icon

Ako zvládnuť adaptáciu dieťaťa v škôlke?

monca0021
Včera o 17:53

Ahojte, možno mi jedna z vás poradí. Malý má 3,5 roka. Nezvláda adaptáciu podľa mňa. Doma nonstop plakal začal sa mi opäť pocikavat pravidelne atď. Zaujíma ma reálna skúsenosť mamičiek ktoré sa nakoniec rozhodli prerušiť škôlku. Mám aj opatrovateľku dnes keď som bola v škole som ho nechala snou doma lebo má momentálne zdravotné problémy ale čo ďalej? Na jednej strane by som veľmi rada bola keby si zvykol a chodil rád. Má rád deti ale ako začalo toto obdobie je to len maminka maminka plač pocikavanie,nočné budenie.. s opatrovateľkou neplače keďže sú u nás doma. Aj keď sa na mňa spýta hra sa ďalej čiže nieje problém stým že cudzí človek je pri ňom. A možno som len potrebovala vypustiť to von. Budem rada za vaše skúsenosti.

amel
Včera o 18:12

Je velmi skoro povedať,ze ma problem s adaptáciou,je 8.9.
Ak si to môžeš dovolit,nechaj ho doma s opatrovateľkou,nebudeš mat ziaden emocionálny problem. Ak nie,zvykne si ako vsetky ine deti.

anonym_c91f9e
Včera o 18:26

Kazda sme sj tym presli, moj plakal v skolke a teraz rumazga aj v skole a niet pomoci..zvykol si v skolke, musi si zvyknut a v skole. No bohuzial, tak to v zivote chodi musia si zvyknut aj na skolku aj na skolu. Mne je tiez luto ked ho tam nechavam revajuceho, ale co mam robit do skoly chodit musi🙏

anonym_a27304
Včera o 18:46

Ja len - veľmi často čítam od mamičiek vetu - má rád deti. To je super, ale na celodenný pobyt v škôlke to nestačí. Bežne na ihrisku, v detskom kútiku, či na návšteve je vždy dostupná mama. Pri každom konflikte mu pomôže. V škôlke je plno detí. Väčšinou dve učiteľky. Konfliktov veľa. Nie všetkým sa dá zabrániť, či ich vyriešiť k spokojnosti všetkých strán. Veľa detí plače. Nechápe, prečo ich tam mama nechala. Nevie, kde vlastne odišla a kedy sa vráti. A či vôbec. Reagujú rôzne. Pri dobrej adaptácii sa predpokladá, že to bude každým dňom lepšie a lepšie. Niekto to dá za týždeň, niekto za mesiac, niekto sa po chorobe dostane opäť na začiatok. Nemalo by však dôjsť k regresu. Napriek tomu ti odporúčam ešte vydržať a pokračovať. Možno je to len prvotná reakcia na stres. Uvidíš o pár dní.

anonym_0551d7
Včera o 18:57
@anonym_a27304

Ja len - veľmi často čítam od mamičiek vetu - má rád deti. To je super, ale na celodenný pobyt v škôlke to nestačí. Bežne na ihrisku, v detskom kútiku, či na návšteve je vždy dostupná mama. Pri každom konflikte mu pomôže. V škôlke je plno detí. Väčšinou dve učiteľky. Konfliktov veľa. Nie všetkým sa dá zabrániť, či ich vyriešiť k spokojnosti všetkých strán. Veľa detí plače. Nechápe, prečo ich tam mama nechala. Nevie, kde vlastne odišla a kedy sa vráti. A či vôbec. Reagujú rôzne. Pri dobrej adaptácii sa predpokladá, že to bude každým dňom lepšie a lepšie. Niekto to dá za týždeň, niekto za mesiac, niekto sa po chorobe dostane opäť na začiatok. Nemalo by však dôjsť k regresu. Napriek tomu ti odporúčam ešte vydržať a pokračovať. Možno je to len prvotná reakcia na stres. Uvidíš o pár dní.

@anonym_a27304 pri takomto dátume sa regres rozlíšiť neda.

anonym_a27304
Včera o 19:07
@anonym_0551d7

@anonym_a27304 pri takomto dátume sa regres rozlíšiť neda.

@anonym_0551d7 veď píšem, že je to možno len prvotná reakcia na stres. Ak bolo dieťa odplienkované už dávnejšie, pri častom dennom pocikávaní by som zbystrila pozornosť.

viera
Včera o 19:13

Je skoro na zaver.Daj mu cas.Je nieco ine doma.Samozrrjme ze ked je s opatrovatelkou neplace.Lebo je v prostredi ktore pozna.Domace prodtredie a je uplne nieco ine skolka -nove deti,nova ucitelka,nove prostredie,nove hracky….

beata_k
Včera o 19:16

@monca0021 Nechavaj ho len doobedu.

anonym_32bfde
Dnes o 08:55

daj ho na 4 hodiny a po obede príď preňho, ak si zvykne predĺžite to

anonym_2cd253
Dnes o 16:29

Syn bol prvé dvy tyzdne len do 12 dlho mu trvalo kym si zvykol
a aj teraz je to tažšie , plače každe ráno ked ideme do triedy ale učitelka vravi že ked ma nevidí je dobre