icon

Kam umiestniť dieťa, ktoré už navštevovalo predškolskú triedu?

elena2018
Včera o 20:59

Ahojte,
Dcerka bude mat 6 rokov v septembri a v Bratislave ju do skoly (ani do spadovej) nezoberu, aj ked ma odporucanie od cpp, kvoli nedostatku miesta na skolach.
Rozmyslam, kam ju umiestnit na dalsi rok. Ci ju nedat do anglickej skolky, kde by sa mohla v jazyku zlepsit alebo do nejakeho nulteho rocnika. Len neviem ako by tam zapadla atd.
Nemali ste podobny problem a ako ste to riesili?
Dakujem

elanor
Včera o 21:12

v prvom rade ju niekam zapisat musis. A az ked ju neprijmu, hladat inu ZS.
V skolke uz len tak ostat nemoze.
Bud pojdes cez zriadovatela, alebo sukromna ZS, pripadne homeschooling.

anonym_1aebad
Včera o 21:21

Musíš ju niekde zapísať, napr do spádovej školy. Ťažko niečo poradit, keď nepíšeš aké má dcerka špecifiká. Obmedzujú nejako vyber školy??
Prečo by ju nevzali do spádovej školy?

anonym_0ac838
Včera o 21:26
@anonym_1aebad

Musíš ju niekde zapísať, napr do spádovej školy. Ťažko niečo poradit, keď nepíšeš aké má dcerka špecifiká. Obmedzujú nejako vyber školy??
Prečo by ju nevzali do spádovej školy?

@elanor keďže 6 bude mať v septembri,asi chce autorka predčasne zaškolenie, čiže v škôlke kľudne ešte môže ostať
@anonym_1aebad

elanor
Včera o 21:30
@anonym_0ac838

@elanor keďže 6 bude mať v septembri,asi chce autorka predčasne zaškolenie, čiže v škôlke kľudne ešte môže ostať
@anonym_1aebad

@anonym_0ac838 aha, ano, mas pravdu, ten september som prehliadla. moja chyba.

anonym_90e2ad
Dnes o 02:40

@elena2018 ak bude mať 6 v septembri, logicky mi vychadza, že by mala byť ešte rok v školke, kde bola doteraz ? Pises, že chodila do predškolskej ? Teraz by tam mala ist .. ja tomu celemu dako nechapem

anonym_05e531
Dnes o 02:48

Maly sa narodil 5.9,a az v 6tich isiel do predskolskej triedy v skolke.Takze mala by ist az teraz do predskolskej triedy.

patta89
Dnes o 04:55

Ako vies, ze Ti ju do skoly nezoberu ?...ja byvam tiez v BA a rozhodnutie o prijati este nemame. Ak je dcerka sikovna, tak ja by som ju dala do anglickej. Ak nie, nechala by som ju v skolke, lebo predskolsku triedu bude mat az teraz.

kiki68
Dnes o 04:59

Uz zostat kde je, zvytocne menit kolektiv. A deti mozu do predskolskej aj v 5 rokoch, zalezi ako potrebuje skolka. Lebo tam tiez musia mat nejake pocty na tych triedach.

anonym_4cf75f
Dnes o 05:20

Mame dceru narodenu 1.9., z cpp neodporucali zaskolenie, hoci ucitelky v skolke, aj my s manzelom sme boli prekvapeni, dost sa uz v skolke nudila. Kazdopadne, u nas to bolo tak, ze sme k zapisu do skoly doniesli papier, takze sla naspat do povodnej skolky a znova do tej istej triedy. Lebo papier z cpp sme mali neskor tusim, ako boli zapisy. Ale uz si to presne nepamatam.
Tak ja by som ju zapisala normalne do skoly a dolozila papier z cpp.

lucik194
Dnes o 07:44

ako vies, ze ju v BA nezoberu do skoly? pises hluposti. co riaditelka Ti hned povedala, ze ju ani nezapisuj, lebo ju nezoberie?

vsak zapisy este len zacali teraz v aprili (kazda MC inak od 1.4-30.4). treba ist na zapis (resp poslat prihlasku elektronicky) na skoly kam ju chcete dat, plus spadova.
prilozis z cpp papiere.

mame dieta septembrove a do skoly islo presne ako som Ti napisala, s papiermi z cpp ako 5 rocna a po par dnoch ako prvacka mala 6 rokov......

v BA zase az taka hrozna situacia s tymi prvakmi nie je ...... ten trend je stabilny, ziadne vykyvy

januska12323
Dnes o 08:46

Nemohla byť predškolák keď má narodeniny v septembri, mohla byť v predškolskej triede a bude v nej aj teraz. Predškoláci sú prijímaný ako prvý prečo by ju nezobrali?

wiwi28
Dnes o 09:14

Môj syn je decembroví (december 2025 mal 6 rokov) a bol v triede s predškolákmi 2 školské roky. Avšak až v š.r 2025/2026 mal štatút predškoláka. V septembri nastupuje do nultého ročníka ZŠ v našej MČ (má dis + oslabenú motoriku). A prepáč, ale v Bratislave nie je problém so školou ak tu má dieťa trvalý pobyt. Všetky deti v mojom okolí sa posledné dva roky bez problémov dostali na školy. My ideme v sobotu na zápis.

elena2018
autor
Dnes o 09:54

Skola zo zakona musi zobrat deti ktore do 31.8. dovrsia 6 rokov ci patria spadovo do skoly alebo nie. Na nasu spadovu sa hlasi 230 a beru 100. Takze preto ju tam nezoberu.
Dcerka je sikovna, vsetko zvlada nadpriemerne a v skolka neodporuca opakovat 2x ten isty rok. Skor preradit do inej skolky, kde by mala zasa co objavovat atd. Samozrejme moze tam opat ist ale nevidim v tom vyzna absolutne, kedze aj vsetky deti co s nou su, uz budu v skole.
Zaujima ma ci niekto riesil podobny problem a ci nasiel nejaku dobru moznost.
Dakujem

lucik194
Dnes o 13:09

pozeram , ze si z NM, takze hned by som zavolala na skolsky urad, predpokladam, ze na zapise ste boli (alebo pojdete)

Skola musi zobrat len tie deti, ktore tam spadovo patria. Ak ich bude vela (viac ako je kapacita, posunie ich do ineho rajonu v ramci MC.

to, ze sa hlasi 230 deti, neznamena, ze vsetky tam patria. Volala by som na skolsky urad, teraz, ze co robit a kde su dalsie moznosti presunu dietata. Urcite by som nad moznostou dat ju opatovne do skolky nerozmyslala.

Co ja viem, vsetky deti na okoli sa bez problemov dostali do skoly, tie kapacity tu stale sú...... len to treba riesit.