icon

Dieťa mi robí úmyselne zle a odvráva

ennylilith
22. apr 2014

ahojte mam doma 4 rocnu dceru v septembri jej bude 5 neviem ci to robi vobec niekomu dieta,ze vam dava najavo svoju lasku ci ja neviem co tim sleduje ze sa zacne maznat ale tak,ze sa vam aj valcuje po hlave tele ci pod. castiach tela alebo skace po posteli ako kazde dieta ale ked na nej lezite nevaha skocit aj na vas ako nie silno ale tak na to aby ste to zacitili staci za kazdu malickost odvrava ako odvravanie viem,ze patri k obdobiu vzdoru ale to jej uz niekedy presahuje medze ja viem ze v tomto je z casti chyba aj vo mne ze na dieta by sa nemalo kricat a mal by clovek snazit sa udrzat chladnu hlavu ale ked si nieco neda vysvetlit ani na 5 raz po dobrom tak priznam sa som nervak a nahulakam na nu viac nez dost a este je s nou aj problem ze ani na wc nemozem ist bez toho aby neprerusila hru a nezacala na mna kricat skratka nevydrzi sama bezo mna hoc som v susednej miestnosti viac ako 5 min. ak mozte pomozte,poradte lebo uz zacinam byt z toho dost zufala kedze som na nu sama otec bol totiz alkoholik

Strana
z2
ennylilith
autor
30. apr 2014

@lilysk no to u mna neplati ja kolko krat sa snazim na malinku ist anjelskym hlasom neni po jej aj tak ma z tej rovnovahy dokaze po 15 min. trucovania a odvravanie vyviest

ennylilith
autor
30. apr 2014

inak v skutocnosti ked som toto pisala som bola zrovna dost nahnevana az mi bolo do placu lebo mi mala opat skocila bolestivo na rebra az mi bolo do placu,ale to sa nastastie uz trochu upravilo,ale to co ma viac trapi je ze sa mi zda prehnane to aby mala kricala na cely dom ked som vo vedlajsej miestnosti.nenecham predsa 4 rocne dieta sama v dome a idem obrazne povedane k susede ale aby mala vykrikovala ked som vzdy na dosah jej pocutia sa mi zda trochu moc. ja si pametam,ze ked som bola mala asi v 5 rokoch zivota hravala som sa sama doma a nasi chodili na role alebo si robili svoje vonku

stefka33
30. apr 2014

@ennylilith Tak ma napadlo, či by nebolo dobré zabezpečiť si nejaké knižky o výchove. Bývajú tam také komplexnejšie rady ako vychovávať, moderné postupy a tak. Možno by si si tam našla niečo, čo by na tvoje deculo zabralo. Každé dieťatko je iné a zaberajú rôzne prístupy. Napríklad môj má sľúbené od prvého ročníka, že za prvú 5 pôjdeme namiesto trestu do cukrárne. 🙂 (bojí sa zlých známok). Je teraz v 5. ročníku a ešte ju nedostal. 🙂 Iné decko by možno dostalo tú 5 naschvál, aby išlo do cukrárne. Skús voľačo naštudovať a potom aplikovať v praxi. Ak nič nezaberie, tak pedagogicko-psychologická poradňa je celkom fajn. 🙂

sedem
30. apr 2014

@ennylilith ahoj, tak z mojho pohladu - to, ze ti prejavuje lasku, je hadam normalne, pises, ze ju vychovavas sama, je na teba urcite velmi naviazana, si pre nu otcom aj mamou, tak neries, ze ta valcuje pri objimani a uzivaj si to 😉 To, ze po tebe skace - myslim si, ze to nerobi s umyslom ublizit ti, jednoducho si to este neuvedomuje, treba si s nou sadnut a vysvetlit jej, ze ked na teba skoci, moze ti velmi ublizit, dokonca az tak, ze budes musiet ist do nemocnice a kto by sa potom o nu staral? Mozno to nepochopi, resp. neulozi si to v hlavicke na prvy krat, ale verim, ze ked jej to par krat zopakujes, tak si da pozor..moje kocky po nas tiez obcas skocili, ked sa blaznili, ale uz pochopili, ze to boli a nemaju to robit, urcite to pochopi aj tvoja 😉 Odvravanie - presne ako pises, je vo veku, kedy aj odvravanie je "normalne", samozrejme tym nechcem povedat, ze jej to mas tolerovat, ale skus sa nad to povzniest a reagovat pokojne, s chladnou hlavou, to, ze sa ti nieco naozaj nepaci , sa da povedat aj bez kriku, ak nepochopi, zaviest prijatelne tresty - napr. 3 dni nebudes mat nic sladke, nebudes vecer pozerat rozpravku...ty vies najlepsie, co na tvoju dcerku plati... k tomu kriku, je to len odraz tvojej nalady, rozpolozenia - takze skus najst sposob, ako si oddychnut, odreagovat sa, zlepsit si naladu, urobit si radost nejakou malickostou, verim, ze ked si s malou stale sama, si uz vycerpana a to sa potom odraza na tvojom spravani a dcerka ta kopiruje... A este posledna vec, nesamostatnost tvojej dcerky - vies, kym som mala len jedno dieta, venovala som sa jej na 200%, kedze ako babo mala reflux(vela grckala), stale som ju nosila na rukach, rozpravala sa s nou, neskor, ked uz sa zacala sama pohybovat, stale sme sa spolu hrali a potom prisla druha dcerka a ja som si uvedomila, ako som svojim neustalym obskakovanim prvu dcerku naucila na to, ze som jej stale po ruke, druhej som uz nemala tolko casu sa venovat a je ovela samostatnejsia, takze problem bude asi aj vo vychove, samozrejme, zalezi aj od povahy dietatka, nie vsetky su rovnake, takze radim prijat dcerku taku, aka je a postupne ju k tej samostatnosti viest - co tak skusit nejaky kruzok? 😉

sedem
30. apr 2014

@ennylilith Este mi napadlo k tomu odvravaniu - preco ti najcastejsie odvrava? To, ze ti odvrava, prejavuje svoju volu, svoj nazor - neber to ako utok na svoju osobu , ale ako to, ze sa "osamostatnuje" a prejavuje svoju volu - nevolu voci niecomu, niekomu...je to predsa len este dieta, tak pokoj...ani tebe by sa nepacilo, keby si vyjadrila nesuhlas s niecim a niekto by na teba zacal kricat, lebo sa mu to nehodi, nepaci...takze skus viac CHAPAT svoju dcerku - to neznamena, ze musis suhlasit, len ak s niecim nesuhlasi, pokojne jej skus vysvetlit, preco to prave teraz nejde tak, ako by to chcela, skus sa s nou viac rozpravat ako s kamaratkou, nie ako s "neschopnym malym dietatom", co nic nevie a musi posluchat bez reptania ako na vojne...drzim palce 😉

sellycka13
3. aug 2022

@ennylilith stará diskusia,ALE mám to isté zvykám si. Snažím sa to predýchať predtým než by som začala kričať. Inak skáče po mne dosť bolestivo a je jej jedno, že som sa práve najedla a ona má takmer 20 kg..... čo už deti sú deti....mne raz moja babka pediater povedala iba jednu vetu o deťoch trpezlivosť, trpezlivosť, trpezlivosť a mala pravdu lepšie tie deti vystihnúť nemohla ♥️♥️♥️😆😆

ennylilith
autor
26. apr 2023

@sellycka13 pevne nervy ... Raz bude cas ked pochopis aky dar to je 😉 priatel, kamarati, muz atd moze odist, ale dieta tu je vecne pre teba 🙂

silvike
26. apr 2023

@ennylilith Ja mam 4rocneho ale neviem si predstavit "nahulakat na neho viac nez dost". Ako zvysit hlas a nieco dorazne povedat to ano, ale nahulakat ? Sak mozno je preto taky, ze robí úmyselne zle a odvráva. Deti LEN zrkadlia. Treba seba dat najprv doporiadku a v klude s trpezlivostou sa s tym dietatom bavit, vysvetlovat, hrat aj urcovat hranice. Tak normalne, bez hulakania. Aby dieta videlo ze to myslime naozaj vazne ale v dobrom, aby v tom nevidelo zlobu a nervy.

Strana
z2