icon

Do škôlky v septembri 2011

katmi
17. dec 2010

ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..

katik80
5. sep 2011

@bubinko83 Ale napladlo a veľa krát. Aj ja som ušla...
A ešte ked mi muž raz dávnejšie povedal, on totiž hliadkuje sem tam po meste v rámci práce, že jeho kolegovia našii v meste 2 deti ktoré odišli zo škôlky a nik o tom nevedel. to ma dorazilo.
Ja len dufam, že sa nestane.
Ja sa už zberám po krumplíka, už sa neviem dočkať, nech už neplače.

babylux
5. sep 2011

Ahojte.No dnes je strasny den,neviem ci pre mna,alebo pre mojho dropca.1 krat v skolke.Ked sme tam isli velice sa hrnul,akonahle som otvorila dvere tak ich zabuchl,ze on tam nejde.Potom som ho presvedcila,znova otvorila a on ich znova zabuchol.na treti pokus sme sa dostali dnu,potom pohoda,ale ked som isla prec,ze aj on.sice ucitelka ho presvecila za detmi ale co bolo dalej neviem,cakam doma s nervozitou v bruchu.

atrami
5. sep 2011

máme to za sebou, malý bol suprový. Síce nepapal, ale vypil 2 šálky kakaa, a obed si dal. Behali stále za ním, lebo ho zaujímali kohútiky na umývadle, vonku sa im docikal 😉 .
Ráno len našuchol papučky, ,,vlepil" pusu a už ho nebolo. Učiteľke hovoril mama, malinký.
Zajtra uvidíme, ako bude.

atrami
5. sep 2011

@babylux , neboj bude dobre. My sme najstaršieho museli do dverí tlačiť, ale len čo sa zavreli dvere, prišli kamaráti, bolo po plači.Držím palčeky.

babylux
5. sep 2011

Dakujem,mne je smutno ked citam vsetky tie prispevky.

tweetinkapp
5. sep 2011

@anita79 ja som tie menovky pozerala, ale zdalo sa mi to pridrahe. aj ked ja som ten typ, ze kupim vsetko 😅 , aj co nam netreba 😝 . Nakoniec som kupila nazehlovaciu foliu v tescu a spravila si menovky sama 😉

tweetinkapp
5. sep 2011

no baby nechcem vas strasit, ale ja som zabudla malemu nechat v skrinke nahradne veci, tak som sa musela vratit a zo satne vybehlo male placuce dievcatko a rozutekalo sa po chodbe a samozrejme si to nikto nevsimol 😕 . tiez som z toho nemala moc dobry pocit. ale pripisujem to tomu, ze dnes tam bol ozaj chaos a pevne dufam, ze nic take tam uz neuvidim

anita79
5. sep 2011

@tweetinkapp no aj mne sa zdali drahe ale malej sa do skolky nechcelo , tak som jej chcela radost spravit...vdaka za tip s tou foliou nazehlovacou -ma to nenapadlo 🙂 ,tak ked sa minu...

trpezliva
5. sep 2011

ahojte, my sme dnes mali prvy den v skolke. dcera sa uz pol roka tesila na tento den. rano s usmevom sa vrhla do triedy,tak sme sa tesili. ucitelka hned vravela,ze treba pre nu prist na obed, deti ktore este nechodili do skolky si nenechavaju na cely den. tak Lili smutna, ze dobre, tak tam nebbude spat.
ale ake prekvapko ked som pre nu na obed prisla..oci vyplakane, cela nestastna, smutna, v skolke sa jej nepaci, nedotkla sa obeda, ucitelka zreferovala,ze vela plakala a kedze som na materskej budem chodit na obed domov az kym neprestane plakavat. 😖 som z toho smutna, toto som fakt necakala.
a videla som kolko deticiek tam plackalo rano..kazde druhe nariekalo. aj teraz na obed ked som isla stal tam chlapcek v slipoch a hrooozne plakal. este ze ho jeho mamina nevidela, trhalo by jej to srdce. ☹
dufam, ze zajtra uz bude lepsie. a drzim palce ostatnym "prvacikom".

mirka2706
5. sep 2011

No my sme tiez rano boli v pohode ale potom mi volala babka ze sla okolo a videla moju malú ucitelke na rukach ako narieka ba az vrieska placom... Tak uz teraz odpocitavam minuty ze idem po nu ... joj moje chudatko.. ☹

monka88
5. sep 2011

ahojte,aj my sme dnes boli prvykrat v skolke.Len dve hodky.Drobec to zvladol celkom dobre,len si poplakal pri jedeni,lebo nechcel papat desiatu.Ale hlave ze hracky sa mu pacili a vraj pojde aj zajtra.Dufam,ze do rana si to nerozmysli 🙂
Inak maminky,co ste doma na materskej,chcem sa vas opytat,som premyslala,ze co poviem drobcovi,ked mi zahlasi,ze do skolky nejde.Ze chce byt so mnou doma aj s bracekom...Nemate skusenosti,ci napad???

tweetinkapp
5. sep 2011

@mirka2706 jaaj...nestras maa ☹

tintinka
5. sep 2011

@monka88 moj maly siel do skolky dva dni pred tym ako som sa ja vratila s dcerkou z porodnice..dlho bol spokojny takto a potom neskor zacal mat pripomienky ze ked ja ostavam s kikou doma na co on pojde do skolky..ale som mu vysvetlila, ze so mnou by sa nudil, ze v skolke ma kamaratov, ze tam sa zahra, aj nieco nauci..a ze tak isto ako som s kikou teraz doma, tak som bola aj s nim..ze ked kika bude taka velka ako on, tiez pojde do skolky...mojmu to stacilo takto a bol spokojny 😉

zuzana8
5. sep 2011

pripájame sa k škôlkárom- prvý krát 2 hodiny... ráno sme sa prezuli, upratali do skrinky veci, dala mi pusu a začala sa hrať s deťmi, neplakala...keď som pre ňu prišla, potešila ale hneď vykrikovala, že vieš mami oni sa tam so mnou hrali a na otázku, či aj zajtra ideme, že jasné🙂 dúfam, že jej to vydrží dlho, aj keď od pondelka prestupujeme do druhej škôlky..

zdenocka
5. sep 2011

Ahojte,
pridam sa do klubu novych skolkarikov 🙂 .
Nam sa rano zdalo byt vsetko dobre, drobcek isiel do triedy, bol nadseny. No obede som zazila mierny sok, zevraj vobec nepapal, ked ma zbadal rozbehol sa ku mne a zacal nariekat. Nepil, docikal sa, nechcel bubat a uz aj ked zaspal, tak spadol z postielky 😖 . Viem, ze je to prvy den, a je to normalne, ze deticky su vystresovane, je to pre nich vsetko nove.
Najhorsie na tom je, ze mam par dni do porodu, a ja fakt neviem, ako to zvladneme 😒 .
Potesilo ma, ze v tom nie sme sami, ked citam Vase prispevky. Hrozne nam vsetkym drzim palceky, ako mamickam, tak aj detickam, nech si skoro privikneme na novu situaciu 🙂 .

maznacik007
5. sep 2011

tak uz som bola pre nasho v skolke.. dnes bol uz druhy den... a dostali sme pochvalu ze je velmi samostatny aj pri jedle aj pri obliekani hygiene a tak... plakat neplace on sa velmi tesi ... tak dufam ze nam to vydrzi...

atrami
5. sep 2011

Kočky, ono to pojde, ja už mám 3. školkara a zvládli sme to. Potom nechceli ísť domov. Ja tiež rátam, že mi nebude jesť, ale ako ho poznám, potom bude stáť v rade, aby mu pridali..
Držím všetkým palčeky, málo slzičiek prajem.

barny
5. sep 2011

no aj my mame prvy den za sebou, no bolo to rano hrozne, plakal, vobec tam nechcel ist, tak nakoniec som ho tam nechala, ze este plakal ucitelke na rukach, potom sa ukludnil, papal ze celkom ok, aj spal, co som rada lebo doma nespava poobede uz vyse roka, ale ked som prisla po neho, tak taka mala zahlasila ze plakal cely den, no ucitelka hovorila, ze cely nie ale sem tam ho to chytilo a pravdaze ked ma zbadal tak zacal plakat zas, no dufam ze ho to prejde a zvykne si tam lebo je mi z toho dost tazko ☹

spalka
5. sep 2011

@jitkatatarova asi by to aj mna zarazilo, ale malej by som v takej situacii povedala, ze doma si dame lepsi 😀

mirka2706
5. sep 2011

@tweetinkapp tak mame to za sebou ked som po nu prisla do skolky sedela pani ucitelke na rukach a ked jej pani riaditelka povedala viktorka ides domov mamka prisla taky plac spustila ale len chvilu potom mi ukazala kde cikala, ze si umyvala rucky s mydielkom ze ma obrázok šálky vsetko mi vysvetlila a zatial tvrdi ze zajtra ide zas a ze dobre bolo 😀 Ucitelka mi povedala ze plakala aj s kamoskou na striedacku aj si trochu pospala, velmi malo obedovala ale ze olovrant zjedla cely a to sa teda cudujem lebo ona nikdy krupicu nepapala 😅

anulik888
5. sep 2011

aj my mame prvy den za sebou. rano ani nezaregistrovala moj odchod. Ani sa len neotocila. Po obede som pocula rev, plac. postupne vychadzali deticky a zalovali sa rodicom, len nasej nikde. Ked prisla, ucitelka ju chvalila ako krasne sama papala, kakala .... Aka bola kludna a hrala sa. Ale ked som ju zacala prezuvat, ze ideme domov mali ste pocut ten cirkus. Nik nereval tak ako ona. Aj som si tam prisla ako daky despota, ze ju doma bijeme a mucime a podobne :( Revala celu cestu domov vsetci sa po nas obzerali a prihovarali sa jej, aj doma. plakal. Asi po 30 minutach sa ukludnila a uz sa nevie dockat kedy sa vyspinka a pojde zas do skolky.

tunylyk
5. sep 2011

moj postreh po dnesnom dni,neplakal,drzal sa statocne,no zarazilo ma,ze za cely den nedohliadli na to,aby sa vycikal... ked sme vysli zo skolky,utekali sme k prvemu stromu,lebo skoro musel cikat,mali ste vidiet tu nadielku... chvalyhodne,ze nepustil no gati,ale zdrziavat tiez nemoze,doma chodi sam,ani sa nepyta,taktiez nekakal,doma 2x denne a hlavne pravidelne,no a prisiel domov hladny,pritom tvrdil,ze vsetko spapal aj povedal co,asi nestacilo 😉

spalka
5. sep 2011

ach jaj, my mame po 2 tyzdnoch skolkovania prvu chorobku, cely vikend sme teplotovali ☹

wewe22
5. sep 2011

no tak mala plakala len ked si naburala na preliezkach nos domov ista bez jedineho slova oci vyplestene krvi by sa jej nedorezal dosla domov a potom spustila ze ona ma v skolke kefku a pastu a ona to potrebuje 🙂 ked sa ukludnila povedala ze tam spinkala a hrala sa a zajtra pojde zas tak som zvedava

anulik888
5. sep 2011

supeeer. mala spadla a ma na lici modrinu ako svet. ozaj si v tej skolke budu mysliet ze ju doma bijeme :(

annie13
5. sep 2011

takze aj my sme dnes absolvovali prvy den
vcera mal narodeniny tak mu bolo troska luto ist rano od novych hraciek ale potom sa dal presvedcit pekne sa prezul, vecicky dal do skrinky hned sa skamosil s chlapcekom a sli si spolu ruky umyt a aj odisli spolu do triedy a ani sa neobzrel
ja som revala ako tur aj ucitelka ma utisovala zavreli dvere a bol tam az do tretej! spinkal, papal
ked som prisla po neho o tretej namiesto domov sme sli rovno na pohotovost nieco ho ustiplo do licka takze nafasoval atb pretoze sa mu vrat tvori absces aby mu to nerezali licko ma 3x vacsie a cervene ze vraj pavuk porazi ma

tweetinkapp
5. sep 2011

@mirka2706 no u nas to nakoniec tiez nebolo take strasne ako rano 😅. cez dvere som pocula rozpravat hlavne jeho 😀 . ucitelka ho pochvalila, ale vraj skoro nic nepapal a ze je strasne tvrdohlavy 😅 . co samozrejme vieme 😀 . dufala som, ze v skolke sa konecne nauci poriadne jest, tak hadam sa to zlepsi 😝 . ale tvaril sa, ze sa tesi do skolky zajtra, no tak som zvedava na rano. 🙂

mirka2706
5. sep 2011

@tweetinkapp tak to máš super moja momentálne tvrdí, že do škôlky nechce ísť a že ľúbi mamku a chce byť somnou... 😢 ja normálne rozmýšľam, že ju vezmem domov za obedom aby tam nemusela spať tak mi jej je strašne ľúto... a dnes nič nerobí len chodí za mnoua keď náhodou idem na wcko tak ma hľadá hrozný pocit 😒

mizu416
5. sep 2011

no tak u nas to bolo celkom ok.p.ucitelka povedala,ze si aj poplakal a nechcel ist spat.a ked som ho prezuvala,tak strasne zacal plakat,lebo nechcel ist domov...stale mi opakoval ze sa tam mal dobre a ze rano pojde zas,len teraz pred spanim mi povedal,ze zajtra do skolky nepojde 😒 tak som zvedava co bude rano 🙄

andrejka1974
5. sep 2011

no my sme to dnes zvladli super mala vobec neplakala hoci sa velmi nenajedla ale tesi sa opat zajtra do skolky tento tyzden bude len na obed a potom na cely den dnes tam vela deti plakalo ale ona vobec plakali hlavne chlapci