icon

Do škôlky v septembri 2011

katmi
17. dec 2010

ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..

klementina
1. sep 2011

sa ospravedlnujem za dezinformacie kvoli rodicovskemu. ked sa uz vyznate neviete mi poradit, ked chcem preplacat tie naklady za skolku, mala bude mat 3roky vo februari, do prace idem od oktobra, mozem dostat v septembri namiesto rodicovskeho preplatenie nakladov za skolku?
inak vidim, ze skoro vsetky davate deti hned na cely den, v nasej skolke to maju tak, ze vsetky deti su prve dva tyzdne len na doobedie, s postupnou adaptaciou. ja si myslim, ze je to tak lepsie, mala je furt na mne zavesena, si neviem predstavit supnut ju tam hned na cely den. dala som si mesiac na to, aby si zvykla, tak dufam, ze to zvladneme. ale tiez mam obavy uz teraz.

annie13
1. sep 2011
petra1303
1. sep 2011

ahojte aj moja dcerka ide od pondelka do skolky...mam z toho uplny stres, ale ona sa tesi...tak uvidime co mi povie po prvom tyzdni...kedze ide do Rakuskej skolky a vacsinu im rozumiet nebude...mate niekto skusenost?

vodnarky
1. sep 2011

@petra1303 -sme na tom rovnako.. 😉 my sme nastupili teraz v pondelok po 1x tu v Irsku do skolky..anglicky sa vie iba vypytat na zachod 😉 ..tiez som sa obavala troska tej jazykovej bariery,ale ucitelky ma ukludnili,ze stym si nemam robit ziadne starosti a ze uvidim sama velku zmenu po nejakych 3 mesiacoch 😉 ..mala zvladla nastup perfektne,ja som to prezivala troska tahsie,ale uz je to celkom v pohode..tak uvidime neskor,ake pridu pokroky.. 😀 😉

syslica
1. sep 2011

@m.a.r.t.i.n.a Maťka, áno... lebo u nás ide starší do prvej triedy a mladší prvýkrát do škôlky... a keďže jeden kvietok berie, tak zoberie aj druhý 😉 - okrem toho berieme so sebou celý sprievod babiek a dedkov 😀 😀 . Naši syslíci z toho budú mať náramný sviatok, už sa všetci tešíme! Samozrejme očakávam príval sĺz, ale hádam to malý časom nejako zvládne.

samika
1. sep 2011

@mam4 súkromná škôlka nebola zlá, ale malý si tam po dvoch týždňoch zlomil v umývarke nohu. následne sme boli 5 týždňov doma, školné som musela aj tak zaplatiť a keď som riadite´ke volala, že žiadam o odškodné (s jej poistky, tak nechápala, čo od nej ja vlastne chcem......potom chodil do škôlky mesiac a odovzdali mi ho poobede, že si privrel ruku do brány na dvore....a mal zas zlomenú ruku. od učiteliek som sa nedočkala ani len že prepáčte je nám to ľúto.....ale zas sa osopila riaditeľka, že na jej poistku sa takéto úrazy nevsťahujú, lebo to neboli úrazy z nedbanlivosti....dokonca my malý prišiel dva krát zo škôlky s tým, že ho zástupkyňa presviedčala, že to si určite spravil doma(oba úrazy sa stali v piatok) No a doteraz sa snimi naťahujem.....Inak ak je všetko OK tak učiteľky sa tvária veľmi milo.....no ale mne súkromnej škôlky stačilo.a to je jedna z prvých súkr. škôlok v BA. podľa mňa je to len ťahanie peňazí z rodičov

samika
1. sep 2011

aj my uvažujem nad kvetinkami 😉 ešte uvidím čo nato malý povie 😉

mam4
2. sep 2011

@samika no pani, to znie dost odstrasujuco 😕 a ako to niseol tvoj syncek ?? myslim tie urazy ?? ja si neviem ani predstavit ze by sa take nieco stalo mojmu malemu, on je hotovy uz ked ma nadchu a keby sa take nieco stalo v skolke tak moj manzel by asi dotycne ucitelky zbil 😠 ved maju na tie deti davat pozor a skolka ma byt zabezpecena aby sa takymto urazom predislo ... chapem aj ucitelky ze nemozu mat oci vsade ale 2 vazne urazy po sebe sa mi nezdaju normalne, to nie je oskrete koleno alebo modrina ...

my kvietky nenesieme, maleho odnesie rano manzel cestou do prace uz o 7 a co najrychlejsie ho tam necha bez dlhych luceni ...

ale mame problem, obe deti su soplave a mna boli hrdlo, asi nejaky virus, a ked to syna do pondelka neprejde tak neviem ci ten nastup neodlozit... ako by ste to riesili vy ?? teplotu nema ani nevyzera byt chory akurat je zasopleny 😒

annie13
2. sep 2011

@samika pane boze tak si ma vydesila k smrti

annie13
2. sep 2011

nerozumiem ako sa to nevztahuje na poistku ja by to riesila pravnikom uz len aby sa pani ucitelka trosku vydesila

alebo jojkou aby si snou pokecala nejaka drza redaktorka ze ako je mozne ze jedno dieta ma dva vazne urazy po sebe na co tam potom oni su

jitkatatarova
2. sep 2011

@spalka tiez si myslilm ze by to malo byt pre ne trosku lahsie,len ide o to ze doteraz si vystacili sami,ked sme boli na ihrisku tak nemali zaujem o ine deti.No teraz sa to trosku zlepsilo.Inak ich tam chcem nechavat cely den,len v tejto skolke maju adaptacny tyzden,co znamena ze v pondelok tam budeme spolu tak 1-2hod,v utorok 3 a v stredu ich tam necham same.Dokedy to sa este uvidi.Do konca tyzdna by tam mali byt uz cely den.Celkom sa mi to paci,lebo sa vlastne okukaju.Tak uvidime.Ved pondelok je uz coskoro.
Inak drzim vsetkym malym skolkarom a ich mamickam palce,aby sme to vsetci zvladli v pohode. 🙂

spalka
2. sep 2011

@jitkatatarova moja dcerka mala ist najprv tiez len bez spania, do 12, ale na moje velke prekvapenie mi pred obedom volali zo skolky, ze - keby vam nevadilo, pridite po nu neskor, ona si uz vybrala postielku a lahla si s detmi a mozno uz aj spi 😀...no prve 3 dni zvladla princezna ukazkovo, potom zacala streckovat, ale verim, ze si zvykne, chodi odtial v pohodickovej nalade 🙂

maznacik007
2. sep 2011

tak mi sme prave dnes zacali skolkarsku karieru.... isiel do skolky v pohode velmi sa tesil nechala som ho na cely den... tak dufam ze nebude cikacia nehoda.. /na spanok som mu dala so skrinky plienky...
do skolky sa tesil tak ze sme mu dali dolu v satni sandale a ani nepockal na papucky letel do triedy a uz sa hral s chlapcami s autickami... tak som zvedava co povie ked pre neho prideme....

sorciera24
2. sep 2011

tak, mame prvy den za nami🙂.....prisli sme do dkolky prvi 😅 ale maly to zvladol super, hned sa zacal hrat....nove hracky, mila ucitelka, my sme sa s mm vytratili.....a vraj vobec neplakal, papal, spinkal, dokonca sa nepocikal.....tak som rada, ze to bolo bez placu 😵

tweetinkapp
2. sep 2011

my sme sa dnes boli pozriet na škôlku a budeme mať doma malú lienku 😵 . Potešilo ma, že nás zaradili do triedy, kde sú detičky od 2,5 do 3 rokov, čiže ich tam bude len 14. Dúfam, že to znamená, čím menej detí, tým menej chorôb 😅 . A ešte ma potešilo, že bude v triede jediny adamko 😀 . Lebo na ihrisku zvyčajne málokedy bývame jediní 😅

tweetinkapp
2. sep 2011

teším sa, že sa detičkám v škôlke darí. aspoň mi to pomáha myslieť pozitívne, že aj u nás to bude ok 😉

adriana1712
3. sep 2011

Aj my ideme teraz do skolky 🙂 kedze sme sa rozhodli pre skolku dost neskoro, ratali sme uz len so sukromnou, lebo statne su uz davno plne. ale stal sa zazrak a vcera nam prijali krpca do statnej skolky, takze v pondelok ideme zaniest prihlasku a v utorok nastupuje 😀 velmi nas to potesilo, lebo platit 230€ mesacne sukromnu skolku sa nam zdalo moc,... ale keby nebolo na vyber...☹ pytala som si od pani riaditelky zoznam veci, ktore potrebujeme, povedala ze je to na nastenke, no tam nic take nebolo 🙂ake su take tie zakladne veci, ktore bude urcite potrebovat? Teda viem ze papucky, zub. kefku, pyzamko, atd...ziadaju v niektorych skolkach aj nieco špeci??🙂 napr. kamoska musela do skolky doniest aj SAVO 😀 heh

tweetinkapp
3. sep 2011

no my mame napríklad doniesť 4 toaleťáky, 10 balíkov hyg. vreckoviek, 1 servítky a 2 kotúče kuch. utierok 😅 + toto, čo si už napisala a uteračik, hrebeň, dokonca aj obliečky na perinky. takže bude asi najlepšie , ak si to zistiš od niekoho, kto tam už dieťatko ma, lebo je to dosť individuálne 😉

annie13
3. sep 2011

@adriana1712 kazda skolka to ma individualne, pockaj na prve rodicko, kamoska tiez nosila jar, savo, toaletak,kuchynske, este aj tie jednorazove gumenne rukavice, nam nekazali nic, dava sa 10 eur tusim na polroka a z toho sa to

juliagregor
3. sep 2011

my len papierové vreckovky a osobne potreby pre deti...ale niekde nosia hádam všetko okrem postielok 😝

suuzanee
3. sep 2011

ahojte.my ideme prvy krat do skolky v pondelok a uz mam z toho stresy.maly sa celkom tesi ale ja nie,som zvedava ako to zvladne.ked sme boli zaplatit v skolke poplatky tak si ho tam odfotili,a potom sa hral s ostatnymi detmi na piesku.ani domov mi nechcel ist.ale uvidime ako to bude v pondelok.ozaj kupovali ste pre pani ucitelky kvietky?alebo nejaky darcek? no a my sme museli doniest 2toaletne papiere a 2 mydla. 😀

barny
3. sep 2011

aj my ideme v pondelok do skolky prvy krat, mam z toho des, maly nie je moc zvyknuty na deti, tak som zvedava ako to dopadne, kvietky kupovat nebudem, u nas sa vraj nedavaju, ale 4 rolky toaletaku donesieme 😀

syslica
3. sep 2011

My sme sa dnes cestou z hodov zastavili pri vývesnej tabuli škôlky a tam už boli rozpisy detí - prvoročiakov budú dokonca dve triedy, Kačičky a Včielky. V syslíkovej triede nikoho nepoznáme, čo je škoda, ale bude mať učiteľky, s ktorými starší minulý rok končil, to je zas dobre, lebo s tými sa zas pozná. Hneď tam chcel zabočiť a rovno zostať v škôlke... síce tvrdí, že plakať nebude, ale ja to vidím inak ... a kvietky berieme - z babkinej záhrady 😉 .

najjulinka
3. sep 2011

Juuuj aj my do školky prvýkrát v pondelok. naša má už 4 roky ale... Ide do zohratej partie.. .čo ma vyhody aj nevýhody... ale ide len na pol dňa, tak snad to zvladne v pohode. Predsa je to rozdiel pol dna a celý. Tvarime sa aká je školka super, tak sa teší... Aj ked už mi povedala, že jej bude luto, že tam nebudeme... ja som tento týžden bola kuknuť nastenku v školke a nič tam nebolo.. zoznam žiakov ešte z predošleho školskeho roku.... a nič... v stredu, piatok sme boli celý den preč, takže som nemohla kuknuť či na nastenke čosi nové visí...
a s plačom voobec neratam.... ale tak snad tam nebude plačuce dieťa, lebo to by mohla odkukať.. .toto je fajn, že ide medzi deti zvyknuté.... snad tam nebude nejaký urevanec....

bubina76
3. sep 2011

Aj my ideme v pondelok do skolky, do novej. Mozno hlupa otazka,ale NA KOLKU vediete deturence rano? Ja som nestihla kuknut vyvesky v skolke cez tyzden,tak nemam sajnu. Drzim palceky vsetkym novo-skolkarom,nech to pekne zvladnu 🙂

tweetinkapp
3. sep 2011

u nás je škôlka od 6.30 otvorená a detičky v nej musia byť najneskôr o 8.00. 😉
no neviem, ako my to stihneme. nie sme zvyknuti tak skoro vstavat 😅

katik80
3. sep 2011

@klementina Skus pozrieť tu www.bubino.sk my máme "mekvinovský" má pevný chrbátik, malý sa z neho tešil že má do škôlky ruksačik, len či sa bude tešiť aj 5.9. ked ho s ním tam odložím.

katik80
3. sep 2011

@manika77 Ahoj, môj je tiež decembrový v pondelok nastupujeme, bolo som na upsvar sa opytať, ak chodime do štátnej škôlky, rodičak ostane do 3 rokov, ak chodime do súkromnej viac sa oplati preplácanie ale to už podrobnosti neviem, lebo sa nás to netyka.

ooxy
4. sep 2011

ahojte, my bnastupujeme tiez vpondelok do skolky. v piatok som bola pozriet a zobrala som si zoznam, co mame nakupit... 8ks toaletakov, 2ks mydla tekuteho s pumpicou, 1bal vlhcenych obruskov a co ma zarazilo 4bal po 10ks papierovych vreckoviek...co sa mi zda strasne vela tych 40 ks, ked si pomyslim, ze asi nas prvy skolkarsky rok budeme viac doma ako v skolke pre choroby...chcem sa spytat, ako je to u vas...najma s tymi papierovymi vreckovkami 🙂) nie ze by som nekupila....ale proste s ami zda ten pocet prehnany. dakujem.

alusha
4. sep 2011

@ooxy to som dost prekvapena, co vsetko kupujete do skolky... my nenosime nic, len osobne potreby pre dieta a obliecky do postielky... a platime skolne 5eur mesacne plus stravu jedno euro na den...