Syn trpí kvôli novej učiteľke matematiky
Dobrý deň,
obraciam sa na vás s prosbou o radu, pretože som už zúfalá.
Môj syn je tretiak, doteraz mal samé jednotky a do školy chodil rád. Od septembra majú novú pani učiteľku na matematiku a odvtedy je to katastrofa. Syn sa začal v noci pocikávať a ráno ho bolieva bruško. Zistila som, že pani učiteľka ho pravidelne vyvoláva pred tabuľu a pred celou triedou ho zhadzuje, že je pomalý a že "má dlhé vedenie".
Keď som za ňou bola na konzultačných hodinách, správala sa ku mne veľmi arogantne a tvrdila, že syn je len precitlivený a ona má náročné kritériá. Iní rodičia sa boja ozvať, hoci viem, že nie sme jediní. Syn mi včera s plačom povedal, že už do školy nepôjde.
Máte skúsenosť, ako postupovať? Má zmysel ísť rovno za riaditeľom, alebo tým synovi ešte viac priťažím?
@a0 Zmenu? A kde zoženú matikára?
@anonym_2c62a6 To nie je problem autorky kde ho zozenu, to nech si riesi riaditel! Alebo nech ho da do inej triedy ak to nevie riesit. Toto treba hned riesit a nie tu trepat ako ty!
Ucitelka = diagnoza. Moja dcera skoncila zo slovenskeho skolstva na antidepresivach. Odisli sme do sukromnej skoly, nie preto, ze sme na to mali, ale nemali sme ine vychodisko. Ma IQ nad 140, pravidelne sa na nej fuchtle odbavovali, na VS pojde do zahranicia prec z tohto hnoja.
@anonym_2c62a6 To nie je problem autorky kde ho zozenu, to nech si riesi riaditel! Alebo nech ho da do inej triedy ak to nevie riesit. Toto treba hned riesit a nie tu trepat ako ty!
@anonym_11c47e Trepotáš akurát ty.
Ona predstavuje zlo, bez nej by si decka zili ako vo vaticke!😅 Kto videl Dobry holuby se vraceji, tak vrchny osetrovatel Masar a jeho cierne body tam, ucitelja tu.
Mozes dzubat do ucky, aj do 89.boli take suky, napr. sikanovala rodinu gazdov, tak sa jej hodilo 5kg zo zabijacky 🐖a bol pokoj.
Pod k tabuli??? Nejdem, nie som tu len ja. Slabsie povahy skrizia takej bestii cestu👊... Preco si vybrala prave jeho? Na fb Oravnici radia skanuje ukrajinec decko a vsetci ruky orec, vratane riaditela. Distal tam radu naoisat mail trojmo, ziadna sjryta kopia, ale 3 adresy, riaditek, zruadovatek, ministerstvo... 👺
Je mi to luto, dufam, ze sa to pohne a syn nebude v strachu. Verim tu bezmocnost dietata celit autorite, nech na to hlavne nie je sam. Moj syn mal triednu na prvom stupni podobnu, vela deti, aj rodicov, si na druhom stupni vydychlo.
Ucitelka = diagnoza. Moja dcera skoncila zo slovenskeho skolstva na antidepresivach. Odisli sme do sukromnej skoly, nie preto, ze sme na to mali, ale nemali sme ine vychodisko. Ma IQ nad 140, pravidelne sa na nej fuchtle odbavovali, na VS pojde do zahranicia prec z tohto hnoja.
@anonym_4680b2 nerob si iluzie o nehnoji inde... Chalan sa vratil z Amsterdamu pred Vianocami s tym, ze v januari nejde nikam. Vycnieval v multikulti rocniku a vsetko mu dali paradne vyzrat, ahmedovia. To nie je pre kazdeho, ta dnesna rozmanitost. 🤮
@anonym_4680b2 ...že fuchtle....poď si to skúsiť, a budeš tá najväčšia!
Mimo tému, ale zas si niekto pomýlil povolanie.
Od*erú si to tí najmenší čo nevedia a sa boja protestovať.
jedine spísať petíciu, popr. hodiť rozhovor s triednou - najlepšie celá trieda, nie len ty a ešte ďalší dvaja.
@anonym_50b4b9 ona si nepomylila povolanie...oni ich takto vedu na pg. fakultach, studium ucitelstva matematiky nie je zamerane na pochopenie rozdielov medzi detmi, ani na to ako deti naucit tak aby ucivo pochopili, dokonca same ucitelky mat. tvrdia, ze oni nie su zodpovedne ani platene za to ci nieco naucia, a ak sa ona sama-tak ako vacsina matematikov citi mega dokonala, a nadradena ostatnym, vsetci ostatni su pre nu -nich odpad...to su jej kriteria...na to aby bol ucitel aj clovekom , musi mat aj eq, co sa pri ich iq vyskytuje malokedy...bohuzial...a najvystiznejsie vzorky takychto ludi vyucuju mat. na vs...cest vynimkam...
a autorka, namiesto nezmyselneho boja s orgamni,skus preradit dieta do inej triedy, kde taketo monstrum neuci...postazovat sa postazuj, oficialne cez edu, a poziadaj o preradenie...ak je to mozne...
Dufam ze taki zakomplexovani ludia pojdu zo skolstva prec, keby na nu mal niekto “vysoke naroky” z niecoho co nevie a ma ju to niekto naucit a potom ju ponizoval, tak by sa jej to urcite pacilo😀 treba ist tvrdo na nu, riesit to vsade, kde sa bude dat a drzim palce. Mam takych ludi akurat tak dost, ja este deti nemam na ZS, ale ked som ja bola na ZS a neskor na osemrocnom gymnaziu, tak tam bola tiez zbierka exotov, uchylaci, alkoholici, zakomplexovane stare dievky atd. Hroza a des, ze to pretrvava do dnesnej doby 😞
Matikarov je málo, tak má pani asi božský syndróm... Veľa šťastia, nech sa situácia vyrieši v tvoj prospech, deti by trpieť za idiotov (ani v školstve) nemali...
@anonym_50b4b9 ona si nepomylila povolanie...oni ich takto vedu na pg. fakultach, studium ucitelstva matematiky nie je zamerane na pochopenie rozdielov medzi detmi, ani na to ako deti naucit tak aby ucivo pochopili, dokonca same ucitelky mat. tvrdia, ze oni nie su zodpovedne ani platene za to ci nieco naucia, a ak sa ona sama-tak ako vacsina matematikov citi mega dokonala, a nadradena ostatnym, vsetci ostatni su pre nu -nich odpad...to su jej kriteria...na to aby bol ucitel aj clovekom , musi mat aj eq, co sa pri ich iq vyskytuje malokedy...bohuzial...a najvystiznejsie vzorky takychto ludi vyucuju mat. na vs...cest vynimkam...
@anonym_b91e39 mala som tú česť . Na vš. stroj. f.
poriadne egá a aj alkoholici.
@anonym_autor Základná otázka znie, či syn matematiku vie a stíha tempo. Pretože ak nie, tak jasné, že je v strese. Nezastávam sa učiteľky, ale nemyslím si, že by mal mať každý žiak samé jednotky. A zrejme toto je váš problém.
@anonym_924757 ucivo moze byt tazsie ako roky predtym, ale tym, ze sa dostava do stresu sa to vedenie prave zhorsuje, cize na jeho problem urcite nie je riesenie taka ucitelka. Mozno by mal lepsie vysledky, keby sa nemusel trapit nad nou, lebo by bol v pohode.
@anonym_autor Základná otázka znie, či syn matematiku vie a stíha tempo. Pretože ak nie, tak jasné, že je v strese. Nezastávam sa učiteľky, ale nemyslím si, že by mal mať každý žiak samé jednotky. A zrejme toto je váš problém.
@anonym_924757 Nemusí mať každý jednotky,ani 3.dokonca ani 3. Ale dieťa nemá mať psychické problémy z pedagóga, ktorý ho ponižuje.
@anonym_autor stazoat sa, riesit s triednou a s rieditelkou a ak nepomoze, tak inspekcia. Spis si co robi ucitelka, ako sa k tebe spravala, ze ma neprimerane spravanie a sposoby na 3tiakov. Ak nepomoze = zmenit skolu. Synovi zatial pomoct dohovorom, proste ludia su kadejaki.. inak neviem, u mojej dcery v skole ledva k tabuliam chodili...
@anonym_924757 Nemusí mať každý jednotky,ani 3.dokonca ani 3. Ale dieťa nemá mať psychické problémy z pedagóga, ktorý ho ponižuje.
@abbey1 Tretí ročník, to je predovšetkým násobilka a dieťa je očividne pomalé a nevie ju dostatočne rýchlo a naspamäť. Matka zdôrazňuje, že pri starej učiteľke mal samé jednotky, čiže to je jej hlavný problém. Zažili sme toto isté. Tretí ročník, nová učiteľka, prísnejšie známkovanie a časť rodičov sa stále sťažovala. Deti mali vraj stres a traumy - z matiek, ktoré chceli jednotky, z učiteľky, ktorá normálne skúšala. Zase neverím, že by skúšala stále len jedno dieťa dookola a ostatné nie. Toto je napadnuteľné. Riaditeľka bola opakovane v triede a neriešila, podľa nej to bolo v poriadku, medzi deťmi boli rozdiely. Najväčšia sťažovateľka napokon preložila dieťa do inej školy. A čuduj sa svete, aj tam mal trojky. Nám pomohlo viac sa učiť a skúšať denne aj doma. S odstupom času vidím chybu skôr v prvej učiteľke, ktorá dávala celej triede len jednotky bez ohľadu na výkon. Dnes každý rodič kritizuje učiteľky, ale nik sa nepozrie, aké dieťa do školy posiela, ako sa mu venuje a aké je šikovné/nešikovné.
@anonym_b91e39 No moment, tretiačikov zvyčajne neučia vyštudovaní matematikári, ale klasickí učitelia 1.- 4., čiže z každého rožku trošku.
@anonym_autor určite za riaditeľom, neviem či sa dá dať podnet aj niekde vyššie. Ale toto je už naozaj šikana, možno keby si zašla s malým aj za psychológom.
Minule nám naša škola poslala nejaký dotazník že ako sa naše dieťa cíti a že či sa nám zdôverí a podobne. Boli tam aj otázky o kriku z rodičovskej strany, a šikane.
Toto by mali povinne vypĺňať aj učitelia, lebo moje dieťa nie je sväté to viem ale pravidelne mi hovorí že na neho učiteľka len tak začala kríkať.
Alebo sa k ním pohŕdavo správajú.
Pre príklad môj syn je ADHD a na hudobnej výchove konkrétne s pani riaditeľkou sa len ako keby kmital zo strany na stranu, proste nič nerobili tak sa nudil.
Tak na neho vyštekla že či mu to robí dobre keď sa tak pohupuje? Moje dieťa s čistím srdcom odpovedalo, že áno. Nebola to žiadna naprotiveň odpoveď alebo čo ale proste mu tak naozaj bolo komfortne.
Hneď samozrejme poznámka a pomaly že je neviem aký nevychovaný a podobne.
A tu si ja myslím že zlyhala komunikácia lebo to malo byť tak.. Že ho mala poprosiť aby s tým prestal lebo jej to vadí a možno aj ´deťom okolo. A môj syn by naozaj počúvol, poznám si ho.
A je to tak vždy aj s inými deťmi, žiadna komunikácia, len príkazy, zákazy.
@anonym_fd53dc Zrejme to nie je matikárka, odkiaľ to beriete??
@a0 Zmenu? A kde zoženú matikára?
@anonym_2c62a6 Načo matikára na 1.-4.??
@abbey1 Tretí ročník, to je predovšetkým násobilka a dieťa je očividne pomalé a nevie ju dostatočne rýchlo a naspamäť. Matka zdôrazňuje, že pri starej učiteľke mal samé jednotky, čiže to je jej hlavný problém. Zažili sme toto isté. Tretí ročník, nová učiteľka, prísnejšie známkovanie a časť rodičov sa stále sťažovala. Deti mali vraj stres a traumy - z matiek, ktoré chceli jednotky, z učiteľky, ktorá normálne skúšala. Zase neverím, že by skúšala stále len jedno dieťa dookola a ostatné nie. Toto je napadnuteľné. Riaditeľka bola opakovane v triede a neriešila, podľa nej to bolo v poriadku, medzi deťmi boli rozdiely. Najväčšia sťažovateľka napokon preložila dieťa do inej školy. A čuduj sa svete, aj tam mal trojky. Nám pomohlo viac sa učiť a skúšať denne aj doma. S odstupom času vidím chybu skôr v prvej učiteľke, ktorá dávala celej triede len jednotky bez ohľadu na výkon. Dnes každý rodič kritizuje učiteľky, ale nik sa nepozrie, aké dieťa do školy posiela, ako sa mu venuje a aké je šikovné/nešikovné.
@anonym_924757 lenze ucitelka nema hodnotit rychlost ci pomalost. Dieta v procese ucenia ma kazde svoje tempo a to ma ucitelka respektovat, nie dieta sikanovat a zhadzovat pred triedou. Obhajovat konanie ucitelky je uplne mimo. Treba si precitat vzdelavaci program a jeho ocakavane vystupy - nikde nenajdes nic o rychlosti. A este sa cudujeme, ze decka neznasaju matiku a su z nej tupe. No preco asi. Ked ucky su schopne sikanovat male deti, lebo nesplanju nejake ucitelkine ocakavania. Davat detom v tretej triede 3-ky je vacsinou zrkadlo prave toho ucitela. Ja som ucila kadejake deti, aj take, co prepadli. Ale 3-ky v tretej triede boli velmi zriedkave znamky a ja ako ucitelka by som teda uvazovala hlavne o svojich metodach, ak nie som schopna naucit deti ani blbu nasobilku.
@anonym_2c62a6 Načo matikára na 1.-4.??
@anonym_c18f27 to je "nova moda", ze ucitelia druheho stupna ucia niektore predmety na tom prvom. Vacsinou je to tragedia, pretoze absolutne nemaju trpezlivost s malymi detmi.
@a0 Veď teba to trápiť nemusí,bude to trápiť vedenie. Aj prvostupniarovvje málo. Podľa toho, aký okres,kraj. A nezastávam sa učiteľky, no ak dieťa na tú matiku nemá, matka očakáva jednotky, tak je problém. Byť učiteľkou, tak by som sa vykašľala na to, dala výpoveď a bola spokojná inde. A nie sa nechať šikanovať rodičmi.
@anonym_2c62a6 ak dieťa na to nemá mať jednotky, je to v poriadku, normálna vec, každé dieťa je nadané inak, treba to dieťaťu vysvetliť. Ale aké právo má však učiteľka ponižovať a zosmiešňovať dieťa a ešte pred ostatnými? Absolútne žiadne a to je dôvod riešiť situáciu.
@anonym_autor ako prvy stupen ZŠ? Tam neuci vsetko 1 ucitel?
Za riaditelkou urcite. Nic nie je horsie ako deptat este taketo male dieta 🤦♀️
@anonym_fd53dc Zrejme to nie je matikárka, odkiaľ to beriete??
@valria čo?
@anonym_autor Pani, predovšetkym sa venujte synovi každý deň, venujte sa tretiackej matematiky, precvičujte s ním násobilku. Syn nadobudne sebavedomie. Dieťaťu sa treba aj povenovať, nie je to len práca učiteľa, ale s takým malým ziakom sa treba učiť. Kolko minut denne sa venujete synovi a precvicujete matematiku?
@anonym_autor Určite za riaditeľom a spojiť sa aj s ostatnými rodičmi ak vás je viac a ísť tam naraz.
@anonym_autor Pani, predovšetkym sa venujte synovi každý deň, venujte sa tretiackej matematiky, precvičujte s ním násobilku. Syn nadobudne sebavedomie. Dieťaťu sa treba aj povenovať, nie je to len práca učiteľa, ale s takým malým ziakom sa treba učiť. Kolko minut denne sa venujete synovi a precvicujete matematiku?
@anonym_94679a a ucitelka kolko denne precvicuje zakomplexovanost a urazanie ziakov? 😀
@anonym_94679a a ucitelka kolko denne precvicuje zakomplexovanost a urazanie ziakov? 😀
@anonym_83e7f5 Prečo si myslíš, že učiteľky sú zakomplexované?? Ty urážaš ich!

@anonym_autor určite za riaditeľom, neviem či sa dá dať podnet aj niekde vyššie. Ale toto je už naozaj šikana, možno keby si zašla s malým aj za psychológom.
Minule nám naša škola poslala nejaký dotazník že ako sa naše dieťa cíti a že či sa nám zdôverí a podobne. Boli tam aj otázky o kriku z rodičovskej strany, a šikane.
Toto by mali povinne vypĺňať aj učitelia, lebo moje dieťa nie je sväté to viem ale pravidelne mi hovorí že na neho učiteľka len tak začala kríkať.
Alebo sa k ním pohŕdavo správajú.
Pre príklad môj syn je ADHD a na hudobnej výchove konkrétne s pani riaditeľkou sa len ako keby kmital zo strany na stranu, proste nič nerobili tak sa nudil.
Tak na neho vyštekla že či mu to robí dobre keď sa tak pohupuje? Moje dieťa s čistím srdcom odpovedalo, že áno. Nebola to žiadna naprotiveň odpoveď alebo čo ale proste mu tak naozaj bolo komfortne.
Hneď samozrejme poznámka a pomaly že je neviem aký nevychovaný a podobne.
A tu si ja myslím že zlyhala komunikácia lebo to malo byť tak.. Že ho mala poprosiť aby s tým prestal lebo jej to vadí a možno aj ´deťom okolo. A môj syn by naozaj počúvol, poznám si ho.
A je to tak vždy aj s inými deťmi, žiadna komunikácia, len príkazy, zákazy.