Ako to chodí v predškolskom ročníku?
Dobrý večer môj malý bude mať o 2 mesiace 5 rokov...
Od septembra má ísť do predskolskej.co musí také 5 roč.dieťa vedieť?môj vie narátať sám do 10 spolu vieme do 30..kreslit a maľovať vie krásne . Vie písať čísla dal by sa vybaviť nejaký odklad?alebo musí ísť od 5tich
@pribinak že by šiel do predskolskej od 6tich lebo ja keď som bola malá nechodila som ani do škôlky ani do predskolskeho nastúpila som do prvej od siedmich
@vladkabalazova preto, ze ty si nastupila neskor do skoly je akoze dovod na to, aby aj tvoj syn nastupil neskor nielen do skoly, ale aj do predskolskej triedy v skolke? To ma aku logiku?
@vladkabalazova ale prečo? Argument že ty si chodila takto a preto by mal aj tvoj syn je celkom sprostosť, nie?
@vladkabalazova no ale to je aký dôvod? Načo ho chceš brzdiť?
Nechodenie do skolky sa da riesit cez individualne vzdelavanie. Treba sa informovat v skolke. Predpokladam, ze odklad v skolke nie je. Nie je ziadne testovanie, ci je dieta zrele na skolku alebo nie. Deti proste chodia do skolky. Zrelost sa posudzuje az pri nastupe do skoly.
@vladkabalazova a čo keď si ty nastúpila až od 7 a bez škôlky? To je rozumný dôvod prečo to tak má byť aj so synom? Ty si išla do školy o niekoľko desiatok rokov skôr, doba bola iná, iné nároky na deti. Predškolská má svoj význam. Treba ho socializovat, nechať ho nech si sám vie vybudovať svoje miesto v skupine a v neposlednom rade, aj jeho imunita potrebuje zažiť taky veľky kolektív. Aby sa potom nestalo, že nastúpi do prvej a bude viac doma chorý ako v škole. Šikovný môže byť ale škôlka má aj veľa iných dôvodov, kvôli ktorým je pre deti fajn, aspoň od tých 5 rokov.
@vladkabalazova prečo odklad? Veď keď je šikovný a nevychadza mu zle ani vek tak podľa mňa nie je dôvod...
Žiaden odklad neexistuje, predškolská dochádzka je povinná. Dieťaťu to určite prospeje. Odklad ak bude treba môžeš dať do školy, ale to je ešte skoro nad tým rozmýšľať
Ved do predskolskej nerobia vyberove konanie kto vie viac, ide o to aby sa pripravil do skoly a to mu skolka moze ponuknut a pomoct naucit sa viac. Tak naco odklad predskolskej
Preco ho chces brzdit? Niektore deti ani tesne pred nastupom do skoly nevedia napocitat do 10 a idu do skoly.
Do predskolskej neexistuje institut odkladu. Musi nastupit. Alternatíva je domace vzdelavanie ale to vybavovat, fuuuu
@vladkabalazova odklad sa da vybavit len na skolu. V skolke budu mat predskolaci depistaz a tam ti odporucia ci dat alebo nedat do skoly a ty sa mozes kazdopadne rozhodnut sama. Dokonca aj na zapis treba ist, ale mozes potom skole oznamit odklad. Ak je vsak syn sikovny a na depistazi bude vsetko ok, nerozumiem tomu preco by sa mal nudit dalej v skolke, dieta sa potrebuje rozvijat
A prečo chceš odklad? Okrem toho, odklad predškolskej prípravy neexistuje.
Mas nejaký podstatny dôvod, prečo ho nedať do škôlky?
To, ze ty si nechodila, nie je dôvod, okrem toho, pred rokmi bolo zrejmé to úplne iné, ani ja som do škôlky nechodila, aj keď som bola zapísaná, ale v podstate som tam nebola, a do školy som šla v 6 rokoch.
Malý je strašne hanblivy určite tam preplace celý deň ale tak dúfam že to zvládneme a čo sa tam učia?čo mu mám pokupit do predskolskeho?
@vladkabalazova u nás napr trebalo deťom telesnu, tričko kraťasy a cvičky. A na začiatku roka farbičky, fixky, farebné papiere, nožnice, lepidlo, toaletný papier, papierové utierky, tekuté mydlo a neviem čo ešte 😀
@vladkabalazova co treba zalezi od skolky, u nas nebolo treba nic, stale je to skolka, max sme sa skladali tak ako po ine roky na hygienicke potreby, predkolaci uz ani neplatia za skolku. A je februar, v septembri bude tvoj syn na tom uplne inak a ak aj nie skolka je na to, aby sa tam na tom popracovalo, ziskal aj socialne zrucnosti , zaclenil sa do kolektivu
@vladkabalazova tvoj syn teraz nechodi do skolky?
@vladkabalazova no ak je strašne hamblivý tak je načase začať chodiť do škôlky....hádam nechceš aby potom plakal v škole a všetci sa mu smiali....čo sa tam učia? no napr.dni v týždni, niektoré písmenká, básničky, pesničky ale hlavne sa učia rešpektovať učiteľku a pracovať v kolektíve....lebo to by dieťa do školy už malo vedieť na 100% a to sa doma nenaučí.....
@vladkabalazova Ak je hamblivy, tak skolka mu moze pomoct. Ako mu chces doma zabezpecit, aby sa osmelil v spolocnosti ludi bez mami pri nom? A ak ma dieta v povahe, ze nepotrebuje spolocnost viacerych ludi, tak to ani odklad nepomoze. Pomoze dieta zaclenovat do kolektivu. Mozno poobzerat sa po mensej skolke, ak je ta moznost. A bude uplne ok, ak bude mat v triede iba 1 kamosa, ale popri tom bude vnimat fungovanie v skupine a najma sa bude ucit, ako fungovat sam medzi cudzimi ludmi. Dat taketo dieta rovno do skoly asi nie je najlepsi napad, kedze naraz bu musel riesit zaclenenie do kolektivu a este ak ucenie. V skolke je to stale viacej o hrani.
A este u nas nic extra predskolaci nepotrebuju. Jedine maju navyseny triedny fond, aby ucitelky kupili, co potrebuju na pracu s detmi.
@vladkabalazova a prečo je hanblivý? Lebo ho izolujes....
@vladkabalazova Od tohto skolskeho roku je predskolska povinna. Neexistuje uz odklad,existuje uz iba pokracovanie predprimarneho vzdelavania. Podla toho,co pises je chlapec primerany svojmu veku. Deti maju roznu povahu,su aj nebojacne deti, aj tie hanblive a kazde v pohode zvladaju skolku. Praveze skolka tieto hanblive deti zacleni do kolektivu a urcite si najde spriaznenu dusu a nebude sam v kute. Neboj sa toho. Prave tym,ze sa bojis za neho mu davas pocit neistoty, treba ho motivovat,aby sa tesil ci uz do skolky,alebo neskor aj do skoly.
@vladkabalazova preco uz robis zaver ze tam preplace? Ked tak chvilu bude plakat potom prestane. Ako skoro kazde dieta. Su deti ktore idu 3r do skolky a tiez poplacu a prestanu.
V skolke dostane ovela viac nez mu das ty doma.
Nemusis kupit nic papuce pyzamo a hotovo
@luliu nie neizolujem ho práveže často chodievame von po parkoch atď vždy keď stretneme cudzích ľudí tak sa hanbí
@vladkabalazova presne preto je pre neho vhodná škôlka, aby si zvykol. Vieš si predstaviť potom ten šok v škole?

@vladkabalazova aký odklad máš na mysli?
https://m.spuntik.zoznam.sk/cl/1000721/1632319/...