Dieťa v škôlke celý deň plakalo
Ahojte,chcem sa spýtať či ste mali dnes podobne s dieťaťom,že celý deň plakalo?A či sa to zlepší časom?Malý dnes nastúpil do škôlky na celý deň.Rano som ho zamiešala,dala pusu a išla preč.Neplakal.Poobede keď som išla preňho,učiteľky hovorili že celý deň plakalo,stal v okne a vykrikoval mama mama.Ze od jedu sa aj docikal.Ze nič nejedol ani nespal,aspoň ticho ležal v posteli.Vraj veľa detí plakalo ale môj bol najhorši.Od zajtra ho mám nechať len na pol dňa a ráno nech si zoberie plyšáka z domu.Mate skúsenosť,polepší sa to časom,zvykne si na škôlku dieťa?
@veronika3110 Čo vidím ráno sú deti na tom podobne, niektoré rodič nevie dať von z auta čo plaču že nechcú do škôlky.Moj aj večer povie že do škôlky nie.Aj ráno celú cestu do škôlky nie.Vysvetlujem mu že v škôlke je dobré,že sa tam zahrá,napapa sa a pôjdem preňho.No každé ráno plače.A v triede neviem ako to napísať ako keby sa hanbil ostatných detí,že sa hrá sám,že sa nezapaja k ostatným.Ucitelky že nech chodí ešte len do obeda a y si zvykol a aby bol úplne bez plaču.No neviem kedy to bude
Necitala som vsetky priapevky, ale preco nema skolka adaptaciu? Ved ake to musi byt pre to dieta, ked po 3r s mamou je zrazu na cely den pichnute do cudzieho prostredia? Nasa skolka ma 2 tyzdne adaptacne 4h a az potom, ak si dieta zvykne ide na cely den. Ak by bol problem, pokracuje v adaptacii. Podla mna je to krute.
@fantinka Môj bol prvý deň na celý deň s malými deťmi.Na druhý deň ho dali do inej triedy k väčším deťom a tam chodí do 12tej celý týždeň.Zatial takto.Inac myslela som že pôjde to ako po masle,že bude sa mu páčiť v škôlke.No plače každé ráno že tam nechce ísť
je to normalne, urcite si zvykne. Treba mu len povedat, ze sa mama vzdy vrati a ked spapa obed uz si tam. Ja napr dcere vzdy pozriem, co ma na obed v skolke a poviem jej, ze ked zje napr cestoviny, uz ju budem cakat.Podla mna tie deti sa nevedia este orientovat v case a takto bude vediet, ze uz je cestovina, mama uz caka 🙂
je to normálne...nemôžeš čakať od dieťaťa aby po prvom dni išlo usmiate s tým, že sa teší...ale aj to príde.. možno v polovici októbra, v novembri, ale príde... príde mi to že samú seba zbytočne stresuješ a myslíš, že robíš niečo zlé.. nerobíš.. a sama si povedala, že to takto majú aj iné deti...
@nikinkals a k čomu to má akože pomôcť? tomu nerozumiem..keby nejaký mojkáčik alebo čo..ale pohár? no v našej triede má každé dieťa svoj pohárik pri svojej značke, takže je zbytočné, aby si nosili svoj.. nemáme ho kde skladovať a nie to ešte strážiť, či si náhodou nedávajú piť jeden druhému, lebo jéj ty máš pohárik s jednorožcami, daj mi ochutnať :D :D takže to boli tie dôvody kvôli korone.. jednoducho aby neolizovali tie poháre jeden cez druhého...
každý sa napil zo svojho škôlkárskeho, položil do umývadla, tam sa to umylo a položilo na stojan ku značke..
ono.. v našej MŠ sú aj vlastné hračky zakázané - teda ich nosenie do tried... ale úplne malým dovoľujeme na spánok mať svojho mojkáčika...ale čaká len na postielke
@veronika3110 Tak trochu aj čakám kedy bude chodiť bez problémov na celý deň,aby som mohla ísť pracovať.Jasne dieťa je prvoradé nech si zvykne,no v práci to nikoho nezaujíma.Inac plysacika nosí z domu so sebou,to mu dovolili.
Len hlavne opakuj ze po neho prides a ako radi @fantinka, vysvetli mu kedy prides, alebo mu daj rano harmonogram dna v skolke. Zisti si ako to maju a vysvetli: Najskor sa budete hrat, potom pojdete vonka, potom obed a potom po teba pridem... detom pomaha ked vedia co sa bude diat.
Je kludne mozne ze rano bude plakat aj mesiac alebo dva... ale to je v poriadku ak sa po chvili ukludni a zapaja do aktivit. Necakala by som na den kedy nebude vobec plakat, lebo ak budes chodit na obed prilis dlho, nauci sa na to.
@andreatytler Ja čakám kedy dovolia učiteľky že na celý deň aby isol.Zatial to neodporúčaju.
@veronika3110 bol povinný doniesť,ako aj vyťahovacie vreckovky, vlhčené obrúsky a hrebeň
@nikinkals jaj takto… čiže asi nedostávajú škôlkarske poháriky… už rozumiem 😁 ja som myslela že si to mali doniesť kvôli lepšej adaptácii 😂
@veronika3110 nie,tiez mi to doslo,ze setria🙃asi🫢

Tak to su dobre spravy.
My sme nastupili do jasli pred rokom ked bola ovela horsia situacia s Covidom dovolili nam flasu s cucakom.
Jaby som skusila ci dovolia ten pohar z domu... urcite by to bolo aj tak len na par dni, lebo casom bude chciet robit rovnake veci ako ine deti a pit zo skolkarskeho pohara... alebo este sa chod pozriet ake su to pohare co maju a kup podobny domov, nech sa s nim oboznami doma. Mozes aj taniere podobne kupit.