icon

Výrazne staršia spolužiačka: Ako riešiť problémy v triede?

Včera o 15:46

Ahojte,
Stretli ste sa s tym ze k piatakom prisla 15 rocna ziacka? Pravdepodobne prepadla, detom kradne peniaze, nuti deti ist do bufetu aj ked nechcu a tak podobne. Da sa proti tomuto bojovat?

Strana
z2
anonym_e08a21
Včera o 17:12

@anonym_autor dá, že pôjdeš za triednou a riaditeľkou.Ta zvolá triednicku hodinu a dajú si pravidlá.Ked to robí v prvý deň ešte si užijete.Triedna by ich mala poučiť o správaní a rodičia deti čo nemajú robiť.Ak máte triednu skupinu rodičov napis to tam čo sa stalo.
Mohla mať zdr.psychicke problémy.My sme mali ziaka, ktorý mal operovaný chrbticu a bol o 3 r starší ďalší mal rakovinu bol o rok starší.Ty nemáš riešiť prečo tam je iste je na to dôvod.

anonym_64f506
Včera o 17:46
@marsmykkok

@anonym_autor a kde ju majú dať? K deviatakom alebo na strednú ak proste reálne prešla len tým prvým stupňom ešte? Proste ak je lenivá a prepadáva alebo nechodí do školy lebo rodičia na to kašlú a nie je klasifikovaná nemôže škola jej dať deviatácke vysvedčenie a poslať na strednú... A proste dnes je doba, kedy sa do špeciálnej školy dieťa poslať nemôže pokým nie je výrazne znížený intelekt, nestačí že je problémové a neučí sa... A mástále povinnú školskú dochádzku. Proste škola to nevie veľmi riešiť, hoci to ok nie je a príjemné pre Vás rodičov 10-11 ročných detí.

@marsmykkok
V Rakúsku je údajne skola pre takých spratkov, ktorí sa nevedia chovať a po týždni s plačom prosia rodičov, aby ich vzali domov. Je to internátna škola s dozorom a pravidlami. Nik sa s nimi beštie, musia poslúchať a dodržiavať pravidlá. A áno, takéto tupelo by som nechala ísť kľudne do Devínu, nie ani šikanovania krava malé decká!
A s veľkou pravdepodobnosťou by som si taký zatiahla nabok a zhukaka ju, že by sa triaška ešte aj doma. Stonka by následne slovné poriesili zase muž, že by jej tatko rovno kanálmi chodil radšej potom.
V 15 už má vedieť ako sa chovať. Keď nie, načo sú " polepšovne"? A tak nech si chodí s rovnakými do školy, nech ochutná vlastnej medicíny, koža tuoa. Kamoške syna vylúčili z 2 za, potom mu dg ADHD, nasadili liečbu a šlo to. No aké keď sa nevedel chovať, neriešili že má len 8 rokov a je na zš. Jednali!

euka210
Včera o 17:50

@anonym_autor asi bude tmava, tipujem, aj moj v piatom mal viditelne starsich, ale tak cca 2r, nie 5...to je brutal rozdiel. Neviem ako to je uz teraz, ci mozu prepadat, ci nie.
Poriadky by mala robit triedna ucitelka a dozor a to cim skor. Ked je len jedna a ich je vela, mali by sa s podporou ucitelov vediet postavit na odpor, aby si tam s malymi nerobila co chce. Mam doma 15r a 10r, takze viem aky je to velky rozdiel.

autor
Včera o 18:08
@anonym_e08a21

@anonym_autor dá, že pôjdeš za triednou a riaditeľkou.Ta zvolá triednicku hodinu a dajú si pravidlá.Ked to robí v prvý deň ešte si užijete.Triedna by ich mala poučiť o správaní a rodičia deti čo nemajú robiť.Ak máte triednu skupinu rodičov napis to tam čo sa stalo.
Mohla mať zdr.psychicke problémy.My sme mali ziaka, ktorý mal operovaný chrbticu a bol o 3 r starší ďalší mal rakovinu bol o rok starší.Ty nemáš riešiť prečo tam je iste je na to dôvod.

@anonym_e08a21 tam je na to dovod a to ten ze nechodila do skoly. A naozaj keby mala zdrav problemy nepoviem pol slova. Stava sa ze deti su chore aj vaznejsie ale toto uz nie je podla mna o tomto.
Dievca nechodilo do skoly tak preto a ano je "tmava" dokonca spoluziacke mojho dietata povedala ze ked este raz to povie (nevieme co, kedze to bolo romsky) tak ze posle na tu spoluziacku mamu.

autor
Včera o 18:11
@anonym_64f506

@marsmykkok
V Rakúsku je údajne skola pre takých spratkov, ktorí sa nevedia chovať a po týždni s plačom prosia rodičov, aby ich vzali domov. Je to internátna škola s dozorom a pravidlami. Nik sa s nimi beštie, musia poslúchať a dodržiavať pravidlá. A áno, takéto tupelo by som nechala ísť kľudne do Devínu, nie ani šikanovania krava malé decká!
A s veľkou pravdepodobnosťou by som si taký zatiahla nabok a zhukaka ju, že by sa triaška ešte aj doma. Stonka by následne slovné poriesili zase muž, že by jej tatko rovno kanálmi chodil radšej potom.
V 15 už má vedieť ako sa chovať. Keď nie, načo sú " polepšovne"? A tak nech si chodí s rovnakými do školy, nech ochutná vlastnej medicíny, koža tuoa. Kamoške syna vylúčili z 2 za, potom mu dg ADHD, nasadili liečbu a šlo to. No aké keď sa nevedel chovať, neriešili že má len 8 rokov a je na zš. Jednali!

@anonym_64f506 myslim ze problem je aj v systeme ze davaju take "male" deti a k nim 15 rocne resp ovela starsie. Su sice na druhom stupni ale vzdy su to deti 🫣

anonym_0eaf05
Včera o 18:20
@anonym_9623aa

@anonym_autor Vy ste sa nedopytovali informácií? Lebo mne toto nesedí

@anonym_9623aa co toi nesedi?...prepadla 3 razy

banalu
Včera o 18:23
@anonym_autor

@anonym_88916c vraveli sme ze nech si nedaju take veci. Ze sa maju ozvat ked nieco.
Inak chapem ze je sk dochadzka do 16 rokov ale davat 15 rocnu k 10 rocnym 🫣 ved to su deti.

@anonym_autor ja som mala tiez takto spoluziacku, ale nie cely rok, lebo odchadzala na matersku 😂

anonym_0eaf05
Včera o 18:23
@anonym_autor

@marsmykkok okrem toho ak nechodi do skoly preco rodicov "nenahanaju" urady ze decko nechodi do skoly?

@anonym_autor lebo su to zrejme spoluobcania a kazdy sa ich boji...halo!...vy ste sa teraz zobudili, v alkej krajine a svete zijete??...preco davate deti do takychto skol pre socky?

anonym_0eaf05
Včera o 18:30
@anonym_f16351

@anonym_autor poslala by som okamzite email vedeniu skoly s tym,ze este raz ukradne synovy peniaze ci inak ho bude sikanovat posles na nich nielen kontrolu,ale cele to zmedializujes..

@anonym_f16351 ziadne media to nevezmu...oni su chraneni zakonom

eeffka
Včera o 18:34
@anonym_0eaf05

@anonym_autor lebo su to zrejme spoluobcania a kazdy sa ich boji...halo!...vy ste sa teraz zobudili, v alkej krajine a svete zijete??...preco davate deti do takychto skol pre socky?

@anonym_0eaf05 ze skoly pre socky 🤣🤣🤣prid ku nam do kosic a najdi mi jednu triedu napr 6.tacku kde nebude problemovy/prepadnuty spoluobcan. Ked nie taky ,tak bude belgican

anonym_0eaf05
Včera o 18:37
@eeffka

@anonym_0eaf05 ze skoly pre socky 🤣🤣🤣prid ku nam do kosic a najdi mi jednu triedu napr 6.tacku kde nebude problemovy/prepadnuty spoluobcan. Ked nie taky ,tak bude belgican

@eeffka to je nahoda....zijem v ke a moje deti ziadne taketo individua v skole nemaju...ale to sa musia rodicia aj zaujimat vopred a aktivne

anonym_a3d925
Včera o 18:44
@anonym_0eaf05

@eeffka to je nahoda....zijem v ke a moje deti ziadne taketo individua v skole nemaju...ale to sa musia rodicia aj zaujimat vopred a aktivne

@anonym_0eaf05 !!!!!POZOR POZOR!!!!! Matka milenia na obzore - co sa aktivne vopred zaujima! Berme si vsetci priklad! A vsetci rodicia rad radom poprehlasovat deti do inych skol!

eeffka
Včera o 19:00
@anonym_0eaf05

@anonym_0eaf05 no daj navod ako, deti idu z 5teho do 6teho a zrazu pribudnu novi spoluziaci, 2belgicanky tie maju aspon spravny vek aj ked zivotny styl maju ako 18ky a 2ja fesaci o 2r starsi. Ako som sa mala zaujimat?
U nas si to ukocirovala ucitelka a uz po 8ke som tlacila dceru na strednu.

ameixa
Včera o 19:01
@anonym_autor

@marsmykkok okrem toho ak nechodi do skoly preco rodicov "nenahanaju" urady ze decko nechodi do skoly?

@anonym_autor skola (socialny pedagog) ma kontaktovat UPSVaR - socialku, ak je prekrocene rozmedzie neospravedlnenych hodin, nam skola poslala tabulky. Ak ona mala ospravedlnene kvoli chorobe, dovolenke schvalenej.... alebo nie az tolko neospravedlnenych, co s tym ma socialka?

biba_18
Včera o 19:15
@eeffka

@eeffka syn nemal žiadneho v triede, pred pár rokmi. nie že prepadnutého…

eeffka
Včera o 19:18
@biba_18

@eeffka syn nemal žiadneho v triede, pred pár rokmi. nie že prepadnutého…

@biba_18 za celych 8/9rokov? U nas sa zacaki objavovat 3-7r pred a po uz nie

biba_18
Včera o 19:24

15-ročná je už sama za seba právne zodpovedná v niektorých veciach - napríklad ak im berie peniaze alebo ich núti kupovať jej veci - to je vydieranie a nátlak - za to jej hrozí aj rok basy, pri chránených osobách možno aj viac… mladej to asi ešte nikto nevysvetlil 😏

ivicatolic
Včera o 19:30

@anonym_autor známej tak mali.... prepadnutá xy krát, z piatej išla rodiť, bola tehotná 😭👁️😭

autor
Včera o 19:58
@biba_18

15-ročná je už sama za seba právne zodpovedná v niektorých veciach - napríklad ak im berie peniaze alebo ich núti kupovať jej veci - to je vydieranie a nátlak - za to jej hrozí aj rok basy, pri chránených osobách možno aj viac… mladej to asi ešte nikto nevysvetlil 😏

@anonym_0eaf05 veľa záleží na riaditeľovi bohužiaľ. Keď som ja chodila do tej školy bol riaditeľ ktorý mal rešpekt u spoluobčanov. Bohužiaľ trz je riaditeľka a ťa asi veľa nezmôže. A riaditeľ sa už bohužiaľ vrátiť nemôže.
@ivicatolic tak ona vraj nechodila do školy a neucila sa takže predpokladám že to bude rovnako aj teraz.

@anonym_0eaf05 a kam chodí tvoje dieťa resp deti? Lebo čo som pozerala aj iné školy v KE tak skoro všade písali aj negatívne recenzie hlavne čo sa týka šikany.

Mne by naozaj nevadilo aj by to bolo dieťa staršie napr po úraze alebo tak. Lebo ako som písala stane sa že aj deti sú bohužiaľ choré ale toto už nie je normálne a to je len september.

autor
Včera o 20:00

Dnes že deťom povedala že nech jej napíšu poznámky z tabule. Tak som dieťaťu povedala že nech mu to ani nenapadne robiť toto. Že jej budú prepisovať poznámky alebo pôjdu s ňou na záchod a tak podobne. To by podľa mňa pomohlo keby sa aj viac rodičov zapojilo ale podľa toho čo mi dieťa hovorí tak otravuje len jeho a ešte jednu spolužiačku ešte.

Strana
z2