icon

Aké vyšetrenia sa robia deťom po treťom roku?

terkaa
5. mar 2011

ahoj, ake vysetrenia (ockovania) sa robia detom po dosiahnuti tretieho roka?

benne
5. mar 2011

@terkaa očkovanie najbližšie je až v 6.roku - aspon tak mi vravela pediatrička, a priebežne ju sleduje len ked je chorá.. žiadne špeciálne poradne...

titkovamiriam
5. mar 2011

vyska vaha rec a podla toho ako dieta komunikuje s lekarom ockovat sa neockuje 😉 takze taka preventivka

syslica
6. mar 2011

A ešte ste žienky zabudli: kontrola nôh, aby sa podchytilo plochonožie a začalo sa riešiť, v odôvodnených prípadoch kontrola celého postoja a vždy aj svalového tonusu (možno si spomínate, že dr. skúšala, či deti vydržia stáť na jednej nohe 🙂 ) a kontrola zraku - dieťa musí vedieť na svetelnej tabuli rozlíšiť tvary ako domček, hríbik, hviezdička...
toľkoto si ja pamätám, možno ešte niekto niečo pridá...

titkovamiriam
6. mar 2011

jasne nohy chrbtica a zrak 🙂 ja v tom mam uz zmatok lebo vlani boli vsetci michal ked mal 15,milan 19 😀 😀 a vlastne je to kazde dva roky o tom istom iba raz zacal aj rozbor krvi a este moč sa kontroluje v tretom roku!!!!!ako vzdy

babulina
6. mar 2011

pytala som nasej dr a povedala ze kedze sa neockuje, trojrocne deti si nevolaju na prehliadku, som bola trosku prekvapena lebo inak si u babatiek velmi davali zalezat na poradniach

tin007
6. mar 2011

@babulina zatial je podla zakona povinna prehliadka dietata v 3.roku zivota

babulina
6. mar 2011

@tin007 viem ze je zo zakona povinna, preto som sa na nu pytala, povedala ze mozem prijst s malou ale plosne si nevolaju

zitaje
6. mar 2011

My ideme zajtra, ked chcete, podam potom hlasenie 😀

lalus
6. mar 2011

@babulina @tin007 @zitaje mali by plošne volať, je to normálna poradňa v treťom roku života. My ju už máme za sebou, naša dr. volá všetky "svoje" detičky pred dovršením tretieho roku života 😉
Takže: výška, váha - obe čísla porovnala s vývojovými tabuľkami a okomentovala, tlak (prvýkrát v živote, klasickým tlakomerom - sedel ako 5 peňazí, ani nemrkol, že čo sa s ním robí 😀 ), pozrela do hrdla, popočúvala, prehmatala chrbátik, pozrela chôdzu, chodidlá. Priebežne sa s ním rozprávala, takže na reč a porozumenie asi stačí. Aj ho chcela namotivovať, aby ukázal aký je motoricky šikovný..."no ukáž, aký si veľký...však sa už vieš vyzliecť sám" 😅 ale bez úspechu...sa zaťal 😀 😝 Predtým sme mali doniesť ranný moč, takže na termín prehliadky už boli výsledky z labáku. Zrak nám nekontrolovala. Jaj a pozrela ešte predkožku 😉 okrem toho sa popýtala mňa, že ako sa máme a tak...asi všetko, snáď som nič nezabudla

zitaje
6. mar 2011

@lalus to ste boli neja velmi skoro, nie? Ved vam chybaju este 4 mesiace 😕
Mne volala sestricka par dni po 3. narodeninach.

ela2710
6. mar 2011

@zitaje no oni zvyknu volat skor, ja som na kazdu prehlaidku bola volana skor o cca. 2 -3 mesiace 🙂 maleho zatial volaju vzdy presne

winona24
6. mar 2011

http://detskechoroby.rodinka.sk/index.php?id=1113

ja mám takú otázku...očkovanie v treťom roku už nie je??? lebo ja som stále v tom,že v treťom roku nás čaká očkovanie...a pozerám do toho kalendára a ee 😅 😨

lalus
6. mar 2011

@zitaje tiež som sa pýtala (ináč boli sme teraz vo februári), ale že to má byť v treťom roku života, tak že volajú tak ako im vyjde, aby to do tých tretích narodenín stihli. Možno od 2,5r vyššie 😕

@winona24 vďaka Bohu teraz žiadne očkovanie nie je. Najbližšie až v 6 roku života, t.j. po piatych narodeninách 😖 😝

ela2710
6. mar 2011

@winona24 inak aj nasa doktorka ma na dverach napisane, ze az dve ockovania do jedneho roka a potom az v 6. roku 😕 ale v 3.roku mas prehlaidku bez ockovania

winona24
7. mar 2011

a aké očkovanie tam zrušili??? mám zmätok...lebo bolo očkovanie aj v treťom roku....

ale tak super....lebo ja očkovanie nemusím.... 😔

ivett1
7. mar 2011

@winona24 ahoj...máš pravdu, lebo Viki mala v troch rokoch preočkovanie (Diftéria, tetanus, pertussis (celulárna) - (DTwP) IV. dávka ) a Stevi nemá nič...v piatok sme sa rozprávali s našou pediatričkou v súvislosti s termínmi prehliadok u oboch (v 3 rokoch a v 5 rokoch) a doktorka spomínala niečo s očkovaním, ale na moje prekvapenie u staršej Vikinky? ...teraz som mrkla do očkovacieho kalendára na rok 2011, na kt. si dala link a tam je spomenuté, že až v 6. roku...tak som zvedavá... 😅

ivett1
7. mar 2011

@titkovamiriam no, tak tu som ju nenasla...Vikinka je rocnik 2006 😅

titkovamiriam
7. mar 2011

tak ockovana bude az v6-tich

ivett1
8. mar 2011

@titkovamiriam tak v očkovacom kalendári 2011 uvedenom na tejto stránke http://detskechoroby.rodinka.sk/index.php?id=1113 je chyba pri roku nar. 2006 ...je tam uvedené v 6. roku... (a nech rátam ako rátam tak mi vychádza, že tento rok bude mať predsa len 5 rokov🙂, keď že sa narodila v r. 2006) ..v tvojom tipe, je to správne

andrejka1974
13. júl 2011

my sme boli teraz na trojrocnej odvazila nas odmerala zmerala tlak nosime okuliariky uz rok tak ocka nam nepozerala a chodime aj orthopedke ockuje sa az v 6 rokoch

titkovamiriam
14. júl 2011

@andrejka1974 ockuje sa po 5 roku marek mal 7.6.-5 rokov a 9.7.ho ockovali