Do škôlky v septembri 2011
ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..
ako to tu citam,tak mi neda vam nieco napisat o vcerajsku...ako som pisala,ze bolo to bez placu,tak som mala na mysli moje dievcatko,ako sa statocne zachovala a pochopila,ze bat sa nemusi,lebo si prideme po nu..ale na maminu to troska dolahlo,ked som odtial odchadzala(uz ma nevidela)..veru som si aj troska poplakala.. ☹ ..dnes to uz bolo lepsie..asi to prezivam troska viac... 😔
@tararovicova náš adamko je tiež novembrový a myslím, že to nie je až taký rozdiel oproti 3-ročným deťom 😉
@tararovicova moj ide teraz do skolky a ma len dva roky, takze trosku amm obavy 😉
Mamičky, mňa zaujíma, či idete dať detičky do škôlky hneď na celý deň, alebo začínate s kratším časom? U nás v škôlke nechcú brať hneď na celý deň, ale neviem, či sa s tým úplne stotožňujem, preto by som chcela počuť aj iné názory 😉 . Vďaka 🙂
Ahojte.Tak aj nam sa nakoniec podarilo dostat do skolky.Uvolnili sa tam miesta,takze som teraz tak rada.Len zatial ich dali medzi 4-5 rocne deti,tak uvidim ako to dopadne.Ale predpokladam ze kedze su dve,tak im to pojde lahsie.No necham sa prekvapit.
@vodnarky aj pre mna su odchody zo skolky hrozostrasne ☹, ale povzbudzovalo ma to, ze tam dcerka chcela ist (zacali sme pred tyzdnom a chodime na 6 hodin), plac sa zacal na 5 den, plakala aj dnes, ucitelka vravela, ze place tak 10 minut a potom pekne funguje, zapaja sa, hra, papa, spinka, ze sa jej nezda, ze je nepripravena (ma 2 rocky 4 mesiace)...verim, ze to prejde a k vam ani nepride 😉
@jitkatatarova podla mna fajn, cele fajn, to ze su dve - budu to lahsie zvladat, maju istotu jedna v druhej 🙂 a aj to, ze budu so starsimi detmi, moja dcerka si vzdy lepsie rozumela so starsimi detmi a aj od nich nieco pochytila 🙂
@iwuskaaa ja dávam na celi deň.Učitelky rasili aby sme dali tak,lebo potom tak aj zvykne.Ja teraz hladám robotu,ked nebudem mať prácu,tak od oktobra dám malého iba do obeda.
Ked mi išla dcérka do školky,velmi pekne to zvládla-bez plaču.Ked bola vätšia,vtedy mi hovorila že bála sa od jednej staršej upratovačky.Ked pani bola pri záchodoch,moja dcéra sa radšej pokakala,lebo bála isť na záchod..Teraz sme boli so synom v škole pre zoznam veci,a bola tam tá pani upratovačka,pitala sa od syna ako sa volá.On schoval tvár do ruky,a chcel isť preč.A teraz hovori že nechce isť do školky..Doteraz sa tešil..
@tararovicova aj moj je novembrovy a tiez ide teraz v sept. uz do skolky...tiez sa bojim,ale ved uvidime, co a a ko...budem strasne plakat... ☹ 😀
@iwuskaaa veru neviem ani ja ako to vyriesit,kedze moja dcerka ide teraz prvy krat do skolky ale tesi sa velmi lebo deti zboznuje
@tweetinkapp A čo sa týka cikania a kakania, tak už nemáte problém? hmmm? Lebo u nás cikanie v pohode, no to kakanie ☹ juuuuj. No nie vždy to stihne urobiť tam kam má : 😒 Ako je to s vami?
@adrioska Juuuj, no to budem určite aj ja... 😖 Už teraz mám hysáky.... No necháme sa prekvapiť ako to zvládnu naše deťúrence. No myslím, že my mamky to zvládneme ťažšie...xiixii 😅
ahojte...tak my sme v triede 1C a Natálka je v triede so svojou naj kamoškou...máme už aj zoznam...nič tragické a horibilné....
jáááj nech už je ten prvý deň za nami 😅
Ahojte kočky prosim poradte ako dalej , moja žabka bude mat v novembri 3 roky a mali sme nastupit 5-teho do skolky ale boli sme chory a dnes sme boli na kontrole a lekarka nam povedala dnes ze nemoze nastupit do skolky že to neodporuca že musime najprv prelieciť mocove cesty ,tak neviem ako ci ju dat potom dodatocne do skolky ale prave tam mam starosti ake to bude pre nu ked nastupi neskor tie detičky uz budu zohrate a v tej skolke je tak ze prve dni maju adaptačny program že budu prve dni dve hodinky a potom podla toho ako to budu zvladat no ale ked moja nastupi neskor a tie detičky uz tam budu od rana a ona pride len na de hodinky tak neviem ako sa budu spravat, neviem fakt ako ci skolku odlozit na druhy rok alebo dat nastup neskor a uvidi sa ci to žabka tak zvladne ja som tehu a termin mam v decembri tak by mohla byt aj somnou doma.
@tararovicova no my sme tiez sice 2 mesiac uplne bez plienok, ale sem-tam sa mu podari sa pocikat...a to vacsinou bud natruc alebo ked sa citi urazeny. tak toho sa tiez trosku obavam, predsa len bude mat stres tie prve dni a či sa stihne rýchlo zorientovať, kde je wc 😅
pomoc pomoc....stále plačem, synček má ísť do škôlky, bude mať tri rôčky a akosi to ja nezvládam,,,,, sa od neho odtrhnúť som normálna????? bože taká Parišková sa s tým netrápi,,,,, 😢
ahojte, moj maly ide tiez teraz do skolky...a tiez mam take zmiesane pocity...stale mu hovorim o tom ake to tam bude ako keby som chcela samu seba presvedcit ze sa tam bude mat dobre...ja som nerada chodila do skolky tak sa bojim ze to tam nebude dobre zvladat a bude plakat...pricom je celkom priatelsky a deti ma rad..ale...deti byvaju vselijake a dnes mi mm povedal ze deti co tam budu sa uz mozu poznat a nebudu ho chciet prijat medzi seba tak som sa normalne zlakla...
a co myslite?mam ho tam hned nechat na cely den??lebo sa bojim ze ak ho tam zacnem davat na pol dna ze zacne spekulovat a nebude tam chciet uz potom zostavat aj spat...kazdy vravi ze si zvykne,ze mam ratat aj s placom...ale neviem ci hned na cely den alebo nie...
baby prosim vas idete davat drobcom nieco na podporu imunity pred nastupom do skolky (alebo mate v plane nieco im zo zaciatku davat?)? a ak ano tak co?
ahohte...tak presne toto som sa aj ja isla opytat co maatkka
@maatkka, @anita79 ahojte aj my nastupujeme v pondelok, niektorí pediatri doporučujú minimálne mesiac predtým, ja len tento týždeň dávam Pikovit probio sirup
@sisanka nám včera na rodičku povedali že prvý deň maximálne doobeda, ja som ich poprosila nech nechajú koľko bude chcieť ak bude chcieť ísť obedovať a spinkať s nimi nech ide ak nie som na telefóne, snáď to dobre zvládneme
ahojte baby, aj my máme doma malú škôlkarku 🙂 už sme boli na dva týždne v lete a teraz to vyzerá, že aj celý budúci týždeň budeme chodiť 🙂 a presne o tomto som sa chcela poradiť @elly111 ten sirupček je na imunitu? je voľnopredajný? alebo len na predpis?
Inak ja som učiteľka v MŠ a čo sa týka toho pobytu v MŠ, jednoznačne by som vám odporučila na celý deň. Pretože ak budete nosiť len dopoludnia a nakoniec tam aj tak raz bude musieť byť celý deň, tak sa plaču nevyhnete, len ho oddialite a môžete tým dosiahnuť akurát to, že nebude chcieť spinkať v škôlke 😅 ak chcete nosiť len dopoludnia, tak potom celý školský rok....aj u nás chodili detičky takto, ale po čase sme na to prišli, že to nie je dobré riešenie...
kritické sú stále prvé týždne, kým deti prídu na to, aký je tam systém a, že sa nemusia báť, lebo mamka po nich príde 🙂 takže sa nebojte a držím vám prsty

heh, no pekne... ja som čítala príspevky od hora.... ešte z minulého roka.... 😀