Ako zvládnuť dieťa v adaptačnom procese?
Syn je dosť naviazaný na mňa,tak že vyskúšame na hodinu prvý deň v poriadku len sa bál tak sa ma držal ale bol so mnou v triede ako sme vyšli von sa mu znepacilo že som mu rozopla mikinu lebo teplo a že iné dieťa bolo na hojdačke ako on..Taký amok dostal že sa tam hádzal o zem nedal sa ukľudniť ,tak učiteľka že ho mám nasilu zobrať a prísť zajtra po ceste mi vyskubol vlasy a vytrhol z rúk a naspäť tam išiel do škôlky a znova plač vresky až keď zašiel za roh tak som mu ponúkla objatie tak išiel.na druhý deň učiteľka no to je po vás taký tvrdohlavý aj vy ste bola taká upratovačka si pamätá že ste tu vrieskala a že vás oblievali vodou..ja v takom šoku ostala že som len povedala že si to nepamätám..čo.si o Tom myslíte?
@vlocka007 to čo píšeš je jeden z xy prejavov autizmu. Taký bežný stereotyp v spoločnosti. Aj autista moze zniesť objatie sú autisti ktorý zvládnu ocny kontakt. Autisti nerobia stále to isté. Majú svoje zvláštne záľuby to ano. Dokonca nie každý potrebuje rutinu a svoj systém. Asperger ktorý na sebe pracuje je funkčný a verbálny má možno trošku zvláštne prejavy ale keby nepovie čo mu je nie je to vidno na ňom. Čo autista to ine prejavy. To čo opisujes ten záchvat mi príde ako vybuch prestimulivaneho autistu ktorý bol doteraz doma mal to celé zvladnute a zrazu nové prostredie žiadne mapy ako to zvládať kopa podnetov vzruchov veľa autistov na to kým sú nevyzerajú sú ok a prejavia sa v škole škôlke keď príde väčšia zataz a viac podnetov a sociálny kontakt
A čo že je škorión? tieto tvoje bludné ospravedlnenia nevhodného správania fakt nemajú chybu. Keď vyšklbe vlasy inému dieťaťu, poviem mamičke - viete, on je škorión 🤷♀️ a dieťa s PAS nie je len to, ktoré sa nepozerá do očí. Bola by si prekvapená, aký zrakový kontakt dokáže mať dieťa s PAS.
@vlocka007 to čo píšeš je jeden z xy prejavov autizmu. Taký bežný stereotyp v spoločnosti. Aj autista moze zniesť objatie sú autisti ktorý zvládnu ocny kontakt. Autisti nerobia stále to isté. Majú svoje zvláštne záľuby to ano. Dokonca nie každý potrebuje rutinu a svoj systém. Asperger ktorý na sebe pracuje je funkčný a verbálny má možno trošku zvláštne prejavy ale keby nepovie čo mu je nie je to vidno na ňom. Čo autista to ine prejavy. To čo opisujes ten záchvat mi príde ako vybuch prestimulivaneho autistu ktorý bol doteraz doma mal to celé zvladnute a zrazu nové prostredie žiadne mapy ako to zvládať kopa podnetov vzruchov veľa autistov na to kým sú nevyzerajú sú ok a prejavia sa v škole škôlke keď príde väčšia zataz a viac podnetov a sociálny kontakt
@anonym_7ee536 ako dospela s aspergerom uplne suhlasim s tymto komentarom