Ako funguje právo na škôlku pre 3-ročné deti?
Caute
Neviete ako to teraz bude fungovat ked je schvalene pravo prijatia pre vsetky 3 rocne deti od septembra 2025? To asi automaticky sa predlzeny rodicovsky rusi vsak?
A ako budu vyzerat tie "provizorne skolky co nemusia dodrziavat az tak prisne hygienicke normy"? 🫣
Ak ma niekto blizsie info podelte sa pls!
Nie aby ste boli radi, že vám umiestnia dieťa, stále sa vám nepáči 🙂 Veď tá škôlka nebude povinná, kľudne môžete dať dieťa do súkromnej, alebo si ho nechať doma.
Aky suvis ma s tym predlzeny rodicak pokial budu dovody na predlzenie? Pravo nie je synonymum pre povinnost dat dieta do skolky.
@belllinka to nie je o tom ze sa mi to nepaci, skor chcem pochopit ten system 😅 lebo vsade su preplnene skolky uz teraz (aspon v mojom meste) a chcela by som vediet ako budu vyzerat tie alternativne miesta, lebo jedine co k tomu napisali je ze nemusia dodrziavat az take prisne hygienicke predpisy a to je vsetko 😅 neviem co si pod tym predstavit
Tak skusam ci niekto vie:
1) konkretny priklad
2) ci sa rusi predlzeny rodicovsky alebo ci ho vyplatia tym co ich nevezme spadova a posunu ich niekomu inemu
Chcem len vediet blizsie info kym sa rozhodnem pre sukromnu/neplateny rodicovsky napriklad 😄
@nynia ja som myslela ze to doteraz bolo (aj) tak ze sa vyplatil predlzeny rodicom co ho odmietla spadova skolka 😅 ale mozem sa mylit!
niečo som počula ale už dávnejšie, že môže ťa odmietnuť spádová mš, ale to nie je na dôvod aby si zostala doma na predlženom rd - dieťa nemusí chodiť len do spádovej - môže kľudne aj do inej mš v ktorej majú volné miesto ....
len si neviem predstaviť voziť dieťa do mš niekde do zapadákova kdesi 20 km za mesto...

No to by aj mna zaujimalo, kedze v nasom meste je totalne malo miest a vacsinou pobehuju po skolke 4 rocne