Drahšia škôlka
Dobrý deň, chcela by som si spravit prehlad, o koľko sa vám zvýšili poplatky za štátnu skolku, ci je ten narast tak vysoký ako aj u nás v Bratislava III.
Školné z 38 na 57 (85 eur v lete)
Strava z 38,80 na 56 (z toho réžia 14eur).
Dakujem
@drahomirrra to ste na tom dosť podobne. Ja som inak hneď po VŠ vyše 5 rokov žila v Trenčíne (2004-2009). Vyzerá že čo sa týka štátnych škôlok je to teda dosť podobné.
Školné z 15€ na 20€ ale už od septembra
Obedy z 35 na 45€ od januára
@najjulinka a družinu treba pracujucim, tak možno aj to mohli dvihnuť...
A presne kvôli tomuto sa mnohí pracujúci rozhodnú mať v dnešnej dobe jedno maximálne dve deti (a potom sú často aj tu na koníku označovaní za sebeckých, hlavne teda ženy, že jo..). Lebo slušní ľudia musia doplácať na darmožráčov, ktorí si deti síce nasekajú, ale nemajú ani na príspevok na to jedno teplé jedlo. Toto je podľa teba dobré riešenie? A mimochodom, ono tá družina sa takmer všade aj dvihla.
Skolne z 20€ na 40€ a stravne z 1,45€ na 2,40€. Skoro dvojnasobne hore- KE
Ba Dúbravka - škôlka zostala na 80 eur za mesiac a strava sa zvýšila z 35 na 40. Ale vraj budú ešte zvyšovať.
Školné nezmenené 20€ a strava išla hore najnižšia platba je 48€ a napr. marec je cez 55€, doteraz bola strava do 30€, neplatím každý mesiac za stravu rovnakú sumu.
Nechápem ako môže byť v jednom štáte taky rozdiel v platbách 😡
@sorayaardente ja nechápem ako môže byť v jednom štáte taký rozdiel na rovnakých pozíciách v platoch🙈ale to je iná téma....
@veronicka88 aj to,áno ,chápeme sa 🙂
Nás škôlka vysla o 20€ mesačne viac ako minulý rok. Ale nestazujem sa, čakala som to. Energie šli hore, strava šla hore tak nemôžem očakávať, že sk. zariadenie to vykryje zo "svojho". Strava je 42€ ale 20 dní má za tu cenu zabezpečený pitný režim, desiate, obedy, olovranty a koľko x ešte čosi donesie domov, od jogurtov, cez cereálie až po sladkosť.
Hmmm ako vidím v Bratislave máte riadne pálky za škôlku, a ok povedzme si úprimne, pracovné možnosti sú tam síce väčšie ako na "vidieku" = u nás v LV/NZ okresoch, a aj pozícií s vyššími platmi je v BA neúmerne viac, čiže viac ľudí si to môže dovoliť zaplatiť aj v takej výške ako vám zdvihli bez toho, aby to tie rodinné rozpočty zaťažilo,.... ale napríklad my s mužom robíme pre štát a taký istý plat ako dostaneme my tu na vidieku, dostane na tej istej pozícii aj človek v BA a to je už potom sakra rozdiel, či zdvihli nám poplatok za škôlku z 15€ na 18€ alebo by sme z týchto istých peňazí žili v BA a poplatok za škôlku by sme mali 50 a viac € ako tu čítam. Pre mňa nepredstaviteľné... Družinu v škole zdvihli z 15€ na 20€. Štátnym zamestnancom by mali rapídne zvýšiť platy, lebo zachvilu už nebude mať kto strážiť spoločnosť pred kriminalnikmi
@viki_lv štátnym zamestnancom????kamoška v banke v PP zarobí o polovicu menej ako baba na tej istej pozícii na západe ...nechcem porovnávať,ono to tak vždy bolo ale potraviny drahšie nie sú stoja rovnako ako na celom SR,ale nehnevaj sa....prečo stále len štátna správa?najviac výhod,zabezpečenie do budúcna,takmer istota práce ....výhody pri deťoch,neviem čo robíš ale mám naj kamarátku ktorá raz do roka ide na tri týždeň ani liečenie kedy jen ide plat aj si zaplatí len zlomok stravy na tie tri týždne. Prepáč dvihol sa mi tlak. Nechcem sa hádať,ale tvoj komentár je strašne prízemný....neviem ako inak by som to nazvala....kritiku na svoju osobu zvládnem kľudne reaguj
@viki_lv áno pracovné príležitosti sú väčšie, ale aj nehnuteľnosti oveľa drahšie, služby drahšie, všetko je oveľa drahšie- mestské dane, odvoz odpadu, atď. A aj tú štátnu škôlku sme mali doteraz 45 eur mesačne poplatok a druzinu 30, napr u našich na dedine to bolo 3 eur a 5 eur, takže pri 2 deťoch mesačne 67 eur rozdiel, čo je fakt do roka veľa...
@veronicka88 ono porovnávať bežných štátnych zamestnancov a štátnych zamestnancov na riadiacich funkciách je dosť rozdiel. Je to ako by si porovnávala platy v zdravotníctve, kde sestričky spravia veľkú časť práce za lekárov. Nechcem sa nikoho dotknúť, vidím to u svojej všeobecnej lekárky, kde sestrička mukluje od odberov, výterov, väčšiu časť agendy robí ona a platy majú neporovnavateľné.
@veronicka88 ja sa nepotrebujem hádať, viem o čom píšem. Tie pozície vôbec nie sú primerane ohodnotené. Na stredoškolskych pozíciách zostávajú robiť už len tí, čo boli prijatí pred r 2013, keď ešte výsluhový dôchodok za niečo stál... Je to veľmi rizikové povolanie, psychicky náročné, na každom jednom po rokoch zanecháva psychické stopy a vôbec ale že vôbec to nie je docenene. Nástupný plat 750 v čistom a robíš 12tky, nočné, so zbraňou. Ja nie som na takej pozícii, ani môj muž, takže platovo je to lepšie, ale stále nedocenené za tú prácu a môžeš sa rozčuľovať koľko chces, ale očividne nemáš páru o tej práci
@malasandrika ale na vysokých pozíciách aj v iných odvetviach majú neporovnateľne vyššie platy ako ti v hierarchii "dole"...nie len v štátnej správe....takisto mukluju na platy tým ktorý sú na vyšších pozíciách. Mám známe v štátnej správe na nízkych pozíciách,na pozíciách na UP za okienkom,na súde ako zapisovateľky a takisto aj kamošku na finančnej správe na vyššej pozícii.ver mi že viem porovnať. Ale reaguje na boj proti tým kriminálnikom🙈🙈🙈toto mi prišlo úplne scestné. Ako bojuje baba na UP za okienkom proti kriminálnikom?to je len príklad.ale to je fuk. Mne sa len dvihol tlak,lebo stále tu len počúvame ako sa má štátna správa zle. Sakra v PP je -15st švagriná ide domov lebo je zima🙈🙈🙈a sú som akým teplota nevyjde na -7,v lete?30st a idú domov lebo je vraj horúco🙈🙈🙈potrebuje ísť domov po deti o pol 2?ide....a to je len pár príkladov....ani jedna z tých dievčat čo poznám sa nemá zle...
@veronicka88 ktoráže to je banka? Áno, platy naprieč Slovenskom sú na rovnakých pozíciách rôzne a ceny potravín a spotrebného tovaru sú všade asi rovnaké (zanedbateľne rozdielne), ale treba sa pozrieť aj celkovo na náklady na život - ceny nehnuteľností napríklad.
@viki_lv napísala si všeobecné štátny zamestnanci...ako som mala vedieť o čom píšeš?mám kamaráta aj kriminalistu u policajtov aj kamarátov policajtov.ver mi že viem o čom píšem. Aj viem že je to riziko to nikomu neberiem. Ale môcť robiť popri vysluhovom v najlepšom veku?
@gab1sol ja sa na to viem pozrieť.zijem na východe v dosť drahom meste...porovnávajú plat. Ale nesťažujem si....ku BA by som ísť nechcela....čiže je to v pricipeoj problém...🙈
@viki_lv no o policajtoch nediskutujem. Príplatky asi za všetko, 100% PN, množstvo výhod. Nezabúdajme, že oni si tú prácu vybrali. Mám kolegu, ktorý poberá aj výsluhový dôchodok, aj teraz normálny plat. Spokojný 😊 vieš, to je ako keď pracuješ v gastre v nočnom podniku a sťažuješ sa, že musíš pracovať v noci, toľko iba k psychickej záťaži a práci so zbraňou 🤷🏼♀️

Stravná jednotka: 2,10 €, rodičovský 25€ a 50€ je strava a réžia a to sme v štátnej škôlke tak minulý rok sme platili 54€ toto všetko tento rok už je to 75€ 😭