Čo robiť na mieste nespokojného rodiča?
Čo by ste robili na mojom mieste
stazovala sa u zriadovatela tj na meste
tak skús riešiť inú škôlku, ale je august.....takže deti už majú porozdelované a pochybujem že nájdeš škôlku, kde ti vezmú obe deti do jednej triedy....prázdniny sú špecifické a rozumiem aj tomu že ak by chceli dať tvoje deti spolu, tak jedno dieťa by museli preradiť a ten rodič by sa automaticky pýtal že ak už bolo jeho dieťa v jednej triede pročo ho preraďujú keď už si v tej triede zvykol....asi by som to nehrotila nejakou sťažnosťou, deti sú už spolu a ak inak nie je problém tak o zastupkyni by som mala svoj obraz a nechala to tak...teda predpokladám že s ňou nie si v kontakte a ani ona deti neučí....v tom prípade by som hodila celú kauzu za hlavu....
mas sancu preložiť ich do inej skolky?! sama pises ze dcera ma problem s adaptáciou a co tam? ked si nezvykne? uz ich mas spolu co chces viac? co ti pomôže stazovat sa?! nic akurat si pokazis vztahy. vydrz o chvíľu pojdu do skoly
tak skús riešiť inú škôlku, ale je august.....takže deti už majú porozdelované a pochybujem že nájdeš škôlku, kde ti vezmú obe deti do jednej triedy....prázdniny sú špecifické a rozumiem aj tomu že ak by chceli dať tvoje deti spolu, tak jedno dieťa by museli preradiť a ten rodič by sa automaticky pýtal že ak už bolo jeho dieťa v jednej triede pročo ho preraďujú keď už si v tej triede zvykol....asi by som to nehrotila nejakou sťažnosťou, deti sú už spolu a ak inak nie je problém tak o zastupkyni by som mala svoj obraz a nechala to tak...teda predpokladám že s ňou nie si v kontakte a ani ona deti neučí....v tom prípade by som hodila celú kauzu za hlavu....
@mogaa teraz cez prázdniny ich učí,keď sú aj dovolenky. Len dcéra by bola na Tom ok ak by ju nechali aspoň s pár dievčatami v jednej triede a nie ju úplne oddeliť.
Jej brat ide do školy už, bude len ona chodiť ešte dva roky. No len keď ju úplne separe od spolužiačok tak sa pýtala za bratom.....
@mogaa teraz cez prázdniny ich učí,keď sú aj dovolenky. Len dcéra by bola na Tom ok ak by ju nechali aspoň s pár dievčatami v jednej triede a nie ju úplne oddeliť.
Jej brat ide do školy už, bude len ona chodiť ešte dva roky. No len keď ju úplne separe od spolužiačok tak sa pýtala za bratom.....
@anonym_autor niekedy sa to stáva, netuším, ci škôlka môže ci nemôže vyjsť v ústrety. Zase nemôžeme skákať vzdy podľa dieťaťa, ale...ak by na mna tak niekto vystupoval a este pred deťmi ci inými ľuďmiako zastupkyna, tak by som asi napísala sťažnosť na zriaďovateľa. Síce isté veci v skolke sa mozno riešiť nedajú, ale vzdy sa to má riešiť slušne.
@anonym_autor a od septembra už bude dcérka so spolužiačkami? bude ju učiť zástupkyňa?
mas sancu preložiť ich do inej skolky?! sama pises ze dcera ma problem s adaptáciou a co tam? ked si nezvykne? uz ich mas spolu co chces viac? co ti pomôže stazovat sa?! nic akurat si pokazis vztahy. vydrz o chvíľu pojdu do skoly
@anonym_707728 súkromná má voľné miesto,ale tiež mám v hlave milión otázok čo ak, v tejto škôlke má kamarátky. Veľmi ma to mrzí, neviem čo urobiť 😔
Áno od septembra majú byť vo svojej triede, ale prístup zástupkyne ma vytočil dnes
@anonym_autor a od septembra už bude dcérka so spolužiačkami? bude ju učiť zástupkyňa?
@mogaa myslím že ju nebude učiť zástupkyňa, doteraz len zastupovala keď niekto vypadol,ale poviem narovinu, že dnes sa aj iné učiteľky z inej triedy na mňa tak inak pozerali, musela im zástupkyňa niečo povedať. Vôbec som sa necítila komfortne pri odovzdávaní detí
@anonym_707728 súkromná má voľné miesto,ale tiež mám v hlave milión otázok čo ak, v tejto škôlke má kamarátky. Veľmi ma to mrzí, neviem čo urobiť 😔
Áno od septembra majú byť vo svojej triede, ale prístup zástupkyne ma vytočil dnes
@anonym_autor je polovica augusta, do septembra už dcéra vydrží
Ak tá to serie chod za riaditeľkou s povedz jej, že ako zástupkyňa komunikuje a že toto bolo úroveň zametaca ulíc
A čo ak v súkromnej jej nesúdim učiteľky? Zas budeš hľadať inú škôlku? Alebo jej bude robiť zle nejaké iné dieťa? Zas iná škôlka ?
Dcéra tiež sa musí naučiť byt horšími viac aktívna. Je mala, píšeš že citlivejšia, ale zas jeej nemôžeš zametať cestičku lebo vychovas snehovú vlocku
@anonym_autor sťažovať si môžeš na prístup zamestnanca skolky, nie na to, ako rozdelili deti...sama píšeš, že od septembra už budú zase v triede tak ako boli.
Mali ste si to.riesit na konci školského roka, ísť za zastupkynou. u nás keď sme pekné poprosili aby dieťa mohlo byť s tým alebo tým alebo so súrodencom snažili sa vyhovieť. Keď už mali deti rozdelené ťažko to.riesit už majú pridelené ktoré dieťa kam pôjde
@anonym_autor Obávam sa, že už hneď by som sa nepríjemnej p.zastupkyne opýtala, či v danej chvíli/keď ziapala po tebe/hovorí zástupkyňa, či p.XY...lebo ak ako zástupkyňa, tak by som ju požiadala,aby sa.správala v súlade so svojou funkciou/bez negatívnych emócií,bez zvyšovania hlasu, uvedomujúc si,ze v danej chvíli reprezentuje inštitúciu/.V prípade, že so mnou hovorí p.XY,nadrzo by som ju vyzvala,aby prestala po mne ziapat.Ohladom toho,ze do ktorej triedy umiestnili/umiestnia dcérku, obávam sa, že už veľa toho nezmenis.Ostava dúfať, že si nájde kamarátky aj v novom kolektíve.
@anonym_autor pracujem v škôlke a som aj rodič. Ako zamestanec ti poviem ze áno, deti sa popredu rozdeľujú, chystajú sa triedy... Ale vždy sa snažíme, ak už teda musíme deliť aby boli kamaráti spolu. Nie pokaždé sa dá celá skupinka udržať ale maximálne ako to ide, dáme dokopy deti, o ktorých vieme, že sa spolu hrávajú a vychádzajú si. A je to aj pre nás tak lepšie, ako potom riešiť umrnčane, nešťastné deti. No a súrodencov by nás ani nenapadlo rozdeliť. Nejde o nič, iba o neochotu vedenia škôlky. A keď máte viacero takýchto skúsenosti, riešila by som inú škôlku.
Sťažovať u zriaďovateľa sa síce môžeš ale nemyslim si, že bude zasahovať do delenia deti v škôlke. Tam riešia iné, dôležitejšie veci. Tým to nechcem zlachčovať ale chápeš... A keď sa v MŠ dozvedia, že ste sa na nich sťažovali, neverím, že budú milši a zrazu vychádzať v ústrety.
@anonym_autor
Zástupkyňa je neohrabana trúba. U nás pri nástupe do prvej triedy sa vypisovať papier, kde Oi. sme písali, s kým dieťa chce ísť do triedy - kamošmi zo škôlky. A tak to aj rozdelili u nás. Pokiaľ je ženská zkostnazena a má v hlave len čísla, nech ide robiť účtovníctvo alebo bacharku.
Určite by som to riešila s nadriadeným nadriadeného, a aj tie drogy by som ešte pripomenula. Prípadne povedať drahusikovi zástupkyňou, že aj novinári si na tej Story radi zgustnu. Keď nič iné, nech sa aspom boji, kobyla jedna zatrpknuta.
@anonym_autor treba sa sťažovať u zriaďovateľa, ak sa zástupkyňa nevie ovládať pri komunikácii s dospelým človekom, nechcem vedieť ako sa správa k deťom.
Na Slovensku sa nevedia ľudia postaviť za seba svoje deti... ak je dieťa šikanované v škole, škôlke.. učiteľom, žiakmi.. musí šikanované dieťa prestúpiť do inej inštitúcie. Toto nie je riešenie, treba sa ozvať a riešiť situáciu, nie sklopiť uši a odísť, aby sa ďalej deti, rodičia.. šikanovali. Treba si trénovať asertivitu a kumunikáciu s arogantnými nadriadenými ľuďmi a nenechať si skákať po hlave.
Pozliepali triedy preto, že učiteľky majú nahlásené dovolenky a niektoré si ich musia čerpať, keďže majú zmluvy do konca augusta, tak počas prázdnin je na to najvhodnejšie obdobie. Zariadenia idú v núdzovom režime počas prazdnin, pretože sú to prazdniny. 🙏 môžeš byt rada, že máš takú možnosť mať dieťa počas prazdnin v zariadení zadarmo, nie si ešte vyberať. Taký luxus by som brala….
Pozliepali triedy preto, že učiteľky majú nahlásené dovolenky a niektoré si ich musia čerpať, keďže majú zmluvy do konca augusta, tak počas prázdnin je na to najvhodnejšie obdobie. Zariadenia idú v núdzovom režime počas prazdnin, pretože sú to prazdniny. 🙏 môžeš byt rada, že máš takú možnosť mať dieťa počas prazdnin v zariadení zadarmo, nie si ešte vyberať. Taký luxus by som brala….
@anonym_d15c57 my nemáme deti v zariadení zadarmo. Už v júni sme museli mať zaplatené školné na júl a august,tak o akom luxuse je reč ? ,,To môžeš byť rada,, môžem byť rada, že ich učiteľky fyzicky netrestajú,nie ? Nebudeš ty rovnaká povaha ako naša zástupkyňa?
@anonym_d15c57 my nemáme deti v zariadení zadarmo. Už v júni sme museli mať zaplatené školné na júl a august,tak o akom luxuse je reč ? ,,To môžeš byť rada,, môžem byť rada, že ich učiteľky fyzicky netrestajú,nie ? Nebudeš ty rovnaká povaha ako naša zástupkyňa?
@anonym_autor buď rada, že nezjape po deťoch. Deti si zvyknú aj na iných spolužiakov, veď počas roka sa veľakrát pomeniaz či kvôli chorobe, ale dovolenke učiteľov...a zase, neverím, že nemá ani jedného spolužiaka v triede. My zase máme oveľa horšou skutlsenost a vyšla som z toho ako debil, vraj veľmi precitlivelá na moje deti.
@anonym_d15c57
@anonym_d15c57 zadarmo? a vy kde zijete v akom kraji, že sa vám starajú v škôlke o deti zadarmo?
Braniace sa ucitelky ktore s tym nemaju nic spolocne ale akakolvek zmienka ich vie rozculit o 3,2,1...
@anonym_autor prečo ste museli platiť dopredu?Sťažuj sa na arogantne správanie, ale nič ti to nebude platne pedagógov je malo.Ja by som si našla inú škôlku
Keby kazdy jeden rodic chodil a daval si ziadosti/ podmienky kde a s kym ma chodit jeho dieta do triedy 🙈 To ani neviem ako by fungovalo a aky cirkus by v tej skolke mali. Najdi si sukromnu skolku, zaplatit si ju a tam si budes moct riesit taketo “maniere”. Statnu skolku prenechaj rodicom, ktori toto vobec neriesia, ich deti si zvyknu na zmeny (ktore su beznou sucastou zivota) a idu do triedy kde su cez prazdniny priradene.
Uz pred prazdninami ste vedeli, ze bude letna prevadzka skolky a mohli ste poziadat o zlucenie deti alebo dcery a kamaratok do jednej triedy, dufali ste, predpokladali, ale nepoziadali, takze toto by som uz neriesila, leto ste ako tak prezili, deti uz su v 1 triede, cize tiez v poriadku, o zastupkyni by som si urobila svoj nazor a ak by moje dieta neucila buduci rok, asi by som neprekladala a pockala si, ako sa vyvinie september, ako dcera nabehne, druha vec je, ze ak sa dcera pytala za bratom nerozumiem pristupu, ze ju nechceli preradit k bratovi, mala som presne takto deti, syn predskolak, dcera 3 roky a bol jej oporou, ak bolo treba vzdy mala pristup k bratovi, na druhej strane sukromna skolka, zdravy sedliacky rozum pani uciteliek, ktore ho nevahali pouzivat