičovi a treba utešovať či rodiča a aj dieťa ......a ak nieje prítomný rodič a dieťatko je agresívne pristupuje sa medikamentóznemu riešeniu ,čo sú fakt vynímky lebo detičky to po dohovore či lekárom alebo sestričkou zvládne alebo sa volá rodič k výkonu a ak sú aj plače po, výkone sú detičky utešené .......,ale to neznamená ,že sa niekto nechá ohrozovať z personálu na živote a zdraví od pacienta ....a buď si istá ,že ak by ho matka držala za ruku ,neprišlo by k tomuto skratovému chovaniu a mám dosť skúseností aj v horších situáciach ,v ktorých sa ocitli detičky a vďaka spolupráci rodiča a nás a ich edukácii sme to zvládli .....a preto si môžem dovoliť povedať ,že došlo k vyslovene k zlyhaniu rodiča a matka môže byť rada .že to nedopadlo nejakým poškodením zdravia personálu a nech sa modlí ,aby malý nemal do budúcna následok,keďže nemal oporu ,keď mu robili zle vo vlastnom rodičovi .....inak my ako deti sme boli 4 a ak som išla aj ako 14 ročná na invazívne vyš.bol pri mne otec alebo matka a bol pri mne ,vždy si to vedeli zariadiť.....

zuzkat1
3. dec 2013

@usiko tak neviem mna nikto nemusi upozornovat na to aby som bola pri dietati ktoremu idu brat krv... Ano plakalo jej druhe dieta ... Lenze,opakujem, tomu druhemu nikto nic nerobil.

aristka
3. dec 2013

@usiko máš pocit ,že jej to nebolo povedané ,možno tá situácia vôbec nemusela vyzerať tak hrozivo ,možno kľudne ležal ,ale pozrel sa smerom vpichu a spravil čo spravil ,ja mám tiež dieťa v tom veku a nikto nemusel na ňom ležať ,ale stála som pri ňom ,keby niečo a tam sa to keby niečo stalo a matka tam nebola .....

sjuzocka
3. dec 2013

Mila mamicka, verim, ze ta vytocilo, ze tvoje dieta dostalo po papuli, ale par faktov.
Dieta ma 9 rokov, je to malo? je to vela? Mohlo by to byt dost, aby vedel, ako sa ma spravat. Pokial nevie odhadnut dosledky svojich cinov, ten co prebera za neho zodpovednost, je v tomto pripade rodic alebo ina osoba ktora ma vykonavat nalezity dohlad. Podla obcianskeho zakonnika. To, ze tvoje dieta takmer vypichlo oko doktorke, je protipravne konanie - ohrozenie na zdravi - za ktore nesie zodpovednost tvoje dieta resp. ty, pretoze by si mala predpokladat, ze mozu nastat problemy. Konanie doktorky je nutna obrana, na ktoru ma zo zakona pravo. Konala v krajnej nudzi. A keby som bola na jej mieste, mozno mu strelim aj z druhej strany, aby si to zapamätal. Ze sa doktorka ospravedlnila je len bonus, ktory vobec urobit nemusela.

jabadaba
3. dec 2013

@zuzka421 situacia, ktoru si popisala bola nestandardna a preto aj lekarka nestandardne reagovala. Pri ohrozeni oka sa zrejme zlakla tak, ze jednala skratovo a malemu plesla. Od stresu. V porovnani s hrozbou vypichnuteho oka je facka malina. Dieta sa boji, to chapem, ale to treba tiez nejako podchytit a nepestovat v nom aj nadalej takuto hysteriu. Pises, ze s lekarkou uz dlhsie nie si spokojna, potom treba vymenit pretoze je mozne, ze k takemuto spravaniu ho nechtiac a nevedome provokuje. A potom v lufte trci riadny pruser. Tak sa mu vyhnite vsetci. Mozno inde bude chlapec kludny. Ale kazdopadne mu treba vysvetlit co mohol sposobit. Uz tomu velmi dobre rozumie.