icon

Drahšia škôlka

12. jan 2023

Dobrý deň, chcela by som si spravit prehlad, o koľko sa vám zvýšili poplatky za štátnu skolku, ci je ten narast tak vysoký ako aj u nás v Bratislava III.
Školné z 38 na 57 (85 eur v lete)
Strava z 38,80 na 56 (z toho réžia 14eur).
Dakujem

Strana
z6
kikushaa
14. jan 2023

@viki_lv sevas, ja som z ba - verejna sprava, cize este viac nahovno tabulka ako vy statni 😄 idu nam zvysit plat o 7% teraz za januar za september o 10% (samozrejme z tabulky nie z funkcneho platu) bonbonik a jobovka po novom roku to co mi zvysia v tabulke, mi ponizia na osobnom ohodnoteni (nie zeby to bola nejaka zavratna suma) skoro ma *eblo cize stagnujem na tej tragickej sume co mam, a aktivne hladam novu pracu 😖🙄🙈

viki_lv
Autor odpoveď zmazal
malasandrika
14. jan 2023

@viki_lv ale veď oni sa môžu ešte zamestnať, nemusia v 50 sedieť doma a čakať mesačne na dávku. Koľko bežných dôchodcov je nútených dnes pracovať a majú neporovnateľne viac rokov ako ex policajti?

viki_lv
14. jan 2023

@kikushaa ja viem veľmi dobre o čom píšeš, máme u nás tiež zamestnancov, ktorí sú odmeňovaní podľa zákona o výkone práce vo verejnom záujme a táto tohtoročná valorizácia vôbec nič nerieši. Tie platy boli ultra poddimenzované vždy

viki_lv
14. jan 2023

@malasandrika môžu zamestnať??? Srandujes? Budú sa musieť zamestnať, lebo zo 400e dôchodku nevyziju

osiatko26
14. jan 2023

@nikinkals my sme mali toto ako škôlka ale je v Tom aj rodičak a k tomu sa ešte na začiatku roka dávalo 30€ že na potreby keď sú súťaže lebo keď Mikuláš príde a tak

anickaaa6aaa
14. jan 2023

U nas 1obed pre ziaka na 2.stupni 1,70.

nikinkals
14. jan 2023

@osiatko26 a prosim ta,predtym v tom rodicak nebol v tych 54€?

blackcat8885
14. jan 2023

Moji rodičia sú na dôchodku otec chodí na fušky-elektrikar tak výžiju zatiaľ. Keď nebude vládať neviem ako budú na tom má 67r
Ja robím za minimálnu mzdu nemám stravné ani odmeny som v tejto práci len preto, že časovo mi toto jedine vyhovuje kvôli deťom. Akurát som si našla brigádu tiež za smiešne peniaze

osiatko26
14. jan 2023

@nikinkals bolo len už neviem koľko. Na stránke našej škôlky je rozpísané že aj koľko je teraz rodičak a koľko strava

lienkan
14. jan 2023

Prievidza - školné v MŠ z 28€ na 45€. Stravné na 44.10€ mesačne.
Škola: 13€/ ŠKD a 49,90€ 5-9. rocnik 45,70€1-4. rocnik stravnee

greys
14. jan 2023

Nam zvysili(Presov) zo 65 e na 106 e mesacne. Stravna jednotka 5,05 e. Je to sice sukromna skolka ale myslela by som ze stupne skolne a nie strava 🤷‍♀️mam tam 2 deti takze danovy bonus ide na stravu 😪

sima2111
14. jan 2023

Trencin, platili sme 25€ skolne a 35 strava, skolne pôjde hore od marca a strava už išla od januára na 48€

olivnik
14. jan 2023

No takto dámy, za prvé materská škola ako inštitúcia je povinná pre predskolakov a je zadarmo. Ak chcete umiestniť mladšie deti, tak si treba zaplatiť pretože aj to je zriadené PRIMÁRNE pre pracujúcich rodičov . Družina je takisto PRIMÁRNE pre pracujúcich rodičov takže sa platí a to, že zriaďovateľom je väčšinou zš neznamená, že dieťa tam musí chodiť alebo ze je to niečo povinné. Je to len klub pre deti, aby zmysluplne trávili čas kým rodičia sú v práci. Povinná je zš a posledný ročník ms a tie sú zadarmo pre každého. Samozrejme ak si urobím dieťa tak nečakám, že všetko mi preplatí štát, ale ja sama sa mam o financie pre rodinu postarať. Alebo si dám pozor a nenarobím si deti. To je všetko. Pozriet sa treba na štáty kde jedno dieťa stojí toľko, že si rodičia aj s dobrým platom dobre rozmyslia ci si spravia aspoň jedno. A to nehovorím o luxuse zvanom rodičovský, ktorý máme až 3 roky!... Mnohé mamičky si totižto urobili zo škôlok lacnú odkladovnu pre deti a keď majú aj priplatiť tak sa im to nezdá... Žiaľ, mame tu zdražovanie tak sa ráta aj s týmto. 🙄 Myslím si, že máme ako štát väčšie problémy ako toto.

janka54321
14. jan 2023

@najjulinka subeh danoveho bonusu a dotacie uz davno neexistuje

anjetta
14. jan 2023

@dudos Fuha. My sme mesto (mensie) a este pred 5 rokmi sme mali 1€/mes - hmot.nudza 0,30€/mes.
Tento rok sme konecne zberali 4€/mes.

A to rodicia tolko zaplatia? Ste sukromna skola?

ukulela
14. jan 2023

@maminkadeticiek lebo okrem ineho zdrazeli potraviny? a ze nepride faktura 8x vyssia, ale mozno len 2x vyssia?

ukulela
14. jan 2023

@drahomirrra ja dovodom zdrazovania rozumiem. preto ho smerom aj k nasej obci ani nekritizujem ... (aj ked doteraz ma jedno dieta v skole a druhe v skolke stalo spolu 100, po novom to bude min 150, zrejme aj viac ...) ale skolka je sluzba statu obyvatelom - za tro, ze statu zarabaju/odvadzaju dane a financuju ho, musia nieco dostat .... argument, zE 80 € ZA POBYT DIETATA V ZARIADENI ZA MESIAC NIE JE VELA? TO JE AKO KED POVIEM, ZE 150 za doplatok k lekarskemu zaktroku tiez nie je vela .. pritom si platim zdravotne poistenie, tak co mam z tych odvedenych penazi? raz ma byt v zaujme statu, aby rodicia pracovali a stat financovali, tak ma stat vytvorit dostojne podmienky, aby sme mali kam dat deti v case prace ...

drahomirrra
14. jan 2023

@ukulela To mas odkial, ze skolka ma byt zadarmo za to, ze ludia pracuju, odvadzaju a maju za to nieco dostat???
Ved skolky su plne deti, ktorych rodicia sedia doma na zadku.

andreakotesova
14. jan 2023

@drahomirrra takým by som dala platiť raz toľko 😅

drahomirrra
14. jan 2023

@andreakotesova Aj ja. Mna ide slak trafit, ze na toto riaditelia neprihliadaju v ramci prijimania deti.

oriesocek
14. jan 2023

@ukulela tak potom musíš odvádzať sakra veľa, ak si myslíš, že to pokryje všetky náklady na škôlku, školu, lekárov a ošetrenia pre teba a tvoje deti, a ešte to, že chodíš hromadnou dopravou, vlakmi zadarmo, že vyuzivas cesty, verejné osvetlenie. Atď...

katarina161
14. jan 2023

Štátne MŠ v Prešove
Školné zatiaľ 22e - nezvyšovali... čakáme
Strava bola 37e teraz 48e

najjulinka
14. jan 2023

@janka54321 pre deti od 15rokov existovalo do 31.12.2022

najjulinka
14. jan 2023

@kristiii u nas sa dvihli hlavne obedy a skolka, družina menej - ale tu ani nevyuživame. skolku využivame na pol dna (ale cena je rovnaka ako na cely den)

olivnik
14. jan 2023

@drahomirrra ale riaditeľ nesmie neprijať dieťa len zato, že rodič pracuje alebo nepracuje. To je hlúposť. Ved ten rodič možno chce ísť so práce alebo časom stratí prácu.. To sa tak nedá. A ďalšia vec je tlak zriaďovatela prijať co najviac detí. Bez ohľadu na to aký vplyv to ma na deti či pedagógov 🤷‍♀️ Nuž, to je náš skvelý systém na Slovensku. A áno, to ze pracuješ a odvadzas dane je jedna vec a preto sa zriadili aj ms primárne, skd, jasle a pod. ALE! To neznamená, že budú zadarmo. Réžia tých zariadení tiež niečo stojí, nehovoriac o materiáloch na výučbu.. Baby to sú veľké peniaze naozaj.

akbara77
25. jan 2023

Ak sa Vám zdá dráha štátna škôlka, kľudne dajte dieťa do súkromnej...min. 450 eur.

Strana
z6