Do škôlky v septembri 2011
ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..
no u nas dnesny treti den zacal uplne najhorsie... ☹ uz vcera mi maly povedal, ze zoberieme vsetky veci zo skrinky, lebo on dnes do skolky uz nejde... cely vecer opakoval, ze tam nejde, aj dnes rano....aj celou cestou do skolky... a ked sme tam dosli, tak ucitelka, ze ci mam chvilku cas, tak som tam s nim ostala asi pol hodinku, ale teda bolo to hrozne... ☹ ked som bola s nim, tak pohoda, ale ked som sa snazila odist, tak zakazdym obrovsky plac ☹ musela som ho nasilu odtrhnut od seba a ked som vysla von, hned sa mi spustili slziska... a neviem ich zastavit este teraz... ☹ uz nech si ho mozem ist zobrat...
Inak, aj ja sa poctivo pytam mojho maleho, ze co v skolke robil, co papal, ci papal a ako sa hrali...a horko tazko z neho vydolujem, ze "papaj som pojievku" a "bol som akože v pjaveku a zubaty dinosajus robil uááááá!"...a to je asi tak vsetko, lebo potom vykrikuje, co ho prave napadne...napr. "Mami, tu je ale velky pavuk...pavuk Spiderman?" a pod.
A co vase deticky?...Matne si spominam, ze ani Viki mi v troch rokoch nedokazala popisat presne, co robili...a to mala teda poriadnu slovnu zasobu a usta sa jej od chvile, ked otvorila ocka, nezavreli (plati to dodnes..)
vcera predvcerom ok, dnes katastrofa. maly na terapeuta, ja tiez 😢 😝 😀
u nas doteraz denne plaaaaaac ☹, ale dnes, ze uplne plac od domu. ma stiskala, ze ona nikam nejde, ze chce zostat s maminkou ☹
@bubinko83 , ucka mi povedala, ze ked prestali plakat, ze sa drzali za ruky a hovorili si, ze sa ochrania 😀
ale inak sa stale biju a som z nich ohučana, lebo sa stale nieco pytaju - milion otazok a nas jakub stale pišti 😀 😀 😀
@ivett1 , nasi mi povedia, co robili, ale tak priebezne ....ale v poslednej dobe si strasne vymyslaju, takze selektujem 😀
vcera ked sme sli zo skolky, otrhol gumenemu pavukovi 2 nohy a ked som ho zvozila, povedal mi s kamennou tvarou, ze mami, ja ho operujem" 😀
Ahojte, čítam ako sa vašim detičkám darí v škôlke... tie čo máte len jedno dieťatko nezúfajte, nie je pravidlo, že prvý deň najväčší rev a potom už dobre, niekedy adaptácia trvá aj týždne... a po prvej chorobe môžete začať odznova .... ale niekedy si deti na novú situáciu zvyknú rýchlejšie ako rodičia, je to individuálne. Môj starší prvé týždne neskutočne zavýjal (nezatáčaj tam, nechcem ísť do škôlky!!!), mladší plače, keď odchádzam, najradšej by ma ani nepustil, ale našiel si kamarátku Karolínku, s ktorou sa hrá a drží za ruku pri prechádzke, tak ho plač vždy relatívne rýchlo prejde. Dnes spí v škôlke prvýkrát a vyzdvihnú ho starí rodičia takže následne bude buď zmrzlina alebo kopec sladkostí. Už sa teší(m). 😀 😠
mne adamko tiez pekne povie, co robili v skolke, ale tiez neviem, ci to mam brat vazne. hlavne som sa snazila vzdy zistit, ci si uz nasiel kamarata. a na to mi povedal, ze ano. a ked som sa opytala ako sa vola, tak mi povedal, ze mu chlapcek nepovedal, lebo mu vlk zjedol usta 😀 . takze neviem, ci aj tie ostatne info, co mi podava su pravdive 😀 .
horsie je, ze my sme uz po 2 dnoch v skolke doma so soplikom ☹ . asi to bude len obycajna nadcha, ale zjavne budeme musiet so skolkou zacinat "odznova" 😢
Ahojte, prežívame to isté. Moja Zuzka má 4 roky, nastupila tiež prvý krát, no čo den to väčšia hrôza. Dokonca dnes plakala už aj v noci. ☹ ☹ V škôlke podľa učiteliek nie je zlá, vraj sa napapá , trošku pohrá, ked ide spať plače, ked vstáva plače ... Ked prídem po nu , prvá veta je JA TU UZ NEJDEM 😒
Závidím maminam detí čo neprežívajú toto hrozné obdobie, ja som z toho vážne na nervy, dokonca mi nechutí ani jesť ani sa mi nič nechce, len myslím na nu a čakám kedy bude 15:00
ahojte kocky tak nasa zabka nas straaaaaaasne potesila ako zvladla nastup do skolky 😵 vobec neplackala od prveho dna ide pekne sama do triedy pekne papa spinka hra sa... je od zaciatku na cely den 🙂 ked po nu prideme vzdy povie ze sa na nas uz tesila 😵 vcera som to uz aj ja zvladla bez slz ale dnes som tam s nou bola prvy krat bez mm (bol uz v praci) tak som mala zase po ceste domov slzy na krajicku... proste to zvlada lepsie ako ja 🙂 som na nu moooc hrda 😵
Tak a uz sme doma zo skolky...ked ma Stevko zbadal, tak sa na mna vrhol, skoro sme spadli a hned mi dal pusinku..."tááááku véééjkú"..a spýtal sa ma, kedy tu (v MS) pojde uz spinkat 😅 ...takze ...prvu fazu mame uspesne za sebou🙂...som zvedava, ako zvladne skolku aj s tym obednajsim spankom...
Ahojte, tak ja som zostala kvoli nastupu do skolky este tyzden doma, aby som si ho sama mohla zaviest aj odviest. Cely den sa vsak doma nedokazem na nic sustredit, stale myslim na to, co tam robi. My tiez nezvladame nastup jednoducho. Dnes to bolo najhorsie. Doslovo ho pani ucitelka musela zo mna trhat, sa drzal ako kliest. Som zvedava, co bolo, uz aby bolo 15:00h.
Ja len dúfam, že nepríde nejaká kríza ☹ Zatial super, malý chcel ísť už večer do školky.
Poobede zaspal až od 14:00 a to sa stále motal v školke v spálni, v herni a potom sa dotackal do spálne a 1. postielka, ktorú mal po ruke si ľahol a vobec mu nevadilo, že tam spí jedno dievčatko, ľahol si na ňom a spal.
Na kuchárku stále žmurkal a vykrikoval - ,, to je dobota, teta Danta daj duptu= to je dobrota, teta Danka daj duplu.To ,,K" nám nejde a nejde 😠
aj ja sedim doma jak na trnoch ,nič ma nebavi a len rozmyšlam čo drobec v školke.Ale ked si tak vezmem už mi pištal aj doma,lebo sa len nudil a nič ho nebavilo.Takto ma aspon program a ked si aj rano trochu poplače tak nevadi,ved na to sa neumiera. 😉
ahojte
my dnes rovnako:
rano sa tesi velmi, odide v pohodicke, zamava, uteka do triedy s usmevom. Ze vraj do 10tej je to v poriadku a potom ako keby utalo..zacne plakaaat a plakaaat a len sedi , na dvore sa nehra, len teda na kolene pani ucitelky sedi a place.
ale zase pokrok,ze dnes 1x zjedla cely obed!!!
chodim pre nu na obedy, asi do konca septembra to skusime takto. neviem preco su pre ne aj tie 4 hodinky vela.
ale ako sme odchadzali zo skolky tak vravela,ze uz sa tesi na zajtra a pojde zase.
🙂 🙂 🙂
niekto tu pisal o tom cikani v skolke..tak aj nasa len co dosla domov o 12tej, tak ze musi veeelmi cikat, ze od rana nebola./od cca.6:30 😨 / divne, ze na to v skolke nedohliadnu,resp. ona sa hanbi vypytat sa../.
ucitelky maju toho vela, tak ich taketo "detaily" asi nezaujimaju
jeeej vidim ze niesom sama čo čakám 15tu hodinu...dnes sme boli 1krat. dala mi pusu, krasne isla dovnutra...volala som okolo 10tej tak ze sa pekne hra a vsetko oim uz povedala, ze je zlata, a ze najradsej by ona bola ucitelka. No tak som zvedava co bude, ked po nu pojdem a co bude zajtra
ahojte,možem sa pridat? hoci mám už skoro 5 ročnu dcerku až tento rok išla prvý krát do školky.Pred rokom už jeden pokus bol ale neuepešný kedže bývala stale chorá tak kedže som ešte stale na MD doma zo synčekom,tak som si ju nechala doma.Ale tento rok už musela.Kedže už možno od januara do prace pojdem.
Prvý den strašne ráno plakala a ja s nou celu cestu zo školky(bola som mnou skoro 5-rokov doma) tak to pre nás obe bolo 😢 😢
ako je to s prazdninami v skolke? skolka je zatvorena iba v lete alebo normalne aj pocas skolskeho roka, ked maju prazdniny aj skolaci??? mam na mysli jesenne, vianocne, jarne, velkonocne prazdniny...

@dracik1 ty maš dvojičky?