icon

Plánujete dať dieťa mladšie ako rok do jaslí?

Včera o 10:17

Ahojte
Uvažujem nad tým že by som svoje dieťa dala do jaslí asi keď bude mať približne 10 mesiacov. Mala by som možnosť vrátiť sa do práce na ďalší rok zrejme v čase keď bude mať dieťa tých 10 mesiacov, možno 11 . Neviem ako presne to vyjde.

Ste tu také mamičky ktoré ste tak fungovali? Ako ste to zvládli ? Bolo všetko ok? Ja som už pozerala nejaké jasle na internete a našla som len jedne kde berú od pol roka. Inak zvyšok berie len od roka. Som z KE .
Tie jasle by som potrebovala využiť možno 8 max 10 dni v mesiaci keďže by sa mi dalo pracovať zvyšok na HO.

Strana
z2
anonym_44ac4b
Dnes o 06:36
@bluka2

@anonym_44ac4b ja som pracovala (s tým, že som niečo urobila, mám výsledky z tej doby-napísala projekt) s 2 deťmi bez muža (v case od pol roka mladšieho, aj potom keď mal ešte 2 roky, staršia je o 4 roky staršia - to bol covid a iné možnosti neboli). Aj sme sa najedli a Ano, veľa z toho, keď spali. Nespomínam na to extra rada a tiež by som hľadala iné možnosti, ale že by sa nedalo, to sa tiež nedá povedať

@bluka2 nechcela som, aby to vyznelo, ze sa neda. ked sa inak neda, tak sa samozrejme neda. ale ze by som to niekomu odporucala ako dobre nastavenie isto nie. plus, tiez som si zazila covid pracu, predsa mali vtedy na toto ludia vacsie pochopenie. tak nejako sa akceptovali aj deti na calle a pod. Teraz si nemyslim, ze by sa uz niekto na to pozeral s pochopenim. za mna je vek 10m najblbsi na taketo nastavenie, dieta uz ani tolko nespi, zacina sa pomaly stavat, samo sa este nezabavi...ja by som si toto sebe dobrovolne nespravila. Ale samozrejme, ked sa inak neda, zvladne sa vsetko.

bluka2
Dnes o 06:40
@anonym_44ac4b

@bluka2 nechcela som, aby to vyznelo, ze sa neda. ked sa inak neda, tak sa samozrejme neda. ale ze by som to niekomu odporucala ako dobre nastavenie isto nie. plus, tiez som si zazila covid pracu, predsa mali vtedy na toto ludia vacsie pochopenie. tak nejako sa akceptovali aj deti na calle a pod. Teraz si nemyslim, ze by sa uz niekto na to pozeral s pochopenim. za mna je vek 10m najblbsi na taketo nastavenie, dieta uz ani tolko nespi, zacina sa pomaly stavat, samo sa este nezabavi...ja by som si toto sebe dobrovolne nespravila. Ale samozrejme, ked sa inak neda, zvladne sa vsetko.

@anonym_44ac4b ja s tebou súhlasím

anjelicek26
Dnes o 09:19
@anonym_58f142

@anjelicek26 mam odchovane 3 deti, skusenosti mam na rozdavanie. Mozno v Nemecku je rezim pri batolatach nutny a vyzadovany, na Slovensku sa nenajde pediater ani pedopsycholog, ktory by odporucil taku kravinu. Rec nie je o skolakoch, ale o batolati. Tvoje deti su zazracne a chore neboli a nie su, slovenske deti su velmi casto chore po nastupe do kolektivu. Pracujem v zdravotnictve a s detmi, mozem o tom pisat romany na pokracovanie. Autorka nech sa drzi zdraveho rozumu a prip.sa poradi s pediatrom. Som si viac ako ista, ze ten jej odporuci v takom veku eliminovat kolektiv- aj po zdravotnej, aj po emocnej stranke je pre dieta v tak utlom veku priorita matka a nie rezim jasiel.

@anonym_58f142 ved pisem, ze moje deti boli skor vynimka, ze chore nebyvali. Ale chore z nich tiez robit nebudem, len aby zapadli do nejakej statistiky. Viem, ze mame stastie, nic viac.

sss777
Dnes o 09:22
@anjelicek26

@anonym_58f142 ved pisem, ze moje deti boli skor vynimka, ze chore nebyvali. Ale chore z nich tiez robit nebudem, len aby zapadli do nejakej statistiky. Viem, ze mame stastie, nic viac.

@anjelicek26
Moje deti absolvovali zrejme presne to isté ako tie tvoje. Mám síce len 2, ale tiež chodili do minikolektívu. Starší bol za prvý rok chorý presne raz, 2 týždne po nástupe do kolektívu, mladší nebol doteraz chorý ani raz.
A do bodky súhlasím aj s tým režimom, našim to tiež veľmi vyhovovalo.
Možno majú deti žijúce v Nemecku a Rakúsku lepšiu imunitu, aj keď pravdepodobne to skôr bude tým menším kolektívom a pomalým zvykanim si na rôzne mikróby. Držím palce, nech sa vám choroby naďalej vyhýbajú!

Strana
z2