icon

Ako reagovať na šikanu mojej dcéry v škôlke?

Dnes o 14:26

Dobrý deň, vopred sa ospravedlňujem za pravopisné chyby.
Moja 5 ročná dcérka, bola šikanovania v škôlke od pondelka do piatku.
Sikonovali ju 3 dievčatka, ktoré majú rodičov, policajta, aucitelky, pozairnika a k tomu starostova dcérka. Takže asi viete ako som dopadla. Učiteľky ktoré ešte v utorok sa ma pýtali, ako sa chová dcéra doma, povedala som ze dosť nervózne, keďže som jej zakázala telefón, že si to tak aspoň myslím,no pri tejto debate sme skončili.. No došiel piatok a riaditeľka my oznámila, že mojej dcére ubližujú deti v škôlke, že ako sa zas chová mala.. Prehodili sme pár slov s tým, že takto pokračovať nemôžu a budem to riešiť. Riaditeľka plne súhlasila a oboznámila my co jej robili, vravela, že jej ťahali vrkoc a keď ze bol piatok a bol karnevalový deň, takže vraj jej hádzali veci, ako podpetky, kabelku a ťahali jej frozen vrkoc, a aj jej vlastné vlásky... Dobre, ja som s tým šla s malou domov a keď sme už boli samé, tak my spustila strašný plač a všetko povedala.. Nepohlo to iba ťahanie za vrkoc, bolo tam aj strkanie do nej, slovné akože aj tak si škaredá my sme 3 rodina a ty si cudzia, ťahanie ju za košieľku a už ani neviem... Malý sme potom stretnutie s rodičmi a ucitelkami,, no dopadlo to hrozne!!!! Klamali že sa to nestalo, že toto pravda není, a ja som bola aj vystrašená keďže jeden z rodičov bol policajt a dosť kričal!! A keď sme podpisovali papiere, ja hlúpa som podpísala taky papier co v ňom znelo že ja som napadla učiteľku slovné a hlasitoso, že sa ma až bála a ze som si dovolila vtrhnut do deckej spálne v škôlke bez jej súhlasu a vedomia.. Co pravda není, keďže ja som jej pekne povedala, že chcem vydiet kde moja dcéra spi, keďže ju strkali a ona sa buchla o radiátor.. Dodám som Rómka

Strana
z2
autor
Dnes o 18:53
@anonym_fd389c

Aj keď si kričala a vbehla do spálne nič to nemá spoločne s tým, že ti decko šikanovali.Bola to reakcia na to, že sa malej niečo deje.Bolo v tom papieri aj napísané, že ju slovne a fyzicky napádali?čo robili učiteľky?odpútava sa pozornosť od toho čo sa stalo tvojim správaním.Zabudni na to choď do iných škôlok a povedz pravdu aj tak si riaditeľky môžu medzi sebou zatelefonovat a vymyslieť bájky.

@anonym_fd389c nič o šikanovani tam nebolo

autor
Dnes o 19:02
@anonym_244efe

@anonym_autor no zaujímala by ma aj druhá verzia tohto príbehu. Tvrdíš že nevieš čo si podpisala a hneď za tým napíšeš, že sa tam písalo " v ňom znelo že ja som napadla učiteľku slovné a hlasitoso, že sa ma až bála a ze som si dovolila vtrhnut do deckej spálne v škôlke bez jej súhlasu a vedomia." Tvrdíš, že je to klamstvo a vzápatí napíšeš, že je pravda že si na učiteľku (riaditeľku) zvýšovala hlas. Riaditeľka zjavne má záujem to riešiť, keď ťa o tom imformovala a zvolala aj stretnitie s rodičmi. Netvrdím, že si vymýšlaš, ale myslím že druhá strana by to opísala inak a pravda je možno niekde uprostred. Či? Skús dievča prehlásiť do inej škôlky keď jej ubližujú.

@anonym_244efe papier som prečítala, až keď som podpísala, preto sa ti zdá asi že klamem, áno snažila sa riaditeľka to riešiť, čo som aj chcela, no ale keď počula ze si stojím za tým ze je to šikana co sa jej robilo, hneď zatajila už veci, že sa do nej strkalo a to surovo, že nechýbalo veľa a by buchla hlavovou o radiátor... Už to zrazu pravda nebola.
A hlavne mami tých dievčat, vedeli zrazu viac veci ako ja!!! Co znamená ze si určite predtým volali, lebo všetci rozprávali to isté... Už riaditeľka trvala natom, že ju nestrkali.. Co pravda nieje keďže mi to ona sama v piatok povedala!!!

mikadooo
Dnes o 19:46

@anonym_autor veľmi ma to mrzí. Myslím si, že na teba robili nejaký psychický nátlak a vyvolali vo vás oboch s manželom podvedome strach a tak ste to proste rýchlo podpísali, aby ste to proste mali už za sebou. Myslím si, že najlepšie bude zmeniť škôlku, ak sa to dá. Ak chceš, aby dcéra ostala v tej škôlke, možno skúsiť spísať na papier a presne opísať situáciu, ako sa to stalo, plus aj stretnutie a prečo ste papier podpísali (že policajt na vás kričal, resp. zvyšoval hlas) a vyvolalo to vo vás pocit strachu a ohrozenia. Nemusíš si nič vyčítať, myslím si, že z ich strany išlo o zámerne chovanie a následne očakávali, že to podpíšete, na základe toho, ako vás "zahnali do kúta". Ale bude to slovo proti slovu, resp. papier proti papieru, neviem, či sa s tým dá brániť. Hrozne ma to mrzí, čo sa dcérke v škôlke deje... Držte sa. A mrzí ma to. Ja by som si radšej zmenila škôlku.

anonym_fd389c
Dnes o 20:09
@anonym_autor

@anonym_244efe papier som prečítala, až keď som podpísala, preto sa ti zdá asi že klamem, áno snažila sa riaditeľka to riešiť, čo som aj chcela, no ale keď počula ze si stojím za tým ze je to šikana co sa jej robilo, hneď zatajila už veci, že sa do nej strkalo a to surovo, že nechýbalo veľa a by buchla hlavovou o radiátor... Už to zrazu pravda nebola.
A hlavne mami tých dievčat, vedeli zrazu viac veci ako ja!!! Co znamená ze si určite predtým volali, lebo všetci rozprávali to isté... Už riaditeľka trvala natom, že ju nestrkali.. Co pravda nieje keďže mi to ona sama v piatok povedala!!!

@anonym_autor čo teda v tom papieri bolo?ja som si myslela, že zápis o konflikte medzi deťmi.Zapis bol, že tvoje dieťa je problémové, alebo žiadajú psychologické vyšetrenie, alebo čo?Jednu kópiu si mala dostať.Vypytaj si kopiu a napíš o čom bolo stretnutie

autor
Dnes o 20:11
@mikadooo

@anonym_autor veľmi ma to mrzí. Myslím si, že na teba robili nejaký psychický nátlak a vyvolali vo vás oboch s manželom podvedome strach a tak ste to proste rýchlo podpísali, aby ste to proste mali už za sebou. Myslím si, že najlepšie bude zmeniť škôlku, ak sa to dá. Ak chceš, aby dcéra ostala v tej škôlke, možno skúsiť spísať na papier a presne opísať situáciu, ako sa to stalo, plus aj stretnutie a prečo ste papier podpísali (že policajt na vás kričal, resp. zvyšoval hlas) a vyvolalo to vo vás pocit strachu a ohrozenia. Nemusíš si nič vyčítať, myslím si, že z ich strany išlo o zámerne chovanie a následne očakávali, že to podpíšete, na základe toho, ako vás "zahnali do kúta". Ale bude to slovo proti slovu, resp. papier proti papieru, neviem, či sa s tým dá brániť. Hrozne ma to mrzí, čo sa dcérke v škôlke deje... Držte sa. A mrzí ma to. Ja by som si radšej zmenila škôlku.

@mikadooo ďakujem veľmi pekne za radu

anonym_0c88eb
Dnes o 20:13

Načo si to podpísala?🤦najprv prečítať !!!! Aj tak by som to nenechala tak keby to sú aj prezidentove deti hádam si nenechám dieťa šikanovať.A čo že si romka???aj ja som romka a za to sa má šikanovať???

autor
Dnes o 20:16
@anonym_fd389c

@anonym_autor čo teda v tom papieri bolo?ja som si myslela, že zápis o konflikte medzi deťmi.Zapis bol, že tvoje dieťa je problémové, alebo žiadajú psychologické vyšetrenie, alebo čo?Jednu kópiu si mala dostať.Vypytaj si kopiu a napíš o čom bolo stretnutie

@anonym_fd389c nič iba to, že som bez zvolenia si dovolila vkrocit do spálne deti, ale nebolo to fakt bez povolenia, ja som jej povedala idem sa pozrieť, kde malú strkali a kde v radiátore skoro buchla hlavičkou, no ona popierala že to není pravda, že ona také nič nepočula.. Takže v tom papieri bolo iba to, že som bez dovolenia si išla sama do spálne, že je to protizákonné.. A keď som fakt podpísala ten papier, a až potom prečítala, čo je tam napísané, tak som povedala.
Pre Boha to není pravda, a prečo vlastne tu sa puse iba omne, tak rýchlo iba pero do písala, že deti mali medzi sebou konflikt

julish
Dnes o 20:27
@anonym_autor

@anonym_fd389c a neviete o niečom takom, že som ten papier podpísala preto, že sa namna veľmi tlacilo a ftom afekte som už poriadne ani nerozmislala? Viem, že to je asi hlúposť, ale aspoň sa skúsim spýtať

@anonym_autor urcite sa podpisanie pod natlakom neda povazovat za legalny sposib. Spravili to, aby ta nastrasili, aby sa kryli… svine, mrzi ma to aj za teba. Dieta ti nielde musia vziat, je povinna predkoslka priprava. Bytvtebou, kontaktujem regionalny urad skolskej spravy, mozu ti pomoct s hladanim miesta inde(ak to bude potrebne)

riyadh
Dnes o 20:49
@anonym_autor

@anonym_fd389c nič iba to, že som bez zvolenia si dovolila vkrocit do spálne deti, ale nebolo to fakt bez povolenia, ja som jej povedala idem sa pozrieť, kde malú strkali a kde v radiátore skoro buchla hlavičkou, no ona popierala že to není pravda, že ona také nič nepočula.. Takže v tom papieri bolo iba to, že som bez dovolenia si išla sama do spálne, že je to protizákonné.. A keď som fakt podpísala ten papier, a až potom prečítala, čo je tam napísané, tak som povedala.
Pre Boha to není pravda, a prečo vlastne tu sa puse iba omne, tak rýchlo iba pero do písala, že deti mali medzi sebou konflikt

@anonym_autor ty nemáš čo vkročiť do areálu škôlky ,školy okrem hodín kedy dovedies a odvedies dieťa,urgentne situácie zvonček,telefonát.a už vôbec nie do triedy.bezpecnost.Ak je podozrenie na šikanu,treba riešiť ale nie formou vtrhnutia do triedy.Takze,keďže nepoznáme 2hu stranu ,predpokladám,že si násilne vtrhla do triedy,a čosi tam stvarala,robila nik nevie.Ak to mali najskôr snehu riešiť,a potom si bola agresívna,jasné ,že cuvli.V našej škole sa riešil par rokov dozadu incident kedy rodinná príslušnícka žiačky vtrhla počas vyučovania vtrhla do triedy,atakovala učiteľku,ťahala za vlasy atc,pred zrakmi aj mojej dcéry a ostatných žiakov,a bola zrovna romka,odvtedy škola zamknutá ,žiadne že rodičia do triedy školy bez vopred ochlasenia.moja dcéra z toho mala traumu,že nejaká osoba si dovolila napadnúť učiteľku.Tak sa zamysli.

autor
Dnes o 21:07
@riyadh

@anonym_autor ty nemáš čo vkročiť do areálu škôlky ,školy okrem hodín kedy dovedies a odvedies dieťa,urgentne situácie zvonček,telefonát.a už vôbec nie do triedy.bezpecnost.Ak je podozrenie na šikanu,treba riešiť ale nie formou vtrhnutia do triedy.Takze,keďže nepoznáme 2hu stranu ,predpokladám,že si násilne vtrhla do triedy,a čosi tam stvarala,robila nik nevie.Ak to mali najskôr snehu riešiť,a potom si bola agresívna,jasné ,že cuvli.V našej škole sa riešil par rokov dozadu incident kedy rodinná príslušnícka žiačky vtrhla počas vyučovania vtrhla do triedy,atakovala učiteľku,ťahala za vlasy atc,pred zrakmi aj mojej dcéry a ostatných žiakov,a bola zrovna romka,odvtedy škola zamknutá ,žiadne že rodičia do triedy školy bez vopred ochlasenia.moja dcéra z toho mala traumu,že nejaká osoba si dovolila napadnúť učiteľku.Tak sa zamysli.

@riyadh hm, máš v tom dosť jasno, čo ti dodať už asi nic

autor
Dnes o 21:11
@riyadh

@riyadh a láskavo zamysli sa ty, co tu za hlúposti vypisujes, určite som tam nevtrhla, malú som ráno od predvádzala do školky, láskavo neobvinuj ma tu z dajaké ho napadnutia a keď už chces komentovať, tak čítaj od začiatku, tam máš jasne napísané ako som sa tam dostala a hlavne, ak máš komplex, že tvojej dcére spravila nejaká Rómka traumu, či má mrzí, tak si ju láskavo nevybijaj namne

simca06022011
Dnes o 21:11

Ked ides riesit veci, vzdy tam musis ist s chladnou hlavou a najlepsie este s niekym, aby si mala svedka = to si mala, tak nechapem ze nevidis co podpisujes... A hlavne nikdy nic nemusis podpisovat, netozumiem na co/preco, co s tym chcu robit. Riaditelka, ktora ti hovorila, co sa dialo kde bola, ved ona videla co sa deje...

autor
Dnes o 21:18
@simca06022011

Ked ides riesit veci, vzdy tam musis ist s chladnou hlavou a najlepsie este s niekym, aby si mala svedka = to si mala, tak nechapem ze nevidis co podpisujes... A hlavne nikdy nic nemusis podpisovat, netozumiem na co/preco, co s tym chcu robit. Riaditelka, ktora ti hovorila, co sa dialo kde bola, ved ona videla co sa deje...

@simca06022011 ona vraj pritom, keď sa dcére ubližoval nebola, vraj to už iba deti povedali, no ona mne povedala, všetko tak ako moja Dcéra, ale už keď som povedala ze ju sikanuju a budem to riešiť, tak samozrejme, začala klamať, že to takto nebolo, že až tak jej neublizovali!!! Asi nečakala že to budem riešiť, až tak ze som chcela sa stretnúť s rodičmi,, a hlavne jedna s tých čo ju sikanuje, jej minulého roku, doskriabala čelo.
A čo som sa dozvedela na schôdzi! Ze jej mama ani o tom nevedela, ved načo by ju upozorňovala učiteľka, ved ubližuje iba rómske ze

mariska1989
Dnes o 21:24

Mala si ten papier hneď roztrhať keď si vedela že to neni pravda. Ale zaujímavé ako šikovno mali nachystané papiere len aby boli chránený. Deti su teraz kruté všetko vidia na internete že sa tak správajú iny ( v sranda robené videá) a preto si to dovolia aj oni . Ale rodičia ich maju usmerniť . Skus zmeniť škôlku. Držím palce

anonym_ed4846
Dnes o 21:25
@anonym_autor

@anonym_autor keď sa nad tým zamyslim, tak v podstate nevadi, že si to i podpísala. Veď tvoje správanie predsa nevyvracia to, čo sa stalo tvojej dcére. Skôr riaditeľka riadne pochybila. Každému bude jasne, že nejaké stretnutie teba, jej a iných rodičov nebolo kvôli tvojmu “vtrhnutiu”. Evidentne ste riešili konflikt deti ako to nazvala. A kde je tým pádom nejaké šetrenie, zápis, riešenie? Ona zlyhala v postupe a v tom, že incident neriesila a riadne nezdokumentovala, tak ako sa ma a od toho tam predsa je.
Ak by si to chcela teda riešiť ďalej.. vypýtaj si kópiu toho dokumentu, choď s niekym, nenechaj sa odbiť. Ak ho aj nedá tebe, prípadnej kontrole bude musieť. Ako ti radili, môžeš spísať, čo sa na stretnutí dialo, presne mena, dátum, čas, píš fakty, kto čo povedal/urobil, nie tvoje úvahy či emocionálne výlevy. Pokojne to pošli inšpekcii, bude ich to zaujímať a budú to musieť prešetriť.
Ja osobne by som bola rada, ak to nenechas len tak. Takéto veci sa nemajú stavať a takýmto spôsobom riešiť tiež nie. Nejde len o teba ale o ďalších rodičov, ktorym sa podobne veci udejú.

simca06022011
Dnes o 21:28
@anonym_autor

@simca06022011 ona vraj pritom, keď sa dcére ubližoval nebola, vraj to už iba deti povedali, no ona mne povedala, všetko tak ako moja Dcéra, ale už keď som povedala ze ju sikanuju a budem to riešiť, tak samozrejme, začala klamať, že to takto nebolo, že až tak jej neublizovali!!! Asi nečakala že to budem riešiť, až tak ze som chcela sa stretnúť s rodičmi,, a hlavne jedna s tých čo ju sikanuje, jej minulého roku, doskriabala čelo.
A čo som sa dozvedela na schôdzi! Ze jej mama ani o tom nevedela, ved načo by ju upozorňovala učiteľka, ved ubližuje iba rómske ze

@anonym_autor popravde ja by som na taketo stretnutie ani nesla. Tam sa nikdy nic nevyriesi. Isla by som teda zobrat "spat" to co som pod tlakom podpisala, a zmenila skolku ak sa da. Popravde mojej dcere by som povedala, ze nech sa neda, ale vies.. strcia ju, strci ich spat = bude ona na vine a este aj horsie bude. Je mi to luto, ze takto sa to vyhrotilo. Ale inak to dopadnut nemohlo. Popravde venovala by som sa dcere, aby sa naucila fungovat aj s takymito ludmi, nasla si kamosky inde, vekom sa deti obrania aj navzajom. Blbcov bude stretavat az az...
Staznosti uz by som vzdy iba pisomne riesila, riaditelka nech sa stretne s kym chce a vydiskutuje to a riesi.

autor
Dnes o 21:52
@riyadh

@riyadh A ešte niečo milá pani, písala ste aku traumu urobila ta Rómka vašej dcére, viete si vlastne predstaviť akú traumu spravili bieli mojej dcére!!!!! Keď ste sa už tak domna pustila!!!! Viete ako ťažko to prežíva moja dcéra a nie iba ona, ale aj ja!!!!!!!!! Ja sama budem musieť navštíviť psychológa a nie iba moja dcéra!!!! Vychovávam si dcéru ako najlepšie viem!!! Je jedna z najlepších žiačok
V 5 rokoch vie plinule čítať , písať, počítať, vie už počítať príklady na plus, mínus.. Každý deň sa učíme aby mala poriadne vzdelanie!! Nigdy som nepatrila do skupiny Rómov co sa o deti nestarajú, tak láskavo ma neurazajte, lebo presne gvoli takým ľuďom ako ste vy, sa slušný Rómovia menia.. Druhýkrát si vazte slová, predtým ako ich vypustiťe

slovakboy
Dnes o 23:13

@anonym_autor Oh veľmi ťažko sa mi to čítalo. Hlavne sa teraz neobviňuj ani ty ani tvoj muž. Urobili ste ako ste najlepšie vtedy vedeli. Prvoradé je teraz ochrániť dcérku. Žiadaj oficiálne a písomne ešte raz prešetrenie šikany. Kópiu žiadosti pošli na odbor školstva. Vaše správanie je jedna vec. Šikana druhá. Zvýšenie hlasu je pochopiteľné. To nútenie ťa niečo podpísať je znak že sú vinní a majú urazené egá, lebo si im ukázala pravdu. Asi ozaj budeš musieť zmeniť škôlku. Nie je čas dieťa rastie a potrebuje pokoj. Bojovať s nimi môžeš aj potom.

anonym_b170f4
Dnes o 23:17
@anonym_autor

@riyadh A ešte niečo milá pani, písala ste aku traumu urobila ta Rómka vašej dcére, viete si vlastne predstaviť akú traumu spravili bieli mojej dcére!!!!! Keď ste sa už tak domna pustila!!!! Viete ako ťažko to prežíva moja dcéra a nie iba ona, ale aj ja!!!!!!!!! Ja sama budem musieť navštíviť psychológa a nie iba moja dcéra!!!! Vychovávam si dcéru ako najlepšie viem!!! Je jedna z najlepších žiačok
V 5 rokoch vie plinule čítať , písať, počítať, vie už počítať príklady na plus, mínus.. Každý deň sa učíme aby mala poriadne vzdelanie!! Nigdy som nepatrila do skupiny Rómov co sa o deti nestarajú, tak láskavo ma neurazajte, lebo presne gvoli takým ľuďom ako ste vy, sa slušný Rómovia menia.. Druhýkrát si vazte slová, predtým ako ich vypustiťe

@anonym_autor presne kvoli takemu agresivnemu spravaniu ake tu predvadzas, si vy Romovia vytvarate aj taky obraz v spolocnosti. Len preto ze si Romka, neznamena, ze mozes byt utocna a agresivna, urcite si sa tak spravala aj v skolke a polovicu veci si si domyslela. Preto mali pripravene papiere, aby sa chranili, lebo vsade len cirkus a bordel robite. Ak je dcerka taka sikovna, tak sa uc pisat a citat spolu s nou, pomoze ti to.

Strana
z2