icon

Ako trestať 5 ročné dieťa?

penzikatka
12. apr 2012

Ahojte mamičky ako mám potrestať 5 ročné dieťa? Stále robí zle sestričke, susedovi za posledný týždeń palicou v nestráženej chvílke zdemoloval auto...keď mu niečo zakazujem smeje sa mi do očí...a pritom má tri krúžky, nudou to nemôže byť aj sa mu venujeme, ale už sme zúfalí, vy ako trestáte svoje deti?

Strana
z2
anulka1000
12. apr 2012

Myslím si že by trebalo zistiť či nie je hyperaktívne dieťa, a dieťa netrestať ale vyhladať psychologa.

ivett1
13. apr 2012

ahoj, ťažko radiť, preto len napíšem svoj názor, prípadne postreh😉 sú tu už niektoré perfektné príspevky...prinútia človeka zamyslieť sa...aj ja mám dve deti, ale staršia je dcérka a mladší synček...a tiež, ak niečo vyparatia, začínam komunikáciou, vysvetľovaním...a podľa toho ako vnímajú moje výchovné dohováranie a vysvetľovanie, pridávam aj "odmenu" alebo "trest"... 😉 ...každý človek je iný...aj rodič aj dieťa sú osobnosti a majú rôzne povahové črty - od kľuďných (ktorých nič nedokáže vyviesť z rovnováhy-ani susedovo zdemolované auto...a predstavte si, že to nie je nezáujem, ale "normálne" povaha🙂 až po nervákov (ktorých vytočí už malá poznámočka a vybuchnú ako sopka...) ...preto aj výchovné metódy treba prispôsobiť, resp. snažiť sa vybrať tie, ktoré zaberú...preto si myslím, že je dobrá aj komunikácia-vysvetľovanie, aj tá výchovná po zadku...netreba to odsudzovať 😉
a ešte jeden postreh, pri "páchaní" takýchto veľkých zbojstiev (u nás demolácia auta je teda dosť veľký prečin proti slušnému správaniu...) musia zakročiť OBAJA rodičia a rozhodovať jednotne, SPOLU (nie, že mamina si myslí, že dieťa urobilo veľmi zlú vec a tatino sa jej za chrbtom rehoce, že aj tak si to ten sused zaslúžil... )
ale, tiež ma zarazilo, že v nestráženej chvíli dokáže 5 ročné dieťa palicou rozbiť auto ....na vysvetlenie, nejde mi o fyzickú činnosť, lebo zdvihnúť nejaký predmet a pomocou neho niečo rozbiť, to dokáže aj menšie dieťa...ale, ide o ten úmysel...ako ho to mohlo vôbec napadnúť?...lebo, pravdu povediac, očakávala by som také správanie v problematických rodinách...napr. priveľa súrodencov, nedostatočne sa mu venujete a chce takto upútať pozornosť alebo narušené správanie dieťaťa, má takého kamaráta, ktorého chce "nasledovať"...neviem... 😅 ...ale ani jedno nie je váš problém, keďže v úvodnom príspevku píšeš, že sa svojim deťom venujete, sú ľúbené a voľný čas má synček tiež vyplnený - krúžkami...asi by som sa naozaj, ak máte takú možnosť a hlavne chuť, poradila s odborníkom...ak chodí malý do MŠ, tak určite tam majú kontakt na nejakého odborníka v tejto oblasti...
držím palce, nech sa to podarí a synček vám bude robiť viac radosti ako starostí🙂

sirika
12. jan 2014

URCITE BY SOM VYHLADALA PSYCHOLOGA SIRIKA

hfhdbdb
4. nov 2024

@ritusuk mam doma tak strasne zlu dcerku podobneho veku a skusili sme aj vychovnu po zadocku…. A vies, ako to dopadlo? Bola 100 razy horsia a uuuuuuplne nezvladnutelna a psychologicky nic nezmohli, len kecy o rozpravani, chapani, trpezlivosti a podobne, uz sme na prasky 😭

Strana
z2