icon

Ako riešiť situáciu so školkou a pokakaným dieťaťom?

Včera o 10:25

Zaujima ma vas nazor na takuto situaciu. Syn 3,5 mal asi mesiac problem s kakanim, doma to zadrziaval a potom sa vzdy v skolke pokakal a nikomu nepovedal ze mu treba. Ja som doma na materskej a samozrejme vzdy mi zavolaju aby som si prisla prenho lebo ho treba okupat. Dnes sa mu to stalo pp dlhej dobe zase a uz som sa nasrala, lebo volali zas, ja doma dve deti. Tak som ich musela nalozit do auta a ist pre pokakane dieta. Opytala som sa slusne preco ho nemoze nikto okupat, lebo sprcha je vo vedlajsom pavilone,a upratovavacky maju inu robotu, a vlastne to nie je nikoho robota umyvat pokakabe dieta, lebo uz sa nema pokakavat. Som z toho dost rozrcarovana, ved prepana to sa stane takym malym detom. Pytam sa co by robili kebyze som v rpbote, tak odpoved bola, ze nie ste. Takze nenajde sa nikto v skolke kto by to pokakane dieta okupal lebo sa im to hnusi. Len na margo veci, robila som chvilu v skolke, este ako slobodna bezdetna, a bezne sa tam deti pokakali, aj ked sa mi to tiez protivivilo tak som ich osprchovala. Zazili ste nieco podobne?

Strana
z4
anonym_b513cd
Včera o 10:29

Boze,ja si dodnes pamätam ako ma umyvali v umyvadle,lebo tiez mi nechceli dovolit ist na wc pocas spanku a tak za mnou isli aj bobky.Toto bolo pre mna take ponizujuce,a preto si to dodnes pamätam,aj to umyvanie,aj utek zo skoly az upratovacka ma zastavila,ale to bolo zase,ze som nevedela zastavit vodu a bala som sa toho.
Mali ho utriet,ja davam vzdy do skrinky vsetko nahradne aj slipky,ponozky,teplaky.

anonym_91b55c
Včera o 10:34

@anonym_autor výnimočne sa môže stať, ale aj tak sa dieťa nesprchuje, ale umyje a prezlečie.Ma 3,5 r a asi sa nestalo nestalo len raz.Musis dbať, aby nezadrziaval a kakal doma dať mu čipok, zmeniť stravu.Na to nie je personál si predstav, že sa to stane 2 detom

anonym_610186

@anonym_autor Kamoske v nasej skolke pred asi 11 rokmi tiez dieta neopsrchovali a poslali jej domov spinave slipky aj s hovienkom...

anonym_bdabd4

@anonym_autor ty mas doma dve deti, v skolke ich ma ucitelka 20.

cyberk
Včera o 10:35

musis sa mu viac venovat, aby nemusel zadrziavat a v skolke to nehodou pustit von.
Co ti brani pravidelne s nim chodit na wc a tlacit? pred skolkou a po skolke, vela vlakniny, nech vidi, ze to ide lahko von. Takze chybu hladaj v sebe a nie v skolke.

autor
Včera o 10:36
@anonym_bdabd4

@anonym_autor ty mas doma dve deti, v skolke ich ma ucitelka 20.

@anonym_bdabd4 ale ja nie som ucitelka. Keby som bola mimo mesta, tak co urobim ked sa pokaka?

prasiatko30
Včera o 10:36

Ano, u nas to robili bezne. Proste ucitelka pocikane a pokakane dieta neprezliekala. Ja v robote a volali mne alebo muzovi aby sme isli prezliect a ogabat dieta. A to sme mali stastie, ze robota bola blizko skoly a takato nehoda sa stala dietatu asi 1x

autor
Včera o 10:38
@cyberk

musis sa mu viac venovat, aby nemusel zadrziavat a v skolke to nehodou pustit von.
Co ti brani pravidelne s nim chodit na wc a tlacit? pred skolkou a po skolke, vela vlakniny, nech vidi, ze to ide lahko von. Takze chybu hladaj v sebe a nie v skolke.

@cyberk ja som sa pytala uplne na nieco ine, tak pls odpved k veci nie uplne mimo.

autor
Včera o 10:40
@prasiatko30

Ano, u nas to robili bezne. Proste ucitelka pocikane a pokakane dieta neprezliekala. Ja v robote a volali mne alebo muzovi aby sme isli prezliect a ogabat dieta. A to sme mali stastie, ze robota bola blizko skoly a takato nehoda sa stala dietatu asi 1x

@prasiatko30 hmmm ja to nechapem, ved to je taka hrozna robota preźiect dieta, trpsku ho umyt

anonym_ec9aec
Včera o 10:42

nase deti mali pre takeho pripady nahradne oblecenie komplet v skrinke... teba chapem ako matku, ale nie je to ich praca- skutocne...

anonym_45522f

Úplne normálne od učiteľky. Dokonca s tým aj súhlasím. Ona si nemôže dovoliť ísť sprchovat jedno dieťa a nechať ďalších 20 bez dozoru. A čo sa týka upratovačiek tie sú malo platené už za to čo robia, nemajú dôvod umývať ešte aj deti a ak by sa náhodou nedajbože tej upravovackw v stej sprche šmykol a udrel sa tak je pruser jak svina … a nie pre teba …..
u nás bola podmienka - dieťa úplne odplienkovane, ak sa pocuralo, pokakalo alebo čokoľvek volalo sa rodičom aj keby že bývajú 30km majú si to zariadiť alebo dieťa ostane takto v škôlke. Náhradné oblečenie dávali len v prípade že sa v jedálni olialo alebo bolo mokré napríklad od trávy.

autor
@anonym_b513cd

Boze,ja si dodnes pamätam ako ma umyvali v umyvadle,lebo tiez mi nechceli dovolit ist na wc pocas spanku a tak za mnou isli aj bobky.Toto bolo pre mna take ponizujuce,a preto si to dodnes pamätam,aj to umyvanie,aj utek zo skoly az upratovacka ma zastavila,ale to bolo zase,ze som nevedela zastavit vodu a bala som sa toho.
Mali ho utriet,ja davam vzdy do skrinky vsetko nahradne aj slipky,ponozky,teplaky.

@anonym_b513cd aj on ma v skrinke vsetko nahradne aj vlhcene a oni ho s tym asi umyli lebo ked prisiel domov uz bol cisty, ale len od tych vlhcenych, preto sni nechapem naco som uz mala ist prenho.

patta89

Ani u nas v skolke neosprchuju dieta...zabalia pokakane slipy aj s hovienkom domov.

anonym_df4d47
Včera o 10:43
@anonym_autor

@prasiatko30 hmmm ja to nechapem, ved to je taka hrozna robota preźiect dieta, trpsku ho umyt

@anonym_autor a co ak by to rodičovi vadilo, co ak by obvinil učiteľku alebo upratovačku zo sexuálneho harasmentu.
Není to jednoduché v dnešnej dobe plnej bláznov a precitlivelych ľudí.

anonym_d1884f
Včera o 10:43

@anonym_autor pokiaľ sa to naozaj nestáva pravidelne tak určite nie je na mieste, volať takto matke. Dieťa sa umyje, vymení sa spodné prádlo a rodičia sú upozornení keď pre dieťa poobede prídu. Takže nie, viac by som neprišla keby mi volali, som u lekára a hotovo.

cyberk
Včera o 10:44
@anonym_autor

@cyberk ja som sa pytala uplne na nieco ine, tak pls odpved k veci nie uplne mimo.

@anonym_autor ok takze - nezazila, nastastie mam na svoje dieta dostatok casu, aby sa nemuselo pokakavat v skolke, spoko? 🙂
pre mna by bolo tiez problem umyvat cudzie pokakane dieta, ucitelka ma ucit a nie umyvat ho.na, a uvedomujes si ze to spinave pradlo sprdi po celej satni potom? neskutocny kandel to je.
Nehoda sa stane ale u vas to je ocividne, tak casto, ze same ucitelky vidia, co si za matku, tak ti ho uz radsej vracaju nasp5.

parvinka0001
Včera o 10:44
@cyberk

@cyberk asi si nezažila ako vie dieťa dlho a aké trápenie je zadržiavanie stolice . Ľahko sa to píše .... Môj zadržiaval veľmi dlho koľko som nakúpila cipkov , klystírov . Už ani to mu nepomáhalo proste radšej to rozbehal ako by mal ísť kakať .... Takže žiadne navyše venovanie ,vláknina a podobne tomu nepomôže len čas v jeho hlave že kakanie nič nieje . Jasne tvoje venovanie pomohlo tvojmu dieťaťu že nemal problém s kakanim už ozaj väčšiu somarinu som tu dávno nečítala

Ale dávam za pravdu učiteľka má kopec deti .ok ešte pocurane pochopím že prezlečie ale aby riešila 💩 a nedajbože by to bolo u viacerých deti tak ďakujem pekne .

autor
Včera o 10:45
@anonym_45522f

Úplne normálne od učiteľky. Dokonca s tým aj súhlasím. Ona si nemôže dovoliť ísť sprchovat jedno dieťa a nechať ďalších 20 bez dozoru. A čo sa týka upratovačiek tie sú malo platené už za to čo robia, nemajú dôvod umývať ešte aj deti a ak by sa náhodou nedajbože tej upravovackw v stej sprche šmykol a udrel sa tak je pruser jak svina … a nie pre teba …..
u nás bola podmienka - dieťa úplne odplienkovane, ak sa pocuralo, pokakalo alebo čokoľvek volalo sa rodičom aj keby že bývajú 30km majú si to zariadiť alebo dieťa ostane takto v škôlke. Náhradné oblečenie dávali len v prípade že sa v jedálni olialo alebo bolo mokré napríklad od trávy.

@anonym_45522f ja tomu rozumiem ze ucitelka nemoze pdist, myslela som skor tu upratovacku. A smyknut sa moze aj na ihrisku, alebo sa buchnut, hocico. Ja rozumiem aj tvoj postoj, ale zas je to take divne, dieta da pokaka, a vsetci dsme ruky prec lebo fuj. A syn bol odplienkovany led isiel do skolky, toto zacal robit asi pp mesiaci v skolke.

anonym_0f688d
Včera o 10:45
@anonym_45522f

@anonym_45522f rodic dava to dieta do skolky, kde ma byt on postarane, dieta sa berie do skolky ako odplienkovane, ale je plno skolok, ktore nechavaju detom po dohode s rodicom plienku aj na denny spanok, snad lepsie ako by sa malo pocikat v spanku.
To je uplne mimo, aby volali rodicom do prace, aby prisli a obriadili si dieta? To kto da rodicovi priepustku ak sa stane povedzme nehoda a berie sa v uvahu, ze sa jedna o plne odplienkovane dieta? Pokial maju ucitelky v triede vsetky deti plne odplienkovane, tak si ich musia odstriehnut aj 20, aby sa vycikali, pripadne vykakali pred spankom alebo pred pobytom vonku a nemusi to byt vzdy chyba dietata, ktore ma 3 roky.
To je maximalne dehonestujuce pre to dieta, aby ostalo v skolke v spinavych nohaviciach, lebo rodic pracuje povedzme xy km od miesta skolky.

autor
Včera o 10:46
@anonym_df4d47

@anonym_autor a co ak by to rodičovi vadilo, co ak by obvinil učiteľku alebo upratovačku zo sexuálneho harasmentu.
Není to jednoduché v dnešnej dobe plnej bláznov a precitlivelych ľudí.

@anonym_df4d47 prepana, tak toto ma absolutne nenapadlo, to je strasne ze uz taketo veci ss dnes musia riesit

sissy27
Včera o 10:47

@anonym_autor ak sa nemylim, tak jedna z podmienok prijatia dietata do skolky je plne odplienkovane. Toto ocividne nemate zvladnute a ak by ti ho stale v skolke umyli a prezliekli, tak ani nebudes mat motivaciu to riesit.
Stve ta, ze si si musela ist po dieta, ale nejako ta nestve, ze ma syn problem s vyprazdnovanim…

anonym_ec77a0
Včera o 10:47

Tak to máte blbu škôlku. My máme úžasné učiteľky. V prvej triede majú aj 2,5 ročné detičky, ešte s plienkou a cumlom a nemajú problém ich prebaliť, osprchovať, atď. Môj syn mal problém, tiež so zadržiavanim stolice a učiteľka s ním chodila na záchod, skúšala s ním kakať. Proste veľmi ochotné milé a láskavé. Robia s malými deťmi, nemôžu volať rodičom aby naklusali do škôlky, lebo dieťa malo nehodu. V tej prvej triede s tým musia počítať, sú to maličké deti.

anonym_0f688d
Včera o 10:48
@cyberk

@anonym_autor ok takze - nezazila, nastastie mam na svoje dieta dostatok casu, aby sa nemuselo pokakavat v skolke, spoko? 🙂
pre mna by bolo tiez problem umyvat cudzie pokakane dieta, ucitelka ma ucit a nie umyvat ho.na, a uvedomujes si ze to spinave pradlo sprdi po celej satni potom? neskutocny kandel to je.
Nehoda sa stane ale u vas to je ocividne, tak casto, ze same ucitelky vidia, co si za matku, tak ti ho uz radsej vracaju nasp5.

@cyberk ked sa to da do sacku, ten “kandel” tam bude minimalizovany. Ucitelky a upratovacky v skolke v mieste nasho bydliska to tak robia. Ked tomu dietatu treba cikat alebo kakat, tiez sa ucitelka k veci postavi stylom, ze ma ucit a nie utierat osraty zadok? To dieta si nevie dokonale utriet zadok po velkej potrebe.

anonym_add8c0
Včera o 10:49

Pracujem tiež v škôlke. Na jednu učiteľku je tam max 25deti. Neviem si predstaviť chodiť okolo jedného a 24taˇ nechať na pospas komu…? 🫣 ty lamentujes kvôli 2detom. No ok…. U nás sa to rieši tak, že neodplienkovane deti do škôlky neberieme, alebo riaditeľ napíše, že sa dieťa neadaptovalo a navrhuje odložiť dochádzku dieťaťa do MŠ. Dokonca u nás od strednej triedy deťom ani neupieram zadky po veľkej potrebe. Takže ak si doma na materskej, nič ti nebráni doručiť dieťa hygiene.

autor
Včera o 10:50
@cyberk

@cyberk strasne si mila a prijemna, a jedine co robis utocis a kritizujes aj ked nevies o celej situacii, takze koncim s tebou diskusiu. Este ze sa tak super venujes svojmu dietatu, tak v tom ppkracuj aj nadalej. 👌

autor
Včera o 10:52
@sissy27

@anonym_autor ak sa nemylim, tak jedna z podmienok prijatia dietata do skolky je plne odplienkovane. Toto ocividne nemate zvladnute a ak by ti ho stale v skolke umyli a prezliekli, tak ani nebudes mat motivaciu to riesit.
Stve ta, ze si si musela ist po dieta, ale nejako ta nestve, ze ma syn problem s vyprazdnovanim…

@sissy27 dieta je odplienkovane, bohuzial toto zacal robit az v skolne a skusali sme vselico mozne. Nie je pravds ze ma to nestve, natrspila som sa s tym vela

anonym_ae4523
Včera o 10:55

@anonym_autor a teraz si predstav, že takých detí tam je 5, čo sa pokakajú. Keď sa to stane raz je to ešte okej, ale sama pises, že ma problemy, nikoho nezaujíma, že mas doma dalsie dve deti, treba sa starať aj o to prvé, čiže v prvom rade rieš, prečo zadržiava kakanie doma, čoho sa bojí napriklad. Dieta ak ide do skôlky má byť odplienkované! A možno by si sa mu mala začať viac venovať, lebo aj pokakavanie a zadržovanie je sposobené psychikou, ktorú ty na neho vykladaš výčitkami

autor
Včera o 10:55

Inak ja nechapem ze preco maju niektore zeny stale rypat a utocit, vsimam simto pri vela diskusiach. To ozaj musime byt na seba neprijemne? Ja som opisala situaciu a zaujima ma nazor, ja nemam problem simvyppcut iny nazor, ani ten moj nemusi byt czdy spravny. Ale aby ste tu komentovali ze sa malo venujem, ze mi je jedno ze sa dieta vyprazdnuje, co som za matku a podobne, tak to je uplne mimo ppdla mna.

anonym_5e137f
Včera o 10:57

poviem to rovno, pani ucitelky nemaju prezliekat a umyvat dokakane deti.. ano ak sa to stane raz, urobia to.. ak sa to deje pravidelne - zvacsa hlavne ak je matka doma s inym dietatom, navhnu odklad, alebo ho rovno vylucia.. uprimne sa divim, ze tam to dieta stale je. Ocividne na skolku este nebolo pripravene. Vies ake je to trapenie pre to decko? preco ho tam davas?

anonym_25dd64
Včera o 10:59

1. Riesit pokakane dieta a chodit s nim ho sprchovat do vedlajsich budov nie je v kompetencii upratovacky, nieco sa stane a ma basu na krku
2. Ucitelka necha 20 deti a pojde riesit jedno. Ked by sa nieco tomu Tvojmu medzi 20timi stalo, ako prva ich budes nahanat po sudoch ze nemalo Tvoje decko dozor, lebo kvoli jednemu pokakanemu neodplienkovanemu dietatu niekoho ineho (a pritom jeho matka je doma na MD a nie v praci) tam bol nedostatok kompetentneho dozoru na pocet deti
3. Nikoho nezaujima ci mas doma 2 deti alebo 5 alebo si nezamestnana, prepac, argument ako svina

Takze ano toto je moj nazor (ak tvrdis ze si rada vypocujes ine nazory) a to nemyslim v zlom, ale ako fakty. Ak si doma na materskej a Tvoje dieta toto "zacalo robit" hoc uz "je odplienkovane", je proste namieste si ho nechat doma, kym to nedate doporiadku... Bez ohladu na to ci sa Ti to paci alebo nie...

Strana
z4