icon

Vyberáme správnu školskú tašku pre drobného prváka

rommie
Dnes o 12:36

Ahojte, syn ide v septembri do školy, teraz má 106 cm a 18 kg, je drobný, chudučký. Boli sme pozrieť nejaké tašky a najmenšia mi prišla Topgal Bebe ale stále je príšerne veľká. Fakt je, že tašku bude nosiť na chrbte asi minimálne, do školy ho budem voziť takže je to doslova z auta do triedy a naspäť. Rozmýšľam že aspoň prvý rok by nosil nejakú inú, menšiu, aj keď nie takú kvalitnú a populárnu, s kopou priečinkov, veď snáď toho taký prvák toľko nemá na nosenie, či sa mýlim? Radšej po roku kúpim inú. Neviem či uvažujem správne. Riešila to niektorá z vás takto? Akú tašku ste vybrali?

carduelis
Dnes o 12:37

@rommie pozri česku znacku Boll, my sme kupili synovi a velmi rad ju nosi, 16 litrovu

anonym_a155da
Dnes o 12:44

moja je sice vysoka 120 ale je chuda 18kg vybrali sme Frii of norway. Tiež ide tento rok. Topgal/Backmann boli obrovske pre nu

anonym_891a76
Dnes o 12:45

@rommie ja som vyberala 2-4 rocnik, pretoze tie prvacke boli na dva zosity a desiatu... tasku nosila 12kilovu pomaly... tie prvacke su velmi male... mali sme topgal...

rommie
autor
Dnes o 12:57
@anonym_a155da

moja je sice vysoka 120 ale je chuda 18kg vybrali sme Frii of norway. Tiež ide tento rok. Topgal/Backmann boli obrovske pre nu

@anonym_a155da tá je podľa rozmerov ešte väčšia ako topgal bebe.

rommie
autor
Dnes o 12:57
@anonym_891a76

@rommie ja som vyberala 2-4 rocnik, pretoze tie prvacke boli na dva zosity a desiatu... tasku nosila 12kilovu pomaly... tie prvacke su velmi male... mali sme topgal...

@anonym_891a76 na neho je aj prvácka extrém, neviem si predstaviť zavesiť na neho ešte väčšiu. a to čo tam toľko nosia?

evkatk
Dnes o 13:21

Taška prváka plne naložená na 1 deň knihami veľkosti vysokoškolských skrípt, takými istými veľkými a hrubými pracovnými zošitmi formátu A4, , malými zošitmi, tabuľkami, farbičkami potrebnými na M a SJ hlavne, doplnkovými pracovnými zošitmi,... má váhu cca 8 - 11 kg. Ak je uložené v malej taške, viac to stiahne dieťa k zemi, je to horšia záťaž na chrbticu. Viem o čom píšem po 44 rokoch odkrútených v školstve. Čím väčšia taška, tým lepšie sa jej obsah dá rozložiť. Pre tak malé dieťa som vo svojej škole umožnila prideliť mu 2 sady kníh. Jedny malo v škole, druhé doma a v taške nosilo iba pracovné zošity s domácimi úlohami a potrebné pomôcky, no aj tie čosi vážili. Vhodná je taška na kolieskach, s ktorou si aj malé dieťa poradí. Treba sa obrátiť na riaditeľa školy s možnosťou, akú som popísala a ak je rozumný, pochopí a knihy pridelí.

anonym_891a76
Dnes o 13:22
@rommie

@anonym_891a76 na neho je aj prvácka extrém, neviem si predstaviť zavesiť na neho ešte väčšiu. a to čo tam toľko nosia?

@rommie aj moja bola drobna, 18 kil mala, ale veci vela... na anglictinu dve A4 + zosit, matematika + zosit, slovensky jazyk+ zosit, literatura+ zosit, citanie s porozumenim ... atd

evkatk
Dnes o 13:26

Pozor na malé prvácke tašky. Naozaj sa do nich nevmestí všetko a deti si popri nej nosia aj igelitku s knihami a pomôckami, ktoré sa do malej tašky nevmestili.

anonym_dfa3b5
Dnes o 13:32

U nás super sadla frii of norway. Aj druhému synovi ju budem kupovať, ten je presne taký menší a ani na ňom nevyzerá, obrovsky.

anonym_1320ee
Dnes o 13:37
@evkatk

Taška prváka plne naložená na 1 deň knihami veľkosti vysokoškolských skrípt, takými istými veľkými a hrubými pracovnými zošitmi formátu A4, , malými zošitmi, tabuľkami, farbičkami potrebnými na M a SJ hlavne, doplnkovými pracovnými zošitmi,... má váhu cca 8 - 11 kg. Ak je uložené v malej taške, viac to stiahne dieťa k zemi, je to horšia záťaž na chrbticu. Viem o čom píšem po 44 rokoch odkrútených v školstve. Čím väčšia taška, tým lepšie sa jej obsah dá rozložiť. Pre tak malé dieťa som vo svojej škole umožnila prideliť mu 2 sady kníh. Jedny malo v škole, druhé doma a v taške nosilo iba pracovné zošity s domácimi úlohami a potrebné pomôcky, no aj tie čosi vážili. Vhodná je taška na kolieskach, s ktorou si aj malé dieťa poradí. Treba sa obrátiť na riaditeľa školy s možnosťou, akú som popísala a ak je rozumný, pochopí a knihy pridelí.

@evkatk Takto to v školách už dávno nie je, v taške nosia peračník, desiatu , fľašu a občas A4 Šlabikár alebo pracovný zošit, všetko ostáva v škole.
Taška na kolieskach je úplne nevhodná pre školákov,

anonym_68723c
Dnes o 13:42

@rommie baagl. Má 750g. Ľahšie som minulý rok ani nenašla. Na niektorých stránkach,kde predávajú školské tašky bola snáď o 30 eur lacnejšia ako na baagl.sk

simona20201309
Dnes o 13:45
@anonym_a155da

@anonym_a155da tiez pozerám ze 106 18kg chuducky 😀🫶
Moja ma rovnakú výšku aj váhu ako tvoja, 18kg aj s topánkami pri 123cm... a je normálna

Dakujem za tip, tiez sa pozerám po taškach

anonym_68723c
Dnes o 13:47
@rommie

@rommie asi každá škola to má ináč. Mne to nepríde že je tam toho veľa. Každý deň majú šlabikár+ matematika, malé zošity k tomu. V pondelok k tomu AJ. A v piatok iba šlabikár a prvovka. Sú tašky aj pre nižšie deti. Nám vyhovuje baagl. Všetko sa zmestí.

anonym_68723c
Dnes o 13:48
@anonym_891a76

@anonym_891a76 až ju zvážim, keď budeme doma. 12kg mi príde priveľa

anonym_891a76
Dnes o 13:49
@anonym_1320ee

@evkatk Takto to v školách už dávno nie je, v taške nosia peračník, desiatu , fľašu a občas A4 Šlabikár alebo pracovný zošit, všetko ostáva v škole.
Taška na kolieskach je úplne nevhodná pre školákov,

@anonym_1320ee tak to prrr... nezovseobecnovat... u nas sa nosi a nosilo komplet vsetko.... mozno tak v tretej triede nieco triedna dovolila nechat v skole

anonym_0f5f34
Dnes o 13:49

U nás ma veľa prvákov len take ruksaky ako keby, alebo neznackove batohy. A väčšinou take nízke útle detičky.. ja mam tiež prvacku a tašku ma veľkú..mame topgal..zbytocne..nosia slabikar, matiku a dva malé zošity na písanie, peračník, desiata a fľaša. Nosi ma aj dosku, ale úplne zbytocne..kúpila som jej nedávno ruksak na výlety rovnakej značky ako ma školskú tašku, tak aj uvažujem, či jej to nevymenim..inak vôbec s as tym neponáhľaj..v lete ked začnú byt v ponuke aj v hypermarketoch školské veci, zober malého a nech si nieco vyberie, vyskusas mu to a uvidíš.. ak to nebude dostačujúce, tak v októbri, novembri kúpiš riadnu tašku, drahu, zdravú a znackovu😊

anonym_891a76
Dnes o 13:50
@anonym_68723c

@anonym_891a76 až ju zvážim, keď budeme doma. 12kg mi príde priveľa

@anonym_68723c zamerne som vazila... tu nasu, pretoze decko bolo 18 kilove ... a chodili na 4 te poschodie pesi, bez moznosti odprevadenia rodicom- dobiehala posledna faza covidu... 3-4 nosila na kolieskach s moznostou na chrbat... teraz uz nie je ale taky drobizg

anonym_b5261d
Dnes o 14:01

Zisti si v škole, či si učebnice a pracovné zošity nechávajú v škole alebo nie a podľa toho sa zariaď. Moja prváčka všetko vláči denno denne, mňa z toho bolí plece keď jej pomáham, vážne niečo neskutočné, koľko toho potrebujú a to každý predmet musí mať aj vlastný obal (tvrdý alebo tú plastovú obálku) a somariny proste. A k tomu my ako rodičia do školy vstúpiť nemôžeme, dovolili nám prvý týždeň a potom už nie. Takže zistí si ako to na škole je, či budeš môcť dieťaťu pomáhať alebo nie atď.My máme topgal, je síce väčšia ale ani tam sa jej skoro všetko nezmestí.

krasneleto
Dnes o 14:03
@anonym_b5261d

Zisti si v škole, či si učebnice a pracovné zošity nechávajú v škole alebo nie a podľa toho sa zariaď. Moja prváčka všetko vláči denno denne, mňa z toho bolí plece keď jej pomáham, vážne niečo neskutočné, koľko toho potrebujú a to každý predmet musí mať aj vlastný obal (tvrdý alebo tú plastovú obálku) a somariny proste. A k tomu my ako rodičia do školy vstúpiť nemôžeme, dovolili nám prvý týždeň a potom už nie. Takže zistí si ako to na škole je, či budeš môcť dieťaťu pomáhať alebo nie atď.My máme topgal, je síce väčšia ale ani tam sa jej skoro všetko nezmestí.

@anonym_b5261d suhlas.. u nas to bolo des... taška vážila 60% hmotnosti dietata. nosili vsetko, na vsetko kniha, pracovny zosit

anonym_b5261d
Dnes o 14:09
@krasneleto

@anonym_b5261d suhlas.. u nas to bolo des... taška vážila 60% hmotnosti dietata. nosili vsetko, na vsetko kniha, pracovny zosit

@krasneleto Ja napíšem len napr. 4 hodiny. SJL - Šlabikár, Písanka veľká, písanka malá, čistý veľký zošit, malý linajkový zošit. MAT - 3 učebnice - matematika, geometria a nejaké vzťahové väzby či čo, veľký čistý zošit, malý štvorčekový zošit, AJ - učebnica, pracovný zošit a malý linajkový zošit, Človek a spoločnosť + Človek a príroda - 2 učebnice, 2 veľké čisté zošity. A to sú len 4 hodiny, teraz desiata, voda, peračník 🤦‍♀️ trieda na najvyššom poschodí, kde sa ten malý prváčik musí sám bez pomoci rodiča dotrepať, prezúvajú sa síce dole, ale hore pri triede majú skrinky, čiže plus prezúvky, plus bunda a ak majú vziať vyprať telesnú tak ešte aj toto zo sebou vláčiť hore. A pomoc žiadna.

anonym_68723c
Dnes o 14:28
@anonym_891a76

@anonym_68723c zamerne som vazila... tu nasu, pretoze decko bolo 18 kilove ... a chodili na 4 te poschodie pesi, bez moznosti odprevadenia rodicom- dobiehala posledna faza covidu... 3-4 nosila na kolieskach s moznostou na chrbat... teraz uz nie je ale taky drobizg

@anonym_891a76 naša taška prváčky má tri kilogramy. Bez vody a jedla. Teda, keď preženiem tak 4kg. Čo nosili teda Vaše deti v 12kg?