icon

Je správne nechávať dieťa samé na dvore?

Včera o 10:16

Máme 5 ročný dcéru. Žijeme v dome s pozemkom kde máme psa (BK) malé hospodárstvo. Dcére tam manžel spravil kútik na hranie. Svokra si myslí,že nieje správne aby som ju nechávala tam bez dozoru. Brány sú zamknuté na cestu nebude. Pes jej neublíži je kľudnej povahy a na povel zaleziem skôr dcéru stráži a do častice kde máme zvieratá sa nedostane brána je zabezpečená. Dcéru mám na dohľad a občas na ňu nazrieme. Podľa mňa je lepšie keď sa vonku hra akoby sedela pred tv. Svokra ma kvôli tomu však atakuje,že som krkavcia mater

Strana
z6
ester286
Včera o 19:54

Určite nie.

maminkadeticiek
Včera o 20:25

Same 5 rocne dieta bez nonstop dozoru som nenechavala a nikdy by som nenechala.Vzdy som mala radary ze je vsetecne,vymysli,nedomysli,plus keby nahodou niekto spoza branky nieco skusal nikdy sa nedokaze ubranit.Takze za mna nikdy.Zle sa tychlo stane,nenechavam veci vsak nejak bolo,nejak bude.Ale kup si detske hrackarske vysielacky tak do 50 metrov,je to fajn hra a vies sa s dietatom ihned spojit.

nela82
Včera o 20:39
@mamaaja82

Nenechavala by som dieta same ani na 5minut.Nikdy som to nerobila staci sekunda a zle je na svete.

@mamaaja82 obaja moji chlapci vyrástli na dvore-bez toho aby som im stala za zadkom.Doma-na vlastnom....nie je čo riešiť.Starsi jr už dávno dospely-prezil.
Mladší čoskoro dospelosť-tiež zije🤣
My ako deti,sme nonstop boli vonku a rovno po celej dedine....tu sme!Dnešní rodicia ako ty si ani neuvedomujú ako vlastne deti "nicia"

anonym_c8c002
Včera o 20:40

@anonym_autor áno, aj dieťa sa musí postupne osamostatniť, no mas ho mať na očiach, či niekoho kto naň dozerá, aby mohol pomôcť/zasiahnut v prípade ohrozenia. Inak ho nechať hrať samé. Ak si si istá psom aj bezpečným prostredím, je to to najlepšie pre dieťa, aby budovalo svoju nezávislosť, sebavedomie, samostatnosť 👍 Môže byt omnoho pokojnejšie i spokojnejšie 😉
A zle sa stane hocikedy, aj keď si meter od neho, veľakrát som zažila, proste nemáš všetko pod kontrolou, neubranis ho pred všetkým. To, čo opisuješ považujem pre 5 ročne dieťa za bezpečne prostredie. Hnať do extrémov sa dá úplne všetko, ak sa chce.

mamaaja82
Včera o 20:48
@nela82

@mamaaja82 obaja moji chlapci vyrástli na dvore-bez toho aby som im stala za zadkom.Doma-na vlastnom....nie je čo riešiť.Starsi jr už dávno dospely-prezil.
Mladší čoskoro dospelosť-tiež zije🤣
My ako deti,sme nonstop boli vonku a rovno po celej dedine....tu sme!Dnešní rodicia ako ty si ani neuvedomujú ako vlastne deti "nicia"

Ked vychovas tolko deti ako ja potom sa mozeme rozpravat.Ty si si vychovavala po svojom,ja som davala pozor.Ked buds mat dieta,ktore za 20rokov neprehovorilo,bola by som zvedava ako by si ho nechala same.A nenechavam ani svoje zdrave deti same,radsej budem pri nich ako si nieco vycitat.

anonym_48e6f0
Včera o 20:52
@colsami

5 rocne dieta by som kludne nechala na dvore kde sa mu nic nestane a kde ho obcas skontrolujem.

Ale nie, so psom pusteneho navolno nie. A to Ti hovorim ako veterinar, chovatel, a matka ktora ma pokojnych a 100% vycvicenych psov, ktore su od narodenia medzi deckami, zvyknute na vsetko. Ale pes navolno sam s malym dietatom nema co robit. Uz vidim tu situaciu ako psa ustipne osa ci vcela niekde na papuli alebo v oblasti tvare (uplne bezne nam s tym na veteriny chodia od jari az do jesene) a pes sa v tom momente zazenie a cvakne. A uz mas decko pokusane v tvari, do oka, atd, ak je pobliz. Povies mi ze som paranoidna? Pokojne. Ale toto je realita a vycitala by si si to do konca zivota. Stoji Ti to za to...?

Inak za mna (moj osobny nazor) dvor ako taky ok.

@colsami aj mna uhryzol nas mierumilovny nemecky ovciak - padol mi na zem cukrik, on ho chytil do papule, ja som mu ho chcela vybrat, aby mu nebolo zle (proste som mala v tom momente v hlave len to, ze psy cukriky nesmu) a nenapadlo mi, ze ma moze rafnut. A to som mala viac ako 5 rokov. Jazvu mam doteraz.

anonym_00e71d
Včera o 21:30

5 ročná je už dosť veľká na to aby bola sama

anonym_d0e8f1
Včera o 21:36

Toľko paranoidných žien. Ani sa nečudujem že tie deti sú neschopné

deedol
Včera o 22:30

nas nemusis presviedcat, vyries si to sama v sebe. ja by som svojho nenechala, je to akcne dieta, ktore rado vymysla. a preco by mala byt vnutri na mobile? moj ma 8r a nema mobil, tablet a ani telku nepozera, max ked je chory. normalne sa hra. a to je extra spolocensky a najradsej sa hra s nami, ale uz je vacsi a zahra sa aj sam alebo si nieco pise/kresli. mas tam viacero rizikovych faktorov - pes, bazen, preliezacky - stromy nemate? lebo moj aj po stromoch rad lozi. a ano, stat sa moze, aj ked na nu pozeras, ale aspon zareagujes okamzite.

zara3
Včera o 23:21
@haley7897

@anonym_autor pozri, je to tvoje dieťa. Pytala si sa na názor, dostala si ho. Za mna, pes a bazén su rizikové faktory. Aj to najrozumnejsie dieťa obcas spraví blbosť. A stačí jedna a nikdy si to neodpustis.

@haley7897 vsak kolko psov pokusalo dieta aj babatka znicoho nic. Len nedavno tu v anglicku cele roky zil pes s rodinou a zabil babatko. Ludia si myslia, ze pes je rodinny clen ci osoba premyslajuca ako clovek. Ja len cucim, ako sa po tolkych pripadoch stavajucich xxxx krat za rok ludia nepoucili. Psovi do hlavy clovek nevidi. Staci psovi sa len raz zakusnut a moze to byt posledny moment pre rodica a dieta.

anonym_31a607
Včera o 23:33
@anonym_d0e8f1

Toľko paranoidných žien. Ani sa nečudujem že tie deti sú neschopné

@anonym_d0e8f1
A potom sa paranoidne matky vyburuju na kruzkoch, doucovani, domacich ulohach buzerovani uciteliek.Nase deti v Australii nikdy nepisali domace ulohy ja som nikdy nebola na zrps, nechodili na ziadne kruzky a teraz su vo svete a zarabaju 10x tolko ako na Slovensku.

anonym_9e3630
Včera o 23:37

Ty si si sem len prišla potvrdiť, že svokra je mimo a ty si tá dobrá. Sorry, ale niesi. Nechať 5 ročné dieťa samé v záhrade so psom a preliezkami je nezodpovedné. To, že ste decko nenaučili, že nesmie psa ťahať za uši, stúpať na chvost je opäť mimo. Aj my sme mali psa , od môjho narodenia ma strážil, ku kočiku so mnou sa nesmel nikto cudzí priblížiť. Strážil ma, z jednej strany som jedla chrumku ja a z druhej on a raz mal na srsti žuvačku a ja som mu ju chcela dať dole a kúsol ma. A potom ma kúsol ešte raz, keď chytal včelu , cvakol do vzduchu a ja som ho išla chytit, mala som 6 rokov, 4 stehy a jazvu do dnes.
Raz sme sa hrali decká na naháňačku, rodičia boli v dome, ja som spadla na chrbát a vyrazilo mi dych. Deti bežali dnu po rodičov. Skončila som na pohotovosti. Neviem, ako by som dopadla, keby som tam sama.
Tvoje dieťa, tvoja zodpovednosť.

Strana
z6