icon

Je správanie opatrovateľky správne?

dievca1558
24. feb 2026

Dobry den, mam syna u opatrovatelky a bohuzial vcera som mu dala zle topanky ale suche narozdiel od tych co nosi a mal ich mokre. Stalo sa ze mu vznikli otlaky na nohach. Viem ze vela chodia aj dve hodiny denne po vonku. Poprosila som ju aby moc nechodil. Viem ze maju velke ihrisko pri baraku. A je normalne aby so mnou viedla takuto komunikaciu?
Napisala mi ze preco som si ho nenechala doma ked s tym mam problem a ze ci aj v skolke si predstavujem ze by vsetci odstali kvoli mojmu synovi v skolke a nesli by von. Na tom som jej napisala ze to som nepovedala ale ze by aspon dnes mohli ist len na ihrisko zeby na to prihliadala. A napisala mi ze rozpravat co ma a co nema robit mozem svojmu priatelovi. Pride mi to dost netaktne nakolko ma len mojho syna a este jedneho chlapceka a provnava sa so skolkou. Mne to pride ze nie je ludska...alebo neviem. Dakujem za nazory.

Strana
z3
anonym_8f87d3
24. feb 2026

Skúsila si ale opatrovateľka má pravdu
Takže hej je jej správanie správne
Lebo každý keby si dal svoje požiadavky,tak deti by nemohli robiť nikdy nič 🤔

nurielka
24. feb 2026

Opatrovateľka má pravdu.

moonlight1210
24. feb 2026

@dievca1558 ber to tak, ze keby ste sa stretli dve matky, ktora by kazda mala inu predstavu, ako bude prebiehat ten den jej dietata u opatrovatelky, tak sa z vas opatrovatelka zblazni.
Hlavne, ak by tie matky dosli do konfliktu predstav a ona by medzi nimi bola ako medzi mlynskymi kamenmi, co ma vlastne robit.

Takze je pre nu jednoduchsie, ak zatrhne pokusy o akekolvek zmeny programu hned od zaciatku.

katkazatka
24. feb 2026

Nevie sa slusne spravat. Si jej klientka, predpokladam, ze za jej sluzby platis. Oponovat aj argumentovat ti moze. Ale na urovni dospelej inteligentnej zeny. Tato komunikacia je ako z osady (IQ80) a je drza.

anonym_90e738
24. feb 2026

Mna skornzaujima ci ta opatrovatelka mala len jej dieta alebo aj ine. Pokial sa jedna len o tvoje dieta podla mojho nazoru mala brat ohlad na tvoje poziadavky kedze jej za to platis. A hlavne slusne odpovedat aj ked nesuhlasila. Ja by som nebola s takymto pristupom spokojna.

anonym_6552ba
24. feb 2026
@anonym_90e738

Mna skornzaujima ci ta opatrovatelka mala len jej dieta alebo aj ine. Pokial sa jedna len o tvoje dieta podla mojho nazoru mala brat ohlad na tvoje poziadavky kedze jej za to platis. A hlavne slusne odpovedat aj ked nesuhlasila. Ja by som nebola s takymto pristupom spokojna.

@anonym_90e738 píše, že opatrovateľka má ešte jedného chlapca okrem syna autorky.

anonym_90e738
24. feb 2026
@anonym_6552ba

@anonym_90e738 píše, že opatrovateľka má ešte jedného chlapca okrem syna autorky.

@anonym_6552ba tak to som prehliadla. V tom pripade sa mali dohodnut medzi sebou. Ale aj tak mi nepride spravanie opatrovatelky moc prijemne.

anonym_29a0f6
24. feb 2026

Opatrovateľka má pravdu, aj keď sa to dá povedať slušnejšie. Otlak sa dá prelepiť leukoplastom a môže normálne fungovať.

anjelicek26
24. feb 2026

Mohla si jej navrhnut, ze donesies kocik/nosic, aby von ist mohli, ale maly proste s otlakmi chodit nemoze. Ak to vobec nejde, musis ho nechat doma, to mas rovnake, ako keby bol chory... moja opatrovatelka ma 5 deticiek, tiez sa nemozu riadit jednym , ale prihliada na to a snazi sa najst riesenie vhodne pre vsetkych... .ale take, ze "ja ti za to platim, tak rob co chcem ja" proste nefunguje...rovnako ona mohla zvolit uplne iny ton... napriek tomu - aj oni maju svoj rezim, svoje to a hento a je to tak dobre... v skolke neskor to bude podobne, to ti tym chcela povedat...

sense
24. feb 2026

Nevieme akým tónom prebehla komunikácia, ani čo máte dohodnuté v pracovných podmienkach. Píšeš len že nemá len tvoje dieťa na starosti. To znamená, že sa nemôže prispôsobiť len tvojim požiadavkám.

dievca1558
autor
24. feb 2026
@katkazatka

Nevie sa slusne spravat. Si jej klientka, predpokladam, ze za jej sluzby platis. Oponovat aj argumentovat ti moze. Ale na urovni dospelej inteligentnej zeny. Tato komunikacia je ako z osady (IQ80) a je drza.

@katkazatka akoze ano som jej klientka ako aj druha mama druheho syna ale ruku na srdce keby viem ze ten druhy chlapcek ma nejaky takyto diskomfort asi sa nezblaznim ze moj syn kvoli nemu nesiel niekam.na dlhu prechadzku a trosku ludskosti mi v tom akosi chyba ale co sa dnes vlastne cudujem. Svet je pre mna uz davno v prdeli.

anonym_d221d0
24. feb 2026

Chcem vidiet konverzaciu predtym ako sa rozhodnem na ktorej strane som 😂

Lebo ak ti na tvoju prosbu, aby na nieco prihliadala, odpisala “rozkazuj svojmu priatelovi”, tak je dobra 🐮. Ale este je dost mozne ze si to neformulovala ako slusnu prosbu, ze hej?

Kazdopadne, ty si zakaznik. Take your business elsewhere 🤷‍♀️

dievca1558
autor
24. feb 2026
@anonym_d221d0

Chcem vidiet konverzaciu predtym ako sa rozhodnem na ktorej strane som 😂

Lebo ak ti na tvoju prosbu, aby na nieco prihliadala, odpisala “rozkazuj svojmu priatelovi”, tak je dobra 🐮. Ale este je dost mozne ze si to neformulovala ako slusnu prosbu, ze hej?

Kazdopadne, ty si zakaznik. Take your business elsewhere 🤷‍♀️

@anonym_d221d0 je to presne tak napisane. Ze moj syn ma otlaky a ze ho to boli. Nemal by vela chodit. A ze by mohla dnez vyuzit to ich ihrisko nepisala som ze by nemal ist von vobec. Ona nana vybehla s tym ze ci si to preddtavujemze aj v skolke nebudu kvoli nemu deti chodit von. Ale to som nenapisala...a trosku by mohla brat ohlad moze a ma paky ako to spravit aby pomohla dietatu a nie prihladat 100percent iba tomu bez diskomfortu. Ja neviem asi som ja vadna
..ale hrozne sa mi nepaci ako so mnou komunikuje.

sisa_s
24. feb 2026

Vymen opatrovatelku, ked sa ti tak nepaci

krasneleto
24. feb 2026

ak je 1 to 1, tak v poriadku, mozes s nou cvicit spartakiadu... ak je deti viacej, proste sa musis trosku prisposobit skupine. Na druhej strane, nie je uplne standardne , akym styloom s tebou komunikuje, za mna trochu drza... a vzhladom na to, ze ju platis, poznamky, ako sa mozes s kym bavit atd, tak to by som s nou odkomunikovala

dievca1558
autor
24. feb 2026
@katkazatka

@katkazatka platim hoci mali jarne prazdniny a doeta som mala doma a z poplatku sme nemali nic upustene. Ved aj so stravou akoby bol u nej ved....ale ved na to sa stazovat nemozem. S tym sme pri zmluve suhlasili

alenka58
24. feb 2026
@dievca1558

@katkazatka akoze ano som jej klientka ako aj druha mama druheho syna ale ruku na srdce keby viem ze ten druhy chlapcek ma nejaky takyto diskomfort asi sa nezblaznim ze moj syn kvoli nemu nesiel niekam.na dlhu prechadzku a trosku ludskosti mi v tom akosi chyba ale co sa dnes vlastne cudujem. Svet je pre mna uz davno v prdeli.

@dievca1558 ty musíš vedieť či ti stojí za to aby tam syn chodil, z jednej situácie ktorú si popísala sa to určiť nedá, ak má podobné správanie stále tak sa musíš rozhodnúť ak to bolo len teraz, možno bola nahnevaná, ťažko povedať, ja teda vítam keď opatrovateľky veľa chodia s deťmi, lebo nerobia to bežne

dievca1558
autor
24. feb 2026
@krasneleto

ak je 1 to 1, tak v poriadku, mozes s nou cvicit spartakiadu... ak je deti viacej, proste sa musis trosku prisposobit skupine. Na druhej strane, nie je uplne standardne , akym styloom s tebou komunikuje, za mna trochu drza... a vzhladom na to, ze ju platis, poznamky, ako sa mozes s kym bavit atd, tak to by som s nou odkomunikovala

@krasneleto asi vie co robi....my totiz uz u nej koncime k 1.3. a pozerala som ze hlada tretie dieta od 1.3. tAkze nahradu uz ma...tak si dovoluje

anonym_aeb95b
24. feb 2026

Opatrovatelka ma uplnu pravdu, ale mohla to napisat slusnejsie.

anjelicek26
24. feb 2026

Ked ti fakt nevyhovuje, tak ju vymen... tam musi sediet chemia, nazory na stravovanie, starostlivost k detom... my sme mali obrovske stastie, nasa opatrovatelka je uzasna... btw. prazdniny su tvoje rozhodnutie, mohla si ho tam dat... ona ma narok na normalnu dovolenku (platenu) v roku tiez, ja viem od 1.1. vzdy tie dni na cely rok, tak sa viem zariadit. Cena je samozrejme vzdy rovnaka, ved ona to ma ako prijem, tebe tiez zamestnavatel plati plat cely rok...

alenka58
24. feb 2026
@dievca1558

@krasneleto asi vie co robi....my totiz uz u nej koncime k 1.3. a pozerala som ze hlada tretie dieta od 1.3. tAkze nahradu uz ma...tak si dovoluje

@dievca1558 tak vlastne to máš vyriešné

krasneleto
24. feb 2026
@dievca1558

@dievca1558 treba najst taku, co bude ako rodina a prisposobi sa za peniaze najma tvojej predstave a nebude ti ustipacne pisat vtakoviny, ze takto sa bav doma s muzom a podobne... to je dobre z cesty... a dve deti nie je to iste ako skolka s 25, to by mohla pochopit aj ona, ze v tak malom kolektive su mozne prave zmeny, ktore skolka individualne nedokaze pokryt... v podstate mas stastie , ze konci

anonym_da53fa
24. feb 2026

Má pravdu ale odpoveď formulovala veľmi arogantne a neslušne.
Ja som opatrovala deti a rovno poviem, že som program nikdy neprispôsobovala. Jednoducho sa to nedalo. Buď by som sa borila v požiadavkách rodičov alebo by deti umreli od nudy. Čo sa týka pobytu vonku a prechádzky, to bolo niečo, čo som vynechala len v prípade naozaj veľmi zlého počasia. Tie deti to proste potrebujú vybehať. Keď sa nevybehajú, tak niektoré nechcú poobede spať a majú potom totálne rozbitý režim.
Ak má Tvoj drobec 5 otlakov na nohách, tak ho treba nechať doma, nožičky nechať zahojiť a nie aby trpel v topánkach a je jedno, či to je len na Ihrisku alebo na prechádzke. Tie deti nestoja na mieste.

dievca1558
autor
24. feb 2026
@anonym_29a0f6

Opatrovateľka má pravdu, aj keď sa to dá povedať slušnejšie. Otlak sa dá prelepiť leukoplastom a môže normálne fungovať.

@anonym_29a0f6 ani moc nie ak naslapuje zle...zatazuje si zle cely pohybovy aparat

tykat
24. feb 2026
@anjelicek26

Mohla si jej navrhnut, ze donesies kocik/nosic, aby von ist mohli, ale maly proste s otlakmi chodit nemoze. Ak to vobec nejde, musis ho nechat doma, to mas rovnake, ako keby bol chory... moja opatrovatelka ma 5 deticiek, tiez sa nemozu riadit jednym , ale prihliada na to a snazi sa najst riesenie vhodne pre vsetkych... .ale take, ze "ja ti za to platim, tak rob co chcem ja" proste nefunguje...rovnako ona mohla zvolit uplne iny ton... napriek tomu - aj oni maju svoj rezim, svoje to a hento a je to tak dobre... v skolke neskor to bude podobne, to ti tym chcela povedat...

@anjelicek26 presne mi napadlo, kocik. A ak by dieta boleli nohy tak by sa viezol. Dnes je tu krasne pocasie, skoda neist na prechadzku.
Opatrovatelka ma na jednej strane pravdu ale na druhej strane ja by som nemala to srdce nutit chodit dieta s otlakmi na nohach ked si predstavim tu bolest.

anonym_cc6ffe
24. feb 2026
@dievca1558

@dievca1558 má pravdu, ale dá sa to napísať slušne.Velke plus, že s nimi chodí toľko von, ale taký ton by som jej vytkla

anonym_68f36e
24. feb 2026

@dievca1558 dávam za pravdu opatrovateľke. Aj deti v škôlke sú dlho vonku. Kvôli jednému dieťaťu nebudeme sedieť celý deň v triede😀😉 treba prispôsobovať obuv a oblečenie dieťaťu, nie buzerovat opatrovateľku 😀

domkakvet
24. feb 2026

@dievca1558 ak ma mat ona poziadavky ako v skolke, tak to potom mozes dat dieta rovno do skolky a komunikuje neslusne.

cyberk
24. feb 2026

Ja som na tvojej strane, platis si za sluzbu, ma tam dve deti, mala by brat ohlad a prisposobit program, tak aby vyhovoval vsetkym stranam. Jej vyjadrovanie je pod uroven. A porovnavat toto so skolkou je mimo rozum. Logicky keby sa ti toto stalo v skolke tak si to zariadis inak ako pisanim sprav. Ale tato tu je opatrovatelka za ktoru si speci platis, tvoje slovo ma byt nad jej.

negymama
24. feb 2026

no presne som to chcela povedat, ak ma mat autorka dieta u opatrovatelky za skolkarskych podmienok, tak moze dat rovno do statnej skolky.
opatreovatelku si predsa clovek zvoli a plati prave pre moznost individualneho pristupu v ramci moznosti, ak ma opatrovatelka viac ako jedno dieta.
Ja by som ju vymenila, pravda ci nepravda, komunikuje s klientom neslusne a neuctivo.
Niekedy je to aj o stasti.
sestra mala rovno v bloku vo vedlajsom vchode super opatrovatelku, mala 5 deticiek v miniskolke v byte, a nemali ziaden problem s nicim, zlata pani to bola, byvala ucitelka na dochodku.

Strana
z3