6 ročný syn nás stále hladká
Dlho som premýšľala či sem vlastne napíšem túto otázku,ale možno mi niekto niečo poradí.Máme doma 6 ročného syna,kojila som ho rok aj 8 mesiacov-odvtedy mu ostal jeden zlozvyk.Hladká ma,keď nie mňa ,tak manžela,a čím je väčší tým je nám to nepríjemnejšie-už začínam rozmýšľať či to nemôže mať nejaký sexuálny podtón....Jedna vec je,že hocikedy v noci k nám vlezie do postele,to by nám až tak nevadilo,nebude to trvať naveky,ale to hladkanie.On spinká,ani si to neuvedomuje a šmátra nám pod pyžamami až pokým neucíti teplú kožu...keď bol menší sme si hovorili,že je to pre neho asi nejaká isota ,niečo čo mu pripomína to kojenie,ale teraz keď je už veľký,nevieme čo s tým.Ja mu dám ruku na bok a vzápäti zase robí to istéMali ste niekto taký problém?Myslíte,že by nebol trapas sa o tom poradiť s detskou psychologičkou?
@pancake toto iste mala jedna znama so synom. Pri kazdom uspavani musela lezat s nim a on jej chytal vlasy, natacal ich na prsty, zmolil a pod. Az raz sa vydavala a hold ked prisiel cas uspatia, isli s mm do hotelovej izby a az vtedy zistili, ze nastal problem, lebo vlasy mala cele vypnute nalakovane, klasa ako sa robila pred par rokmi. Tak odstrihli vysiace strapce zo zavesu a maly si natacal na prst to 😀
@miruska320 ..neviem,ale asi sa s ním teba poriadne porozprávať a keď neprestane,tak zas a znova..a dokola,možno raz mu to dôjde. 🙂
@pancake ako prepáč,ale podľa mňa robíš veľkú chybu..nechať si trhať vlasy,uspávať na rukách už na to veľké dievča,nechať cuckať materské tak veľkého chlapca..jednoducho tie deti vedia,že si môžu robiť s tebou čo chcúa zneužívajú tvoju dobrotu..na tvoju škodu....jednoducho s tým treba seknúť..byť pri deťoch,ale nedať sa..tak ja som teda dobrá mama,ale toto si nechať so sebou robiť,však to je už choré... 😕
@vinifred ou 😕 nemôžeš @pancake hneď takto súdiť. Nebola si ani deň v jej koži. Ľahko sa niekomu povie (nevravím teraz o tebe) nechaj dieťa vyplakať a podobne ... ale mne sa deje to isté, že čím dlhšie nechám dieťa plakať, tým dlhšie ho potom tíšim a uspávam. Ak ho zoberiem na ruky uspať hneď ako mi to naznačí, tak za minútku dve spinká, ale ako ho nechám dlhšie plakať, že náhodou potrebujem niečo súrne urobiť alebo nestíham tak tým dlhšie ho potom uspávam. Nie vždy ide o "vydieranie" deťmi. Možno naozaj majú problém zaspať samé. A to trhanie vlasov sa možno mamine podarí časom nahradiť niečim iným, hračkou a pod.
A k tomu noseniu ... nemyslím, že ročné dieťa chápe, že je pre nás ťažké ho nosiť alebo podobne. Toto sa nedá asi tak jednoducho vyriešiť, že sek a dosť, toto sú dlhé boje. A komu sa to podarilo hneď tak mal fakt šťastie a môže byť len rád.
@pancake Auuu tak toto som ešte nepočula. Mna malá dosť hrýzla pri kojení, tak mi poradili, klobúčik na prsia, ale to moc nezabralo,tak som to riešila, že ked ma pohrýzla, povedala som auuu a vytiahla prsník. Potom ked už bolo uspávanie len o dudkaní, tak som to riešila ako tvoja kamarátka a malú mi chodila uspávať mama, tá jej cici nedala ale ju udrncala k spánku a zabralo to. No ale samozrejme ja som nesmela byť v blízkosti, lebo ten plač mi trhal srdce. Ja by som na tvojom mieste asi predsa len viacej využila toho manžela. Ty chod niekam von na kavu s kámoškami (aj ked budeš nervozna ako pes), ale aspon hodinku bud mimo dom a on nech skusi malu utrmácať.Je to drasticke ale asi aj účinne.
@vinifred tiež s tebou nesuhlasím, nemyslím si, že tento problém ma len pancake ale aj kopu iných matiek a nemusi to byť skrz toho choré.... Proste len nevedia "povedať" nie svojím deťom na svoj úkor.
Ked to tak citam, maminky robia vela chyb, aby boli deticky spokojne, ja som ho tiez nikdy nenechala plakat a nemyslim ze to bolo zle, ved naco ho takto stresovat.
@pancake Mozno by pomohla zmena rutiny pri zaspavani. My sme to urobili pri odstavovani, ja som mu precitala rozpravku a mm si s nim lahol, on si mliecko nepytal a ja som mu ho nedala a bolo to. Viem, mala som nenormalne stastie, ale mozno ked ju nakojis a das manzelovi nech ju uspi a trochu sa s nou pomazna, mozno jej to bude vyhovovat, nikdy nevies, vzdy sa mozete vratit k valsom 🙂 Inak ako reaguje mala na kadernicku??? Moj maly ju bral ako uhlavneho nepriatela, co si to ta zenska dovoluje, chytat jeho vlasy a este ich aj strihat 😀
@mihouk @marlenka1404 nášmu malému je jedno kto ho nosí 🙂 hlavne že sa nosí. Cez deň som doma s ním ja a večer a v noci ho uspávam manžel, keď sme u našich tak babka alebo dedko. Ale už zas odbočujem od témy trochu 😅
@cervena_ciapocka Asi by sa to malo premenovat zlozvyky deticiek. Tie nase potvorky si vymyslia hocico, len aby bolo podla nich. Inak sranda je, ze ked ja nie som doma, tak moj mm ho normalne da do postele, ked som tam, tak mu nedovoli ani pyzamko obliect, je to maly-velky vymyselnik. Ako som pisala, my mame velke dieta, uz teraz vizera ako 3rocny, takze nosenie neprichadzalo do uvahy, lebo ja mam iba 158cm a krpec je po manzelovi (198cm), asi si to vies dat dokopy 😉
@mihouk 🙂 ja mám zas 56kg a malý má už cez 8kg v 5 mesiacoch a je riadne dlhý. Ale ja sa snažím, keď sme u našich či svokrovcov alebo návšteve alebo keď je niekto u nás, byť s ním čo najmenej. Na mojich rodičov si už úplne zvykol a môžeme ísť aj na celý deň preč a jeho nechať s nimi. K svokrovcom chodíme menej, ale zahrať sa s nimi už vie aj bezomňa. A z návštev si vyberá koho chce a koho nie 🙂 a kto sa mu páči tak nemá problém byť pri ňom aj celý čas.
Sa tu takto "trápime" a za 10-15 rokov budú naše deti radi, keď nás nebudú vidieť vôbec 😀 😀 a povedia, mama daj pokoj 😅 😀
baby ja mam len taku otazku malu na vas .. kedy zacali mat vase deticky taketo zlozvyky so zaspavanim ??? nas drobcek ma 6 tyzdnov .. zatial zaspinkava pekne sam .. niekedy sa stane ze si nevie najst polohu alebo ked ho boli brusku tak ho zoberiem a uspim na rukach .. tak ja len ze ci to este len pride taketo navyky alebo to mali vase deticky uz od zaciatku ??? dakujem
@pancake skús pri malej zopakovať niektoré rituáli pred spaním,ktoré predtým nezaberali,my sme mali tiež obdobie keď malzle zaspávala a pred nejakým časom sa to vrátilo.Keď bola menšia,skúšali sme spievanie,pozeranie knižiek,všetko ju to ale rozčulovalo.Zhruba pred mesiacom a pol sa znovu zaspávanie pokazilo a keď som mala pred týždňom nervy v kýbli,skúsila som znovu spiavať a ona si lahla zavrela oči a do 2 minút bola tvrdá.A TO SPIEVAM ÚPLNE PRÍŠERNE-ešte aj syn sa smeje,že dobre ,že spievam len doma 😀 .
@jaduska
@cervena_ciapocka
@milankovazuzana
inak dnešná noc so synom bola v pohode,večer sme sa znovu o tom porozpávali-ako veľakrát pred tým, si pripravila som si k posteli látkovú plienku,že až sa k nám v noci nasťahuje a hneď ako som cítila,že jeho ručičky zase idú k môjmu chrbtu tak som mu je strčila do ruky a bol pokoj-ináč plyšaky u nás nezaberali doteraz,tá vec s plienkou ma napadla len včera,,uvidíme čo bude ďalej
@miruska320 jej aj my mame doma takeho len ma zatial 4rocky ale v jednom, kuse ma hladka niekedy aj mm toho menej kojila som ho do 3rokov zatial mi to nevadí ale tak neviem nezamyslala som sa ze cfo potom ked bzude mat 6
@miruska320 no vidíš, za takéto riešenie môžeš byť na seba pyšná.To je pokus-omyl.Ty vyskúšaš, čo je pre synčeka ideálne.On je on, nie niekto iný, on si príde s Tvojou pomocou na to sám, čo potrebuje do rúčky, rozhodne ale nepotrebuje návštevu u psychológa, ani ďalekosiahlé nekonečné napomínanie a vysvetľovanie.Stále si stojím za svojim, že malý je úplne normálny chlapček, možno viac na Vás naviazaný ako iné deti, ale mne to pripadá veľmi milé a zlaté.Kiežby aj ten môj synček sa tak rád ku mne pritúlil aj keď bude vačší.Existuje niečo krajšie? 🙂
@milankovazuzana to veru neexistuje,je to najúprimnejšia láska aká môže na svete byť.Len som to potrebovala prebrať,s vami maminami-ani som to tak nemyslela,že sexualny podton ma to hladkanie,veď je ešte malý-preistotu som to však spomenula 😉
@eskymacik17 no to je rôzne,naša malá napr.zaspávala pekne,potom keď mala 8 mes.sme skončili v nemocnici,tam sa nám to pokazilo a trvalo snaď pol roka,pokým sa to napravilo,zhruba pred 2 mes.sa to znovu dobabralo z ničoho nič.No a syn ten odmalička mal problém so spinkaním,nám sa to napravilo až keď začal chodiť do škôlky ako 3 ročný.Keď bol malinké bábo tiež sme mávali koliky,tak mi to prišlo normálne pomôcť mu so spinkaním,a nie nechať ho trápiť,ale proste mu to ostalo do tých 3 rokov.Veď každému dieťatku je asi príjemnejšie keď spinká so svojou mamičkou ako samé. 😉
@cervena_ciapocka jej ja sa toho tak bojím,že už nebudem stred ich vesmíru...ja viem,že je to prirodzené,ani určite nebudem doma pestovať opičiu lásku,len si to neviem predstaviť....už teraz sa tak čudne cítim,keď malý hovorí,mami ja mám s kamarátom tajomstvo,ale to ti nemôžem povedať,lebo to je naše chlapské 😉
@miruska320 moj syn robi presne to iste..najprv mi siahal na hrudník .. vzdy ked ide zaspavať automaticky ruka do vystrihu a palček do pusy..bude mat 5 rokov!! zakazala som mu to ..kedze kojim malu je mi to neprijemen moze ma iba "šmatkat" po chrbte...ale aj tak stale to robi..alebo ked sa chce pritulit... tak to robi..tiez neviem čo s tym ...
@miruska320 No super, on je uz velky a rozumny a ked sa s nim porozpravas, tak to pochopi. Mozno je to tym dlhym kojenim a on je citlivy chlapec, ale ked mu ukazes ze ho lubis a neodstrkujes ho, tak bude to v pohode. Ja som rada ze nas je taky tulkavy a rad sa pusinkuje, dufam ze mu to vydrzi. Mame znameho a on sa stale hra s vlasmy, uz sme si na to vsetci zvykli, ze ked sa s tebou rozprava a si blizsie, tak ti toci vlasy okolo prstu. Vobec mi to neprekaza a zda sa mi to celkom mile, ziaden sexualny podton, tam nie je, je to proste on.
@cervena_ciapocka Takze vies co je to mat vacsie dieta. A poviem ti ze tvoj maly v 5tich mesiacoch je pekna hlavicka, ked si takto vybera s kym bude. Ved pockaj, este ta caka kopec prekvapeni, nas je velka osobnost, musi byt po jeho, ma presne v hlave co ako ma byt a tak to je, samozrejme v unosnej miere, ale je sranda ked ti taky maly cloviecik vysvetluje co a ako. 😀
@stella231 nuž názory sú rôzne,ja som si z príspevkov vybrala a teda s vlastnými skúsenosťami spojila,že ho treba stále ľúbiť,lebo je citlivejší,a proste telesný kontakt potrebuje viac ako iné deti.Treba sa však rozumne a hlavne trpezlivo s ním vyprávať na túto tému,občas ho citlivo napomenúť-lebo je možné že aj tvoj to robí podvedome.No a veriť,že z toho vyrastie.určite mu to v nejakom veku príde tiež nevhodné a sám s tým prestane,veď čo keby sa to niekto s jeho kámošov dozvedel. 🙂
@miruska320 moj syn si to uvedomuje že to robí..lebo ho volam že je šmatrak ušmatrany .. a niekedy ked sa na neho za to nahnevam tak sa rozplače a povie si sam že je šmatrak ! 🙂 alebo ked ideme spať tak sa aj opyta či si može pošmatkať 🙂 ale zase ked ho dam spať sameho ze si nelahnem k nim do postele ... tak zaspi aj bez toho ... iba si cucka palček !! určite suhlasim s tym že je citlivejši a potrebuje sa pomojkať je to velky maznak.. skusim mu večer povedať že šmatraju iba babatka že on už je vleky chlap 😀
@vinifred súhlasím s tebou! Normálne som ostala zarazená, čo si nechajú "mamičky" so sebou robiť 😨 😨
Taktieže sme malého dlhší čas uspávali na rukách, nakoľko mal reflux a keď sme ho položili do postielky, hneď sa pretočil na brucho a povracal sa 😖 čiže nám nič iné neostalo, ibaže NIKDY som s ním nechodila. Jednoducho som si sadla na sedačku a tak ho uspala. Keď už bol o čosi väčší a hlavne ťažší, ľahla som si pri neho do postele. Taktiež ak by mi išiel trhať vlasy tak by jednoznačne dostal po ruke (nech si hovorí kto chce čo chce) ale matka nemá byť pre dieťa hračka. Treba to dieťaťu hneď zaraziť, prípadne ako to už bolo vyššie spomenuté, urobiť mu to isté aby vedelo, že to bolí a že to nemôže robiť.
@eskymacik17 my sa tak uspávame od narodenia, už v pôrodnici to potreboval 😕
@sashabb niekoľkomesačné dieťa nepochopí, že nosenie na rukách je pre rodiča únavné alebo podobne, alebo, že to trhanie vlasov bolí, tie deti o ktorých sa tu v tomto smere hovorí sú miminká.
@sashabb nikdy si s ním nechodila ... tak buď len rada. My keď sedíme, tak to je to isté ako keby sám kdesi ležal. Nepredstavuj si, že tie deti vláčime hodiny po byte, trvá to pár minút ... ale prosím ťa a aj iné mamičky s podobným názorom, odpustite si slová ako "nikdy" "neexistuje" a tak ... to že niečo funguje u vás, neznamená, že to zaberá aj na iné deti a že sme už kadečo nevyskúšali aby sa to zmenilo.
Nemyslím si, že chlapec to bude robiť niekomu inému alebo ńiekde inde ako doma rodičom. Chce Vám rodičom byť nablízku, ste jeho istota. Určite by som nehovorila, že robí niečo, čo sa nemá a je zlé, skôr by som ho naviedla a povedala mu, že tam ťa to šteklí a tam sa to nepatrí a že kde môže, tak napr. ruku keď vám bude hladkať to snáď nevadí, že tam a tam vás to teší, alebo iné časti tela. Len mu to nezakazujte, nie je na tom nič divné, len je to asi citlivý chlapček. Poznám jedného takého a ten by maminu upusinkoval k spánku, musí mu povedať, že ide na wc, lebo že by ani snáď nezaspal. Tešte sa, že Vás má tak rád. Raz to prejde a potom budete len spomínať.
dovolit dietatu aby vytrhavalo vlasy inemu a je jedno ci dospelemu alebo inemu cloveku nie je v poriadku a taktiez nie je v poriadku ak necha mama aby si dieta davalo tie vlasy do ust a este ich aj nebodaj prehltlo... to je ohrozenie zdravia dietata..... predsa nedovolime len tak ublizovat inym a ani samemu sebe aj ked ide o male dieta...
ano su to zlozvyky a zle ritualy ale tie sa predsa daju nahradit niecim bezpecnym ... nie je normalne aby sa dieta hoci v utlom veku ucilo ze ublizovat je v pohode ... ake moralne zasady mu vstepujeme.... a k tomu ze neviem o com pisem veru dobre viem moj maly mal a doteraz v niektorych situaciach ma tieto problemy a prosto on zasa stipal... ked sa tulil mojkal zastaval... tak prosto stipol ale tak ze som myslela ze na plafon vyskocim... a stalo ma to vela nervov a casu stale sledovat a ked uz siel stipnut chytit rucku roztvorit prsty pripravene stipnut a pohladit ma s nimi... a tak dokola x krat... detto pri kusani atd atd... ale prosto da sa to a treba s tymto nieco robit .. dieta sa nesmie naucit ze je v poriadku ked ublizuje... a takmer rocne dieta bezpecne chape ze robi tomu druhemu nieco bolestive...
ja fakt len ziram kam to az niekedy zachadza... ono vychovat je narocnejsie ako nechat sak ono z toho vyrastie a tak...
no tak:muž má 4dni volno v práci a začali sme dnes.práve malá zaspala v postielke. umyla som ju, prezliekla, nakrmila, nakojila a šup do postielky. taky strašny plač, že som sa čudovala, že sa nedovracala. 5minút a potom k nej muž prišiel a predlžoval intervaly. plakala pol hodinu. ani lahnut si nechcela. nakoniec ale predsa zaspala. tak som zvedavá ako to bude zajra cez obed to uspávanie. dúfam že lepšie. ten plač... 😢 no niečo neskutočné. ešte tak strašne neplakala. 😢
@pancake osobne si myslim ze je lepsie ist na to pomalsie dcerka je uz dost velka aby co to pochopila ak si ju doteraz uspavala na rukach ja by som osobne v prvej faze v tom pokracovala ale nedovolila jej my chytat vlasy... prosto vlasy do copu a ak da hore ruku ako ku vlasom tak dat ruku dolu k telicku pripadne ak ju mas na rukach tak pod tvoju pazu u nas sa hovori pod kridlo a povedat nesmies
a ak znovu pojde jej ruka k vlasom tak znovu... neboj ona si zvykne ... a potom zasa postupne oducit od toho uspavania na rukach... ale zasa ju stopnut vo vsetkom prudko naraz no neviem...
@pancake vydrž,ja sa tiež na toto chystám,lebo malú po väčšine uspávam,kopec času to po večeroch zaberie,len momentálne je chorá,v inej diskusii mi toto radila iná mamina,že treba len vydržať-ono možno zajtra bude vyvádzať ešte viac,ale podľa toho návodu by to zajtra malo byť už lepšie ale každé dieťa je iné,skús vydržať,veľa maminiek sa proti tomu búri,ale každá to máme doma iné,môj muž je od rána do večera takmer každý deň v robote,takže všetko leží na mne a zvlášť pred vianocami som tej roboty mala v domácnosti neurekom,už som nervovo skratovala,spievanie pomáha teraz ale keď to prestane na ňu platím,chystám sa toto urobiť aj ja doma.Je jasné,že plač bude a ako poznám malú možno aj hodinu,ale myslím,že sa to budeme musieť naučiť aj my 😉

@pancake moja sestra mamke "srubovala" usi a robila to cca do 3 rokov, nevedela si s tym dat rady, ale nakoniec sme jej dali plysaka s velkymi usami a vyprateho v sprchovom gely, ktory pouzivala a pre istotu sme tam frkli aj trosicku jej vonavky, alebo skus s tym plysakom prv spat ty aby napachol tvojou vonou a vyskusaj to u nej,.. mne moja mala tiez taha vlasy, takze viem o com hovoris a zaspava niekedy aj 3 hodky, ja ju nekojim, ale inac ako na rukach nezaspi,.. teraz sa snazim ked je mm doma nech ju uspava on, jeho pre zmenu stipe,... tiez nevieme co s tym, ale u nej to budeme riesit ked bude trosku starsia a chapavejsia, lebo ma len 10 mesiacov