icon

Ako prezliekať dieťa v šatni, keď je súrodenec ešte nechodiaci?

47katka47
Včera o 21:28

Dobry vecer,

Rada by som sa s Vami poradila-dieta 3,5 r mi zacne chodit do skolky, kde je do vstupnych dveri asi 15 schodov, nie su tam bezbarierove casti na kocik. Budem ho nosit aj s mladsim 10 mes surodencom, kt. este nechodi- iba sa plazi

A zvazujem, co robit, kym budem toho starsieho skolkara vyzliekat v satni, co s tym 2.? Ono sa len plazi a nechcem aby povymetalo spinavu chodbu od topanok..rano tam bude isto frmol, nemozem ho nechat len tak … ako ste to prosim riesili?
Zvazujem, ze sa opytam, ci si tam mozem doniest a odlozit dakde to kresielko, nech ho do neho zapnem a v klude starsie vyzleciem a obujem do papuciek, prip. este wc.. a pod..

Strana
z2
anonym_5aa4e3
Včera o 21:29

Nosic

aaadkaaa
Včera o 21:30

U nas si mamicky nosia mensie deti vo vajicku

anonym_7a4e6a
Včera o 21:32

Obliect dietatko doma uz,teda bundicku a papucky 1rukou.Ked to inak nepojde.

kabinka11
Včera o 21:35

@47katka47 mladsiu som drzala jednou rukou na rukach a staršej som pomahala druhou rukou.

anonym_ec5d2c
Včera o 21:38

Chodte skor rano.. vtedy je klud a prazdna satna, tym myslim o7mej.. ak sa vam samozrejme bude dat a chciet..
U nas mamy nosia na rukach aj, sadnu na lavicku, dieta sedi tiez.. zas ono to tak dlho netrva to prezliekanie, ze 3 min na zemi vydrzi..wc vybavite doma, pripadne ucitelka v triede.. rano sa vsetci ponahlaju, tam nie je co natahovat a lucit sa dlho
Ak pojdete autom, vajce prenes len, ak kocikom, tak kocik pocka vonku, dieta na ruky/nosic

anonym_eec367
Včera o 21:39

Ved vo vajci, priputaneho. Keby aj tych par minutiek sa stazuje, ved tolko vydrzi. A to je rychly proces, ani by mi nenapadlo tam dieta pustit nech si lozi, ved ak aj nemam vajco, podrzim rukou na kolene a vybavene.

dettilv
Včera o 21:39

Ja som si sadla na lavičku, mladšia dcéra (8mesiacov mala) sedela mi na nohe a skolkarke som pomáhala jednou rukou. Niekedy mladšia sedela na zemi kým som vybavila staršia bolo aj také ze sa rodičia ponúkli že mi popestuju mladsiu

ruzasipova
Včera o 21:40

@47katka47 Nosic, pod pazuchu mladsie jednou rukou, druhemu pomahas druhou rukou. A to pomahas len s prezliekanim v skolke, vacsia sranda je na plaveckom….

anonym_ae3596
Včera o 21:59

Moj nastupil do skolky a mala som par dnove babo. Nosila som ho vo vajci. Ked uz mal par mesiacov nosila som si deku staru polozila som ho na zem alebo da lavicku pri skrinkach a prezliekla. Tie 3,4 minutky vydrzal. A ked uz sedel tak som ho posadila do vedlajsej skrinky a sedel tam. A to uz sa casom vedelo prezut same aj starsie dieta.

anonym_54e11c
Včera o 22:12

Ja som ju tam nechavala.plazit, ked bola daleko tak som odbehla za nou a vratila ju na miesto. :D :D inak to neslo

anonym_4f2b4e
Včera o 22:39

Kocik ostal dole a mladsie do nosica. Kabelka cez plece a vetrovka v kociari inak by som sa asi roztopila. Ale ano je to des. Vdaka bohu za mojho mamzela ze 90% to riesi on..

anonym_6d9a30
Včera o 22:54

@47katka47 3,5 ročné dieťa by sa malo už vedieť vyzliecť/obliecť samé s minimalnou asistenciou (pomocť so zipsom) ak nemá topánky na zavazovanie, tak aj obuť. Menšie dieťa na rukách, na kolenách a len dozerať na staršie.
Ak dieťa ešte nezvláda obliekanie/vyzliekanie je najvyšší čas trénovať.

maryetta
Včera o 22:56

Dala som to mensie sadnut k tomu vacsiemu. Alebo sa vacsie obliekalo prezuvalo same. Jeto len docasne obdobie. Za chvilku aj to mensie bude behat 😉

kremlika
Dnes o 05:14

@47katka47 pochybujem, ze skolka by na to pristupila ale vyskusat mozes. No skor by som chodila bud s nosicom alebo vo vajci mozes mat toho druheho, aj ked niektore deti uz ked maju 10 mesiacov su take velke, ze sa do vajca nezmestia

andreatytler
Dnes o 05:40

@47katka47 Ak dieta nema diagnozu, jednoznacne naucit 3.5 dieta aby sa same obliekalo aj vyzliekalo. Nielen koli vlastnemu pohodliu, ale hlavne koli tomu diatatu. Toto uz mal vediet.
Nakup vetrovky a bundy ktore maju velky, kvalitny zips ktory nema zaklopku (alebo ako sa to vola). Skor tricka, pulovre, ako kosele. Topanky na suchy zips. Chod kupovat vetrovky a topanky s nim a nech si ich skusi obliect a vyzliect.
Vetrovky, bundy, mikiny nauc obliekat tak ze si ich polozi na zem pred seba, da ruky do rukavov a prehodi cez hlavu.

mogaa
Dnes o 05:51

V prvom rade by sa ten 3,5ročný už mal zvládnuť prezliecť sám, ty len dopomôžeš napr.zapnúť gombík, či papučky....keď pôjdu v škôlke von a to chodia denne aj 2x , tak sa bude musieť prezliecť sám, je nemyslitelné aby 20 detí prezliekali 2učiteľky....dieťa nech sa oblečie doma, v škôlke len vyzlečie vetrovku a prezuje papučky.....náhradné veci do skrinky....

sara07
Dnes o 06:45

prezliect ak je možnost pred schodami, niekde su skrinky aj vonku zrovna pri schodoch a potom len nech si to uloži do skrinky
nosič, vajičko

anonym_c8d878
Dnes o 06:48

a je problem na tych par minut nechat dieta v kociku? vsak ti ho hadam nik neukradne v areali skolky, robili sme to takto bezne pri vsetkych detoch

anonym_e77f4b
Dnes o 06:55

@47katka47 U nás v MŠ je na chodbe kresielko,kde si odložia mladšie dieťa a pripútajú.

anonym_e77f4b
Dnes o 06:56
@kremlika

@47katka47 pochybujem, ze skolka by na to pristupila ale vyskusat mozes. No skor by som chodila bud s nosicom alebo vo vajci mozes mat toho druheho, aj ked niektore deti uz ked maju 10 mesiacov su take velke, ze sa do vajca nezmestia

@kremlika Úplne normálne to takto funguje v MŠ, kresielko na chodbe.

jesenzima
Dnes o 07:01

Nosič, vajíčko,alebo položiť, pár minút vydrží, potom umyjes ruky ... Inak som tiež názoru, že 3,5 ročné dieťa by sa malo vedieť obliecť/vyzliecť s minimálnou pomocou, ale keď vidím, že ešte aj 6 ročným rodičia zaväzujú topánky, nič ma už neprekvapí ...

4stanka4
Dnes o 07:19

U nás si odparkuju kocik dole na chodbe a mamina zatiaľ vybehne so starším ku skrinke. U nás sa prezúva na dolnej chodbe aby sa nevlacila špina z topánok po celej škôlke a hore už vybehnú deti v papuciach, už len vyzlečú hundu a šup do triedy. Veľa krát keď videli deti už väčšie dieťatko v kočíku tak sa mu prihovorili, pozabávali a medzitým prišla aj mamina

anjelicek26
Dnes o 08:03

Dietatko do nosica mas idealne, ved je to par minut... potom vyklopis nazad do kocika.... allebo pojde rovno v nosici, ak to nemate daleko.

anonym_be6c57
Dnes o 08:10

@47katka47 trénujte doma obliekanie, vyzliekanie, také veľké dieťa už musí byť samostatnejšie. Ty len slovne skontroluješ, dopomôžeš a to môžeš aj s dieťaťom na rukách

anonym_0f4755
Dnes o 08:12

U nas jedna mamička nechavala dieťa vonku pred budovou v kočíku. 🤦‍♀️
Ale ostatné mamičky pri zmysloch proate zobrali dieťa povymetať podlahu v šatni. Ak nemáš nosič, nič iné ti asi neostáva.

mima172
Dnes o 08:19

Predpokladám, že 3,5 ročné dieťa sa vie samo obliecť a vyzliecť, alebo? Také doťukávačky, ako keď sa mu zasekne nejaký zips alebo gombík, zvládneš aj jednou rukou, keď bude druhé dieťa na tebe.
Neviem, uvažujem logicky - ak by sa dieťa nevedelo obslúžiť, tak by asi do škôlky nebolo prijaté, či? Maminy, ktoré majú aj mladšie dieťa si ho normálne nosia u nás do šatne a sadnú si na lavičku pri vstupe do šatne a počkajú, kým sa dieťa prezlecie a prezuje.

47katka47
autor
Dnes o 08:19

Ďakujem veľmi pekne, spýtam sa na to kresielko… 10 mesačný syn je už ťažký, keď ho nosím vo vajíčku, potom začnem ja spinit

3.5 r bojujeme s obliekaním, snažíme sa to doma cvičiť ale je vývojovo spomalený… Preto to riešime na tento polrok súkromnou škôlkou

S kočíkom to žiaľ nepôjde v tejto škôlke majú veľa schodov a malú chodbičku(to bol môj prvotný plán)

klip0
Dnes o 08:26
@47katka47

Ďakujem veľmi pekne, spýtam sa na to kresielko… 10 mesačný syn je už ťažký, keď ho nosím vo vajíčku, potom začnem ja spinit

3.5 r bojujeme s obliekaním, snažíme sa to doma cvičiť ale je vývojovo spomalený… Preto to riešime na tento polrok súkromnou škôlkou

S kočíkom to žiaľ nepôjde v tejto škôlke majú veľa schodov a malú chodbičku(to bol môj prvotný plán)

@47katka47 a nosič ?

anonym_e5b313
Dnes o 08:32

@47katka47 tak snáď škôlkar sa už vie obliecť a vyzliecť sám! Či myslíš, že keď idú učiteľky s tými 20 deťmi von, tak ich všetky rad radom obliekajú? Mladšie dieta do nosiča a pomaličky sa škôlkar prezlečie aj sám, bude to dlhšie trvať, ale keď máš batoľa, tak asi ešte nepracuješ, že by si musela stíhať alebo tak…

dzejsik
Dnes o 08:40
@47katka47

@47katka47 ja nechavam kocik dole a dvore, dceru som zvykla proste posadit tak aby neusla, teraz uz beha, tak sa vzdy rozbehne s niekym dnu do triedy pozdravit pani ucitelky

Strana
z2