icon

Dieťa v škôlke celý deň plakalo

5. sep 2022

Ahojte,chcem sa spýtať či ste mali dnes podobne s dieťaťom,že celý deň plakalo?A či sa to zlepší časom?Malý dnes nastúpil do škôlky na celý deň.Rano som ho zamiešala,dala pusu a išla preč.Neplakal.Poobede keď som išla preňho,učiteľky hovorili že celý deň plakalo,stal v okne a vykrikoval mama mama.Ze od jedu sa aj docikal.Ze nič nejedol ani nespal,aspoň ticho ležal v posteli.Vraj veľa detí plakalo ale môj bol najhorši.Od zajtra ho mám nechať len na pol dňa a ráno nech si zoberie plyšáka z domu.Mate skúsenosť,polepší sa to časom,zvykne si na škôlku dieťa?

Strana
z4
andreatytler
8. sep 2022

Tak to su dobre spravy.
My sme nastupili do jasli pred rokom ked bola ovela horsia situacia s Covidom dovolili nam flasu s cucakom.
Jaby som skusila ci dovolia ten pohar z domu... urcite by to bolo aj tak len na par dni, lebo casom bude chciet robit rovnake veci ako ine deti a pit zo skolkarskeho pohara... alebo este sa chod pozriet ake su to pohare co maju a kup podobny domov, nech sa s nim oboznami doma. Mozes aj taniere podobne kupit.

autor
8. sep 2022

@veronika3110 Čo vidím ráno sú deti na tom podobne, niektoré rodič nevie dať von z auta čo plaču že nechcú do škôlky.Moj aj večer povie že do škôlky nie.Aj ráno celú cestu do škôlky nie.Vysvetlujem mu že v škôlke je dobré,že sa tam zahrá,napapa sa a pôjdem preňho.No každé ráno plače.A v triede neviem ako to napísať ako keby sa hanbil ostatných detí,že sa hrá sám,že sa nezapaja k ostatným.Ucitelky že nech chodí ešte len do obeda a y si zvykol a aby bol úplne bez plaču.No neviem kedy to bude

fantinka
8. sep 2022

Necitala som vsetky priapevky, ale preco nema skolka adaptaciu? Ved ake to musi byt pre to dieta, ked po 3r s mamou je zrazu na cely den pichnute do cudzieho prostredia? Nasa skolka ma 2 tyzdne adaptacne 4h a az potom, ak si dieta zvykne ide na cely den. Ak by bol problem, pokracuje v adaptacii. Podla mna je to krute.

autor
8. sep 2022

@fantinka Môj bol prvý deň na celý deň s malými deťmi.Na druhý deň ho dali do inej triedy k väčším deťom a tam chodí do 12tej celý týždeň.Zatial takto.Inac myslela som že pôjde to ako po masle,že bude sa mu páčiť v škôlke.No plače každé ráno že tam nechce ísť

fantinka
8. sep 2022

je to normalne, urcite si zvykne. Treba mu len povedat, ze sa mama vzdy vrati a ked spapa obed uz si tam. Ja napr dcere vzdy pozriem, co ma na obed v skolke a poviem jej, ze ked zje napr cestoviny, uz ju budem cakat.Podla mna tie deti sa nevedia este orientovat v case a takto bude vediet, ze uz je cestovina, mama uz caka 🙂

veronika3110
8. sep 2022

je to normálne...nemôžeš čakať od dieťaťa aby po prvom dni išlo usmiate s tým, že sa teší...ale aj to príde.. možno v polovici októbra, v novembri, ale príde... príde mi to že samú seba zbytočne stresuješ a myslíš, že robíš niečo zlé.. nerobíš.. a sama si povedala, že to takto majú aj iné deti...

veronika3110
8. sep 2022

@nikinkals a k čomu to má akože pomôcť? tomu nerozumiem..keby nejaký mojkáčik alebo čo..ale pohár? no v našej triede má každé dieťa svoj pohárik pri svojej značke, takže je zbytočné, aby si nosili svoj.. nemáme ho kde skladovať a nie to ešte strážiť, či si náhodou nedávajú piť jeden druhému, lebo jéj ty máš pohárik s jednorožcami, daj mi ochutnať :D :D takže to boli tie dôvody kvôli korone.. jednoducho aby neolizovali tie poháre jeden cez druhého...
každý sa napil zo svojho škôlkárskeho, položil do umývadla, tam sa to umylo a položilo na stojan ku značke..
ono.. v našej MŠ sú aj vlastné hračky zakázané - teda ich nosenie do tried... ale úplne malým dovoľujeme na spánok mať svojho mojkáčika...ale čaká len na postielke

autor
8. sep 2022

@veronika3110 Tak trochu aj čakám kedy bude chodiť bez problémov na celý deň,aby som mohla ísť pracovať.Jasne dieťa je prvoradé nech si zvykne,no v práci to nikoho nezaujíma.Inac plysacika nosí z domu so sebou,to mu dovolili.

andreatytler
8. sep 2022

Len hlavne opakuj ze po neho prides a ako radi @fantinka, vysvetli mu kedy prides, alebo mu daj rano harmonogram dna v skolke. Zisti si ako to maju a vysvetli: Najskor sa budete hrat, potom pojdete vonka, potom obed a potom po teba pridem... detom pomaha ked vedia co sa bude diat.
Je kludne mozne ze rano bude plakat aj mesiac alebo dva... ale to je v poriadku ak sa po chvili ukludni a zapaja do aktivit. Necakala by som na den kedy nebude vobec plakat, lebo ak budes chodit na obed prilis dlho, nauci sa na to.

autor
8. sep 2022

@andreatytler Ja čakám kedy dovolia učiteľky že na celý deň aby isol.Zatial to neodporúčaju.

nikinkals
8. sep 2022

@veronika3110 bol povinný doniesť,ako aj vyťahovacie vreckovky, vlhčené obrúsky a hrebeň

veronika3110
9. sep 2022

@nikinkals jaj takto… čiže asi nedostávajú škôlkarske poháriky… už rozumiem 😁 ja som myslela že si to mali doniesť kvôli lepšej adaptácii 😂

nikinkals
9. sep 2022

@veronika3110 nie,tiez mi to doslo,ze setria🙃asi🫢

Strana
z4