Je správne nechávať dieťa samé na dvore?
Máme 5 ročný dcéru. Žijeme v dome s pozemkom kde máme psa (BK) malé hospodárstvo. Dcére tam manžel spravil kútik na hranie. Svokra si myslí,že nieje správne aby som ju nechávala tam bez dozoru. Brány sú zamknuté na cestu nebude. Pes jej neublíži je kľudnej povahy a na povel zaleziem skôr dcéru stráži a do častice kde máme zvieratá sa nedostane brána je zabezpečená. Dcéru mám na dohľad a občas na ňu nazrieme. Podľa mňa je lepšie keď sa vonku hra akoby sedela pred tv. Svokra ma kvôli tomu však atakuje,že som krkavcia mater
Je to úplne v poriadku, keby sa aj dačo stalo, veď môže sa, budeš ju počuť. Takto trošku aj dieťa naberie “zodpovednosť” keď nie sú rodičia hneď za zadkom.
@a0 presne to som povedala aj svokre ale už chce otočiť proti mne aj manžela že čo keď sa jej tam niečo stane
ja v tom ziaden problem nevidim, je to predsa vas pozemok, strazi ju pes, pokial nema nejake nastrahy, ze by si mohla ublizit, tak je to rozhodne lepsie, ako byt zatvorena niekde v dome a nudit sa.
Však tak nech príde vždy ku nej svokra ju strážiť
@anonym_autor svokra uz svoju ulohu splnila, porodila ti manzela... nech sa stara o svoje deti, nie o tvoje... za mna pokial je vsetko v poriadku ako pises, ziaden problem
Nenechávaj ju zo psom navoľno bez dozoru.
Asi na nu nevidite z okna. Ja by som sa trochu bala skratu toho psa. Ale to je len moj strach. Tiez v tom nejaky problem nevidim. Pokial nema kam ujst by som ju nechala. Urcite by som ju ale kontrolovala. Nas nechavali 5 rocnych behat pri bytovke. Povedalo sa odtialto sa nepohnes a tam sme sa aj hrali. Aky to je pes?
@anonym_autor konečne super mama 🙂👍👍👍
Nenechavala by som dieta same ani na 5minut.Nikdy som to nerobila staci sekunda a zle je na svete.
Ja by som dieta bez dozoru nenechala. Je super, ze sa hra na dvore, pes pri nej, o to nejde, ale nikdy nevies ci sa nezacne dusit alebo niekde spadne, nieco vystroji. Zas nehovor, ze to dieta posadis na zem a tam sedi, az kym znovu neprides. Ved ty si mozes vonku nieco robit alebo oddychovat a jednym ockom na dieta mrknut. Ale uplne vez dozoru za mna nie.
Ved daj kameru von a sleduj si ju, bude spokojna svokra aj ty a hod si to doma na obrazovku.. mne to tiez prijde blbe, ze dieta vonku a ja dnu dlhsie... ako zobrat pradlo a ist von vyvesit alebo po pohar vody dnu je nieco ineho... ale nie nechat hrat dlhsie bez dozoru to nie...
Nenechala by som, dieta je vynaliezave hocičo ho moze napadnúť. A psíka taktiež.
Ja tiez nenechavam ani 7 ročnú bez dozoru. Ono všetko je vždy v poriadku, az pokým sa niečo nestane...
Ja by som dieta bez dozoru nenechala. Je super, ze sa hra na dvore, pes pri nej, o to nejde, ale nikdy nevies ci sa nezacne dusit alebo niekde spadne, nieco vystroji. Zas nehovor, ze to dieta posadis na zem a tam sedi, az kym znovu neprides. Ved ty si mozes vonku nieco robit alebo oddychovat a jednym ockom na dieta mrknut. Ale uplne vez dozoru za mna nie.
@anonym_071f0a dieta ma PAT ROKOV, preco by ju mala posadit na zem ??
Tak pes to je len super ze je s ňou. Ale aj tak by som hodne casto sledovala. Mam 8 ročného a stále sa bojím 🙂.
Ja neviem ale ked si spomeniem my sme ako deti 5 rocne byvali same vonku na sidlisku. Pred domom za domom ale matky s nami nesedavali hodiny vonku. Ziadna.
dieta som ja takto nenechavala,ale ak to mas pod nosom, vidis na nu, preco nie... mne sa napr hrala na dvore ale ja som bud bola na terase, alebo fakt bola tak na skok. 5r dieta je dost velke podla mna aby vedelo co a ako, takze zase take, ze kde posadis tam bude nechapem :DD ved ani ak sa hra v izbe svojej nie som je za zadkom a tam tiez5r dokae kadeco vyprodukovat. Ak by spadla, a tak, to sa stane aj ked vedla nej stojis.
Ale co sa tyka svokry, vobec by som s nou nediskutovala o tom, uz co niektore matky/svokry riesia.. pred 20-30r vyhodili deti von, neriesili nic od rana do vecera... ci malo dieta 5, ci 10rokov..
Ja neviem ale ked si spomeniem my sme ako deti 5 rocne byvali same vonku na sidlisku. Pred domom za domom ale matky s nami nesedavali hodiny vonku. Ziadna.
@pralinka25 presne a tieto matky dnes robia dusno, co aj kocik pri bytovku vyparkovali a isli si domov robit veci.. ukazali sa o hodinu
Dieťa nemá byť samé so psom, stále je to zviera.
@pralinka25 a ked sa niečo stane, čítame pod prispevkami, kde bola matka ?
Ja tak nechavam 3 a 4 rocneho a to mame obrovsky pozemok s kopcami, schodmi. Kazdu chvilku pokukam kde su ale inak neriesim.
@pralinka25 presne a tieto matky dnes robia dusno, co aj kocik pri bytovku vyparkovali a isli si domov robit veci.. ukazali sa o hodinu
@simca06022011 aj pred obchodmi stali kociky a debilov a uchylov bolo vela vzdy len nebol internet a v spravach sa to nesmelo hovorit. Ale sak dobre
Nie nechávala by som samé dieťa 5 rokov je málo, na to aby vedelo či dačo vysrstí alebo nie, podľa mňa má svokra pravdu, treba dávať pozor na dieťa nonstop, nie sem tam sa kuknem, a ešte keď máte psa, aj yorkshire dokáže dohrýzť, ja vidím kadečo kde si môže dieťa ublížiť na záhrade, už len padne vybije si zuby cokolvek
Ja sa snažím deti vychovávať tak ako som bola ja. Mala je skoro stále vonku. Máme border koliu vyrastala s ňou od mala nikdy by jej neublížila ak sa niečo deje zasteka a viem že treba ísť skontrolovať či sa deje. Ma tam pieskovisko preliezky čo jej muž spravil. Bazén ale ten máme ohradeny a vie že sama doň nesmie.
Snažím sa byť s ňou ale niekedy musím porobiť aj doma
Ja sa snažím deti vychovávať tak ako som bola ja. Mala je skoro stále vonku. Máme border koliu vyrastala s ňou od mala nikdy by jej neublížila ak sa niečo deje zasteka a viem že treba ísť skontrolovať či sa deje. Ma tam pieskovisko preliezky čo jej muž spravil. Bazén ale ten máme ohradeny a vie že sama doň nesmie.
@anonym_autor bazén? Vazne ? Tak to si dost odvážna matka.
Tak ked si doma, tak nech je tam s tebou... ono fakt "vie, ze tam nesmie", drviva vacsina deti, co sa utopilli v domacom bazene, toto vedelo a bolo im to prizvukovane milion krat...
Tak kebyze mame na dvore bazen, nespustim z nej oci…
Nie nechávala by som samé dieťa 5 rokov je málo, na to aby vedelo či dačo vysrstí alebo nie, podľa mňa má svokra pravdu, treba dávať pozor na dieťa nonstop, nie sem tam sa kuknem, a ešte keď máte psa, aj yorkshire dokáže dohrýzť, ja vidím kadečo kde si môže dieťa ublížiť na záhrade, už len padne vybije si zuby cokolvek
@zuzubb007 tak vybit si zuby dokaze dieta aj ked stojis pri nom…
@anonym_autor pozri, je to tvoje dieťa. Pytala si sa na názor, dostala si ho. Za mna, pes a bazén su rizikové faktory. Aj to najrozumnejsie dieťa obcas spraví blbosť. A stačí jedna a nikdy si to neodpustis.
@anonym_autor ty kokos tak bazen to by som dieťa nenechala samé ani dve minúty, dokonca aj vo vedre a vodou sa vie dieťa utopiť, výhovorka je ohradeny je dobrá, aké však každý rodič si za výchovu zodpovedná , keď potrebuješ porobiť doma nech sa hrá v detskej, ja mám dve deti ale teda nechápem ja som mega zodpovedná

Je to úplne v poriadku, keby sa aj dačo stalo, veď môže sa, budeš ju počuť. Takto trošku aj dieťa naberie “zodpovednosť” keď nie sú rodičia hneď za zadkom.