icon

Kedy môže učiteľka odmietnúť prevziať dieťa?

atrami
11. nov 2011

Pred 3. dňami nám učiteľka poobede v školke oznámila, že syn má soplíky a bolo by dobré,aby ostal doma. 2 dni bol syn doma, ani raz mu soplík netiekol. Nakoľko sme s manželom zamestnaní a syn nemal príznaky ochorenia, zdá sa mi to zvláštne. Ako sa zachovať. Mne to pripadá ako ,, šikanovanie"

sisa0001
13. nov 2011

@janka196 presne tak,my sme na tom rovnako,moj syn nebyval nikdy chory,odkedy chodi do skolky,tak je chory stale,ja ho doma vyliecim lebo ani s naznakom sopla nesmie ist do skolky a po 3dnoch je choroba naspat lebo nie vsetci rodicia dodrzuju to co my,hneva ma to,ze ssa najdu deti ktore su tam kaslajuce,soplave,s hnackou a moje dieta ptm musi ostat doma lebo hned ochorie,nechapem ze preco niektorí mozu nosit chore deti do skolok a niektori nie,ptm doplacaju nato zodpovedne rodiny...ja som zvozena zakazdym,ak nahodou kychne a ptm sa dozviem,ze sa tam najdu aj deti ktore zvracaju a maju ktovieake virusy 😠 do kelu aj s takymto systemom 😖 ,ptm ze kontrola u dr.lenze poviem vam,ze ist uz so zdravym dietatom k dr.znova medzi plnu cakaren chorych deti je uplna katastrofa,stalo sa nam ze sme boli na kontrole a o dva dni po vikende teploty,nieco tam chytil zase,no poradte mi co uz mam robit,takto sa nam to taha uz mesiac.

sisa0001
13. nov 2011

@uva pani ucitelka,ale povedze mi ptm aka je to spravodlivost,tam je medzera v zakone,malo by to byt tak,ze ak aj donesie rodic papier od odktora,ze dieta je zdrave a vy vidiete,ze je vazne chore,tak trvat na tom ist znova k dr.,ja nechapem rodicov ktorí si take dieta daju do skolky,ktore ledva dycha alebo strasne kasle...alebo take co ma hnacku... 😢 chapem aj vas,ja som velmi spokojna s mojimi ucitelkami vsetko je super v skolke az na tuto jednu vec,nepaci sa mi, ze moje dieta sa hra s detmi ktore su chore a to zjavne chore,ja si dam do skolky dieta zdrave a vratia mi ho chore ja musim ostat doma a ti chori chodia dalej do skolky... ☹ strasne sa takto hazarduje s imunitou deti...

janka196
13. nov 2011

@sisa0001 presne to iste mame my do bodky. v oktobri bola v skolke jeden tyzdne dokopy. ja uz som vazne zvazovala ze ju tam prestanem davat kedze uz mam druhe dieta a ona sa tak tesi z braceka ze je vkuse na nom nalepena takze za dva dni je zasopleny aj on. to uz druhy krat a ma len 4 mesiace. mne uz rohy rastu z toho. nonstop mi vrci doma vysavac co tolko odsavame :(. vies co ja som videla u nas v skolke v skrinkach deti. kompetnu lekaren spreje do nosa, kvapky, sirupy od kasla. co uz. ked sa poznaju mamicky s ucitelkami tak aj tak to vyzera potom. mesacne dam na lieky aj 30-40 eur 😔

sisa0001
13. nov 2011

@janka196 pocula som,ze v niektorych skolkach aj s liekmi davaju deti do skolky,ptm co je to za robota 😠 to je vrcholna nezodpovednost, za lieky presne aj my davame take sumy,najhorsie na tom je to,ze mu stale len menia tie lieky,jeden nepomoze,ptm z druheho ma hnacku,ptm je tam zas ina doktorka ta stanovi uplne inu diagnozu a ine lieky zase 😠 do prčíc vies co ja mam niekedy dojem,ze to je vsetko uz farmaceuticky tah na rodicov,za cenu znicenia detskeho telicka,vsak co lekarne zarobia...alebo druha alternativa,neskusene doktorky 😠 moje dieta uz tyzdne berie vselijake sirupy,take vitaminy,onake prebiotiká ☹ cim viac toho je tym je to horsie,vsetko naraz sa vali.

janka196
13. nov 2011

@sisa0001 nasa detska je homeopatka tak si vies predstavit tie palky co davam za lieky. max predpise do nosa pamykon to mame aj teraz a ostatne vsetko homeo. mala to je jak cukriky a ja to nestacim kupovat :( akurat som pozerala do kalendara tak uz je skoro polka novembra a ona bola 2 dni v skolke a tento tyzden ju isto este nedam lebo ma soplik vkuse ☹

anjelicek26
13. nov 2011

@atrami - mozno v skolke vyzeral fakt zle, podla mna len tak pre nic - za nic nepovie, ze je dieta chore. Mozno je v skolke aj spustac (napr. prievan, alergen), ktory v domacom prostredi nemate a preto doma nesopli.

Vseobecne kvitujem ucitelke, ktora ma "odvahu" povedat rodicovi, ze dieta nevezme. Lebo v dnesnej dobe sa ludia snazia prepasovat do skolky dieta, ktore rano nadopuju cipkom, sirupom od teploty, aby pri odovzdavani vyzeralo normalne a uuuutek zo skolky. Nemyslim to teraz na teba ;) Ale maju to ucitelky tazke, rodicia na nich tlacia - ved casto nemaju na vyber, co s dietatom a OCR sa tiez neda stale byt, nie sme kazda doma na materskej 😖 Ale odnesie si to zdravie tych deticiek :( Hlavne ak to chrchlajuce dieta je bacilonosic a nakazi cely zvysok osadenstva.

Neviem, kde je tam to spravne riesenie, ale asi tam, ze ucitelka rozhodne, ktore dieta ano a ktore uz nie. Su deti, ktore maju alergicky alebo drazdivy kasel (kamoskina mala niekedy kasle tak, ze sa pozvracia) - vyzera to desne, znie to desne - ale ona to ma non-stop a fakt je to len alergia. Ma to potvrdene dvoma lekarmi (lebo jej to v skolke nechceli verit). No proste rodeo 😝

sisa0001
13. nov 2011

kedysi bol na vsetko penicilín a acilpirín a bolo dobre,cim viac liekov mame tym je to horsie,doktoriek je vsade plno a kazda ma iny nazor na lieky a chorobu,jedna nam predpisala fenorin na vykaslanie a zaroven spiropent na zastavenie kasla-chyba!!!maly nevedel ci ma kaslat alebo nie,cize cely tyzden nekaslal a choroba sa mu dusila v nom,ptm mu dali sinecod to uz druha doktorka lebo nasa tam nebola,z toho dostal hnacku,vysadili sme,na kontrole uz podotykam bola tretia doktorka a ta mu dala mucosolvan 😠 uz 4tý sirup pijeme a to este neratam ine lieky okrem toho.Dieta stale kasle uz mesiac a ziaden sirup nepomaha,lebo doktorky sa nevedia dohodnut,ako studovali?lebo teraz je uz sirup na vykasliavanie a nasledne na zastavnie kasla,milion druhov sirupov na milion druhov kasla...ptm som musela zastavit hnacku lebo nie a nie sa jej zbavit,povedala som to doktorke ta zevraj to nevadi ze ma hnacku... 😠 ani studovat nemusim aby som vedela,ze sa vazne zahravaju so zdravim mojho dietata len aby zarobili!!!

atrami
autor
13. nov 2011

Od zajtra sledujem všetky deti v školke. Možno som až slepo doverovala personálu v školke a rodičom iných detí a doplatili sme na to. Lebo pri náznaku choroby sme nechávali synov doma a asi im to vyhovovalo.
Keby priniesol soplíky, kašel zo školky je to v pohode. Ale prečo je chorý len v školke.
Normálne si zistím čím čistia toalety, či ich čistia dostatočne, či vetrajú ako často menia uteráky,.....

vejinka
13. nov 2011

podobne to mame aj my teraz uz tahame druhy tyzden doma. Ma zapal ucha ktovie ci nevybehol bez ciapky von zo skolky. Pravdu sa nedozviem. Predtym vydrzal 3 tyzdne v skolke takze jeho imunita je uz dobra. No zakazdym ochorie aj mladsi a teraz maju obaja antibiotika. Je to nefer ked ja ho dam vylieceneho a tam chore deti. Ono tie sople ma rano kazde dieta rodicia ho vysmrkaju a letia prec. To ze cely den mu tecie z nosa to ich uz nezaujima. U nas sa kontroluje rano celo oci a plet. Ak ucitelka vidi ze je chore ma teplotu zahmleny pohlad pripadne vyrazky obratom vracia dieta rodicovi. Ak cez den dieta ochorie pri odchode povie rodicovi ze nech zajtra uz nechodi. Ale za ten den to dieta kludne nakazi polovicu deti. Je to zacarovany kruh. Za september sme nechali v lekarni 50 eur. Oktober 30 a november zatial 15 eur.

winona24
13. nov 2011

ahojte...my sme začali chodiť v septembri do škôlky....za dva mesiace sme mesiac boli doma....bez ATB,ale boli sme doma...za tri roky sme neboli toľko chorí ako teraz za dva mesiace .... 😖 😖

tiež kvitujem ak učiteľka dokáže dieťa vrátiť rodičovi ,ak sa jej nezdá jeho zdravotný stav....naposledy sme boli doma 2t...plátali sme to ako sa dalo...ja robím systémom dlhý krátky týždeň,takže voľno mám aj cez týždeň...takže sme sa prestriedali s partnerom a svokrou....ale toto sa tiež nedá robiť do nekonečna.... 😔 takže dúfam,že už to bude len lepšie...
keď som po 2t doniesla natálku do škôlky,tak učiteľka mi vraví,že býva nejako často chorá....tak som len bezmocne mykla plecom ... povedala som jej ,že sme ju ten druhý týždeň nechali ešte pre istotu doma ...(svokra bola tak zlatá,že mi ju postrážila...sama sa mi ponúkla...že ju nemám dávať ešte do škôlky)...
nato si učiteľka povzdychla a povedala,že keby to tak robili všetci.... 😒

je to taký začarovaný kruh...na jednej strane chápem pracujúcich rodičov,že si nemôžu dovoliť stráviť 2/3 mesiaca s dieťaťom doma...na druhej strane som zúfalá,keď Naty po 4 dňoch v škôlke zase vybehnú sople a teplota... 😖 ☹ ☹ ☹
Ale nikdy by som si nedovolila a nemala to svedomie dať do škôlky dieťa ,ktoré som predtým nadopovala liekmi proti teplote,aby na ten moment odovzdania do škôlky vyzeralo ako tak dobre... 😔

uva
13. nov 2011

@sisa0001 nuž ano je to bohužiaľ tak a plne vás všetky chápem, mne tiež dcéra nastúpila v septembri do škôlky a tiež soplíkujeme a kašlujeme ale našťastie som momentálene na MD takže si ju môžem nechať doma. Ono ten prvý rok v škôlke je vždy taký, že dieťa musí vychytať všetky bacily a vybudovať voči nim imunitu. Väčšinou už tý strednáci, velkáci tolko nechorobujú.
Samozrejme nejde zastávať všetky učiteľky, píšem za seba a svoje kolegine , ktoré poznám, že sa naozaj snažíme chorobu v škôlke eliminovať ako sa len dá, ale si neviete ani predstaviť koľko sa z rodičmi nahádame a koľko škaredých pohľadov potom zažívame. Koľkokrát som si už povedala, že kašlem na to, že my to nestojí za to aby my niekto poškriabal auto a pod., ale my to proste nedá.
A čo sa týka tých liekov je vyslovene "zakázané" aby učitelka podávala dieťaťu počas dňa akékoľvek lieky, takže ak sa také niečo deje u vás v škôlke je to na triko učiteľky a môžete sa voči tomu ohradiť, pretože dieťa s liekmi proste nemá čo v škôlke robiť.

Ono to je všetko o ľuďoch či už je to učiteľka alebo rodič, ako proti tomu bojovať? Ak chcete "bojovať" treba sa dať dokopy viac mamičiek, tlačiť cez Radu rodičov (každá MŠ ju musí mať) tá je na to aby komunikovala s riaditeľkou a riešila takéto veci, ohlasovať sa na rodičovských združeniach, bombardovať učiteľky, riaditeľku aj mamičky ak ste svedkom toho, že dieťa v šatni počujete alebo vidíte, že je choré, že má v skrinke prípadne dáva učiteľke lieky. Ak je situácia naozaj taká vážna dá sa obrátiť so sťažnosťou aj na hygienu. Sama toho moc nezmôžete, ale ak vás bude viac bude musieť proste škôlka na to reagovať.

uva
13. nov 2011

@atrami no to ja by som teda spokojná nebola, akože nevie o vybitom zube a rozbitej hlave, žiadne že veľa detí, takéto veci sa síce môžu stať, veď deti proste padajú a vymýšľajú, ale neexistuje aby som o tom nevedela a už vôbec, že to rodičovi ani nepoviem. :(
Čo sa týka hygieny - uteráky by sa mali meniť deťom raz za týždeň, vetrať samozrejme priebežne stále, záchodíky a umývadlá sa umývajú denne, dezinfikujú raz za týždeň, postelné prádlo vymiena raz za dva týždne a veľká dezinfekcia hračiek a všetkého 2x do roka. Keď počet detí klesne pod myslím 40% by sa mala škôlka zatvoriť aby sa choroba nešírila, ak sa objaví nejaké infekčné ochorenie hneď by sa malo všetko dezinfikovať.
Nuž keby boli všetci rodičia ako ty, že dieťa doma preliečia bolo by nám všetkým ľahšie 😉 Inak nemôže byť tvoj malý ozaj na niečo alergický keď doma je v pohode? Ono predsa v škôlke koberce, viac sa výri prach pri toľkých deťoch, možno prací prášok čo v školke používajú neviem lebo je to čudné, že doma je v pohode, alebo žeby alergia na učiteľku 😀

atrami
autor
14. nov 2011

@uva , ten zub mu vybili kockou, netiekla krv. Keď si rozbil hlavu, leteli s ním na pohotovost, len nevolali, že mal úraz a to som bola doma, len mi ho ukázali už s obviazanou hlavou. Vtedy som to brala tak, že nebol čas. Teraz si dám na to pozor.
Starší synovia mali v jeden den úraz v škole-jeden vletel hlavou do plota, druhý dostal palicou pod oko. Čakali, že prídeme robit poriadok do školy. Našťastie nič vážne to nebolo, za 3 dni to mali už skoro zahojené. Len som podpísala zápis o úraze.Úplne iný prístup.
Dnes si ich odchytím a budem ich sledovat.
Myslíš, že by to bolo tým, že 5. rokov sme im nosili ,, sponzorské"- DVD prehrávač, zaplatený autobus na výlet, čistiace prostriedky. Manžel zmenil prácu a nenosíme nič..
Syna som do školky vyslovene pretlačila-dovod nástup do práce. Aj to može byt dovod.

tamia
14. nov 2011

@diid presne s tebou súhlasím. Soplavé detičky do škôlky nepatria. Moja malá má oslabenú imunitu a keď je tam dieťa so soplíkmi, kašlom hneď všetko nachytáme.

tamia
14. nov 2011

@atrami a to čo je za lekárku? to potom sa potvrdenia podobného typu môžu úplne zrušiť, na čo to vobec je, ked Dr. dá potvrdenie aj bez dieťaťa. Potom sa divíte, že sú v škôlke usoplavené a choré deti, ked si mama ide k lekárke vypýtať potvrdenie bez neho. Choré, soplavé, kašliace dieťa v žiadnom prípade nepatrí do škôlky. Chápem aj pracujúcich rodičov ale treba si to nejakým spôsobom zariadiť.

atrami
autor
14. nov 2011

@tamia lekárka je fajn, ona by sa spýtala, či je zdravý, len by nerobila zbytočné problémy 😉

diid
14. nov 2011

@tamia ja som este s mojimi detmi v skolke, zacali len v sept. tak vidim co sa tam robi. Napr. nie stale umyvaju ruky pred jedlom, kedze som tam s nimi tak ich umyjem ale ostatnym detom ani neumyju stale, deti si beru zo spolocneho tanierika jedlo, najprv ma prst v ustach a potom to rozotrie po keksoch co si beru ostatne deti. (ja som im zacala nosit svoje jedlo) Jeden chlapec im kychal zelenace dlhe po kolena a ucitielky nie vzdy im tie sopliky utieraju, deti si to utru do ruky, nohavic a hraciek. Raz doniesli dievcatko s teplotou, po hodine ucitielka zistila, volala mame nech si pre nu pride. Pritom, ta skolka je dobra, maju 1 ucitielku na 1-2 ziakov, ked maju v inych skolkach viac ziakov na ucitielku, urcite nebeha s vreckovkou stale za nimi. Mne dr. povedala, pokial neni teplota a nekasle, mozu ist do skolky, ale ked vidim ze maju zelene sopliky tak nedam. Zatial sa mi deti drzia ok, su nachladeny len kazde 4 tyzdne 3-4 dni, som cakala horsie kedze zacali chodit medzi deti.

mamavera
14. nov 2011

@atrami tak vo vašej škôlke sú divné praktiky 😠 neoznámenie rozbitej hlavy rodičom - to by som urobila cirkus - teraz píšem ako mama
Teraz budem písať ako učiteľka - dieťa s priesvitným soplíkom, ktoré nemá ďalšie ťažkosti môže podľa mňa úplne v pohode byť v kolektíve. Práve preto, aby si vybudovalo imunitu, ako tu písali maminy vyššie. Podotýkam s priesvitným soplíkom, nie s takým, ktorý nestačí učiteľka utierať, dieťa je malátne, umrnčané, niečo na neho "lezie" ako sa vraví. ALE!!!!! Tento môj názor sa nepáči všetkým rodičom, niektorí pri pohľade na dieťa, ktoré má soplík robia také scény, ako keby sme deti vodili na exkurziu na infekčné oddelenie nemocnice 😝 Trošku ich chápem, práve z dôvodu, ktorý opísala jankavi. Ťažko nájsť nejakú rozumnú strednú cestu. Najlepšie je sa na začiatku školského roka dohodnúť s rodičmi, čo sa bude akceptovať a čo nie,

ginger_fox
14. nov 2011

@atrami tiez som toto riesila v nasich jaslickach. Par krat bol syn so mnou aj v praci, ked som v nej mala volnejsie a kolegovia nechapali preco zdrave dieta nie je v jaslickach. Syn mal zazitok, kolegovia tiez, len nikto nic cely den nespravil :-P Lebo jemu fakt nic nebolo, ziadny soplik nemal, vobec nic. Nakoniec som to zacala riesit tak, ze som sla k lekarke s tym, ze ho pozrela a napisala listok do jasliciek pre pani ucitelku, toto sa stalo asi 2x. S pani riaditelkou som sa vazne porozpravala s tym, ze som jej prizvukovala, ze ma vobec netesi brat syna do cakarne medzi naozaj chore deti, len preto aby ho lekarka pozrela a napisala listok, ze je zdravy. Nakoniec pani riaditelka pochopila, ze nie je mojim cielom davat chore dieta do jasiel a narozdiel od inych rodicov, sa uz od nas ziadne potvrdenia od lekara nepozaduju 😀

tamia
14. nov 2011

@atrami prepáč atrami, ale nerozumela si ma.... vobec by lekárka nemala dať potvrdenie, že je dieťa zdravé, kým ho neuvidí. ty nie si lekár, aby si kompetentne odpovedala na otázku či je dieťa zdravé. ak by aj bolo tvoje dieťa choré a ty by si to strááááášne veľmi chcela dať do školky doktorke povieš, že je zdravé. neber to osobne, neútočím na tvoje dieťa ale teoreticky by sa to tak mohlo stať. Viem z vlastnej skúsenosti, že sa také u nás stalo, skoro som odpadla. mama na MD bola u lekárky si zobrať potvrdenie, že dieťa je zdravé a pri tom malo sople ako kantáre. Asi sa bála, že doma nakazí bábo tak šup s ním do školky, čo na tom, že tam nakazí ostatné deti. max. nezodpovedné.

tamia
14. nov 2011

@diid môžeš im nosiť vlastné jedlo? mne to nedovolili, ani čaj nedovolili. Radšej im dávajú piť vtomto náchylnom ročnom období vodu. Musela som ísť k lekárke, nech mi napíše lístok, že jej môžem nosiť vlastný čaj. chcela som tam s ou byť, aby som videla čo robia ako robia a nedovolili mi to, vraj musím mať zdravotný preukaz, vybavila som si ho za 10 euro a potom mi povedali, že aj tak tam nemôžem byť.

atrami
autor
15. nov 2011

@tamia , ja som to nebrala osobne. Ja by som choré dieta ani do školky nedala. Mesiac predtým bol doma so soplíkmi a kašlom, tak som myslela, že sa mu to vrátilo. Doteraz sme nemali s učitelkami žiadne problémy, nechávali deti doma, len ak to bolo vážne. Preto som verila, že mu naozaj niečo je.

@mamavera , oni mi neoznámili, že sa mu to stalo, išli s ním rovno na pohotovost a až keď som prišla pre neho, mi dali papier.
Už robíme poriadky odteraz všade a pýtame si potvrdenie o tom, že úrazy evidujú.

lula26
15. nov 2011

@denisenko , podľa čoho usudzuješ, že učiteľky tam, kde si ty, sú ďaleko vpredu?

hoogy
15. nov 2011

zeny citam tuto diskisiua cudujem sa len jednej veci. preco ked ste na materskej a neamte dieta v predskolskej a nakazi vam stale to mladsie dieta tak to starsie tam stale davate???? ja toto nerozumiem.

a tiez som bola ucitela ale v sukromnej skolke, riaditelka bola anglicanka takze sopliky deti sme neriesili. a ked bolo horsie dieta kolko krat pocas dna dostalo teplotu tak sme zavolali rodicov a ti dobehli.my sme si zato davali pozor ci mame velmi chore deti v triede ani nie tak kvoli ostatnym detom ale kvoli sebe. lebo ucitelky su tiez len ludia a tiez sme casto boli chore.

diid
15. nov 2011

@tamia ja som mimo sk, tak tu automaticky nechaju mamu s dietatom kym si nezvykne aj mesiac, ja zatial dva, vravela som ze syna odpisem zo skolky lebo si nevie zvyknut. Ked je so mnou, tak je v poriadku. mozem s nim byt kym si nezvykne. A jedlo im obycajne daju oni, je to len na 3hod, ale keksy, jablko im daju, pit davaju dzus zriedeny s vodou koli tomu ze je sladky. Videla som ze aj ine deti nosia jogurt a svoju flasu, tak nosim aj ja, niekedy zjedia zo skolskeho, niekedy svoje. Dnes som prave odvolala ze nepojdu do skolky lebo su nachladeny s kaslom, aj ked by ich vzali pokial neni teplota a necitia sa unaveny.

jahodka11
15. nov 2011

@diid a odkial si? nech vieme, kde maju taky super pristup k detickam a mamickam🙂

jahodka11
15. nov 2011

@hoogy no jednoducho preto, ze uz potrebuju kolektiv a deti a nam mamickam to velmi pomoze, ked moze byt dieta v skolke, kde sa mu uplne inak venuju....neda sa stale chodit po materskych centrach a neviem akych akciach.... 😖

maggie2
15. nov 2011

@atrami Nenechaj sa šikanovať. Ak má dieťa soplíky a nemá horúčku, niet dôvodu ho nedávať do školky. To po prvé. Po druhé, učiteĺka konala nad rámec svojich právomocí, nie je totiž lekárom aby rozhodovala, či je dieťa choré alebo nie. Rovnako nie ste povinní ísť na podnet učiteĺky s dieťaťom ku lekárovi, ktoré nevykazuje iné potiaže než sú soplíky. Do škôlky by som nedávala dieťa malátne, zjavne unavené z nejakých potiaží, a takisto by som nedávala dieťa do školky s horúčkou. Učiteĺka prinajlepšom si chce zjednodušovať robotu, alebo prinajhoršom Ťa šikanuje. Nevšímaj si ju, nie si povinná ju uposlúchnuť. Pri opakovaných situáciách jej zdvorilo odpovedať, že prepáčte ale nemôžem Váš názor akceptovať, dieťa nie je choré. Ostentatívne jej strč do ruky balík papierových kapesníčkov a povedz že ak majú problém so zásobami papierových vreckoviek, tak zasponzoruješ a s týmto mu môžu utierať nos.

maggie2
15. nov 2011

@tinki myslím, že učiteĺka nemá právo bezdôvodne odmietnuť (bezdôvodne znamená: že sa jej nezdá stav dieťaťa) ona totiž musí musí ten stav aj popísať a oddôvodsniť: napr. že dieťa je malátne, má horúčku atď. Ale argument že má soplíky neobstojí. A v takom prípade, by som sa učiteĺky opýtala, či je ochotná niesť zodpovednosť a náhradu za škodu, ktorá mi vznikne aktuálne stratou času v zamestnaní, ak ma chce prehnať k lekárovi o potvrdenie, že dieťa má len soplíky a môže naďalej navštevovať školku. Proste to je šikanovanie.

tinki
15. nov 2011

@maggie2 a to čo si sa teraz do mňa obula..Ja som písala, že môže bezdôvodne odmietnuť? Opýtam sa ťa. Máš dieťa? Chodí do škôlky?