icon

4 ročná dcérka má nadváhu

vinx
7. feb 2012

Ahojte,moja dcera ma 4 roky a 20 kilov,strasne jej chuti papat a neviem,co s tym.Viem,ake dokazu byt deti krute,ona to uz vnima,lebo sa ma pyta,ci je tucna,tak jej poviem nie,len baculka.Niekedy ju odhovaram,aby uz tolko nepapala,ale neuspesne.V skolke nezje skoro nic a ked pride domov,nevie sa dojest,az do vecera stale nieco papa,poradte mi,prosim,mate niekto podobny problem a ako ho riesite?Dakujem za kazdy prispevok.

Strana
z3
koralinka
8. feb 2012

napr. u nas je aj zumba pre malé deti, určite sa niečo nájde aj vo vašom okoli

ale napr. známej dcéra bola do pol roka ako bomba - prepáčte za surovosť ale bola a teraz ked začala behať už má normálnu bábätkovskú váhu, ale napr. sestra je od narodenia trošku pri sebe a teraz len naberá a naberá a to tým, že neje normálne jedlá len sladkosti a polotovary

ja si myslím, že ked tam nábeh je - bude vždy pri sebe treba len od maličku viesť ku zdravej výžive a k pohybu a ked bude väčšia a bude si uvedomovať bud bude aj sama na sebe pracovať /v puberte/ alebo sa s tým zmieri ako sestra a bude kašlať na seba 😒 všetko bude závisieť od povahy - lebo zas opačný príklad švagrina bola tiež v destve pri sebe a teraz je ako prútik až anorektická a pritom začala iba menej jesť, chodi na zumbu / cvičí

a tiež viem že je ťažko odriekať dieťaťu - som to videla na sestre, ale bud sa pár týždnov potrápite a budete v tom pokračovať alebo... 😉

prasiatko30
8. feb 2012

ja si myslim ze tvoje dievcatko je vcelku normalna - nie je bohvieako tucnucka. ale ak vidis ze to speje k horsiemu tak treba zaviest zdrave stravovanie - stop sladkemu , hlavne sladke napoje a sladkosti medzi jedlami!!!, ziadne vyjedanie medzi hlavnymi chodmi - teda ranajky, desiata, obed, olovrant, vecera a medzi tym ju nenaplnat chlebikmi a sladkymi dzusikmi napr. a ak nechce jest to co je na tanieri tak dovi dopo a na olovrant budes mat vacsi hlad - neboj sa jeden dva dni dietatu vobec neuskodia. a potom vybrat nejaky sport - pre take dievcatko je velmi vhodne plavanie alebo tancovanie a potom chodit na prechadzky alebo teda snazit sa dopravovat vsade kde mozte peso. ale inaksie ak ma dcerka rada vodu tak zbal vas vsetky tri a sup do nejakeho bazena - ak maju radi vodu tak sa vyblaznia a vysportuju ze az, to hej potom dobry olovrant a spat domov a vsetci spokojni 🙂

jaaty
8. feb 2012

@vinx chápem tvoje obavy (my s manželom sme silnejší a dúfam, že naša Hanka nebude) a je dobré, že sa nad tým zámýšľaš a rozmýšľaš nad jej stravovaním. Niekedy treba dieťatku aj odprieť alebo nedať, pretože zlé stravovacie návyky skutočne budú pretrvávať veľmi dlho.
Naša Hanka je tiež, čo sa týka jedla, vyberavá - ale je málo, ale častejšie, takže podobný problém nemáme (sladké neľúbi, s výnimkou nejakého kinderka či lízatka tak tak raz do týždňa). V máji bude mať 5 rokov a váži 16,6 kg, takže patrí k štíhlejším.
Dôležitý je však pohyb- Hanka odkedy chodí do škôlky (t.j. od 3 rokov) má veru pohybu až až 😀 . Každý týždeň má tenis a plávanie (v rámci škôky), raz do týždňa ešte gymnastiku.
V januári mala týždenný kurz korčulovania a tento týždeň absolvuje kurz lyžovania (vždy hodinu denne celý týždeň).
... takže šporové aktivity môže detičky robiť aj v zime. ...a je to dobré nielen pre ich zdravie, "postavu" ale aj psychicky a sociálny vývin 😉

macamac
8. feb 2012

@ivetka2007 😉
ja zase nepoznám problém s váhou a s jedlom-ako u seba,tak u detí
ja som si nikdy ťažkú hlavu z kíl nerobila. u seba-ani u druhých.
ale zas-ja som mala nad 60kg len tehu 😉

ivetka2007
8. feb 2012

@macamac
mne zacalo sibat az v puberte, lebo som zacala chodit po kastingoch a vsade odomna chceli, aby som schudla a to som mala 54kg na vysku 174! ale mala som sladkych 16 a bola som hlupucka. skoncilo sa to tym, ze som prestala mat menzes a vtedy zakrocila mama... kila som prestala riesit asi v 20tke ked som sa zamilovala 🙂 odvtedy jem co chcem a som zaryty odporca akejkolvek diety a toboz este u deticiek 🙂
ked som bola tehu mala som az 69kg ale vooobec som to neriesila... ako prisli tak aj odisli, dokonca mi je ich trosku luto, hlavne v niektorych partiach mohli kilecka ostat nalepene 😀

macamac
8. feb 2012

@ivetka2007 môj názor 😉

ivetka2007
8. feb 2012

@macamac 😀

sisaka
9. feb 2012

myslim si, ze je od veci komentovat, ci mala vyzera, alebo nevyzera na fotkach tucna, podstatnym faktom je, ako tu uz baby napisali,ze za taku kratku dobu pribrala tak vela, suhlasim, ze by stalo za to zmienit sa o tom lekarke, nech sa vyluci zdravotny problem. Dieta by som dietou netrapila, pomaly by som ale presla na zdrave stravovanie, ci uz sa to tyka pravidelnosti - 5x denne, bez vyjedania pomedzi jedla, alebo zlozenia stravy - ziadne nezdrave cukry, ked sladke tak cerstve ovocie, v najhorsom susene, ked pitie, tak voda, v najhorsom zriedeny dzus (cisty, neprisladeny), obmedzit bielu muku (dalsie cukry) a hlavne "delikatesy" ako rozok s pastetou z konzervy (treba si pozriet zlozenie, to snad znechuti kazdeho) a prejst na domace natierky - cicerova (humus), avokadova, vajcikova, rybacia, rozne zeleninove, ale na co to tu pisat, predpokladam, ze vies, co je zdrave a co nie. Podla toho co ale pises dcera ma uz presadeny svoj model stravovania a "svoje jedla" a nie je asi nic tazsie ako dieta od niecoho odnaucit, z dlhodobeho hladiska je ale podla mna jedina cesta - zacat sa zdravo stravovat (cela rodina) a zabezpecit dietatu dostatok pohybu pocas celeho roka. Drzim palce 😉

vanessm
9. feb 2012

@vinx Tak ja si vôbec nemyslím, že tvoja dcérka má nadváhu. Ja mám tiež 4 ročnú a váži 18 - 19 kg pri 109 cm a príde mi taká akurát.

daducha
9. feb 2012

@vinx ahoj, napisem ti vlastnu skusenost.Od mala som bola buchta.Ale vsetci okolo boli spokojni,hlavne babky,vsak fajne licka,stehienka a pod.Ved ked jej chuti,vyrastie z toho.Nebola som obezna, no mala som nadvahu a telesna na ZS-ke bola pre mna peklo.Okrem toho som nezapadla do partie pekynch stihlych dievcat a ver ci nie, teraz sa nad tym iba pousmejem,no dodnes to zanechalo odtlacok na mojej psychike.Schudnut sa mi podarilo az na sterdnej skole,po vaznejsej chorobe a vtedy som si prisahala ze uz nikdy nepriberiem.A hnala som to do takeho extremu, ze kym ludia na ulici mali poznamky typu, boze aka je chuda a pod, ja som si tak vôbec nepripadala a ohromne sa mi pacilo nosilo rifle v 17-tich ako 10-rocna.Milovala som na sebe vsetky trciace kosti a keby nebola zasiahla mamina,tak urcite skoncim ako anorekticka.Aj dnes ked uz som dospela a mam vlastne deti nikdy si nepripustim aby som nekontrolovatelne jedla,sladke je pre mna tabu a ak nahodou priberiem kilo-dve ako teraz v zime,uz premyslam ako to dat dole.Ale co som tym chcela povedat.
To ci bude niekto chudy,buclatejsi a pod.,ci bude mat nabeh na priberanie je dane geneticky.No velmi vela sa da urobit zivotospravou a tvojou vychovou.Pozerala som si fotky malej,urcite nie je tucna len baculka.Je to stavba tela a prosim neuraz sa ,je to môj nazor,super stihla modelka z nej zrejme nebude.Nepusti ju stavba tela.Tym som nechela povedat ze sa to nemôze napr v puberte zmenit,no predpoklad na stihlost bez strazenia sa v jedle a pod.je u dievcatiek na ktore ked pozries su sama ruka, sama noha.
Ja by som urobila poriadny poriadok v jej stravovani.Ziadne sladkosti,ak uz tak v bio potr.su rôzne spaldove,celozrnne keksy s minimom tukov,trst.cukrom a pod.Ja tam detom kupujem lizatka v ktorych je ako sladidlo kukuricny sirup.A ako im chutia 🙂) .Ziadne parky, salamy,pasteky,klobasy,fasirky,vyprazane jedla,zasmazene polievky,sladke jedla,sladke vody,jogurty a pod.Zelenina ku vsetkemu.Uprednostnovat celozrnny chlieb, sojove rohliky a pod.
A co by som urobila hned - ziadne varenie iba oblubenych jedal.Si hladna,jedz,nie si,nejedz ale najblizsie sa bude jest az ... .Urcite od hladu neumrie ak sa pol dna nenaje.Jasne ze ani ja nevarim to, co chlapci fakt nechcu - napr. kapustu,ale s ostatnym vymyslanim u mna nemaju sancu.A vedia, ze sladkost dostanu az ked sa normalne najedia,max. dve za den - tym myslim napr. kusok horkej cokolady,jeden bom-par.Ziadne cely keks a pod.
Aby to nevyzeralo ze som nejaka jezibaba,aj oni dostanu sisky,ryz. nakyp a pod, no iba obcas 😉

Pevne verim,ze ta to nejako neurazilo,snazila som sa len napisat svoj pohlad na vec a nic tu nebolo myslene stylom urazit ta alebo sa ta dotknut.
Drzim palce aby z malej vyrastla uzasna sebavedoma slecna ci uz stihla ako prutik alebo s kilom navyse.Hlavne nech je spokojna sama so sebou.Ja som to stastie nemala a mne ku stastiu chybala stihlost,no vela robilo moje okolie,tak hadam kym zostarnem upravi sa mi to v hlave 😀
Ako jej mamina urcite vies co je pre nu najlepsie,dieta urcite nie a ak sa ti zda ze to môze byt nejaky zdrav. problem, myslim stitna zlaza,a pod. je najmenej skocit za doktorkou a poradit sa .

sympa1
10. feb 2012

@vinx podla mna , co som si pozrela fotky, tvoja dcerka apsolutne vobec nieje tučna ani baculka. je uplne normalna! a vy tiez ste chudí tak dcerka ani nema po kom byt v buducnosti silnejsia. ale suhlasim so spravnym stravovanim. u nas sladke doma deti nikdy nenajdu. mam vzdy odlzene nejake gumene medvediky keby mali chut na sladke..alebo upecieme daky kolacik. a kazdy den maju deti na stole misu pokrajaneho mix ovocia, za tym sa idu zblaznit. 🙂

mataharyy
10. feb 2012

@vinx Asi nejlepší, pokud máš pocit že je něco v nepořádku, tak se poraď s dětskou doktorkou, aby jste v případě nutnosti mohli začít podnikat nějaké kroky teď, protože čím dříve začnete tím lépe bude dítě přijímat změny 😉 A předejde se tím problémům v pubertě atp. 😉 Má sestřenice měla tento problém, ale začalo se to řešit až pozdě a bojuje s tím dodnes ☹ Jináč vesměs platí to samé co u dospělých, dítě by mělo přijímat potravu v pravidelných intervalech, s odstupem 2-3 hodin, kdy by dopoledne mělo mít největší příjem a odpoledne už jen lehčí jídla a minimálně hodinu před spánkem už nejíst, aby mohla probíhat látková přeměna a nebyla rušena trávením těžkých jídel, dobré je hodně ovoce, zeleniny, méně příloh, neslazené nápoje, které lze velmi účinně nahradit ovocnými a zeleninovými šťávami, kontrolovat příjem sladkostí, nenutit dojídat když dítě nechce, ale s tím že další jídlo bude až tehdy a tehdy... Jsou to zdravé stravovací návyky, stejně jako čištění zubů atp. a v čím mladším věku si je dítě osvojí, tím lépe, předchází se tím potížím s nadváhou/obezitou v čase puberty, kdy děvčata tíhnou k přibírání vlivem hormonálních změn, a dospělosti... Jen lehko se radí, hůř koná 😅 Mě nikdo k tomuto nevedl a s váhou zápasím od puberty, jednak díky rodinným predispozicím, jednak vlivem HA a poslední hřebíček do rakve mi zatloukli těhotenství a porody 🤐 Tak držím palce ať se vše zdárně vyřeší a malá je spokojená sama se sebou. Jo a hlavně žádné stresování a zesměšňování atp. to je hodně kontraproduktivní, pak se člověk zasekne a rezignuje... 😖

mitinka
10. feb 2012

Ahojky ja mám dcéru 5ročnu a od malička je taký tučko náš malý 😀 Zo začiatku som to riešila a chodila s nou k doktorke,... neuspešne.Potom začala chodiť do školky a myslela som si,že tam schudne,pretože tam bude mať režim 😒 no nič,.. tak ako opisuješ prišla domov a zjedla skoro aj nás 🙂 a teraz má 5rokov a 30kg,no váha sa nám chvalabohu drží a nepriberá,ale už si z toho hlavu nerobím 😉 a tak isto príde zo školky a pýta si jest no nedám jej až okolo 17h,... má smolu.nemože ,,žrať" ale jesť,.. Tak proste ju odbijem a ona sa ide hrat.Chodíme už od septembra na spoločenské tance a začala chodiť aj na brušné tance a to už je dost dlhá doba na to aby niečo dala dolu a ona sa drží a nechudne,tak neviem pochopiť prečo ale už to neriešim,... keď má taká byť,tak taká bude a možme robiť čo chceme. 😔 Ona sa tiež už obzerá do zrkladla a pýta sa či je tučná a vždy jej poviem a pozri sa aká som ja po vás 2och 😀 😀 a taktiež má na tanečnej kamošky a skoro žiadna nieje slížik všetky su také macaté 🙂 tak jej hovorím,že nech pozrie na kamardky ktoré su tiež také a tie čo su chudé,tak im asi papat nedávaju 😝 🙂 a v školke jej jeden chlapec povedal hned ráno ako prišla že ahoj tučná!! 😠 😠 😠 Ako mi to muž povedal šla som po nu poobede ja a hned som tam urobila poriadky aj s učitelkami!! 😠 😠 a stále jej opakujem,že sú aj tučnejšie deti a nikto nemože za to aký je,... je to v génoch a tie si nezmeníme 🙂 A zatiaľ to funguje,... ked jej aj nejaká babka povie že aká si tučnučká vidím jej slzy v očoch a poviem jej že je akurát 🙂 a ideme dalej a niekedy sa spýta a prečo je Timko taký chudý?No to preto,že má taký organizmus a zje aj nás a nepribere 🙂 😝 no čo už,... chlapi sú takí 😀 A neriešim 🙂 Držím palce a hlavne nedat jej to pocítit a časom bude možno chudnut,.. alebo ak príde do puberty a bude sa chciet chlapcom lubit,bude musiet niečo so sebou robit.A to už bude dost velká na to aby vedela čo a ako 😉

mimiqa
10. feb 2012

ahoj ja mam 7 rocnu,a mam taky isty problem,ne je vecer,dokonca na desiatu tmavy chlieb davam ,cerealie nepomaha to sice si drzi vahu ale nejde jej vobec dole,,po lekaroch som sa nabehala ci nema cukrovku alebo daco so stitnou zlazou,,a vsetko je v poriadku,,velmi velmi dufam ze schudne sa zalubi a je to🙂

dara76
10. feb 2012

zabezpecit viac pohybu a davat jest menej kaloricke jedla a len nesladene napoje. Ak sa ti jej vaha vsak nezda, porad sa s dr. 🙂
Inak ked cely den skoro nic nezje tak isto dohana - to robi aj moj syn, ked pride vyhladnuty zo skoly. No ale on je zas moc chuducky, tak mu doprajem.

sonulik1
10. feb 2012

@jaaty jaaty odkial si? kde je taky vyber kurzov?

jaaty
11. feb 2012

@sonulik1 sme z Bratislavy - Petržalky, dcérka chodí do súkromnej škôlky, v rámci ktorej má všetky tieto krúžky + na gymnastiku chodíme do gymnastického oddielu TJ Slávia Právnik tiež v Petržalke.

meg9
11. feb 2012

Necitala som to celé, ale ako človek , ktorý pracuje s deťmi mi pri niektorých vetách zvieral žalúdok. Jedna vec je zdravá strava, pohyb , spankový režin, no proste celkovo zdravá zivotospráva. Ale hovoriť u 4 ročného dieťaťa že ma nábeh na obezitu, podla fotky?. Nemozete to predsta porovnávať s dospelými..deti majú zhutnený vývin v rôznych obdobiach. Nehovorím, že je to normálne pribrať 4kg , určite by som aj ja pátrala po pričinách, ale robit z toho takú katastrofu? Moze to byt cisto fyziologické...
Chceme od detí aby neposudzovali druhých a nesmiali sa rovesnikom- a 90% maminiek si pozrie fotku a povie ze je baculka. Je to v prvom rade, krásne zdravé dieťa. Ja sama pracujem s pár dievčatami, ktoré majú 6 rokov a vážia 30 kg. Chodia 3x do týždňa na tenis , plávanie a gymnastiku. Jedna mamka tu písala o tom, ako sa prehnanými rečami o zdravých jedlách, pohybe dá pekne naštrbiť detská psychika.. Je to veľká pravda
Naozaj ti drzim palce aby sa ti to podarilo urobiť s dcérkou nenútenou formou. A hlavne tomu nepripisuj vasci význam ako to naozaj má.

hausknechtova
12. feb 2012

Ahoj moja mala bude mat v maji 4 roky a tiež ma 22 kg ale zatial som jej dietu nedala snažím sa kontrolovat kolko papa aj menej sladkosti no nedokazem to niekedy doktorka nam zatial nepovedala že moc važi tak uvidim ako sa to bude vyvíjať dalej ona ma uz asi pol roka rovnaku vahu tak som rada že nepribera ja som tiež dosť pri sebe aj manžel bol tak ma na to nabeh budem museť davať pozor aby nebola moc obezna budem rada ak mi daš vedeť ci sa vam podarilo schudnuť a ako dakujem

renatka737
12. feb 2012

@hausknechtova Ahoj nieco na povzbudenie, moja ma 25me. a vazi skoro 18 ma 96cm, pytala som sa doktorky ci to je normalne, pretoze papa 5x denne mini porcie. caje mame nesladene. Ona mi na to povedala ze ani ja ani malej otec sme nikdy neboli chudy a dokonca on ma 193cm a vahu 120kg. Takze mala nikdy chuda nebude ze si s tym nemam robit starosti. Davaj jej menej jedla ale obmedzila by som mozno prijem cukrov

dadis
13. feb 2012

inak mne sa vobec podla fotiek nezda tucna, ale ked hovoris, ze pribrala 4kg od leta...tak to je dost.. tazko sa to posudzuje, treba brat zretel aj na vysku..ale kamaratka ma 4r dievcatko, co vazi 20kg ,mala je tak roztomilo baculata, ale jej mama stale "narieka", ze skoro nic neje...neviem posudit objektivne, ale viem ze denne vypije skoro liter mlieka, kde-tu papaju v macdonalde, sladkosti jej neodopieraju., aj ked zase ani neprehanaju to s nimi, ale 1x som s nou bola v MacDonalde, moj maly zjedol skoro cele menu, ako keby v zivote nejedol 😅 a ona malu "krimla", ked bola zabrana do hry, ze inak by nic nezjedla 😲 ...neviem posudit, co vsetko z toho ma na to vplyv a co nie..
malemu dietatu nemozes nariadit "pravu" redukcnu dietu...potrebuje tuky kvoli vitaminom ADEK, bielkoviny na rast svalov, sacharidy pre energiu...mozes vsak upravit domaci jedalnice k, aby bol vyvazeny...ziadne sladkosti ani sladke napoje, obemdzit biele pecivo, kupovat celozrnne pecivo, cestoviny, varit zeleninove jedla, chude maso, ryby - dusit, piect., dostatok suroveho ovocia a zeleniny, vylucit sladke pudingy, kase, monte, pribinakov.. neobmedzuj ju v mnozstve zjedeneho, iba nemajte doma nevhodne potraviny, aby necitila tlak, je to citliva oblast a moze mat neblahe nasledky do buducnosti...
.. a to, ze neje v skolke, tiez ries, inspiruj sa jedlami v skolke, kludne si vypytaj od kuchariek recepty na natierky, inspiruj sa jedalnickom, aby si na takuto stravu zvykla
a este k tomu pohybu, ved sa da sportovat aj cez zimu....korculovanie, sankovanie, lyzovanie, prechadzky...moze uz navstevovat sportove kruzky...plavanie, tancovanie..

medovka14
14. feb 2012

Ahoj,
ja riešim čosi podobne, dcerka ma 4,5 roka, 23,6kg a 112cm... Vôbec nevyzerá ze by toľko mala, ale staršia ma 121,5cm, 6 rokov a 22,3kg, je zase stihla ako palicka... Snažím sa im obom obmedziť sladké a zmenit jedalnicek, mladšej chuti papat - to ma po mne...

katarina_k11
14. feb 2012

@vinx Mne sa nezda, ze by bola tucna, treba uvazovat aj nad jej vyskou vzhladom k vahe... Co hovori lekar-pediater? Moj 4,5 rocny syncek vazi 22 kg a vobec nie je tucny, je urasteny, ale je pravda, ze ma takmer 120 cm - takze vyska na prvaka. Myslim, ze dievcata Ti spravne poradili, ze obmedzit sladene napoje a spadkosti, vela zeleninky a ovocia, i ked viem, zelahko sa povie 😉 - deticky si oblubia urcite jedla a pri ostatnych vymyslaju.🙂

vulka
14. feb 2012

Náš syn má 4,5 roka a 18 kg. A je chudý. O stravovaní pisať nejdem, ja by som bola šťastná keby niečo zjedol, ale ten pohyb nepokladám za problém. Denne chodíme zo školky 1,5 km. Schválne sme ho dali do takej, ktorá je tak ďaleko, nech nechýba pohyb. Ráno ho vozí muž autom ale poobede chodím vždy po neho ja a pešo. A to mám v kočíku ešte 5 mes. dcéru. Pri športovaní - či skor hýbaní sa detí je doležitá pravidelnosť.

sonulik1
14. feb 2012

@jaaty Tak to mate super ze mate taku dobru skolku 🙂 A to lyzovanie a korculovanie ste mali tiez zo skolky alebo mimo skolky - keby mimo budem rada ked mi das blizsie info do IP - som tiez z BA a hladam pre malu kurz korculovania. Od akeho veku mala korculuje, resp. aj lyzuje? Tiez od troch rokov? Moja mala ma teraz 4, myslim ze na lyze uz v pohode s tym korculovanim som si nie celkom ista...

katy1979
14. feb 2012

@sonulik1 len k tvojej otazke nahodou som sem vbehla. kurzy sa robia len uz su vsade v plnom prude a neviem ci este v aprili budu otvarat dalsie. asi az na jesen. ale kurzy sa robia aj na nepelovom stadione. www.jumpingjoe.sk ale aj na ruzinovskom da sa to vygooglit ale vsade kurzy uz bezia. ale mozno ti este malu zoberu. beru od 2,5-3 rokov

katy1979
14. feb 2012

@vinx nikde som nepostrehla tu vasu vysku. podla mna 20kg je v pohode. skor by ma zarazili tie 4kg za tak kratky cas. nas maly v skolke nejedaval tiez ale ziadne dobiehanie doma nebolo. dostal chlebik popr. jogurt ked sme prisli domov a neskor nejaku veceru. nic viac. Samozrejme ze netyrat dieta hladom ale urcite veci asi zmenit. ja napr. priberam len zo sladkosti a hlavne ak ich jedavam vecer. raz som prestala jest sladke po siedmej vecer a cuduj sa svete 3kg isli dole a celkom rychlo. sladke ano ale vsetko s mierou.
A teda rada ze zje aj zeleninu ked je hladna u nas by to nezabralo. asi by naozaj radsej zhynul od hladu ci dva dni hladoval a mozno potom by zjedol.

mery.maja
14. feb 2012

@vinx Ahoj....ja ta vidim dost casto vonku s detmi takze myslim ze pohybu ma habadej....ja mojho maleho tak casto von nedostanem 😉 a tiez ako hovoria dievcata tak si nemyslim zeby tvoja dcerka mala nadvahu a videla som ju uz viac krat "nazivo"....moj maly je tiez taky bucko a to sa kazdy den nabeha tolko po dome alebo ked sme vonku ze az moc 😀 ale ja ked som bola v jeho veku tiez som bola ako on.Ale pokial si to myslis tak skus nejak obmedzit jej jedlo,alebo varit viac jedal ktore ju aj zasytia a su pritom zdrave ( nehovorim ze tak nevaris,necitala som celu diskusiu)....a viac prijem tekutin ale nie malinoviek a sirupov.... 😉

Strana
z3