icon

Do škôlky vezmú len zaočkované deti

kulumulu123
3. sep 2019

@katrinka8 povinna predskolska zacina zo zakona v sept. 2020 alebo 2021 teraz presne neviem ale tento rok to urcite nie je....

danusiatko
4. sep 2019

@kulumulu123 povinna predskolska pre 5 rocne deti je schvalena od januara 2021
My v tom roku budeme mat 3 roky, neockujem preto, ze by som bola antivax rodic, ale preto, ze som zazila s dietatom to, co nikomu neprajem ani v najhorsom sne, ale kontraindikaciu ti nikto neda, preto mi je luto, ze mi malu v roku 2021 pravdepodobne ak pretlacia zakon o neockodetoch, nevezmu do skolky

katrinka8
4. sep 2019

@danusiatko - no čisto teoreticky môžte dieťa prihlásiť do škôlky skôr, aby sa na ňu nevzťahoval už ako na prijatú zákon.
Mrzí ma, čo ste si museli zažiť, viem, o čom hovoríš. Aj my sme mali problémy a viem, ako sa na to pozerajú ľudia, ktorí nezažili...

kulumulu123
4. sep 2019

@danusiatko a Dr ako odovodnila kontraidikaciu na ocko? Mozem sa opytat co sa stalo? My mame predskolaka teraz od sept takze uspesne v skolke, dalsie babo cakame v January 2020 tak som zvedava ako tento cirkus dopadne....

danusiatko
4. sep 2019

@kulumulu123 1.davka hexa prevenar
Horucka 39-40 3dni
Neutichajuci plac ( neviem to popisat)
Nocne mory, tie trvali veelmi dlho
Strata ocneho kontaktu
Docastna nehybnost
Dusenie
Napinanie na zvracanie
Koniec blabotania
Koniec kojenia ( odsavala som, krmenie flasou v polospanku)
Dieta, ktore priberalo 1,2 kg mesacne prve 3 mesiace den po ocko prestalo mat potrebu pit mlieko
Nepriberanie, prevazovanie u Dr.
Rehab - vojtovka fit lopta ( hypotonicko- hyporesponzivna epizoda, ak si ten nazov pamatam dobre)
... atd
Nejako sme sa z toho postupne dostali, ( nechcela som sa k tomy uz nikdy vracat, ale ta skolka ma dorazila) ale papanie doteraz katastrofa
... odpoved z ockovacej kancelarie pre rizikove ockovanie, vo vacsine tieto priznaky odozneju po 3 az 6 mesiacoch, a kontraindikacia pre ockovanie to teda nie je ( nechcite zazit tych "par"mesiacov)

cajomila
20. sep 2019

Keby ste niekto mali chut si vypocut aj odbornikov.

https://www.youtube.com/watch?v=7S0lrxCuaFU
didi35
Odpoveď bola odstránená
didi35
Odpoveď bola odstránená
mogaa
25. okt 2019

Tak ono to s príjímaním len zaočkovaných detí nie je uplne doriešené - je veľa detí čo nemôžu byť očkované zo zdrav.dôvodov a napr.špeciálne škôlky sú plné týchto detí....ale stále bude možnosť súkromných škôlok...ja súhlasím s tým aby do štátnych škôlok brali len očkované deti, na druhej strane dieťa ktoré má zjavnú kontraindikáciu napr. zníženú bunkovú imunitu alebo obaja rodičia alergici, astmatici či ťažký exém - tak tam je na mieste robiť výnimky pretže je zjavné že takéto deti by nemali byť očkované.....ale pri zdravých rodičoch nevidím dôvod neočkovať deti...

katrinka8
25. okt 2019

@mogaa - myslím, že zákon je postavený tak, že platí aj pre súkromné škôlky. Takže neostáva možnosť pre neočkované deti. Plus to, že zdraví rodičia nezaručujú, že aj dieťa je, resp. ani zdravý rodič nezaručuje hladký priebeh očkovania u dieťaťa. Ďalší pojem - čo je to zdravý rodič, kto to určuje, kto by sa kde podpísal, že toto je zdravý rodič, a toto už nie. takéto opatrenia by boli fér, keby štát odškodňoval očkovaním poškodené deti, nehádzal cez palubu rodičov, ktorí si negatívne následky očkovania musia riešiť sami na úkor vlastného času a peňazí, a to nehovorím o tom, ako tým vlastne trpia samotné tie deti.
Btw., ja aj manžel sme zdraví, a napriek tomu naša staršia dcéra mala pomerne veľké problémy s očkovaním povinnými vakcínami.

willino1
25. okt 2019

@katrinka8 už sa dajú po narodení spraviť testy bábätka, či má dostatočnú vrodenú imunitu na to, aby zvládlo očkovanie... takže kto sa bojí, nech si svojmu dieťaťu dá spraviť test... a osobne si myslím, že problémy s očkovaním alebo reakciou na očkovanie, pokiaľ nie sú trvalého charakteru sú vždy menšie ako problémy a utrpenie dieťaťa ked sa danou chorobou nakazí...

katrinka8
25. okt 2019

@willino1 - zrejme Tvoje dieťa nemalo problémy s očkovaním, nemusela si zrejme chodiť s novorodencom 3x do týždňa na kalmetizáciu po očkovaní a nechávať mu vytláčať z ruky hnis, nemusela si riešiť polročné dieťa s obštrukčnou bronchitídou napojené na inhalátor v nemocnici, nemusela si riešiť 8-mesačné dieťa v plnej narkóze a následné 2 týždne čakania, či nemá zhubný nádor, neriešila si neuroblastóm ako následok očkovania u 8-mesačného dieťaťa a následnú onkologickú liečbu, ani trvalý následok a iné problémy. Nehovorím o zvýšenej teplote ani o opuchnutej nožičke, hovorím o tom, že sú deti, a nie je ich, bohužiaľ, málo, ktoré takéto problémy majú a nič nenasvedčuje tomu, že by takéto problémy mať mohli. Obvykle sa jedná o úplne zdravé deti, ktoré "len" dostanú povinné vakcíny.

danusiatko
25. okt 2019

@katrinka8 oni to nezazili, nepochopia to a drzim vsetkym palce, aby nikdy nic take nezazili

Az vlastna skusenost otvori oci

katrinka8
25. okt 2019

@danusiatko - bohužiaľ, naozaj málokto pochopí... tiež nikomu neprajem. Nepochopia ľudia, aký je strach rodiča a doživotné pochybnosti, či očkovať alebo nie, či riskovať zdravie, alebo prípadné ochorenie, neustále zvažovanie. Myslím, že väčšina si myslí, že ide len o nejaký "módny trend neočkovať" alebo označuje hanlivo "biomatky". Ťažko vysvetliť, že moje dieťa je moje dieťa a nie je to len číslo v štatistike NÚ, ktoré som povinná obetovať pre dobro kolektívnej imunity.

willino1
25. okt 2019

@katrinka8 preto som písala, že už sú testy na to aby sa vedelo, či má dieťa vrodenú imunitu na to aby zvládlo očkovanie... a keď sa rodičia boja tak nech si tie testy dajú spraviť, keď už tá možnosť je... a si si istá že všetky problémy spôsobilo očkovanie? lebo ja som tiež mala dieťa v plnej narkóze už v troch mesiacoch... a ďalšie dieťa napojené na inhalátore v nemocnici pre zmenu pre ťažkú formu laryngitídy... a obaja majú mizernú imunitu a sú furt chorí a furt im niečo nájdu... ale určite to nepripisujem očkovaniu... PS: mrzí ma, že tvoje dieťa ma niektoré ťažké diagnózy... pokiaľ viem, tak neuroblastóm sa "tvorí" ešte v prenatálnom období a súvislosť s očkovaním sa nepotvrdila... obštrukčná bronchitída je infekčná choroba a očkovanie ju nespôsobuje, tobôž pol roka po očkovaní na tuberkulózu... kalmetizácia = očkovanie proti tubere... takže s očkovaním mohol súvisieť akurát hnis na ručičke po očkovaní proti tubere, čím si prešlo množstvo detí po tomto konkrétnom očkovaní a bol to asi tak častý vedľajší účinok očkovania ako teplota a opuchnutá ručička... to že dieťa má nejaké choroby ešte neznamená, že ich spôsobilo očkovanie... jednoducho by tieto choroby malo aj keby očkovanie nepodstúpilo... viem, že každý hľadá príčinu prečo práve jeho dieťa a veľa vecí si dá do súvisu aj keď tam súvis v skutočnosti nie je a je to prirodzené... nie je to ale ospravedlnenie, keď sa to šíri ako 100% pravda...

willino1
25. okt 2019

@katrinka8 moja stará mama bola "biomatka" ... nie že by chcela ale v tej dobe akosi nebola iná možnosť... z piatich detí jej umreli dve do jedného roka veku... obe na choroby proti ktorým sa neskôr očkovalo a očkuje... prakticky sa jej 3 deti narodili ešte pred "érou očkovania" na slovensku a z nich prežilo len jedno a dve umreli... následne sa jej dve deti narodili v "ére očkovania" a obe žijú... a keby jej vtedy deti nechceli zaočkovať tak by lekárov umlátila od zlosti... len tak na margo pochopenia a nepochopenia... tá štatistika je síce len veda, ktorá spočítava údaje... ale percentuálna úmrtnosť detí bola diametrálne vyššie... a teda neviem či by ste chceli prísť o svoje každé druhé dieťa... ak neveríte štatistikám, tak sa len prejdite po starých cintorínoch... a porovnajte si miminkovské hrobčeky a porovnajte koľko ich je za posledné desaťročia a koľko ich bolo predtým... ale musíte naozaj na taký klasický dedinský cintorín, kde sa hroby desaťročia priam storočia udržiavajú...

katrinka8
25. okt 2019

@willino1 - vymazalo mi pomerne dlhý príspevok, aj som ho začala písať ešte raz. Ale teraz mám pocit, že tak to má byť. Že som už vlastne napísala všetko. Možno nie tu, možno nielen ja, ale nemá zmysel opakovať už vypovedané 1000x.

jvlo
25. okt 2019

@willino1 porovnavat roky v medzivojnovom slovensku a rok 2019 je ako africanom tvrdit,ze ved ziju v 21 storoci a maju vsetko k dispozicii,co svet vymyslel....
Moja stara mama mala 5 deti, prezili vsetci, dokonca aj ona, druha mala 3 deti a tiez sa vsetky dozili dospelosti... surodenci mojich starych rodicov detto.... deti umierali, aj na chripku, aj na sarlah....to su vsetko choroby, ktore sa teraz v pohode liecia. Tvarite sa, ze vsetkych nas tu spasilo ockovanie.....spasilo nas aj vynajdenie atb, inych liekov, pristrojov v nemocniciach, ci este stale pustame zilou ako kedysi? Byvame v domoch s hlinenou podlahou spolu s hospodarskymi zvieratami? Nemame latriny, mame cistiace prostriedky...... Svoje deti si poznam, viem ako su na tom zdravotne, a pouzijem tvoje slova: umlatila by som lekara od zlosti, keby mi zaockoval dieta. Pretoze by mu uskodil. A ak si ta primadona v parlamente mysli, ze tento zakon prinuti ockovat rodicov, ktorych deti su chore, pripadne maju surodencov poskodenych ockovanim,tak sa velmi myli. Mna to len utvrdilo v mojom rozhodnuti. Dufam,ze po volbach vo februari buduceho roku sa zbavime celeho prehniteho smeru spolu s jeho clenmi....lebo taki ludia nemaju pravo rozhodovat o nasich detoch

kachita
26. okt 2019

Moje dieta po druhej hexa vakcine prestalo spat, nie na mesiac, ani na dva, ale doteraz nevie normalne spat, budi sa v pravidelnych intervaloch, place lebo chce spat ale neda sa jej, teraz ma dva a pol roka a my sme este nemali ako taku normalnu noc, na neurologii som skoncila i ja kedy som od vycerpania prestala normalne vidiet, som matka, niet vacsieho alarmu ako matkin instinkt, zacala som ockovat ako kazda matka, v plnej dovere, ale po druhom ockovani sa nam zmenilo dieta, vo vsetko ostatnom je ok, ale to spanie je neprirodzene. Pre niekoho toto nie je ani hodnotny neziaduci ucinok. Ale kym sa toto neporiesi, dieta ockovat nedam.

katrinka8
26. okt 2019

Uvediem na pravú mieru niektoré veci, ktoré tu boli nesprávne interpretované. To, že hnis v ruke bol častým NÚ pri BCG vakcíne neznamená, že nebol závažným. Dovolím si slová pani doktorky, ktorá sa týmto deťom venuje roky. Nebudem citovať, len zreprodukujem: Tých detí, ktoré to majú takéto závažné ako Vy, je stále viac a viac. Nie je to prirodzené. Ta vakcína nie je dobrá, mali by ju zrušiť. Predtým boli úplne iné vakcíny. (Tu vakcínu rok na to ako povinnú zrušili práve kvôli početným závažným NÚ)
Moje dieťa s obštrukčnou bronchitídou neskončilo kvôli BCG vakcíne, ale kvôli dlhotrvajúcim NÚ 2x podanej hexavakcíny (snáď tu nemusím prikladať lekárske správy). Z tohto "benefitu" sa spamätávalo ďalšieho pol roka.
Netvrdím, že očkovanie ako také je zlé, ale aby v 21. storočí neboli ľudia schopní prijať fakt, že niekomu viac škodí ako pomáha, je absurdné. Je to ako akýkoľvek iný liek - niekomu pomôže, inému nezaberie, ďalšiemu poškodí.

katrinka8
26. okt 2019

A ešte dievčatko s neuroblastómom- "vďaka" BCG vakcíne a následne 2 dávkam hexavakcíny s prevenarom jej telo nezačalo proti rakovine bojovať, ale vysporadúvalo sa s vakcínami. Preto sa jej rakovina za extrémne krátky čas rozšírila tak, že ju ratovali doslova v hodine 12-tej. Áno, majú to tiež v lekárskej správe, že to je následkom očkovania.

danusiatko
26. okt 2019

@willino1 neviem ako reagovat na tvoje prispevky

Ale ty snad neuveris ani tomu, ze ludia na Ukrajine dostali rakovinu z oziarenia, ake len tak, lebo medved

Nechala som sa uniest, prepac

Tu nikto nechce odhovarat od ockovania, ved nech sa kazdy rozhodne sam, je vela za aj proti, ale ked si odzijes neziaduce ucinky so svojim dietatom, SVOJIM krasnym malym dietatkom, ktore sa zrazu nehybe, neje, dusi sa a ty mas v noci s partnerom sluzby, aby si nezaspal a dieta sa ti nezadusilo, ak by ti prestalo priberat, dvyhat hlavicku, pozarat niekam, uplne prestalo blabotat, prezivalo desive sny .... chcela by som ta vidiet, hrdinu na modrom koniku, ako by si obhajoval ockovanie

Nie som proti ockovaniu, ale nie kazdemu sadne, ale nepochopis

A moje krasne dieta nie je statistika, ale zivy tvor, clovek, moje vsetko

prevenar
26. okt 2019

@danusiatko ....super napisane 🙂 ..az na to ,ze ockovanie nema ziadne "za" 🙂 cesta k zdraviu a ochrany urcite nejde cez ockovanie .

kachita
26. okt 2019

@danusiatko presne moja rec, to nie je o tom, ze idem prehanat ze ockovanie je metla ludstva, ale system je nestastne nastaveny a stastie ma ten, ktoreho dieta vakcina ani neohrozi. Ockovanie ma zmysel alebo skor malo, ale uz davno neplni svoj ucel a ciel.

katrinka8
28. okt 2019

@danusiatko - dala by som aj like, ale nedá sa na také niečo... 😢 Márna snaha vysvetľovať. Stále sú neviditeľní...

katrinka8
28. okt 2019

@jvlo - ja by som tiež mohla skresliť štatistiky, lebo mojej starej mame (tej, čo prežila čierny kašeľ) tiež zomreli 2 deti ako bábätká, nedožili sa dospelosti. Čuduj sa svete, boli to predčasniatka narodené jedno pred 24. a druhé pred 28. tt. Po narodení žili chlapčekovia jeden 2 dni a druhý 2 týždne. Neskolila ich žiadna choroba. Jej mamu, paradoxne pomerne mladú, mala ledva 50 rokov, skolila rakovina, jej otec (môj prastarý otec) sa bez očkovania dožil krásnych 93 rokov zdravý, umrel na starobu. Oproti tomu jej brat, ten s čiernym kašľom, umrel mladý - nie preto, že nebol očkovaný. Umrel na rakovinu ako následok toho, že bol v Jáchymove.
Starí rodičia z maminej strany a aj starý otec z otcovej strany pochádzajú z východu, všetci boli z mnohopočetných rodín, mali v priemere 7 a viac súrodencov, a všetci sa dožili dospelosti a staroby. Dokonca otec starého otca takisto umrel na starobu vyše 90-ročný - očkovaný na 100% nebol. Ale verím, že mnohí by sme dnes už "neprežili" to, čo museli oni prežívať vtedy - sme príliš rozmaznaní blahobytom - obrazne povedané. Nie sme takí odolní. Títo ľudia zažili vojnu, hlad, strádanie... to my už dnes nepoznáme.
Nedá sa porovnávať tá doba s touto.

yanni
28. okt 2019

Baby, BCG sa na SK este stale ockuje?🙈

prevenar
28. okt 2019

@yanni nie povinnne ..ale mozes si vyziadat 🙂

katrinka8
28. okt 2019

@yanni - už ju zrušili, v r. 2011. Dcéra ju ešte vr. 2010 dostala...

yanni
28. okt 2019

@katrinka8 🙈u nas sa od 1998 neockuje. Latka uz ani nie je na trhu a v DE nema ani licenciu. Zrusili uplne a ado Robert-Koch-Institut udava, nie len preto, ze sa tubera uz nevyskytuje a nakaza je takmer nemozna ale hlavne aj preto, ze ockovanie malo u mnohych velke neziaduce ucinky.