Čo robiť, keď neprijali dieťa do materskej školy?
Poraďte prosím aké mam teraz možnosti

sukromna skolka, alebo najst nejaku pani, ktora je napr. doma so svojim dietatom, alebo stari rodicia.
@damidam moznosti je viacero - ak uz bude mat 3 roky a ty musis ist do prace - poziadat o neplatene volno, v krajnom pripade dat vypoved a na urad prace (🤔). Alebo uprava uvazku tak, aby mohol pri dietatku byt aj manzel, napriklad praca cez vikend na 20hod/tyz. ked ma on volno, ak to povaha prace umozni. Alebo ak mas pracu z moznostou homeoffice, dohodnut sa so zamestnavatelom.
Pripadne sukromne jaslicky ci skolka, ci opatrovatelka na par hodin denne pri skratenom uvazku. Niekto ma moznost aj strazenia od babky ci dedka.
Urcite sa este v septembri informuj, ci sa miesto predsa len neuvolnilo 🙂
tak ako si poradili tisíce iných mamičiek v posledných rokoch - buď ostaneš doma ako osoba starajúca sa o dieťa do rokov alebo čerpanie podpory, súkromná škôlka, starí rodičia, študentka na opatrovanie, opatrovateľka, zohnať si mamičku čo za určitú sumu povaruje aj tvoje dieťa. striedanie sa s mužom na smeny, nájsť si prácu na čiastočný úväzok a dieťa dávať varovať v čase kedy si v práci , home office....
Rodina, babysitter, nájsť si nejakú prácu, ktorá fičí na homeoffice, vypomôcť si s inými mamičkami, možností je dosť, všetky trochu o držku, ale do budúcnosti sa oplatí byť čo najmenej von z pracovného procesu
@damidam
1. Odvolanie
2. Skusit inu statnu skolu
3. Sukromna skolka
4. Sukromna opatrovatelka
5. Opatrovanie u rodiny alebo znamych - stari rodicia, sesternica bez prace, sestra na materskej, kamoska bez prace, na materskej...
6. Vypoved v praci
7. Neplatene volno v praci
8. Skrateny uvazok + niektora dalsia z moznosti
9. Kombinacia viacerych moznosti - dovolenka, pomoc od rodiny, od kamosky, obcasne sukromne opatrovanie
10. Zmena prace na taku, ktora sa da robit na home office (a stihat popri tom starostlivost o dieta)
11. Zmena prace na opacny pracovny cas ako robi manzel, aby ste sa pri dietati striedali
ja ako slobodna matka som to vyriesila tak ze som nechala podnajom na rok pojdem k mame najdem pracu aby som mala na sukromnu a ked dceru vezmu do statnej tak zacnem nejako normalne zit ..dufam 😃 este by sa to dalo na kratky dlhy vymysliet s partnerom/alebo ex ze by ste sa striedali,
Ak ste niekto z NR a nezobrali Vám dieťatko do mš rada sa oň postarám 🙂 pracovala som v jasliach ale presťahovala som sa sem kvoli Vš😁
@w123 pokiaľ si slobodná, osamelá matka, tak si sa mala odvolať, tvoje dieťa by mali uprednostniť, kamoske tak zobrali na odvolanie
@janickacrazy z troch skolok prislo zamietnutie a v jednej som sa bola pytat lebo dcera bude mat tri roky az v januari ze ci beru pocas roka a ze neberu a rovno mi povedali ze by mi ju vzali az buduci rok (to by mala 3 roky a 8 mesiacov ) ze sa im hlasi strasne vela deti, ona tym ze este nema tri roky a je vsade plnka moc neverim ze by to ze som slobodna matka nejako ovplyvnilo situaciu, mozno hej, ale vzdala som sa 😃
@w123 aha, no tak pokiaľ má 3 roky až v januári, tak to je jasné, že ju nezobrali, mne malého tiež nevzali, lebo oni musia najskôr brať deti, ktoré dovŕšili 3 roky do septembra, môj je októbrový, vozila som ho do mesta 20km prvý rok, lebo nerozprával a logo trvala na tom, že musí do škôlky za každú cenu, neľutujem, veľmi mu to pomohlo
@janickacrazy veeed toto ze beru trojrocne a aj to nie vsetky 🙄 je to velmi tazka situacia s tymi skolkami.. tak sa tesim ze to malemu pomohlo verim ze aj mojej dcere to prospeje ona nema problem s rozpravanim ale zas jedenie je u nas kazdodenny boj tak dufam ze tam sa to troska zlepsi 😅