icon

Do škôlky v septembri 2011

katmi
17. dec 2010

ahojte.. ktorí sa chystáte do škôlky budúci rok v septembri? Rada by som vedela Vaše postrehy,názory, ako je to s prihláškami do škôlok atď. Ďakujem..

svenka
14. sep 2011

@lia09 pridavam sa k ostatnym maminam co maju / mali bojazlive dieta 😉 aj moj drobec bol veeelmi dlho utiahnuty, taky pozorovatel - do hier s detmi sa nezapajal, stale bol len pri mame... ale chodili sme s nim stale vonku medzi deti a postupne sa to menilo a teraz je z neho velke sidlo 😕 😅

stvura
Odpoveď bola odstránená
andrejka1974
14. sep 2011

tak mi sme uz hrdinky neplaceme este aj s radostou zakyvame maminke cez okienko uz mame prvy vytvor lepili sme papieriky v tvare ovocia krasne ta radost v ockach uzasne

atrami
14. sep 2011

my si pomaly zvykáme. Ráno plač, plač,keď sa striedajú učiteľky-plače za tou, ktorá odchádza, poobede-plač, lebo ide domov.

syslica
15. sep 2011

Malý syseľ má akosi soplík z jednej dierky a keďže neviem, či je to alergia alebo nádcha, nechávam ho zajtra preventívne doma... a predstavte si, on PLAKAL, ŽE CHCE ÍSŤ do škôlky! Ale nakoniec som ho uhovorila, za cenu zostavenia skutočne bohatého programu ... a verím, že v pondelok bude už v poriadku... prekvapil ma, adaptoval sa naozaj úžasne rýchlo a bezproblémovo.

sisanka
16. sep 2011

dnesneho rana som sa obavala po vcerajsom volne ako bude..ale maly ma prekvapil,isiel do triedy s usmevom,cely rad 🙂 teraz ho uz len naucit chodievat s tatinom,lebo rano musi ist aj tatino aj mamina tak buduci tyzden skusime uz bez maminy 😉

tunylyk
16. sep 2011

@syslica moj chcel ist do skolky aj vcera,na prechadzke sa musel vlastnorucne presvedcit,ze mama netarala a skolka je skutocne zatvorena 😀 a dnes rano soplik 😝 plac,ze on doma neostane,ze chce ist do skolky aj sa sam obliekal,teplotu nemal,tak sme sa vybrali s tym,ze sa opytame,ci moze ostat aj so soplikom,nechali si ho,dnes boli v triede len 2 dievcatka,mlady pan sa nechal chytit za ruky,usadit sa k stolu,polozili pred neho kosik s kockami a Kubko hrajme sa,mama caaau ja som tu ako v raji 😀

luci79
16. sep 2011

ahojte dievcata....
tiez sme nastupili tento rok do skolky...chcem sa opytat davate detickam nejake vitaminy na podporu imunity? my sme dnes ostali doma....v stredu nam p.ucitelka povedala, ze niektore deticky soplia a chytili sme to vcera ☹ , tak radsej to preliecime... ☹

stvura
Odpoveď bola odstránená
babylux
16. sep 2011

ahojte.dnes sme isli do skolky i ked v stredu mal Tomasko soplik,ale dne ok tak som ho dala.tento tyzden uz neplace da mi pusu a ide do triedy,som na neho hrda,a stasna ze to tak dobre znasa.minuli tyzden bo tazky aj pre mna,ked som odchadzala,a Tomaskovi sa tisli slzy do oci.

luci79
16. sep 2011

@stvura ani my sme neboli casto chori, sice dva krat antibiotika sme uz mali, ale asi je to ine v kolektive deti ☹

bubinko83
16. sep 2011

ja si myslim že tie chorobky su viac menej aj o psychike ,všetko nove pre deti a musia sa stym nejaky čas vyrovnat.

jitkatatarova
16. sep 2011

no my sme mali dnes malicku krizu,bambulky sa ma ani nechceli v skolke pustit,ze tam mam zostat alebo idu so mnou.A pritom sa normalne tesili ze tam idu.Asi to maju take rozhadzane tym sviatkom.Inak som si vsimla ze tam dnes bolo menej deti a ze skoro vsetky maju sopliky,ved aj tie moje. ☹ Hadam na ne nic neskoci.

adriana1712
16. sep 2011

POMOOOC!! prosím, poradte co robit.moj syn ma 3,5 roka a teraz od septembra mal nastupit do skolky. Velmi rad sa hra s detmi a bol zvyknuty byt aj bezomna...napr. ked som potrebovala niekedy nieco vybavit a dala som ho do detskeho centra, nebol problem. dokonca sa tam sam pytal. tak som si myslela, ze nastup do skolky bude malina a bude tam chodit rad. lenze...ako nahle sme vkrocili do skolky, drzal sa ma ako kliest a ani na chvilku sa odomna nechcel odtrhnut. pani ucitelka povedala, ze nech skusim odist, ze ho isto zaujmu hracky a deti a bude vsetko ok. lenze co sa potom dialo...katastrofa..stala som za dverami a pocula som len skrekot (takto skriekat som ho snad este ani nepocula), zrazu rana do dveri a ked som otvorila dvere (lebo to uz bolo na mna moc), moj maly tam stal s krvavou hlavou a skoro modry od kriku. cela som sa rozklepala, bol to pre mna riadny sok (a zrejme aj pre neho). potom ked sa trosku ukludnil, ukazala som mu ake tam maju hracky, aj by sa pohral, ale stale sa ma drzal a chcel, aby som tam bola pri nom. proste..ani pomysliet aby som odisla. tym padom nebolo ine riesenie, nez ho prezliect a šup domov ☹ a bolo po skolke ☹ a teraz ked sa ho doma pytam, ci pojde do skolky tak s usmevom odpovie, ze ano a aj sam hovori, ze tam chce ist. lenze to by bola podla mna podobna situacia..chcel by, aby som tam bola pri nom. Nepomaha ani vysvetlovanie, ze po neho za chvilku pridem, ze sa pohra s detickami, pojdu na prechadzku..nic nezabera. prosim, poradte co robit ☹

bevab
16. sep 2011

Ako sa daju sopliky preliecit ? Viacere pisete, ze preliecite aj my mame tak som zvedava ako. Dakujeeem ;)

bubinko83
16. sep 2011

@bevab my ked mame len sopliky tak davam homeopatika Coryzalia .A len fukame a fukame ,nech to ide von.Nam vždy pomožu.

babylux
16. sep 2011

@adriana1712 Ahoj,na to sa da tazko najst odpoved.kazde dieta je ine.moj mali cele tri roky bol len somnou,myslela som ,ze skolka bude katastrofa,ale prvy tyzden si poplakol ked som odchadzala,ale ucitelky boli supr,hned ho zabavili a tento tyzden uz neplace.zalezi vela na tom ake su tam aj ucitelky,ci sa tym detom aj venuju,alebo len cakaju,kedy ich prejde plac.ale isto by som nenechala dieta tak plakat aby az modral,mohlo by mu to uskodit.

adriana1712
16. sep 2011

@babylux Ved aj toto. pani ucitelka len sedela na stolicke a pozerala sa a obcas len nieco povedala...aby rec nestala ☹ raz ho akurat chytila za ruku a nasilu ho drzala..to bolo vsetko, co pani ucitelka spravila pre ukludnenie nasho drobca. ☹

atrami
16. sep 2011

@adriana1712 my sme to prežili s najstarším synom. Potom sme ostali týždeň doma a začínali sme odznova. Išli sme za deťmi, keď boli vonku, potom sa išiel s nimi najesť. Na druhý deň ostal aj spať a potom sme skúsili znova. Mal obdobia, keď celý mesiac super, potom týždeň vrieskal na celú dedinu, keď sme ráno išli a niekedy bol 2 dni v školke a 3 dni doma. Bola som na materskej s prostredným synom, tak sa dalo.
Bol tam aj chlapček, ktorý si nezvykol celý deň sedel v šatni, tam jedol, spal, ale nepomohlo, tak išiel až na rok a to už zvládol v pohode.
Záleží na dieťati. My máme teraz znova školkara a ideme s plačom. Šupneme ho o učitelke a utekáme. Malý, že mlače minútu a je dobre.

adriana1712
16. sep 2011

@atrami Ja som zrovna v situacii, ze som zacala chodit do prace a potrebujem, aby maly chodil do skolky, kedze nemame ani starych rodicov ani nikoho, kto by ho mohol postrazit. neviem ako mu to mam vysvetlit alebo co mam robit, on ked sa vtedy v skolke rozplakal, tak vobec nevnimal co mu hovorim, nic ho nezaujimalo, len co najskor ist domov. a odvtedy sme tam uz ani neboli, kedze skolku mame asi 20km od domu a nemozem tam chodievat len tak na skok...nemame auto a autobusmy sa tam vozit na pol hodinky sa mi neda..vobec neviem, co mam robit. Bola som rada, ze sa pre nas uvolnilo jedno miesto v skolke, lebo inak je uz vsetko plne, a takto to dopadlo. som z toho zufala...☹

adriana1712
16. sep 2011

A kebyze ideme do skolky len s placom, tak by som bola v klude, lenze to ani nieje plac, ale strasny skrekot, hadzanie sa o zem, amok ako nikdy inokedy, no naozaj katastrofa. skoro vsetky deti, ktore vtedy rano prochadzali do skolky tak prisli s placom, ale to bolo len take kratkodobe maznoškanie a bol klud..co by som dala za to, aby to takto bolo aj v nasom pripade. ked si prvy den v skolke rozkrvavil celo, co bude dalej??!! ☹☹

babylux
16. sep 2011

@adriana1712 Ahoj.skus mu povedat,ze ides zarabat peniazky a potom kupite nejaku hracku.Aj u nas to zabralo,sice som doma ale akoze zarabam peniazky ajs tatom.

jitkatatarova
16. sep 2011

@adriana1712 Ahoj.Vo vasej skolke nemaju adaptacny tyzden?U nas je povinne.Ja som mala tiez strach ako to s nimi dopadne,lebo cudzich ludi a ani deti velmi nemuseli,vystacili si sami a nakoniec je to v pohode.1den sme tam boli hodinu spolu,2den som tam bola asi 10minut a potom som si po ne o hodinu prisla,3den som tiez odisla na hodinu,nadesiatovali sa pri mne a potom sme isli s nimi vsetkymi na ihrisko,to sme tam boli skoro 3hod.dokopy a na 4 den tam boli same az do obeda a teraz chodim po ne ked sa naobeduju.My sme tam zatial na pol dna.A okrem tej dnesnej mini krizy co ma nechceli pustit je to ok.Aspon zatial.Tak sa skus na to opytat.U nas je adaptacna doba 3mesiace.

stankatt
16. sep 2011

tak prve sopliky uz dorazili 😠 😠 😠 😠

spalka
16. sep 2011

@adriana1712 poznam podobne a trochu ma aj "tesi" ze ma tvoj syncek 3.5 roka, ja som vahala, ci moja dcerka nie je este malicka na skolku, kedze ma skoro 2.5. Hmm, podla mna sa ta ucitelka nechova spravne ☹. Ani na ruky ho nezobrala? Nesnazila sa ho inak zabavit? Nechala ho buchnut do dveri? Nechapem. No kazdopadne, nezostava ti nic ine, iba tieto tazke zaciatky pretrpiet, moja dcerka vystraja prvych 10 minut, ucitelky v amoku aj kopne 😀, ale ked sa pre nu poobede vraciam tak je uplne v pohode a ucitelky hovoria ze cely den sa pekne hra, zapaja, papa, spinka. Nemoze ti ho do skolky nosit aspon na zaciatok, kym si zvykne tatino? Ti to zvyknu zvladat lepsie a deti menej placu. Sice, s nasim dcerka plakala tiez, ale myslim, ze nie tak strasne ako so mnou a ked isla s babinou tak neplakala skoro vobec.

atrami
16. sep 2011

@adriana1712 to chápem. My sme tiež bez niekoho, kto by nám pomohol. Ja som malému sľúbila, že keď prídeme pojdeme na zmrzlinu, lízatko.....Teraz hučí pri aute, lebo chce ísť preč. Dostal kúsok čokolády a stíchol. My sme sa adaptovali deň, ale on vedel kam ide-mladší chodil do školky tak ju poznal. Samozrejme chodíme s obľúbenou hračkou.

Dnes ma skoro porazilo. Manžel nedal deckám do tašiek preukážky na autobus. Ja som prišla z práce a čakám pri autobuse, do toho volá malý, že nemajú preukážky a autobus je preč. Tak otravovať susedov, aby mi vycúvali auto z dvora- neviem cuvať 😅 potom nájsť decká v škole, pre malého do školky, samozrejme bol posledný. Domov som prišla o 16:30. Takže krásny deň 😀

adriana1712
16. sep 2011

@jitkatatarova @spalka Nie, nic take u nas nieje. Prave naopak. Mala som pocit, ze ucitelka len cakala kedy uz konecne odidem :-/ myslela som si, ze budem moct aspon na chvilku ostat pri malom, pohrat sa tam s nim a podobne...ale kdeze..len co som trosku vosla do ich herne, uz ucitelka na mna zazerala. ani raz hi nezobrala na ruky, neukazala mu hracky..len cely cas sedela a opakovala ze- Samko neplac. takze asi tak ☹ dokonca si ani nevsimla, ze malemu tecie krv, ked som mu to utierala, tak ucitelka sa pytala, ci ma sopliky...☹

jitkatatarova
16. sep 2011

@adriana1712 tak to je teda sila.To kde su taky super ludia? ☹

spalka
16. sep 2011

@adriana1712 a snaz sa mu o skolke vela rozpravat, same pekne historky 😀 , to ze pre neho prides, ze su tam same dobre deticky a tety a ze tam chodia iba velke a sikovne deti 😉, ze on uz predsa nie je babo a zvladne to... ale ked uz tam budete a chyti ho amok nezostavaj, nepomoze to, iba predlzi jeho trapenie, odovzdaj ucitelke a padaj prec, ja som odtial isla vacsinou tiez s revom, ale nie je dobre aby videl ze sa trapis aj ty...neboj, zvykne si a za dva mesiace odtial nebude chciet ist 😉

tunylyk
16. sep 2011

no maminy hlasime sa k marodom,dnes rano len mini soplik,zo skolky sme prisli vysmiaty,ale uz aj s kaslom 😝 ,ostali sme este chvilu vonku,prideme hore a teplomer hlasi 38,7 😢 jaaaj dufam,ze to do pondelka nejak zvladneme a dnesna pikoska,na jedalnicku napisana cerealna tycinka,tak som sa potesila,tie Kubko lubi a co nevidim v skrinke velky banan v cokolade,skoro mi oci vypadli...