Ako sa vysporiadať s komentármi učiteliek v škôlke?
Dcerka ma 2,5 roka, dnes stvrty den v skolke. Odpielkonava, napapa sa sama zaspinka s cumlikom(zastupkyna dovolila). Lenze je dost uplakana cez den, obcas sa utisi, ale ze vacsinou place. Vcera to ucitelky komentovali no ale pani ona je malicka co sa cudujete, ona patri do jasliciek, nie sem ku nam do skolky. Vravim, ze ale zo zakona splna vsetky podmienky, bola normalne oficialne prijata. A potom tie pohlady ich....Mam to prehodnotit a odlozit to este?
Netreba si tak dramaticky brat k srdcu každú jednu poznámku od učiteliek lebo kým dcéra zmaturuje tak ti preskočí v palici
Je mala, zrejme nie je sociálne zrelá, treba jej dať čas, koniec koncov je v škôlke 4 dni
Placu aj väčšie detičky
Majú pravdu, mala si ju dať do jasličiek. Na škôlku je ešte nepripravená, aj keď "zo zákona spĺňa podmienky"
Asi tie ucitelky vedia o com hovoria. Netreba sa hned urazat a uvidis, ze dokonca maju aj niekedy pravdu.🙂
aj v skolke placu deti ... a je jedno kolko maju rokov... daj jej cas .. zvykne si a ucitelky stale budu komentovat ak nie tvoju tak inu ... nabuduce im povedz,ze ako profesioalne vychovavatelky by mali zvladnut aj placlive deti a ak to nezvladaju nech zmenia povolanie alebo si to idu vydiskutovat s nadriadenou
@anonym_autor môj keď nastupoval do škôlky mal dva roky, ale zvládol to super a s ním nastúpilo dievčatko, ktoré im nonstop plakalo, ale naozaj nonstop. Prvý mesiac ju nechali, ale trvalo to stále a nakoniec ju vybrali do škôlky. Preto aj chápem učiteľky, ale na druhej stránke je to ešte krátka doba.
@anonym_autor nepoznám tvoje dieťa ,tak ťažko radiť. Moja šla tiež ako 2,5r a uplakaná nebola, rozprávala minimum, ale uplakané boli aj niektoré 3r
@anonym_autor tak vysvetli dcere, ze podla zakona splna kriteria na skolku, nech sa podla toho aj sprava 🙈
Prepac, jedna vec je, ze si deti poplacu. Ale tebe to naozaj pride v poriadku, ze tvoje dieta place cele dni? Nevadi ti to ani trochu? Mne by to teda nedalo. A to ani nehovorim, ze to vplyva aj na ostatne deti. Proste nie je zrela na skolku, hoci zakonne podmienky splna.
A v jasliach by neplakala?
Keď máš citlivé dieťa, tak bude plakať všade.
Učitelkam prešlo cez ruky x detí. Čo tak im trochu veriť a nemyslieť hneď na to,že chcú niečo zlé.
Zo zakona je jedna vec mentlane druha. Nie je pripravena na skolku ak reve cele dni mala ist na jeden rok este do jasliciek
@anonym_a1084e mna zarazilo, ze toto tvrdia po 3 dnoch v skolke.
@anonym_autor tak vysvetli dcere, ze podla zakona splna kriteria na skolku, nech sa podla toho aj sprava 🙈
Prepac, jedna vec je, ze si deti poplacu. Ale tebe to naozaj pride v poriadku, ze tvoje dieta place cele dni? Nevadi ti to ani trochu? Mne by to teda nedalo. A to ani nehovorim, ze to vplyva aj na ostatne deti. Proste nie je zrela na skolku, hoci zakonne podmienky splna.
@sissy27 ale bola tam len 3 dni, mozno o par tyzdnov bude uplne ok
@anonym_autor oficialne trva adaptacia 1 mesiac, cize dieta ma jedem mesiac na prisposobenie sa. Je normalne, ze dieta place, ktore nie...oni su tam na to, aby odputali jej pozornost. Ako info, okej, ale je v ich naplni praci zaujat ju tak, aby toho placu bolo co najmenej...
Tak učiteľky majú asi viac skúseností s deťmi, ako ty čo máš jedno a aj toho sa chceš skôr zbaviť ako by bolo vhodné. Mala si ju nechať doma do 3r, mentálne by vyzrela a hlavne by neplakala celý deň. Áno, staršie deti tiež ráno poplačú, ale dôležité je či sa potom postupne cez deň ukľudnia. Tvoja evidentne ešte nie. Mne by to srdce nedovolilo takto nechať trápiť moje dieťa. A nie sú to "komentáre učiteliek", je to normálna komunikácia, keď ti oznámia ako sa dieťa cez deň malo. Či radšej majú byť ticho a nepovedať ti to, aby si sa ty necítila zle?
@sissy27 ale bola tam len 3 dni, mozno o par tyzdnov bude uplne ok
@anonym_autor moja šla do škôlky ked mala 2,4r. Prvý 3 dni happy a potom mesiac plaču 😪 a po mesiaci spustila plač v sobotu ráno Že čo robí jej škôlka bez nej....uvidíš ako sa zadaptuje ozaj chce to čas.
@anonym_autor ja som po troch hodinach vedela,či sa nový človek hodí na špecifickú prácu,ktoru som ja robila cely život alebo to bude trápenie. Lebo skusenosti....Takže min.sa silno zamysli nad slovami učiteliek.Dieťa je tvoje a ty musiš robiť co je preň najlepšie( nie pre teba).
Učitelkam prešlo cez ruky x detí. Čo tak im trochu veriť a nemyslieť hneď na to,že chcú niečo zlé.
@janinah moja šla tiež skorej a riaditeľka(hoc ju prijala, viem prečo ju prijala) mne aj dieťaťu robila prieky. Až kým tam pracovala stále mala nejaký problém s dieťaťom. Každý boží deň musela niečo poznamenať.
Adaptácie niečo trvá, ťažko hodnotiť po 3-4 dňoch. Neverím že ostatné malé deti neplačú, len toto jedno. Ak začne jedno, ďalšie budú plakať tiež. Ak to pretrváva aj po týždňoch to už je iné kafe
Áno je maličká ale v jasliach by neplakala?
Tam tiež deti plačú
Mne maly tento tyzden po ceste place,min.sk.rok to nerobil ani ked prvy den nastupil do skolky,ale ako nahle prejde prah triedy,plac prejde a uz si ide po hracky.
Neboj sa zvykne si a aj v skolke,viac sa bude hrat ako plakat.
Baby, tie komentáre, že by vám to srdce nedovolilo a osobne ….a čo keď musí ísť do prace? Že finančne je na tom tak, že už nemôže dlhšie zostať doma?
Kde sú tie múdre rady, že daj ročne dieťa do jaslí s chod pracovať?
Veď to dieťa je tam 4 dni, revu aj omnoho väčšie deti. Za mesiac môže byt situácia úplne iná
Aj dospelému človeku trvá nejaký čas, kým sa začleni v novej práci.... atď a najmä každý to prežíva inak. Veľa záleží od povahy človeka. Ja by som po 3 dňoch ešte nezvazovala presun do jasliciek a dala by som tomu viac času na adaptáciu. Plačú aj väčšie deti a tie tiež odporučia, nech sa vrátia do jasliciek??? Onedlho si tam nájde kamošky a bude dobre
A v jasliach by neplakala?
Keď máš citlivé dieťa, tak bude plakať všade.
@anonym_2b0e5b plakala ale pani učitelky by sa jej zbavili
Baby, tie komentáre, že by vám to srdce nedovolilo a osobne ….a čo keď musí ísť do prace? Že finančne je na tom tak, že už nemôže dlhšie zostať doma?
Kde sú tie múdre rady, že daj ročne dieťa do jaslí s chod pracovať?
Veď to dieťa je tam 4 dni, revu aj omnoho väčšie deti. Za mesiac môže byt situácia úplne iná
@anonym_d0a1d3 presne ked si na rd tak vyžieraš štát a válaš si šunky, ked dáš dieta do škôlky skôr a ideš makať zase je problém
@anonym_autor jedna vec je zákon, druha zrelosť dietata. Za mna nema cumel v skolke už co robiť.
Ako si ju na skolku pripravovala?
Tebe ako matke nevadí ze tam cele dni place? A napr.mojej vyslovene potom vadili stále revajuce deti, sa mi sťažovala, ze tam nechce chodiť lebo ju už z toho boli hlavička. Tak sa zamysli aj nad tým.
Bud ju ber na obed domov alebo jej odlož dochádzku o rok.
@janinah moja šla tiež skorej a riaditeľka(hoc ju prijala, viem prečo ju prijala) mne aj dieťaťu robila prieky. Až kým tam pracovala stále mala nejaký problém s dieťaťom. Každý boží deň musela niečo poznamenať.
Adaptácie niečo trvá, ťažko hodnotiť po 3-4 dňoch. Neverím že ostatné malé deti neplačú, len toto jedno. Ak začne jedno, ďalšie budú plakať tiež. Ak to pretrváva aj po týždňoch to už je iné kafe
Áno je maličká ale v jasliach by neplakala?
Tam tiež deti plačú
@katica06 myslim.ze ucitelky vedia pisudit stupeň uplakanosti...rozdiel ci niekto plače ráno par minut,lebo mama odišla alebo plače skoro cely deň lebo sa tam bojí a citi sa zle.
Je to o tom dieťatku,nie o tom,ze my si tu budeme dokazovať kazda strana svoju pravdu.
skús sa porozpravať s dcérou , pripadne sa zahrajte na škôlku a pri hre zistíš kde je problém, čo je vadí, atd
prípadne po škôlke si urobte nejaký maličky spoločný rituál či už prechádzka alebo ihrisko, pieskovisko, zmrzlina, kolačik , čokolvek spolu
plačú aj väčšie deti a 4 dni na "vyhodenie" dietata je skutočne málo, adaptačná doba je predsa 3 mesiace
no a v jaličkách by to bolo v čom inom ? majú iný program ? nerozumiem čo by jasličky vyriešili ak je odplienkovaná skutočne nerozumiem ...
@katica06 myslim.ze ucitelky vedia pisudit stupeň uplakanosti...rozdiel ci niekto plače ráno par minut,lebo mama odišla alebo plače skoro cely deň lebo sa tam bojí a citi sa zle.
Je to o tom dieťatku,nie o tom,ze my si tu budeme dokazovať kazda strana svoju pravdu.
@janinah nie je učitelka ako učitelka žial, niektoré by nemali byť s detmi ale vôbec
najlepšie ked v jednej je problém a v druhej nie, dieta si nevie za noc vymenit hardvér
@janinah po 4 dňoch? To určite 😆😆😆😆
@anonym_d0a1d3 presne ked si na rd tak vyžieraš štát a válaš si šunky, ked dáš dieta do škôlky skôr a ideš makať zase je problém
@anonym_a0887a mas 3 roky aby si si dieta na skolku a to odlúčenie od matky pripravila. Len podľa komentárov tu ja som matka ja viem všetko najlepšie tu vidíme výsledky. Urevane deti, ktoré nie sú ani trochu samostatné, lebo matka 3 roky nedovolila, aby bolo s niekym iným okrem nej. Lebo vsak ešte je predsa malinke. A toto je výsledok. Len vždy rozmýšľam, ako to dávajú v tom vyspelom svete, kde je materska pol roka ci rok a ženy si nevalaju rite doma 3 roky.

Zo zakona je jedna vec mentlane druha. Nie je pripravena na skolku ak reve cele dni mala ist na jeden rok este do jasliciek