icon

Do škôlky v septembri 2011

katmi
17. dec 2010

ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..

tweetinkapp
13. sep 2011

my sme po dvoch dnoch v skolke ostali doma s nadchou, išiel až dnes. aj ked mi cely vikend hovoril, ako sa teši do škôlky rano to bolo s plačom 😒 . jemu robi dosť problem aj to ranne vstavanie...mam pocit, ze aj z toho je rano rozladeny 😝 . ale inak v skolke je to fajn, neplace, pekne sa hra, spi...jest moc nechce, ale to zase ani doma 😝 .
pevne dufam, ze zajtra to bude bez placu 😅
čo sa týka doho adaptačného, tak škôlka má napísané síce, že adaptačný program, ale všetky deti šli hneď na cely deň, ale podľa mňa to aj bolo fajn. moj maly by isto štrajkoval, že sa tam nespi a potom zrazu ano 😅
a ten jedalnicek...no mam v mobile odfoteny z minuleho tyždňa a natierky tvarohova, vlašska, syrova, maslo s kalerabom 😅 ....takže celkom fajn....ale aj tak pochybujem, že to Adamko je 😅 . on najradsej suchy chlieb 😅

deninka27
13. sep 2011

No my sme po tyzdni skolky ostali doma s teplotou, takze tento tyzden sa liecime doma ☹ a od pondelka zaciname odznova 😒

zdenocka
13. sep 2011

Tak ako tak citam, tak ani Vase deticky v skolke moc nechcu jest. Je to asi aj normalne, ved je to ina strava ako doma, musia si zvyknut. Len mne v skolke vkuse vravia, ze on nechce jest 😕 . Tak im vravim, ze to je prirodzene, tak bojkotuje skolku, ale ze sa nauci. Ale mala som pocit, ze nas Janko je jediny, a ako pozeram, tak nie je 🙂 . No dnes sme mali velky uspech, zjedol cely obed a nevymyslal 😵 .
My zatial bez choroby, comu som stastna, lebo mame doma novorodeniatko, tak nech neochorie. Je plne dojceny, tak dufam, ze nas budu choroby obchadzat.
Som zvedava ako rano. Verim, ze to bude cim dalej lahsie a lahsie.

bubinko83
13. sep 2011

Aj my mavame taky isty jedalniček ale mne pride normalny,aj tie natierky ,ved cesnak aj cibula su velmi zdrave.A napr.mne syn doma nezjedol skoro nič a v školke všetko.Dneska mali na olovrant cesnakovu pomazanku a ešte teraz smrdel 😀 😀 😀 ,ale mne to nevadi som rada že to spapa a aj druhe deti sa naučia nebojte.Ja si tiež myslim že to ide podla nejakch noriem ,oni nemožu hocičo navarit musi to mat tie vyživove hodnoty.A tuto istu stravu si pamamtam aj ja zo školky takže nič nove.Ja som spokojna a moj maly sa tam naje viac ako doma.

anavila
13. sep 2011

ahojte..potrebujem radu,mozno len ukludniť, ale dnes ma tak vytočila učiteľka, že konec. Moja Laura chodí do školky už týždeň a až dnes prvýkraát ráno plakala...tak, že mi ju trhali z rúk...bola som nespokojna tak som zavolala okolo 10tej, ze ako sa má, či sa ukludnila... no a jak som prisla poobede, učka spustila: " to nemusite volať, vy sa bojite, ze co my tu s nou robime, ja mam 35 rokov prax, ja nenecham decko plakat, ja viem ako na deti, este sa nestalo zeby som poslala dieta domov, ze plakalo ze sme to nevedeli zvladnut...a pod. bla bla bla..." Chcela som jej to vysvetlit ze nepochybujem o jej skusenostiach, jednoducho som mala strach o malu a chcela som pocut, ze sa uz pekne hrá a nie celý den byť na ihlách, že či tam neplače...Nepustila ma k slovu, absolutne...vobec som netusila ze to je az taky problem, ked zavolam do skolky. som vytočená že až...teraz ma má za chuderu, ktorá sa nevie správať :((((((((((((( dofrasa

jani74
13. sep 2011

no a my máme nádchu ☹ som zvedavá čo povie ráno učiteľka

tunylyk
13. sep 2011

@tweetinkapp no rano aj ja pocuvam z postielky,ze ja este nevstavam,este som unaveny,este chcem spinkat,ale potom uz neprotestuje,mame taky ritual,sam si vyberie,co si oblecie,aj hracku,ktora ide s nim do skolky,no mladsi musi vstavat skor,kym budim Kubka,Matko je uz obleceny a tlaci ranajky 🙂 inak by som to nestihala,musime ist do skolky vsetci traja spolu,nasi tiez maju natierky,dnes napriklad drozdovu,tu doma nerobim,ale chutila mu,skor okomentoval,ze masko nepapal,lebo mu nechutilo,ale ucitelka vravela,ze on je z tych lepsich papacov,chlebik by najradsej zbastil aj ostatnym 🙂 v nasej skolke papaju tmave pecivko aj chlebik a niektore maminy lamentovali,ze ich deti take nechcu,len biele,jaaaj nevedia,co je dobre,nasi drobci od malicka papaju len tmave.Dnes mali znova na olovrant aj jogurt,tie moj maly miluje 🙂

zdenocka
13. sep 2011

@anavila, netrap sa, podla mna mala ucitelka nejaku zlost a vybila si ju na tebe 🙄 . Je prirodzene, ze si volala, ja som tak volavala minuly tyzden a v skolke sami chceli, aby som volala, ze ako to zvlada, ze ci spinka, ci papa, pije, aby som mala dusi napokoji 🙂 .
My mame podobny jedalnicek, ale s natierkami som pocitala, on ich zatial neje, a obedy sa mi zdaju celkom dobre 🙂 .

ellit
13. sep 2011

@anavila kasli na nu, co si o tebe mysli. Aj keby si volala kazdu hodinu ako sa jej dari. Mas na to pravo. Si jej mamina a bola si s nou doteraz kazdy den. Ona to mozno ani tak nemyslela, ako to vyznelo, ale my sme aj dost citlive na nase deticky, pridu nam take bezbranne tam 🙂) hod to za hlavu

ellit
13. sep 2011

@zdenocka a nemas strach ze ti malinky bude nosit domov nadchy a podobne, ked mas doma tak malinke babo?

zdenocka
13. sep 2011

@ellit, nie nemam strach. Dlho sme to zvazovali, ci bude chodit, ci nie, ale zda sa mi zbytocne, aby rok vynechal, ja mu taky program doma neurobi, uz po prvom tyzdni vidime ako mu skolka prospieva. Aj keby nechodil do skolky, tak by som musela robit nejaky program a to urcite s detickami, a nikto mi nezaruci, ze ked nebude chodit do skolky, tak nebude chory. Keby bol velmi casto chory, tak casom uvidime.

stvura
Odpoveď bola odstránená
adunka73
13. sep 2011

@stvura jako by jsi mluvila o moji dcerce 😢 😢 presne takove hystericke deti mam i ja a prokricely cely rok ve skolce,nez se zklidnily,ted to zazivam znovu s nejmensi a je mi lito vsech ucitelek a deti,kteri musi trpet jeji krik.Byva tam jenom na 3 hod dopoledne,teda jeste ji stale zaucujem a byvam tam s ni kazdy den uz temer 14 dnu,ale nic nepomaha...jenom se trochu vzdalim,tak uz chytne zachvat. 😠 😠 😠

danka86
13. sep 2011

@anavila moja takto plakala v piatok, ze mi ju ucitelka z ruk trhala a tiez som jej zas o 11h zavolala a len ma do telefonu uistila,ze je vsetko ok, ze sa sice striedavo hra a place, ale ze to zvlada, ze sa nemusim bat.. a ked som prisla, tak druha ucitelka ma tiez ukludnovala,ze ona je v pohode, len si musi zvyknut.. nemali s tym najmensi problem... ale su to mlade ucitelky, tie starsie su nervoznejsie...
a ja som to s malou riesila tak, ze som na nu nahnevana, ze sa tak sprava, ze do skolky sa chodi hrat a smiat a nie plakat a vooobec som ju nelutovala ani nemojkala kvoli tomu.. ale isli sme sa prejst a som jej to nejak vysvetlovala, ze som z nej smutna, atd.. a pritom som si doma dobre poplakala.. ☹ a cuduj sa svete uz v pondelok bolo lepsie, aj ked bola cely den uplakana, ale hysak nebol a dnes tiez isla s placom, ale cez okno som pozerala, ze v momente ked som odisla sa zacala hrat a uz ma obede cakala s usmevom.. a zajtra verim, ze to bude este lepsie.. a keby som ju lutovala, len by som v nej budovala vasci smutok.. jaaj,ale ked ju zanesiem, tak si doma kazdy den poplacem, ale pred nou som velka hrdinka... 😅

andrejka1974
13. sep 2011

@indiankaindi ja si myslim ze pomazanky su zdrave taka rybacia je super u nas varia dobra pomazanky tmavy chlieb na obed mali rybku na cesnaku moja je nasjvzornejsia v jedeni vsetko zje nezjedla len krupicovu kasu tu nelubi inac zje vsetko

tweetinkapp
14. sep 2011

no dnes bol hystericky plac u nas. každý deň si myslím, že to bude lepšie a ono to u nas ide k horšiemu. dnes som myslela, že ani nestihneme prísť na ôsmu. už doma boli záchvaty plaču ☹

indiankaindi
14. sep 2011

@andrejka1974 ja nespochybňujem, že sú zdravé, len mi prídu trošku prehnané pre malé deti. Snažím sa dávať dcére všetko jesť aj doma, ale veľa vecí jej nechutí, pretože sú to pomerne výrazné chute a arómy, ktoré deťom nie vždy voňajú. Ja som najprv myslela, že naša je v tomto smere fajnová, ale podľa slov učiteliek to neznášajú všetky deti, tak by asi bolo lepšie im dávať niečo menej novátorské. Včera mali napríklad tvarohovú pomazánku a zjedli ju všetci, ale som si istá, že dnešnú pečeňovú nezje zase nikto :( A to vieš ako by som bola rada, keby tú rybaciu zje, alebo cesnakovú...

tunylyk
14. sep 2011

my znova ukazkovo,no zajtra volno,tak v piatok trocha pospekuluje 😉 ale mam pre neho silnu motivaciu 🙂 budem moct ist s tatikom,este spolu neboli,cely september je prec,no dnes sa vrati 😉 inak dnes zas bodoval.idem do roboty.No a co tam budes robit Kubko?No papat obedik a spat 😀
@tweetinkapp skus jeho pozornost hned rano po zobudeni uputat inym smerom,nie na skolku,my ked sa budime,skolku vobec nespominam,vyberame spolu oblecenie,dnes dokonca vyberal aj pre braceka,pytam sa ho kto este nie je obuty,obujeme sa a hajde,vykecavame a ani neviem ako a sme pri skolke a to mame riadny kusok,cestou mi hovori znacky alebo farby aut,ak je uz vonku koza,tak ju pozdravime 😀 tiez predavacov na trhovisku,pripadne tetu susedu,uplne idealne je ak stretneme po ceste nejakych znamych,ktori idu tiez do skolky,takto tam dojdeme spolu,prezujeme sa,pusinka a sup do triedy 😉

bubinko83
14. sep 2011

@tunylyk presne toto robim aj ja,vobec mu rano nepripominam školku,pekne sa zobudime,pustim zachvilu rozpravku,potom mu dam papat a potom kde si čo si sa ideme obliect a vtedy sa spyta kde ideme a ja že do školky. A v pohode,oblečie sa a o chvilu ideme.

zdenocka
14. sep 2011

Tak aj dnesne rano sme plackali. Uz doma ked som povedala, ideme si obud papuce a sup do auta, tak zacal nariekat. Musel nas ist tatik odprevadit, no nasadol a isli sme. Slubil, ze bude papat obedik, dufam ze slovo dodrzi 😅 . Viem, ze to nie je spravne, ale on kazde rano nieco vymysli, tak dnes ideme do nakupneho centra a kupime taku velku loptu, lebo sa nam stratila. Doma ich mame asi 5, ale nevadi 😝 . 😝. Dnes ich vitala mlada pani ucitelka, tak nariekal, ale hned sa zapojil do kruhu deti, ktore nieco robili 🙂 .
Zajtra je volno, tak hadam v piatok nebude protestovat. Ale dobre, ze je sviatok, lebo ja mu vzdy vravim, ze tatik neostava doma, on ide do prace, tak to aspon zajtra uvidi, ze ho nesalim 😅 .

stankatt
14. sep 2011

tak u nas dnes klasika, cele rano mrncala, ze nejde a v skolke sa ani nerozluci co sa tak ponahla dnu 😀 , uz sa zacina prejavovat... Detom bere hracky, akonahle si niekto nieco zobere, tak mu to vytrhne, ze ona to chce... to je to jej JA JA JA... a samozrejme to hned ako dostane zahodi na zem a ani boh upratat.. 😠 to ma z jasli... a je jedinacik... co uz 😝 ale ucitelka v pohode, ze nauci sa hrat s detmi a aj upratovat, ved aj doma musi...
A k tym natierkam, pamatam si ze tie boli v skolke najlepsie mnaaaaam... 😀 😀 😀 . mna len nahnevalo, ze nam hned nepovedali, ze jej mame davat flasku s malinovkou... tak prve 3 dni pila iba to, co bolo k jedlu a ona chodila takaaaa smadnaaaaaaaaaa domov 😠 😒

jitkatatarova
14. sep 2011

No na tych mojich sa uz zacina prejavovat pozitivny vplyv skolky.Uz nie su take hamblive a aj doma viac upratuju a dokonca sa tak rozrozpravali ze sa im cely den pusa nezavrie 🙂 Niezeby dovtedy boli ticho.Ale su fakt odvaznejsie,co ma velmi tesi. 😀

lia09
14. sep 2011

maminy malych skolkarov,chcela by sa vas spytat na taku vec.Moja mala bude mat v decembri 2roky,este do skolky nechodime ale hrozne sa o nu bojim uz teraz.Co snou bude ked pojde do skolky.Asi ma vysmejete ze uz teraz nadtym dumam ale ta moja princeznicka sa hrozne boji vsetkeho a kazdeho.Boji sa deti,dospelych a to dokonca aj znamych.Chodime do takeho detskeho centra a tam sa odomna ani nepohne,ked sa nanu niekto len usmeje uz sa tuli kumne.No a co sa tyka deti,tak hroza.Ona si jednoducho necha skakat po hlave.Ked ma nieco v ruke a zoberu jej to,len smutne kuka.Ked si to chce zobrat naspat tak zase len kuka a bezi zamnou,strcia do nej a ona sa vobec nebrani.Ale doma je to riadna huba neposlusna a kriciaca ale akonahle je s nami niekto iny,tak ona zamrzne a uplne sa zmeni,utiahne sa do seba.Pritom nemala ziadnu zlu skusenost s cudzimy.Viem poviete ze to sa zmeni.No hej moze byt.Lenze vidim ze je to stale horsie a horsie.Mali ste aj vy niekto taketo dieta,alebo este mate a ako ste to riesili? 😅

bubinko83
14. sep 2011

@lia09 jasne že sa to zmeni ona je ešte malička 😉 Nebojsa ešte takymi zmenami prejde že budeš len čumet. Snaž sa snou chodit do kolektivu medzi detičky ale nikde ju netlač nasilu,ked chce nech stoji pri tebe a ju to po cvhili prestne bavit lebo bude zvedava čo tie druhe detičky robia atd. To sa zmeni a budeš spokojna aj ty aj mala princezna 🙂

lia09
14. sep 2011

@bubinko83 no ja sa modlim aby sa to zmenilo.Bohuzial toto ma pomne toto strachoputstvo.Bola som a este aj teraz som ticha takze niet sa co cudovat.Takze ja z vlastnej skusenosti viem,ze to nie vzdy musi prejst 😒

ellit
14. sep 2011

@adunka73 u nas ma dieta 3 mesiace na adaptaciu, ak si nezvykne, vylucuju ho zo skolky.

adrioska
14. sep 2011

@lia09 AKo by si o mojom synovi pisala, do bodky. 🙂 Teraz zacal chodit do skolky a zrejme taketo problemy nema. Rano si sice poplace, ale potom cez den je v pohode, aspon podla uciteliek. Ma tam aj kamarata, s nim sa zahra, ak s nikym inym. Vyzera byt spokojny. Neboj aj Tvoja sa zmeni. Alebo v skolke uz bude urcite v pohode, kedze tam kazdy den bude chodit a zvykne si na ten system a prostredie, na ludi...Inak ja som tiez utiahnuta a ticha, tiez to ma asi po mne... 😉

ivett1
14. sep 2011

@lia09 Určite sa ešte zmení a prekvapí vás svojim správaním🙂...náš Števi išiel míľovými krokmi...robil pokroky každý deň 😀 ...v dvoch bol mamičkin maznáčik...doslova sa ma držal za sukňu, prípadne tričko a schovával sa za mňa🙂...len naďalej chodťe medzi deti do MC a pod., je to výborné...určite sa osmelí a postupne začne "odkukávať" ako sa správajú ostatné detičky...ešte máte dosť času 😉

ivett1
14. sep 2011

Inak, tento druhý týždeň sa náš čerstvý škôlkarik Števko správal presne tak, ako to bolo uvedené v informatívnom liste z MŠ "Každý začiatok je ťažký" (dostávali sme to spolu s dotazníkmi ešte pri zápise ...)... https://www.modrykonik.sk/fotoblog/ivett1/clano...
...dokonca sa schoval pod skrinku v šatni v škôlke...síce neplakal, ale "žobronil", že chce ísť domov...ale hneď ako videl pani učiteľku, tak v pohodičke išiel za ňou do triedy...

jitkatatarova
14. sep 2011

@lia09 Neboj sa,aj moje bambulky este donedavna bocili od inych deti,boli strasne hamblive.Dokonca aj ked stretli hocikoho z rodiny vonku tak sa k nemu nepriznavali,schovavali sa pred nim akoby bol cudzi a pritom len den predtym boli u nich cely den a hrali sa spolu. 🙂 Jednoducho ho stretli v inom prostredi a koniec.Tak som sa bala co bude v skolke,predsa len kopa deti,neznami dospeli a nakoniec ma prekvapili. 😀 Ani raz neplakali ked som ich tam nechala,len prvy tyzden tam nechceli velmi jest,dokonca Veronika plakala ze ju teta hresila a ona sa jej len spytala preco nechce jest.Ale tento tyzden je to v pohode.A to mi vsetci v rodine vraveli ze na co ich davam do skolky,ved aj tak nemaju radi inych ludi,ze sa im tam nebude pacit a podobne optmisticke prognozy. 😠 Ale nik mi nevie doteraz povedat co by s nimi bolo,ked nastupim do prace.Tak teda nemaj obavy,ono sa to spravi. 😉