icon

Dávate deti do škôlky cez prázdniny?

bubinko83
17. feb 2012

Davate deti do školky cez prazdniny pokial nieste v praci? Nemam na mysli to že sa ich chcete zbavit ako skor to že je vonku škarede počasie a v školke maju predsa len lepši program a kolektiv. Dakujem

stardust
18. feb 2012

@spachtos teba hodnotim uz len na zaklade tvojich prispevkov, ty ako zamestnanec nemas pravo vystaravat sa do osobneho zivota rodicov tvojich zverencov.

sorciera24
18. feb 2012

@spachtos ano, ja hovorim o sukromnej..... len ako stale nechapem, co chces povedat?.....stale neviem, ci cches povedat to, ze dieta ma alebo nema pravo chodit pocas prazdnin do skolky ,hlavne ak je otvorena)...alebo koho dieta ma a koho nie?....lebo stale neviem, co xces povedat......(a ja to nemyslim v zlom, lebo viem, ze praca uciteliek v mS je tazka, ja to obdivujem a sama by som sa asi na taku pracu nedala....)

klementina
18. feb 2012

@sorciera24 nechapes o com hovori? presne o tebe. si doma, mas volno a dieta das do skolky, lebo sa mu tam paci. 😖 suhlasim so
@stardust v tom, ze aj dieta potrebuje rovnako ako dospely volno, obcas si oddychnut od skolky. nasa mala tiez rada chodi do skolky, ale ked mam volno, a nemam ziadne povinnosti, vzdy si ju necham doma so sebou a mame den len my dve pre seba.
sa mi to zda trosku sebecke od teba, aj ked chapem, ze aj ty si potrebujes oddychnut, ale rovnake potreby ako vy maju aj deti.

spachtos
18. feb 2012

@sorciera24 nehovorim o prave, pravo chodit do skolky maju vsetky prijate deti, len z dovodu obmedzenej prevadzky materske skoly ziadaju matky na materskej dovolenke, aby si nechali deti doma. Ucitelky si totiz nemozu cerpat dovolenku cez skolsky rok, musia si ju cerpat cez prazdniny. Keby chodili aj cez prazdniny vsetky deti, nebolo by kedy vycerpat dovolenky.

stardust
18. feb 2012

@klementina pomylila si si prezyvky uzivateliek 🙂

spachtos
Odpoveď bola odstránená
sorciera24
18. feb 2012

@klementina ja pracujem, vacsiu cast aj prazdnin napr. jarnych som v skole a ak mam 2 dni dovolenky, tiez si potrebujem vybavit veci, poupratovat, navarit....co pri mojom narocnom dietati nestiham....ty take dieta isto nemas doma;).....moje dieta je chore v priemere raz do mesiaca.....min. tyzden, a vidim, ze je z toho na nervy, proste mu skolka chyba, chyba mu kolketiv, preto ho davam do skolky ked je zdrave...teda aj v case prazdnin (napr. jarnych)...lebo o tyzden uz zas je mozne, ze bude chory......a co, ked ja mam volno a dieta dam do skolky, lebo sa mu tam apci?...co je na tom ako zle?..... 😠 budem ho vaznit doma?...ci ako?

spachtos
18. feb 2012

@klementina to som pisala ja, stardust ma odlisny nazor

sorciera24
18. feb 2012

@spachtos a preco to v nasom meste potom vedia zariadit tak, ze sa skolky stridaju a ucitelky si stihaju vystriedat dovolenky?(a teraz vravim o mestskych skolkach).......podla mna zalezi od obce a zriadovatela, lebo kebyze chce, tak aspon aky taky nutny rezim zavedie......ci?

sorciera24
18. feb 2012

@spachtos ako ty vies, ze niekto sedi alebo neesedi na kave....ano, mozno nezvalda obe deti naraz a jedno ekd je v skolke, tak aspon trochu si oddychne.....mozno ani len netusi co je to akva s kamoskou (ako ja), len jej nema kto pomoct.....chapes? ziadni stari rodicia, babky a pod.?...nevravim, ze to tak je, ale moze......takze tvrdit, ze niekto sedi na kavicke ...hmmm.....ja cely den pri mojom malom nesedim.......pretoze ani on nesedi, chpaes, nevie sa sam hrat, a ja beham stale za nim......ja som si az teraz napr,. normalne sadla na zadok, ked uz spi....

sisaha
18. feb 2012

nejak sa to tu zamotava. Ano, ucitelky si tiez obcas musia zobrat dovolenku, ale zas na druhej strane, maju volno pocas letnych prazdnin. Co ja by som dala za to, keby som mohla tahat cely rok a cele leto oddychovat..(ja musim tahat aj tak cely rok s vynimkou 1-3 dni dovolenky obcas a v lete max 2 tyzdne). Tu je nejaka spravodlivost? Nehovorim, ze ucitelky to maju lahke, to urcite nie. Ale tiez nechapu, ze niektorí rodicia musia sediet v praci 8-10 hodin a to kazdy jeden den..Oni sa striedaju na doobedne a poobedne, ale rodicia nie. Preto mi pride tiez nemiestne, aby spovedali druhych ci mozu alebo nemozu mat dieta doma pocas prazdnin.

stardust
18. feb 2012

@spachtos bud rada, ze mozes pracovat na Slovensku, lebo so svojim postojom by si si inde nezarobila ani na slanu vodu. Preco si kompenzujes svoju flustraciu na rodicoch?

spachtos
18. feb 2012

@sorciera24 my cez jarne prazdniny fungujeme, ale len 2 triedy miesto 4, takze tam si beru dovolenku niektore ucitelky, zatvorene je cez zimne a v lete dva tyzdne my a dva tyzdne nahradna skolka. Aj tak nam este nejaka dovolenka zostava a okrem toho aj nahradne volno, co tiez nie je kedy vycerpat cez rok. Neviem ako to robia u vas.

sorciera24
18. feb 2012

@spachtos tak ale myslim, ze toto je prijatelne, ak to takto funguje....

spachtos
18. feb 2012

@sorciera24 nechcela som sa uchylit k takemuto hodnoteniu, vedela som, ze sa to dotkne mnohych mamiciek, patrilo to len stardust a podobnym matkam, prepac

stardust
18. feb 2012

@sorciera24 to hovoris o mne? Na materskej uz davno nie som a nemam ani ten luxus v podobe starych rodicov (obidvaja pracuju) Takze sme odkazani na opatrovatelku. Tu sme si VYBERALI, vychadzame si v ustrety a po prispevkoch spachtosky a este jednej, ktorej prezyvku som zabudla, som rada, ze taketo spravanie riesit nemusime.

sorciera24
18. feb 2012

@stardust no ano, snazila som sa jej povedat, ze nie vsetky tu kavickujem (predpokladam, ze ani ty nie).....podobne, mne tiez nema kto pomoct......ako ja sa snazim pochopit aj jednu aj druhu stranu....

sorciera24
18. feb 2012

@spachtos snazim sa pochopit obe strany....viem, ake tazke to maju ucitelky a specialne v mS, ale tiez aj niektori rodicia.....cize asi by malo existovat pre obe strany prijatelne riesenie...

spachtos
18. feb 2012

@stardust ja si nepotrebujem nic kompenzovat, vychadzam si so svojimi rodicmi velmi dobre. A prestan ma hodnotit, ci by som si ja zarobila alebo nie.

spachtos
18. feb 2012

Ja viem, co to je behat za detmi, mala som hned dve po sebe. Vzdy som sa tesila na prazdniny, na chvile, ked budeme spolu, urobili sme si program a boli to najkrajsie roky mojho zivota.

stardust
18. feb 2012

@spachtos vies co, nespamuj, neklam a neohovaraj ma 😉

sorciera24
18. feb 2012

@spachtos no tak moj syn est do tohto stadia nedospel, aby si uzil nejaky program so mnou......a v zime uz duplom.....este v lete sa da, ale teraz......trpime obaja, ked je chory a sme doma........ale mozno casom vyrastie bude si vazit aj chvilky so mnou.....zatial vidim tu spokojnost v skolke, za co som teda velmi vdacna... 😉

spachtos
18. feb 2012

@stardust este co si najdes? ja klamem? V com? Ten slovny boj si zacala ty, ja som len reagovala

stardust
18. feb 2012

@spachtos takze, ty si sa nasla v mojom prispevku, ktory nebol ani tebe adresovany. Pokladas za spravne deptat rodicov a vystaravat sa do nich, co robia, resp. nerobia, hoci na to nemas ani najmensie pravo z tvojho pracovneho zaradenia. Klamstvo a ohovaranie je v tvojom prispevku o 19:41. Maj sa fajn 😉

spachtos
18. feb 2012

@stardust Takze to su vsetko len reakcie na tvoje klamstva, radsej si sa za tento cas mohla venovat svojim detom. Alebo si si zaplatila opatrovatelku? Ja sa fajn mam aj bez tvojho priania, len aby si sa mala aj ty. Este nieco, ja som sa tam nenasla, len som sa pokusala vysvetlit, ako to je, ale to je tebe a podobnym husiam zbytocne.

stardust
18. feb 2012

@spachtos pekne reprezentujes svoje pracovisko 🙄

elise
18. feb 2012

každe dieťa ktore má právoplatne prijatie do škôlky má právo do nej chodiť ajked su prázdniny a mama je na materskej ja som maleho zo škôlky presunula inde lebo všetky boli alebo sa chystali na matersku a všetko sa rozhodovalo v neporspech pracujucich. všetko závisi od organizácie a plánovania dovoleniek u zriadovatela.všetko sa dá len treba chcieť. samozrejme učitelka v škôlke vie o rodičoch všetko lebo nenápadne vyzvedá od dieťaťa, ale nemá právo sudiť ani hodnotiť rodičov. ja som na dlhodobej pn - cievna mozgová prihoda a malý chodi do škôlky čo je dobre lebo potrebujem pri liečeni kluda s malým by som klud (ticho a spánok) nemala, učitelky v škôlke to chápu povedala som im to sama. nemaju problem dokonca aj hovorili že super aspon je dieťa v kolektive a ja si oddýchnem. moja mama je dlhodoba učitelka MŠ a je to u učitelky diagnoza ale nikdy sinedovolila hodnotiť rodičov, ani kritizovať, dokonca aj detička 3 ročne ktore nasupia a potrebuju plinočku cez spánok tak nemá problem mmu ju dať a postupne pomáha rodičom odnaučať.záleži od prístupu ale každe nariadenie že ženy na md nesmu mať dieťa v škôlke počas prázdnin je diskriminácia. aj žena na materskej môže pracovať (učtovnička prekladatelka...telepráca z domu)

kvetinqa
18. feb 2012

@spachtos nehnevaj sa, ale tu musim suhlasit so @stardust. V mnohom s tebou suhlasim, ale ked si precitam tvoje prispevky a styl, akym vyjadrujes svoj postoj ucitelky, tak sa necudujem, ze ludia maju na ucitelov taky nazor, aky maju... neber to prosim v zlom, len mi je smutno z toho, ako sa vyjadruje clovek, ktory vychovava a v sucinnosti s rodinou tvori osobnost deti...

vroni
18. feb 2012

@spachtos, neviem, na co potrebuje hygiena, aby bola skolka mesiac zatvorena (nie som ironicka, naozaj neviem). U nas skolku malovali, cistili atd cez sviatky, tusim raz sa stalo, ze bola skolka v auguste dva dni zatvorena kvoli nejakej vacsej oprave.

elise
18. feb 2012

čo sa týka hygieny tak sa mau pravidelne raz domesiaca dezinfikovať hračky, denne zotierať podlahy...