icon

Do škôlky v septembri 2011

katmi
17. dec 2010

ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..

bebebrumik
7. sep 2011

@sisanka ako rovnako sme si vzdychli - ach jaj 😀 😀 😀

ivett1
7. sep 2011

@bubinko83 Ahoj, nam dali seky, ale platila som to cez IB a vytlacila som "odpis" - kopiu (lebo vypisy resp. pohyby na ucte nam chodia na mobil a e-mail)...u nas to takto staci🙂
pri platbe do spravy pre prijemcu uvadzam meno dietatka a triedu a pri platbe za jedlo este uvediem aj ucel- stravne😉

sisanka
7. sep 2011

@bebebrumik nemysli na to ze tam place...ja som vcera tak myslela tiez ked plakal a ja som skoro plakala s nim rano...ale potom mi svokra volala ze ho videla z okna ako pekne idu na prechadzku a ze bol vysmiaty..cize potom si zvykol...a tak dnes to uz beriem trosku lepsie,viem ze sa utisi potom a hra sa....zabudne a tak isto urcite aj tvoje deticky 😉

bubinko83
7. sep 2011

ja by som chcela byt taka mala muška a chcela vediet čo sa deje v školke ked odidem. 😉 my sme boli 2 dni v pohode a dneska začal vymyšlat ,ale len doma a po ceste do školky. Jak sme vstupili do školky zostal ticho a normalne sa spraval a tešil.A pani učitlka mi hovori ,že on je velmi dobry že to on len mna asi niečo skušal,nejake finty. Potom sa rozhodol že tam bude aj spinkat,tak asi mu tam neni zle.

januska191
7. sep 2011

@bubinko83 aj ja chcem byt muska!!!!!!!!!

monka88
7. sep 2011

@januska191 takych je nas asi viaaaac 🙂
nas tiez rano plakal ☹ zacinam sa bat ci nebude mat z tej skolky traumu,ci som ho predsa len nemala este nechat doma,ked ja som doma s mensim....Vas taka myslienka nenapadla? Teda tie maminky,co su doma so surodencom...
Dufam,ze len prehanam,koli tomu placu...a bude vsetko ok.

stvura
Odpoveď bola odstránená
ivett1
7. sep 2011

@sc ahoj, prave dnes rano mi rozpravala mamicka dcerkinej spoluziacky, ze jej starsia dcerka (teraz ma uz 8 rokov) bola tiez pri nastupe do MS zaradena medzi predskolakov ...co ju dost prekvapilo, ale potom si to celkom pochvalovala, lebo za ten rok sa dcerka vela naucila a v podstate sa jej okrem pani ucitelky venovali skoro vsetky deti v triede (teda hlavne dievcata🙂)...po tom roku uz chodila do triedy so svojimi rovesnikmi...a ked som sa pytala priamo Elky, co ona na to, tak mi povedala, ze to bolo super🙂 a teraz ma aj viac kamaratok 😀 ...a velkych 😵

stvura
Odpoveď bola odstránená
bubinko83
7. sep 2011

@stvura nam tiež synček nechce povedat čo tam robili,iba povedal že sa hral a napapali sa a bol cikat.To bolo všetko. 😀
@monka88 ono tam nejde ani o to ,že ty si doma,ako o to že taketo dieta už doma nezabaviš a potrebuje nejaky program.Ja som to videla už na našom synčekovi ,že sa doslova nudi a zničim sa nezahral. Takto v školke stale niečo robia a jeho to bavi.Oni si zvyknu,je to len otazka času.

emapol
7. sep 2011

@monka88 syn bol tiez dva dni v skolke pomerne dobry a aj ucitelka ho pochvalila, ze je bezproblemovy, dnes zacal rano vyvadzat, ze do skolky nejde a ked ho manzel odniesol a nechal tam, strasne plakal. Vcera som si ho nechala doma a takto to dopadlo....pritom predtym sa do skolky tesil. Mna tiez napadla myslienka, ze by mohol syn ostat este doma, ale pre mna je to dost komplikovane venovat sa obom detom - dcera je este prilis mala a kolektiv synovi mu prospeje, lebo ma rad spolocnost a je tak trochu neposedny. Dufam, ze sa dnes v skolke upokojil a uz sa len pekne hra.

monka88
7. sep 2011

@bubinko83 ved ja viem,prave koli tomu som ho dala do skolky a som rada,ze ho zobrali,aby sa mu rozsirili obzory,kedze ja sa teraz dost musim venovat aj najmensiemu a jemu by som sa uz tak nemohla ako predtym.Len ma to strasne boli,ako tam nechce ist a my ho tam tlacime ... ☹ No co skuusim to nejako vydrzaaaaat...Este nastastie,ze ho tam vodi manzel,lebo ja by som ho asi zobrala domov 🙂

ivett1
7. sep 2011

@monka88 ja som toto zazivala pred dvomi rokmi, ked som tiez zvazovala, ci dame Viki do MS, alebo bude s nami doma...ale ona si vybrala sama...skratka chcela ist do skolky medzi deti a hotovo! 😀... a bola tam hned od zaciatku na cely den, vratane obednajsieho spanku 🙂 ...keby bol taky Stevik, tak by som bola v "siedmom nebi"....

bubinko83
7. sep 2011

@monka88 musiš to brat tak že čo keby si šla do roboty,tak nemaš na vyber.Aj ja som doma,ale som rada že maly je v školke lebo sa doma nudil a bolo mi ho viac luto ako teraz v školke 🙂 A druha vec je že dnes sice plakal,ale sam nevedel ani prečo 😖 Povedal že aj druhe deti plaču za maminami.Tak asi len nechcel zaostavat 😀

bubinko83
7. sep 2011

@ivett1 a dcerka bola bez problemov?

martuska75
7. sep 2011

@januska191 drz sa, je to tazke ale ked zacne robit krik a ty ho zoberies domov ma jasny signal - staci plakat idem domov. Deti si velmi sikovne a mudre, co myslis ze bude robit, urcite skusat ci nepovolis. 😉 Ked zisti ze nie, tak s placom prestane.

tunylyk
7. sep 2011

tak maminy ja sa dnes pochvalim ooobrovskym placom,cesta skvela,problem nastal,ked videl,ze placu ine deti,najlepsie je prist ked nikto neplace 😀

bubinko83
7. sep 2011

@tunylyk my sme tak včera prišli a bol neuveritelny krik zo školky,pače velkeeeee. Dnes sme prišli skor a uplne tichučko všade v triede par detičiek sa pekne hralo,tak aj maly bol v pohode už v školke. Aj som s učitelkou pokecala,lebo ked su tam tie plačuce deti tak nema čas. 😀

ivett1
7. sep 2011

@bubinko83 ano, "bez problemov", ak neratam, ze mi parkrat urobila poriadny cirkus (s revom, kopanim a trieskanim), ked som pre nu do MS prisla, ze ona nechce ist domov 😅 a nielen mne, ale aj tatinkovi 🙂 ...teraz zasa "spekuluje" (ma 5 rokov) ze naco bude chodit do skolky, ked ona "uz vsetko vie"...aj pocitat, aj abecedu, aj ....a ma "obavy" (toto slovo normalne dnes rano pouzila), ze ci sa nebude nudit 😉 ...no, skratka, mame to pestre 😀

winona24
7. sep 2011

ahojte...a my dnes zase klasika...ani sa so mnou nerozlúčila a už bola pri hračkách 😀 😀 dúfam,že dnes niečo zje.... 😖

winona24
7. sep 2011

@ivett1 že má obavy ,či sa nebude nudiť...to je dobrééééééé 😀 😀 😀 😀 😀

bubinko83
7. sep 2011

@ivett1 no to je zlate ,že ma "obavy" čo z tych deti nevyleti že??? 😀 Ved ano ked už všetko vie čo sa "zabiješ"..........podarena. 😉 A synček ako v školke?

bubinko83
7. sep 2011

inak mne maly začal vstavat sam od seba rano okolo 6:30 a mam mi hovorila,že to je dobre že to znamena že sa teši do školky.Vy detičky budite?Myslite že je to tak?

ivett1
7. sep 2011

@bubinko83 dnes sme isli skor a cesta tam celkom v pohode, este v satni to bolo ok, len potom som sa trosku zakecala s ucitelkou (lebo v podstate inokedy nemam tolko casu) a to som nespravila dobre, lebo ma zacal tahat za nohu a ze ide "domuv"...ale nastastie pani ucitelka si ho zobrala, aby jej ukazal ako macko spinka a ja som sa vytratila...pod oknom som chvilu pocuvala, ci nahodou neplace, ale ziadny plac som nepocula, len detske hlasky...

angela200
7. sep 2011

@sisanka no ja som včera preplakala asi viac ako malý, a dnes už neplačem, ale ,malého som v škôlke nechala tak, že si ani paučky nedal obuť, a učiteľka si ho medzi dverami zobrala na ruky a nariekal. Ale včera vraj plakal tak dve minutky a potom aj papal, hral sa, spinkal. A mužovi učiteľky povedali, že je dobre pripravený do škôlky, vie sa sám najesť, snaží sa sám obliekať, sám sa vyciká, že super, nemajú s ním veľa roboty. Tak som rada....len to musím ja predýchať. 😉 hlavne to, ako ten čas letí....

ivett1
7. sep 2011

...aj tak mam divny pocit, dnes je treti den...ten najtazsi...ale uvidime, co bude koncom tyzdna...

bubinko83
7. sep 2011

@ivett1 prečo najtažši den?

andrejka1974
7. sep 2011

tak po prvom dni aj u nas slzicky boli ale vraj len chvilku vcera mi mala plakala ze ona chce hajat s detickami v skolke tak dnes uz tam aj spinkame uvidime poobede co povedia ucitelky mala moc nepovie malinko rozprava

ivett1
7. sep 2011

@bubinko83 ...ale, to len u nas doma mame taku trojdnovu "skusobnu dobu"...moje deti sa obvykle na treti den "prejavia- rozkukaju"...a potom sa rozhodnu a uz ich ani parom volov nepresvedcim, ze nieco je take, alebo take...

dracik1
7. sep 2011

@stvura , ja si nemyslim, ze je to pohodlnostou uciek, maju toho vela, nasi napr. mali kazdy inu topanku toho druheho, ked som pre nich prisla 😀 , ale kamoskin syn uz 2hy den chodi s lavou topankou na pravej nohe a opacne. Nasi sa pritom vedia aj obliect a vyzliect a aj obut. My dnes zasa hrozna hysteria...ale ucky nas pochvalil , ze potom bolo OK, pekne vsetko zjedli a hrali sa, snad to prejde

a nasi my tiez nepovedia, co bolo, lebo si stale vymyslaju, uz druhy den mali napr. na obed čokoladove delo a cukriky a ked sa ich spytam, ze co robili strasne si vymyslaju...ale cez den mi potom povedia, ze sa hrali, ze kto plakal a koho v skolke na ihrisku videli