icon

Ako napísať ospravedlnenie neprítomnosti v škôlke?

31. jan 2026

Dobry den, v skolke kde chodi moje dieta do predskolskej triedy je na tlacive o ospravedlnenie neucasti napisane- dovod... Mam 2 deti, a obcas si chcem predskolaka nechat doma, kedze som s mladsim syncekom na RD. Ale co mam pisat, ako dovody? Jasne dodrzim pravidla predskolaka a bude chybat len kolko moze.

januska12323
31. jan 2026

Však si nejaký dôvod vymysli, je to len evidencia.

autor
31. jan 2026
@januska12323

Však si nejaký dôvod vymysli, je to len evidencia.

@januska12323 Ved hej, ale stale nejaky dovod vymyslat. Co tam mam pisat - navsteva, vylet.

janinah
31. jan 2026

Z rodinnych dôvodov

autor
31. jan 2026
@janinah

Z rodinnych dôvodov

@janinah Dakujem toto vyuzijem

gumkac19
31. jan 2026
@anonym_autor

@janinah Dakujem toto vyuzijem

@anonym_autor z rodinných alebo osobných dôvodov

anonym_0fad4a
31. jan 2026
@anonym_autor

@januska12323 Ved hej, ale stale nejaky dovod vymyslat. Co tam mam pisat - navsteva, vylet.

@anonym_autor Len tak doma nechať nemôžeš, predškolská je povinná. Ospravedlniť môžeš len, keď je dieťa choré. Ak chceš odmalička učiť dieťa klamať, napíš, že malo hnačku, zvýšenú teplotu

jajawka
31. jan 2026

@anonym_autor v prípade choroby - zdravotné dôvody, v ostatných prípadoch - rodinné dôvody

autor
31. jan 2026
@anonym_0fad4a

@anonym_autor Len tak doma nechať nemôžeš, predškolská je povinná. Ospravedlniť môžeš len, keď je dieťa choré. Ak chceš odmalička učiť dieťa klamať, napíš, že malo hnačku, zvýšenú teplotu

@anonym_0fad4a Ospravedlnit normalne mozes predskolaka aj ked nie je chory. V skolke, kde chodi nase dieta 5 dni za mesiac. Ziadne klamanie. A urcite by som si nevymyslala diagnozy. Dam rodinne dovody, ako mi tu poradili.

anonym_9d57ec
31. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_0fad4a Ospravedlnit normalne mozes predskolaka aj ked nie je chory. V skolke, kde chodi nase dieta 5 dni za mesiac. Ziadne klamanie. A urcite by som si nevymyslala diagnozy. Dam rodinne dovody, ako mi tu poradili.

@anonym_autor to chodí len 5 dní do mesiaca, a ešte potrebuješ aby vynechal aj tých 5 dní?

autor
31. jan 2026
@anonym_9d57ec

@anonym_autor to chodí len 5 dní do mesiaca, a ešte potrebuješ aby vynechal aj tých 5 dní?

@anonym_9d57ec Coo? Citanie s porozumenim ti nieco hovori? Za mesiac sa da ospravedlnit 5 dni predskolak.

anonym_0fad4a
31. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Vaša škôlka nedodržiava zákon, rodič môže ospravedlniť neprítomnosť 7 po sebe idúcich vyučovacích dní, spolu 14 za mesiac, z dôvodu chorob, nariadenej karantény, vážnych rodinných dôvodov, mimoriadne nepriaznivých poveternostných podmienok, náhleho prerušenia dopravy, nepatrí tam svojvoľné rozhodnutie nechať dieťa doma.

autor
31. jan 2026
@anonym_0fad4a

@anonym_autor Vaša škôlka nedodržiava zákon, rodič môže ospravedlniť neprítomnosť 7 po sebe idúcich vyučovacích dní, spolu 14 za mesiac, z dôvodu chorob, nariadenej karantény, vážnych rodinných dôvodov, mimoriadne nepriaznivých poveternostných podmienok, náhleho prerušenia dopravy, nepatrí tam svojvoľné rozhodnutie nechať dieťa doma.

@anonym_0fad4a Otazka co mam napisat ako dovod na ospravedlnenie predskolaka, odpoved vasa skolka nedodrziava zakon 😃. Nasla som tu odpovede a vypinam upozornenia, lebo toto uz je cez.

anonym_8b9357
31. jan 2026

Rodinne dovody.
Som ucitelka a takto to staci, nezistujem o co ide, pokial chybanie nepresiahne isty pocet dni. V takychto pripadoch sa ale rodicia takmer vzdy ozyvaju sami, co je vo veci.
Osobne si myslim, ze den so surodencom a rodicmi moze dat dietatu do zivota viac nez pobyt v skolke... Moje deti do skolky nechodili a tu su, nic im neuslo.
@anonym_0fad4a je jedno o ake dovody ide, toto sa neskuma.

anonym_74b8d8
31. jan 2026
@anonym_0fad4a

@anonym_0fad4a ježiši, ty to kvalitne prežívaš.🤣🤣

oriesocek
31. jan 2026

Ja som vždy písala rodinne dôvody. Keď sme cestovali, tak som ju zobrala o deň skôr, keď mala nadchu, alebo niekedy proste iba tak. Keď mali predškolskú - u nás so špeciálnou pedagogickou a psychologickou - tak to chodila…

bielasovicka
Autor odpoveď zmazal
anonym_99c909
31. jan 2026

Ja dávam rodinne dôvody, ak je niečo nutne . Ale mám dieta len na poldenne vzdelavanie, takže od 12 sa stihnem venovať až az🙂

lenjaja84
Včera o 20:09
@anonym_8b9357

Rodinne dovody.
Som ucitelka a takto to staci, nezistujem o co ide, pokial chybanie nepresiahne isty pocet dni. V takychto pripadoch sa ale rodicia takmer vzdy ozyvaju sami, co je vo veci.
Osobne si myslim, ze den so surodencom a rodicmi moze dat dietatu do zivota viac nez pobyt v skolke... Moje deti do skolky nechodili a tu su, nic im neuslo.
@anonym_0fad4a je jedno o ake dovody ide, toto sa neskuma.

@anonym_8b9357 a koľko cca môže tak predskolak vynechať? 🤔

anonym_9dd514
Včera o 20:12

@anonym_autor len tak si ho doma nechať nemôžeš. Aj školáka si necháš len tak doma? Toto je inak sila.

anonym_bac2e0
Včera o 20:18
@anonym_9dd514

@anonym_autor len tak si ho doma nechať nemôžeš. Aj školáka si necháš len tak doma? Toto je inak sila.

@anonym_9dd514 😂😂😂😂 pobavila si ma. Pozri. Ty si rob čo chceš , načo sa staráš do toho čo robia iný. Toto je sila Tvoj príspevok je sila. Ja mam stredoškolaka a ôsmaka a keď im pride otec po 2 mesiacoch zo zahraničia tak si ich necháme doma aj týždeň a chodíme po výletoch. A čo ako. Na vysvedčení mali čisté jednotky . A nič im nechýba. To je sila čo ? Premotivovaná mamička 🐒

anonym_bb61e9
Dnes o 10:18

Aj ja mam predskolaka a asi to neberiem tak vazne ako ostatne 🙂 ja napisem ze necham vam ho doma. Nikto dovod nezistuje a ucitelka je rada ze o jedno velmi zive dieta menej 😀

simca06022011
Dnes o 10:23

nemusis presnu vec pisat, dam rodinne dovody a pod tym mas vsetko (vylet, navsteva, ostavam doma.. hocico), potom mas zdravotne dovody (choroba, lekar.. hocico, nemusim nikomu vysvetlovat a pisat co)