icon

Výrazne staršia spolužiačka: Ako riešiť problémy v triede?

Včera o 15:46

Ahojte,
Stretli ste sa s tym ze k piatakom prisla 15 rocna ziacka? Pravdepodobne prepadla, detom kradne peniaze, nuti deti ist do bufetu aj ked nechcu a tak podobne. Da sa proti tomuto bojovat?

Strana
z2
anonym_88916c
Včera o 15:52

po pravde... povinna sk. dochadzka je do 16r. takze zo skoly nepojde len vydrzat obrnit sa a dohodnut sa so skolou a posilneni dozoru cez prestavky, vysvetlit vlastnemu dietatu co uz nerobit a komunikovat s nim o vsetkom

anonym_a63105
Včera o 15:54

Dá, ale treba aktivny pristup a vedenie školy, čo s tým tiež bude niečo chceť robiť. Pripadne si zobrať 15-ročnú stranou a navrieskať na ňu, potom príde do školy jej dementný otecko robiť poriadky a tak navrieskať aj na neho, tak aby sa bál aj on. A bude pokoj.

autor
Včera o 15:56
@anonym_88916c

po pravde... povinna sk. dochadzka je do 16r. takze zo skoly nepojde len vydrzat obrnit sa a dohodnut sa so skolou a posilneni dozoru cez prestavky, vysvetlit vlastnemu dietatu co uz nerobit a komunikovat s nim o vsetkom

@anonym_88916c vraveli sme ze nech si nedaju take veci. Ze sa maju ozvat ked nieco.
Inak chapem ze je sk dochadzka do 16 rokov ale davat 15 rocnu k 10 rocnym 🫣 ved to su deti.

autor
Včera o 15:59
@anonym_88916c

@anonym_88916c dieta slusne poziadalo aby peniaze vratila ale odmietla.

anonym_9623aa
Včera o 16:03

A ako je možné , že je 15 r dievča pri žiakoch 5 ročníka? Ako to vysvetlila škola?

autor
Včera o 16:05
@anonym_9623aa

A ako je možné , že je 15 r dievča pri žiakoch 5 ročníka? Ako to vysvetlila škola?

@anonym_9623aa podla mna prepadla tak preto ale tiez sme sa cudovali ze akoze 15 rocna 😳😳😳 keby ju dali do "c" triedy tak ok ale medzi ostatne deti 😳😳😳

anonym_9623aa
Včera o 16:07
@anonym_autor

@anonym_9623aa podla mna prepadla tak preto ale tiez sme sa cudovali ze akoze 15 rocna 😳😳😳 keby ju dali do "c" triedy tak ok ale medzi ostatne deti 😳😳😳

@anonym_autor Vy ste sa nedopytovali informácií? Lebo mne toto nesedí

autor
Včera o 16:15
@anonym_9623aa

@anonym_autor Vy ste sa nedopytovali informácií? Lebo mne toto nesedí

@anonym_9623aa my sme sa len dnes dozvedeli ze vobec 15 rocna chodi do tejto triedy. Vedelu sme ze budu novi ziaci ale toto sme necakali.

anonym_7468b1
Včera o 16:16

Tak ak by opakovala kazdy rok,tak by to mozno aj sedelo.

marsmykkok
Včera o 16:18
@anonym_7468b1

Tak ak by opakovala kazdy rok,tak by to mozno aj sedelo.

@anonym_7468b1 mohla mať aj odklad plus narodená začiatkom septembra a potom hned dva roky k dobru a teda už ako prváčka oslávila niekedy začiatkom školského roka 8 rokov napríklad a plus možno prepadnutie alebo neklasifikácia kvôli veľa vymeškaným hodinám 3 roky a je to...

pasomnica
Včera o 16:19

15 ročná? To kolko krát musela prepadnúť? Alebo nechodila vôbec do školy?

anonym_89a22b
Včera o 16:19

@anonym_autor Jooj, u nas je plni takych.V kazdej triede sa najdu ciganiky ci prepadavaju dobreze ne 3 roky a presne s piatacikmi siestacikmi su tam 15r.kozy

marsmykkok
Včera o 16:23
@anonym_autor

@anonym_88916c vraveli sme ze nech si nedaju take veci. Ze sa maju ozvat ked nieco.
Inak chapem ze je sk dochadzka do 16 rokov ale davat 15 rocnu k 10 rocnym 🫣 ved to su deti.

@anonym_autor a kde ju majú dať? K deviatakom alebo na strednú ak proste reálne prešla len tým prvým stupňom ešte? Proste ak je lenivá a prepadáva alebo nechodí do školy lebo rodičia na to kašlú a nie je klasifikovaná nemôže škola jej dať deviatácke vysvedčenie a poslať na strednú... A proste dnes je doba, kedy sa do špeciálnej školy dieťa poslať nemôže pokým nie je výrazne znížený intelekt, nestačí že je problémové a neučí sa... A mástále povinnú školskú dochádzku. Proste škola to nevie veľmi riešiť, hoci to ok nie je a príjemné pre Vás rodičov 10-11 ročných detí.

autor
Včera o 16:25
@marsmykkok

@anonym_autor a kde ju majú dať? K deviatakom alebo na strednú ak proste reálne prešla len tým prvým stupňom ešte? Proste ak je lenivá a prepadáva alebo nechodí do školy lebo rodičia na to kašlú a nie je klasifikovaná nemôže škola jej dať deviatácke vysvedčenie a poslať na strednú... A proste dnes je doba, kedy sa do špeciálnej školy dieťa poslať nemôže pokým nie je výrazne znížený intelekt, nestačí že je problémové a neučí sa... A mástále povinnú školskú dochádzku. Proste škola to nevie veľmi riešiť, hoci to ok nie je a príjemné pre Vás rodičov 10-11 ročných detí.

@pasomnica toto by zaujimalo aj nas inak. Lebo ved ked si vezmes ze ked dieta nechodi do skoly tak by sa to malo riesit. Podla mna aspon.
@marsmykkok neni prijemne ale ked robi detom zle to je v poriadku? Ze berie detom peniaze? Nuti ist do bufetu ked deti nechcu a sada si k niekomu kto s tym nesuhlasi? Samozrejme dieta si moze presadnut ale aj tak.

autor
Včera o 16:26
@marsmykkok

@marsmykkok okrem toho ak nechodi do skoly preco rodicov "nenahanaju" urady ze decko nechodi do skoly?

anonym_1e012e
Včera o 16:27

Hned zajtra by som šla do školy a tej štande by som ,,dohovorila,, ale ak je to cigoška tak nepomôže nič ktovie doma čo sú to za socky

anonym_b9736b
Včera o 16:29

Dcéra tiež mala takú spolužiačku, chodila s ními do triedy pár mesiacov a potom otehotnela, bola PN. Dievča porodilo predčasne a bábo neprežilo, do školy sa už nevrátila.

marsmykkok
Včera o 16:32
@anonym_autor

@pasomnica toto by zaujimalo aj nas inak. Lebo ved ked si vezmes ze ked dieta nechodi do skoly tak by sa to malo riesit. Podla mna aspon.
@marsmykkok neni prijemne ale ked robi detom zle to je v poriadku? Ze berie detom peniaze? Nuti ist do bufetu ked deti nechcu a sada si k niekomu kto s tym nesuhlasi? Samozrejme dieta si moze presadnut ale aj tak.

@anonym_autor Len toto je proste o tom že je to chyba systému v ktorom je príliš liberalizmus k týmto deťom že proste škola ich nemá možnosť šupnúť do špeciálnej školy ako kedysi, ale trpia tým ostatné deti. To som ti chcela komentárom povedať, že proste škola nemá veľa možností a musí ju vzdelávať a len v triede po ktorú sa dostala a ide jej to zjavne veľmi pomaly...

zabka79
Včera o 16:33

@anonym_autor ano syn taku ma, uz tusim treti rok, myslim ze je postihnuta psychicky, chodi obcas nie stale, ma asistentku. Nie je problemova.

autor
Včera o 16:38
@anonym_1e012e

Hned zajtra by som šla do školy a tej štande by som ,,dohovorila,, ale ak je to cigoška tak nepomôže nič ktovie doma čo sú to za socky

@anonym_1e012e toto je tiez problem ze u nas sa do skoly rodicia nedostanu

autor
Včera o 16:39
@anonym_b9736b

Dcéra tiež mala takú spolužiačku, chodila s ními do triedy pár mesiacov a potom otehotnela, bola PN. Dievča porodilo predčasne a bábo neprežilo, do školy sa už nevrátila.

@anonym_b9736b neviem ze ci nechodila alebo prepadla kvoli prospechu

wudz
Včera o 16:39

Takto. V prvom rade v momente ísť za triedou a žiadať písomný záznam o stretnutí. Riešiť to každý jeden deň, možno aj s riaditeľom, spisovať si,komu kedy a čo urobila. Žiadať zvýšený dozor. Ak sa nič nevyrieši na úrovni školy, kontaktovať zriaďovateľa a školskú inšpekciu. Ak dochádza ku krádežiam alebo šikane či fyzickému násiliu, kontaktovať aj políciu a opakovane. Následne kontaktovať kuratelu, takéto dieťa môže skončiť kvôli takémuto správaniu v nápravnom zariadení.

anonym_f16351
Včera o 16:40
@anonym_autor

@anonym_1e012e toto je tiez problem ze u nas sa do skoly rodicia nedostanu

@anonym_autor poslala by som okamzite email vedeniu skoly s tym,ze este raz ukradne synovy peniaze ci inak ho bude sikanovat posles na nich nielen kontrolu,ale cele to zmedializujes..

anonym_ff29f7
Včera o 16:41

@anonym_autor Pred rokmi mal syn v 6 triede 2 spolužiakov a 1 spolužiačku, ktorí už mali byť v 8.rocniku a veru, najmä jeden z dvoch chlapcov a dievčina radi šikanovali svojich spolužiakov.Jedine šťastie bolo, že druhý zo starších chlapcov mal rozum a keď už tie "veľké kone,, začali malým telesne ubližovať, tak sa ich zastal a bránil ich

autor
Včera o 16:51
@anonym_f16351

@anonym_autor poslala by som okamzite email vedeniu skoly s tym,ze este raz ukradne synovy peniaze ci inak ho bude sikanovat posles na nich nielen kontrolu,ale cele to zmedializujes..

@anonym_f16351 len vies kde je dokaz ze to robi 🫣

autor
Včera o 16:52
@anonym_f16351

@anonym_f16351 idem najst nejaky vzor

anonym_f16351
Včera o 16:54

tak predpokladam ze sa spytaju deti a tie povedia pravdu ..a zrejme to uz robila predtym kedze poprepadala... takze skola musi vediet aky kvietok to je

anonym_f16351
Včera o 16:55
@anonym_autor

@anonym_f16351 idem najst nejaky vzor

@anonym_autor pouzi chat gpt .. vypluje ti vzor ale napis mu nech to napise ako clovek a nie robot

anonym_94bcfe
Včera o 17:07

Stava sa to, ze je 15rocns v 5. triede. Dovod moze byt odklad a nasledne prepadnutia, ale aj to, ze nechodila do skoly. Poznam taku, co takto tri roky nechodila poriadne do skoly jej otec bol prespekulovany. Vybavoval jej osoravedlnenky, robil z nej sikanovanu, uzkostnu, chodil po psychiatroch, potom ked uz to skola zacala riesit ze uz takmer rok nechodila a ide ju ohlasit na socialku, tak ju prehlasil do inej skoly. Tam sa zase toto opskovalo, potom uz ked to socialka zacala riesit, tak si otec zas vymyslem, ze je tehotna (nebola).. takto boli schopny natiahnut tri roky co nechodila do skoly a samozrejme zlyhala aj socialka, ze nepruzne reaguju na taketo pripady. Po rokoch to skoncilo naozaj tak, ze 15 rocna bola v 5 triede. Intelekt mala normalny, takze to nebolo na specialnu triedu. No ale k veci co mozete vy urobit je sa stazovat plus o tom nech je aj zapisnica s krokmi ku ktorym sa zaviaze skola, aby ochranila vase deti. Ak to nezaberie tak pritvrdite. Skola ma moznosti, takato ziacka moze ist do reedukacky, LVS, alebo sa moze vzdelavat individualne.

anonym_a3f640
Včera o 17:08
@anonym_autor

@marsmykkok okrem toho ak nechodi do skoly preco rodicov "nenahanaju" urady ze decko nechodi do skoly?

@anonym_autor pýtaj sa na upsvare prečo rodičov nenahanaju. Pýtam sa ich to často. Aj sťažnosť som už písala. Aj na ministerstvo. Toto je chyba systému, že je 15 ročná pri piatakoch. Niekto to úplne nedomyslel. Teraz už s tým škola nemôže spraviť nič, inak by ju takto nezaradili. Normálne chod hneď zajtra za triedou. Písomný záznam si daj podpísať a prefotit. Počkaj zo 2 dní a ak to neprejde choď ďalej - vychovny poradca, alebo rovno vedenie. Upozornila by som, že ak to neprestane, pôjdem na políciu. Opäť záznam, daj si ho prefotit. Ak to neprestane, išla by som za vedením po info, ale kroky podnikli. A s papiermi by som rovno išla na políciu.

Strana
z2