icon

Ako zvládnuť, keď dieťa nechce chodiť do škôlky?

janka3792
Dnes o 17:54

Ahojte.
Dieťa (5rokov) chodí do škôlky už 2 a pol roka. Nakoľko mu zle padajú roky, tak bude chodiť ešte rok.
Nastal problém, že nechce chodiť do škôlky. Ráno stavy na zvracanie, niekedy zvracanie,... Povie, že v škôlke je dobre. Dnes mi volala pani učiteľka, že sa mu dá zvracať. Tak som jej vysvetlila, že toto už trvá nejaký ten deň. Povedala mi, že v škôlke je dieťa ok, že sa zapája do aktivity s deťmi. Zostal teda v škôlke s tým, že aj pani učiteľka mu vysvetlila, prečo musí byť v škôlke.
Dnes večer sa ho pýtam, že čo je také smutné. A že musí ísť do škôlky. Že je tam nuda. Že jeho to baví doma.
Mali ste s takýmto štrajkom niekto problém? Nejaké cenné rady?
Vysvetľujem, že ako ja musím ísť do práce, tak ono musí ísť do škôlky. Že ja musím zarábať peniaze, aby sme mohli ísť na dovolenku napr.. Že jeho práca je vlastne škôlka, že on za ňu tiež akože dostáva peniažky (myslela som tým príspevok na dieťa).
Prosím, dajte rady.
Ďakujem.

anonym_d67b83
Dnes o 18:01

Vydrzat, nepolavit, nepouzivat skolku ako vyhrazku ani “neist do skolky” ako odmenu. Rozlucka rano rychlo a bez velkych emocii a prehovaraciek.

Skusit sa skamaratit a stretnut privatne s nejakym kamosom zo skolky (s jeho rodicom tiez, samozrejme). Kino, vylet, ihrisko, kupalisko etc.

domkakvet
Dnes o 18:07

@janka3792 opytaj sa ho s kym sa kamarati, ci ma kamaratov.

janka3792
autor
Dnes o 18:08
@domkakvet

@janka3792 opytaj sa ho s kym sa kamarati, ci ma kamaratov.

@domkakvet kamaratov tam ma, su taka partia 4 deti. Tych stale spomina ako sa hraju a vymyslaju.

janka3792
autor
Dnes o 18:18
@anonym_d67b83

Vydrzat, nepolavit, nepouzivat skolku ako vyhrazku ani “neist do skolky” ako odmenu. Rozlucka rano rychlo a bez velkych emocii a prehovaraciek.

Skusit sa skamaratit a stretnut privatne s nejakym kamosom zo skolky (s jeho rodicom tiez, samozrejme). Kino, vylet, ihrisko, kupalisko etc.

@anonym_d67b83 ďakujem. Skúsim. Starý rodičia párkrát použili, spojenie, že môže ísť aj do škôlky, keď nie je spokojný s tým či onym. Bola som pri tom. A teraz sa mi to tak vynorilo, keď ste to spomenuli. Tak už asi viem čo je spúšťač. Budem ich musieť zaškoliť. Len to je ťažko s tou starou školou. Niekedy, čo počujem z ich úst... Čo mi príde z cesty, tam zasiahnem. No pri tomto mi to nenapadlo, že by ho to tak mohlo drapnúť.

anonym_562b16
Dnes o 18:26

@janka3792 fúha, nás to čaká od septembra 🙈

anonym_54b31e
Dnes o 19:13

och poznám, môj neznášal škôlku, preto išiel do školy skôr (6 mal v októbri ale išiel už od septembra), nikdy si v škôlke nezvykol a to sme skúsili dve rôzne

kvietok1233
Dnes o 19:41

@janka3792 áno u nás bolo to isté minulý rok, nakoniec z toho vysvitlo že dievčatá dcéru neprijali do skupinky a nechceli sa s ňou hrať.... Toho roku je to už lepšie už sú kamošky a aj dcéra je väčšia musíš tam dieťa nosit aby sa nenaučili to zneužívať.... Nikdy ho nenechaj doma lebo potom už bude chcieť stále keď raz príde na to že si ustúpila. Ak učiteľky tvrdia že je všetko ok aj dieťa že je všetko ok tak len vydržať mne revala v podstate 2,5 roka ráno 🤣až tento posledný rok je uz lepsi

anonym_61e0bf
Dnes o 19:59

Ja som do školky robila problem celé 3 roky. Každy jeden deň. Nebavilo ma to tam, nudila som sa 😃