Za čo dostávajú vaše deti poznámky v škole?
Dobrý deň. Za čo nosia Vaše deti poznámky? Je normálne, aby učiteľky písali poznámky za to,že cez prestávku hrali s papierovou guľou futbal, alebo cez prestávku vykopával papuče do vzduchu,alebo cez prestávku sa naháňal so spolužiakom, alebo po príchode do triedy sa so spolužiakom držali pod krkom,alebo cez hodinu sa stále niečo pýta,alebo aj žiak ma vôbec nerešpektuje..
Je toto normálne na všetkých školách,alebo to je len u nás?
Keď som sa na združení na to pýtala pani triednej, či to je normálne, len som nemala spomenúť že si posledné dva roky poznámky aj vytláčam a odkladám,tak sa na mňa osopila, že na čo mi to je a čo s tým mienim..
Ked sa tvoj syn nevie vmestit do koze, je na tebe ho doma usmernit, kedze si si ho vychovala tak, ze v skole ucitelky nerespektuje. Normalne nie je ani spravanie tvojho syna a ani tvoje, ked hladas v takomto pripade chybu v ucitelke.
@sense
A keby učiteľ prišiel a dal obom poza uši a hneď bolo by po bitke? Ale síce ano,napísať poznámku je jednoduchšie..
Koľkokrát sa pýtam,ci vie ze dostal poznámku,niekedy povie že áno a niekedy ani nevie.
@anonym_autor to by ale bolo cirkusu,keby ešte učiteľ bil deti, to by matka rovno volali políciu a media
Ešte doplním,že doma s ním nemáme žiadny problém,ani so správaním ani s ničím..
@anonym_autor mozno si to len ty myslis ze doma s nim nemas ziadny problem ked ti pride normalne ze sa chyta s niekym pod krk s vykopava papucu.za taketo spravanie po 2 upozorneniach a neposluchnuti by dostal ihned pokarhanie triednym ucitelom .nech sa spamata.ked nie tak do riaditelne.treba byt tvrdsi na tie deti a nie ty si ho este ides chranit ze vlastne on nic zle nerobi.pisem znovu ci vies o to vcerajsom pripade
@anonym_autor dalsia vymyslena tema, a ked nahodou nie, tak si uprac decko poriadne, lebo takto to zacina, az v siedmej osmej triede sa odhodla na ine veci…. JEDNOZNACNE PORUSUJE SKOLSKY PORIADOK, tak si ho nastuduj, ABY SI POCHOPILA, ze okrem toho ze ohrozuje ostatne deti, ohrozuje aj seba aj teba. 🙃
@anonym_autor cim? tym, ze ucitel takehoto pankharta vyfackal a bolo. Dnes nemoze ani zakricat. Tym to bolo. Ked decko v skole dostalo po papuli tak to doma nepovedalo, lebo by dostalo dalsiu z druhej strany. Dnes rodicia ako ty, namiesto toho, aby si sadli s deckom a riesili jeho spravanie, idu do skoly a nadavaju ucitelom. Tak sa zamysli, preco tvoje decko dostava poznamky. Za mna je to sikana z jeho strany - voci ucitelom a aj voci spoluziakom.
@anonym_1c269f
Ale dokážeš/vieš pochopiť ze doma žiadne problémy s ním nemáme a aj keď mu rozprávame a dohovárame čo sa má a čo nemá,ja nedokážem ovplyvniť ani mu to zakázať aby to nerobil, keď ja som v práci 100km od neho?
@anonym_1c269f
Ale dokážeš/vieš pochopiť ze doma žiadne problémy s ním nemáme a aj keď mu rozprávame a dohovárame čo sa má a čo nemá,ja nedokážem ovplyvniť ani mu to zakázať aby to nerobil, keď ja som v práci 100km od neho?
@anonym_autor Uz len tym, ze tvrdis, ze ucitelka ho sikanuje a napises, co on vystraja, podavas obrazok o svojej "vychove". Takze zacni dieta naozaj vychovavat a nestazuj sa na ucitelku.
@anonym_1c269f
@anonym_autor doma s nim nemas ziadne problemy lebo si robi co chce. Skusim hadat - je to jedinacik, ktory nema surodencov, cize ani nie je zvyknuty zeby sa mal prisposobit inym detom. Preto s nim doma nemas ziadny problem. Ale v skole sa od neho vyzaduje disciplina a su tam ine deti, ktore maju tiez svoj priestor, svoj nazor a svoje napady a to tvoj supersynacik nezvlada a nevie sa spravat v skupine
@anonym_1c269f
@anonym_autor dohovorom, zakazom mobilu, pocitaca, treba dietatu niekde vybit energiu - daj ho na sport - tam sa nauci aj discipline. Zbieranim vytlacenych poznamok a ponizovanim ucitela to nedosiahnes. V prvom rade z tvojich ust musi prist, ze ucitel ma pravdu, takto sa spravat nemoze. To ako sa ty stavias k ucitelovi prebera do svojho spravania a ked matka povie, co si to ten ucitel dovoluje, toto si budem tlacit, to nie je normalne, tak sa potom aj to decko bude v skole spravat. Lenze dieta sa vychovava k respektu od narodenia, toto mal mat davno vstepene, ze su ludia a pravidla, ktore treba respektovat. Samozrejme nie slepo, ale respekt musi byt.
@anonym_autor to by ale bolo cirkusu,keby ešte učiteľ bil deti, to by matka rovno volali políciu a media
@anonym_3b7717
Nikto by nevolal políciu ani média. Ja som toho názoru,že ako na ulici policajt,v krčme krčmár, v autobuse autobusoár,tak isto v škole učiteľ by si mal vedieť urobiť poriadok.
To čo je za agresívne nevychované decko, škrtiť spolužiaka, treba mu odborné vyšetrenie či je normálny, áno dostávajú aj na našej škole za všetko poznámky je to úplne bežné, takže si nemusíš absolútne odkladať správy z edupage, lebo aj tak z toho čo píšeš vyjde, že máš nevychovaného pracka, ešte obviňuje učiteľky neskutočné, všetko mu treba zakázať a dvakrát si rozmyslí, či sa začne správať
@anonym_3b7717
Nikto by nevolal políciu ani média. Ja som toho názoru,že ako na ulici policajt,v krčme krčmár, v autobuse autobusoár,tak isto v škole učiteľ by si mal vedieť urobiť poriadok.
@anonym_autor ved ucitelka si robi poriadok a upozornuje aj rodicov, aby jej s tym pomohli a svojmu dietatu dohovorili. To bez spoluprace s rodicmi nejde.
@anonym_autor dohovorom, zakazom mobilu, pocitaca, treba dietatu niekde vybit energiu - daj ho na sport - tam sa nauci aj discipline. Zbieranim vytlacenych poznamok a ponizovanim ucitela to nedosiahnes. V prvom rade z tvojich ust musi prist, ze ucitel ma pravdu, takto sa spravat nemoze. To ako sa ty stavias k ucitelovi prebera do svojho spravania a ked matka povie, co si to ten ucitel dovoluje, toto si budem tlacit, to nie je normalne, tak sa potom aj to decko bude v skole spravat. Lenze dieta sa vychovava k respektu od narodenia, toto mal mat davno vstepene, ze su ludia a pravidla, ktore treba respektovat. Samozrejme nie slepo, ale respekt musi byt.
@anonym_1c269f
Mobil ho nejako nezaujíma,bývame na dedine a všetok voľný čas trávi vonku s kamarátmi na bicykli, chodí na futbalový krúžok.
A pred ním sa ani nenadáva na učiteľov a ani o tom nevie ze si odkladám tie poznámky.
No zrovna toto co si napísala mi aj príde na poznámku 😄 Ale u nás sa dostávajú poznámky za to, že “kolenačkoval po triede cez prestávku lebo sa hrali so spolužiakmi na dinosaurov” (to ako prvák 😄), ďalšia poznámka znela “vytrhol spoluziacke vlasy”, nakoniec to bolo tak, že spolužiačka mu zobrala parochňu, ktorú mal na hlave a on si ju zobral naspäť z jej hlavy a pritom jej omylom chytil pár vlasov 🙂 ja mám nekonečný zoznam takýchto debilnych poznámok ale už to neriešim. Keď nejaká príde tak sa spýtam ako to bolo syna, spýtam sa aj spolužiaka alebo spolužiačky a keď majú rovnakú verziu tak neriešim 🤷🏼♀️
@anonym_1c269f
Mobil ho nejako nezaujíma,bývame na dedine a všetok voľný čas trávi vonku s kamarátmi na bicykli, chodí na futbalový krúžok.
A pred ním sa ani nenadáva na učiteľov a ani o tom nevie ze si odkladám tie poznámky.
@anonym_autor Robi v skole to, za co dostava poznamky? Lebo ak ano, tak je poznamka na mieste a Tvoja vychova ma trhliny. To je cele.
@anonym_3b7717
@anonym_autor vies ako to riesia u nas po niekolkych takychto pokarhaniach ide ku riaditelovi a ked sa mu to nazbiera tak niektorych aj vylucili zo skoly na par dni. Pripadne ked prisiel koniec skolskeho roka tak uz bolo zo par takych co na skolsky vylet proste nesli - lebo ucitel si nezobral na zodpovednost 1-2grazlov aby si potom odsedel v base cely zivot, lebo nejaky pracek nieco vymyslel a stala sa tragedia. Takze davaj si pozor aby sa to nestalo aj tomu tvojmu. Nie kazdy trest je dat im facku
Ucitelia uz davno nie su taka autorita, ako kedysi.. ucitelka nie je v skole od toho, aby vychovavala tvoje dieta, od toho si ty, ako rodic.. takze ona ho moze napomenut, dat mu poznamku, ale ten poriadok si s nim musis spravit ty
ja nestačím oči vyvaľovať čo tu píšete všetky aké ste svaté a v škole ste cez prestávky sedeli so založenými rukami keď píšete o tom že treba vychovávať deti ...
akože je niečo nenormálne keď deti hrajú s papierovou guľou futbal, alebo vykopávajú papuče do vzduchu, alebo sa naháňajú, alebo sa držia pod krkom, alebo sa cez hodinu niečo pýtajú... to sú normálne bežné veci ktoré deti v škole robia ... iste, niektoré sú nebezpečnejšie než druhé a treba pri nich byť viac obozretný, ale aj tak, úplne normálne veci ...
to že žiak učiteľku nerešpektuje - to je jediný problém - ale bohvie kde je pravda... keď je to taká oná čo vypisuje uvedené poznámky, ani sa nečudujem že ju deti majú na salame - na tom jedinom by som popracovala doma ...
ale z ostatných vecí by som sa nerúcala ...
No sú tam vymenované aj veci, za ktoré by sa dal zvážiť aj iný postup, než obyčajná poznámka, najmä ak to všetko dieťa stihlo za mesiac.
To čo je za agresívne nevychované decko, škrtiť spolužiaka, treba mu odborné vyšetrenie či je normálny, áno dostávajú aj na našej škole za všetko poznámky je to úplne bežné, takže si nemusíš absolútne odkladať správy z edupage, lebo aj tak z toho čo píšeš vyjde, že máš nevychovaného pracka, ešte obviňuje učiteľky neskutočné, všetko mu treba zakázať a dvakrát si rozmyslí, či sa začne správať
@zuzubb007
Boli sme aj u psychologičky,aj u detského psychiatra,navštevovali sme detské centrum pomoci kde nám po roku povedali ze už ani nemusíme chodiť,že podla nich netreba a boli sme aj u detskej psychiatričky čo pracuje v detskej fakultnej nemocnici,len je to švagriná,tak jej pohľad nemusí byť objektívny. Tak ked ho sledovala tri krát asi po tri hodiny sledovala,zhodnotila že oproti tomu čo robil jeho otec/môj manžel je to aj tak stále dobré, ze gény sa nezaprú a ked som jej porozprávala o našej škole, tak skonštatovala ze nabudúce máme poslať tú pani učiteľku. Tak tými psycho by som sa moc neoháňala..
@anonym_1d688f
Podľa mňa áno,lebo podľa mňa je toto forma šikany od pani učiteľky. Preto si aj odkladám všetky tieto poznámky keby sa niekedy niečo stalo.
@anonym_autor nuž a potom sa nečudujme, že takmer každý rok je zavraždená učiteľka nejakým žiakom pri takomto prístupe rodičov!!!
@zuzubb007
Boli sme aj u psychologičky,aj u detského psychiatra,navštevovali sme detské centrum pomoci kde nám po roku povedali ze už ani nemusíme chodiť,že podla nich netreba a boli sme aj u detskej psychiatričky čo pracuje v detskej fakultnej nemocnici,len je to švagriná,tak jej pohľad nemusí byť objektívny. Tak ked ho sledovala tri krát asi po tri hodiny sledovala,zhodnotila že oproti tomu čo robil jeho otec/môj manžel je to aj tak stále dobré, ze gény sa nezaprú a ked som jej porozprávala o našej škole, tak skonštatovala ze nabudúce máme poslať tú pani učiteľku. Tak tými psycho by som sa moc neoháňala..
@anonym_autor tak to si mala na začiatku napísať, za dieťa chodí po psychiatroch bolo by nám to hneď jasné, miesto obviňovania pani učiteľky, by som skôr obviňovala syna a vysvetľovala, že tak sa nespráva a nemôže toto robiť čo robí, ty musíš vedieť čo na neho funguje, bude poznámka nepôjdeš von s kamarátmi kým nieje žiadny trest nieje ani žiadna motivácia
@anonym_autor aspon vies, co tvoj syn robi cez prestavky. Az na to drzanie pod krkom su to bezne "vylomeniny" na druhom stupni, ktore ucitel riesi hned na mieste so ziakom. Ze deti behaju po skole je bezna vec...ale vies, ze to nemaju robit.
Ale tak asi si treba pohovorit aj so synom, ze ake spravanie nepatri do skoly.
My nevieme, ci syn je taky "problematicky", alebo ucitelka to takto neefektivne "riesi". Opytaj sa na nazor inych ucitelov, co ucia syna, ci s nim maju problemy.
Keby rozbil umyvadlo, okno ci dvere, ci sa pravidelne s niekym bil, to by boli vazne veci na poznamku a riesenie.
Syn v 6.roc.si nakreslili dpoluziaka na 2velke dpojene vykresy, lebo dlho chybal...dal to vedla na jeho stolicku, ze mu davali aj mikinu. Vrchol bol, ked ho spustali cez okno o poschodie nizsie 😀 ...triedna mi to hovorila az na rodicku, o nicom sme nevedeli. Syn je inak vzorny, bolo to viac na srandu ako nieco zle, povedala, ze uz vidi, ze zacina puberta😀
A rovnako nam povedala, ze sa casto pyta a obcas take aj vtipne otazky su z toho...ze ked by za kazdu otazky dostala 1cent, tak do 9.roc.si postavi vilu 🤣...nevykrikuje, on sa normalne hlasi a od mala je zvedavy a spekulant. Napr.preco sa zdravime dovidenia, ked uz viac toho cloveka nechcem vidiet ...k dr.a pod. 😀🤦♀️
Moji dostanu poznamku, len ked nemaju DU alebo zabudnu pomocky...to je tak 1xpol rok.
učiteľky neraz preháňajú. Svoju frustráciu si vybíjajú na deťoch. Sú vyhorené, preťažené ale povedzme si otvorene v ktorom povolaní to tak nie je.
Však si vytlač tie poznámky a uverejni na fac. - nekŕmte nás odpadom. Aspoň sa zopár čitateľov zasmeje.
@sense
A keby učiteľ prišiel a dal obom poza uši a hneď bolo by po bitke? Ale síce ano,napísať poznámku je jednoduchšie..
Koľkokrát sa pýtam,ci vie ze dostal poznámku,niekedy povie že áno a niekedy ani nevie.
@anonym_autor to bolo na margo toho že kedysi Mali ucitela viac deti a zvladsli ich lepsie. Uprimne teraz sa rozculujes nad poznamkami, ako by si reagovala keby pride deck Domov a povie, ucitel ma vytahal za ucho lebo som vykopaval papuce. Kedysi by to to decko Ani doma nepovedalo, lebo by bolo vytshane ta ucho aj Z druhej strany. Dnes rodicia ako ty nadavaju a stazuju sa na ucitelov že pisu poznamky, miesto toho aby si dali na poroadok decko. Moja dcera pre taketo decko prišla o 700eurove okuliare. A tiez to bolo od podobneho vykvetu, a rodicia ved je to dieta kym som neziadala okuliare preplatit.
Učitelia si dnes vela dovoľujú, vkuse píšu presne tieto hlúpe poznámky ktoré tu boli vymenovane… ja som riešila poznámku od učiteľky ktorú dala nášmu malému . Že žiak sa na hodine pozeral von oknom. Riešili sme to zo zástupkyňou aj riaditeľom potom sa sudružka učiteľka skludnila. Jedine čo dokážu robiť je volať po vyšších platoch a srkať 5 kav denne po kabinetoch a ešte do toho tieto priblble poznámky. Takže nie nieje to normálne
Učitelia si dnes vela dovoľujú, vkuse píšu presne tieto hlúpe poznámky ktoré tu boli vymenovane… ja som riešila poznámku od učiteľky ktorú dala nášmu malému . Že žiak sa na hodine pozeral von oknom. Riešili sme to zo zástupkyňou aj riaditeľom potom sa sudružka učiteľka skludnila. Jedine čo dokážu robiť je volať po vyšších platoch a srkať 5 kav denne po kabinetoch a ešte do toho tieto priblble poznámky. Takže nie nieje to normálne
@anonym_9fa2fa ty si aká hrdinka
@anonym_autor to bolo na margo toho že kedysi Mali ucitela viac deti a zvladsli ich lepsie. Uprimne teraz sa rozculujes nad poznamkami, ako by si reagovala keby pride deck Domov a povie, ucitel ma vytahal za ucho lebo som vykopaval papuce. Kedysi by to to decko Ani doma nepovedalo, lebo by bolo vytshane ta ucho aj Z druhej strany. Dnes rodicia ako ty nadavaju a stazuju sa na ucitelov že pisu poznamky, miesto toho aby si dali na poroadok decko. Moja dcera pre taketo decko prišla o 700eurove okuliare. A tiez to bolo od podobneho vykvetu, a rodicia ved je to dieta kym som neziadala okuliare preplatit.
@sense Niektorym matkam to aj tak nevysvetlis, podla nich je vzdy na vine ucitelka.
@anonym_9fa2fa A niektori rodicia su totalne hlupi a ani o tom nevedia.

Tak mne nepride normalne aby dieta vykopavalo papuce do vzduchu Ani to, že sa s inym dietatom chytaju pod krk. Potom ked sa nieco stane Bude zas vinna len ucitelka, že nedala pozor.
Ale k tvojej otazke. Moje dieta ešte poznámku nedostalo. Je v 8.
@sense