Ako zvládnuť dieťa v adaptačnom procese?
Syn je dosť naviazaný na mňa,tak že vyskúšame na hodinu prvý deň v poriadku len sa bál tak sa ma držal ale bol so mnou v triede ako sme vyšli von sa mu znepacilo že som mu rozopla mikinu lebo teplo a že iné dieťa bolo na hojdačke ako on..Taký amok dostal že sa tam hádzal o zem nedal sa ukľudniť ,tak učiteľka že ho mám nasilu zobrať a prísť zajtra po ceste mi vyskubol vlasy a vytrhol z rúk a naspäť tam išiel do škôlky a znova plač vresky až keď zašiel za roh tak som mu ponúkla objatie tak išiel.na druhý deň učiteľka no to je po vás taký tvrdohlavý aj vy ste bola taká upratovačka si pamätá že ste tu vrieskala a že vás oblievali vodou..ja v takom šoku ostala že som len povedala že si to nepamätám..čo.si o Tom myslíte?
Ta ucitelka ma obdivuhodnu pamat, ked si ta po tolkych rokoch pamata. Alebo si bola nezabudnutelne histericke dieta, dalsie take nebolo, tak si ta dobre pamata
@vlocka007 tak upratovacka ma obdivuhodnu pamat, nie je to jedno? Mozes byt rada. Zapisala do jej pamate nezmazatelne
Ozaj, co vlastne riesime? Teba ako dieta? Tvoje dieta? Teba a to, ze nevies zvladnut dieta ked ma zachvat zlosti? Ucitelku? Upratovacku? Ci k comu sa mame vyjadrit?
Preboha to čo máš za nevychované decko?
@vlocka007 No keď jeho nenormálne správanie stále takto obhajuješ, tak sa vôbec nečudujem, že sa správa ako debil. Tak si ďalej nechaj škubať vlasy, keď sa ti to páči, len sa potom nečuduj, že keď vyškubne vlasy niektorému decku v triede, tak od neho dostane po pysku.
Nikdy pred tým takýto amok nemal? Niektoré deti majú takéto fázy, ale v takomto veku sú už väčšinou preč - vďaka rodičom. Vytrhnúť vlasy mi príde tiež trošku extrém. Je zdravý?
@vlocka007 a z čoho mal ani nie 3-ročný preťaženú nervovú sústavu až tak, že ti vytrhal vlasy? z 1 hodiny v škôlke s tebou? či z toho, že si mu chcela rozopnúť mikinu? tak to by si ho mala nechať doma a riešiť terapie, nie ho tlačiť do škôlky. To nie je klasický vzdor dieťaťa.
Zaujímavé že ostatné 3 ročne deti toto nerobia iba tvoje 🤭 asi bude autista
@vlocka007 moj vnuk ma 2 roky mal na jonci augusta a chodi vysmiaty ako leco do skoljy zatial do 12m1'45 prve dni do 10 tej. Vsetko su tam take male deticy od 2 do 2,5 placu niektore ale ziadne taketo amoky tam niesu ako sklbanie vlasov..
@vlocka007 ty budes asi z tych helikopterovych matiek, je mi luto tvojho dietata, doplati na to, skor ci neskor doplti, v dospelosti ho zivot riadne prefacka.
Alebo ma tvoje dieta nejaku diagnozu a to potom treba riesit s odbornikom,pretoze taketo zachvaty zurivosti nie su urcite v poriadku
@vlocka007 tvoje dieta vylucia lebo bude ohrozovat deti ( ja ako matka by som take nevychovane nezvladnugelne dieta pri mojom nechcela a stazovala sa) , takze bud su to zacnes vychovavat alebo si s nim sed doma ked si na teba “tak naviazany”- to je nejake nove pomenovanie na nezvladnutelne rozmaznane decko?
A este dostanes papier k detskemu psychologovi lebo taketo spravanie nieje vobec normalne ani v pohode ani s dietatom v adaptacnom procese takze sa zamysli nad sebou a nad tym co si doma vychovavas a ked je nezvladnutelny prosim pekne specialna skolka
@vlocka007 krásne ti to AI naformulovala, len čo je pravda. Nabudúce dostane amok a vyšklbe učiteľku? či rovno nejaké iné dieťa? skús odpovedať sama bez chatGPT. A v podstate je jedno čo odpovieš. Ak sa bude tvoje dieťa takto vypínať, budeš to musieť riešiť hlavne ty a jeho otec. Ak nie, môže sa stať, že ho z MŠ vylúčia pre nezvládnutú adaptáciu. Nehovorím, že teraz. Ale ak sa to nezmení, o mesiac už možno áno.
Ja len malicku poznamocku-vyskusala si si to sama s jednym dietatom. Vies si predstavit ako to narusa cely kolektiv ak je tam jedno dve tri deti taketo?
Extrem. Spoteny chrbat po prvej pol hodine ☹
Ano je to stale adaptacny proces. Kazde dieta ho preziva inac. Povacsine ale pri matke sa dieta upokoji. Spolupracuje s nou ale takto....
mam kolegyne ktore boli pohryzene. Ozaj skaredo. Ucitelka tiez nemoze tolerovat vsetko. Ak by pohryzlo dieta ine dieta.. alebo mu inac ublizilo....
Sama mám dve deti ani jedno toto nerobilo. Možno by bolo fajn zájsť ku psychológovi s ním. Ako matka druhého dieťaťa, kebymu niečo tvoje urobí môjmu, sťažovala by som sa rozhodne. Myslím, že tiež nie je normálne aby na teba útočilo, áno keď sú deti unavené sú všelijaké ale tiež odtiaľ potiaľ a do obeda aby bolo unavené, sa mi nezdá.
Nie je autista?
@vlocka007 dieťa je v strese a k mame si dovolí najviac.to ho prejde, ak sa doteraz správal bežne.Pre deti je škôlka obrovský stresor

Ze si vymyslas na rozburenie diskusie