icon

Krotenie tigra - riešenie agresívnych a afektívnych výstupov deti

amisa
15. okt 2014

Mile mamicky , jedna sa o nase deti ktore su neicim trosku odlisne od priemerneho dietata. Svoje emocie prejavuju histerickym krikom , revom, jacanim. Prito su to uplne normalne deti, dokonca velmi mile, mudre, krasne dieta. Len ked to na nich pride tak nevieme co robit. Maly ma od roku a pol taketo zachvaty, rieislil sme to vseliak, a teraz ked nastupil do skolky take som sa strasne bala ako to cele bude prebiehat a moje obavy neboli daleko od reality. V skolke sa vyskytla jedna ucitelka ktora mi poradila knizku o kroteni tigra v nasich detoch. Chcem to posunut dalej, a chcem sa spytat ci uz mate s touto metodou skusenosti a viete podat nejake osobne skusenosti a vychytavky.
Keby som mala opisovat co i prezivame neubranila by som sa slzam, a zufalstvu ci som neschopna matka, kde som spravila chybu, ci nieje moje dieta nejak postihnute alebo co je vlastne problem. Boli sme aj poradit o vychove u odbornikov, aspon nas upokojili, ze je v poriadku a mi tiez niesme zli rodicia. Jendoducho je to konbinacia silneho obdobia vzdoru s afektivnym spravanim, miesnaa zo strachom, egoizmom a manipulaciou.

http://kidsskillsonline.com/solutionstories/Lin... potom v odkaze n azaciatku clanku je sipka modra tous a dostane ku kniham. Nieco som uz zacala aplikovat.. nasa cesta zacina.. ako prebiehala ta vasa?

Strana
z2
ladywitch26
14. feb 2015

@sasajanaj mam syna, ma 4 a pol roka a ako keby som o nom citala. skus i pozriet na nete nieco o ADHD/ADD, mozno to bude aj pripad tvojej dcery. v takom pripade najlepsie vyhladat psychologa, nech ti poradi, ako zvladat tie vystupy zurivosti. my sme momentalne na pocte tak 4-10 hisakov denne. treba vediet predvidat situacie, kedy dieta reaguje hisakom a pokusit sa tomu zabranit, zaujat ho cimsi inym. a pozor na slova, to dieta si vacsinou uvedomuje, ze robi cosi nespravne, ale nedokaze tomu zabranit.a ak ju budes za to casto hresit, tak z toho bude mat casom depky. mne sa najlepsie osvedcilo nehresit pocas hisaku, len silno objat a tisit, proste mu povedat, ze je ok, nech sa ukludni a potom sa porozpravame. on je z toho potom aj tak smutny, ze to zasa nezvladol ☹

matiaso
13. mar 2015

JA uz mam trochu starsie deti a teda uprimne sa tesim, ze sme nieco taketo nikdy neriesili. Niezeby som mala doma anjelku, ale taketo scény sme nmavali. Moja svagrina ale riesial svojho syna, ked mal tak okolo6-7 rokov, s podobnymi vecami a vravela, ze im pomohla Filialna terapia. http://www.dietaaja.sk/index.php/kurzy-pre-rodi...
je to cisto prakticky trening, kde ako rodicia dostavali spatnu vazbu od inych rodicov a od psychologicky a postupne, po malych krokoch sa situacia u nich upokojila.

amisa
autor
19. jún 2015

Dievcata ahojte ako ste na tom? mate nejake pokroky?
U nas situacia : Velke zlepsenie, v skolke este obcas hodi fistulu alebo i o zem, ale ucitelky to ignoruju anenechaju sa nim mavat, sami zhodnotili ze obrovsky pokrok urobil maly. Vramci svojich moznosti sa mu dari, skolku ma rad a dokonca si oblubil aj jednu pani ucitelku. Zacatkom skolskeho roka pouzival dvojslovne vety a dnes sa uz vyjadruje velmi pekne v rozvitych vetach a aj svoje pocity konecne vyjadruje. Doma este sme tam chyti hisak, ale to je vyslany do izby nech ho prejde ten najvetsi hnev a potom si pokecame. Minule ked hodil fistulku tak som hodila aj ja na neho taku istu.. to ho vzdy odrovna. Hnev sa postupne u neho meni.. od fistulky presiel do hryzenia , po vyplazovanie jazyka..pomaly oducame..teraz tak srandovne vyplazuje spiscku jazyka lebo vie ze nesmie. Je to nervak to uz nezmenim..cely Ja a moj otec..ale musi svoj hnev aspon ciastocne ovladat. Vybucy sa eliminovali raz za par dni aj to velmi kratke. Ked neposlucha tak staci spomenut kde by mohli ist vsetky hracky (Do satnika, alebo rovno ich zobrat). Funguje to vyborne.
Zviedli sme pravidla a snazime sa akotak dodrziavat..obcas ked sme az prilis polavili vypomstilos a to.

amisa
autor
25. feb 2018

Dievčatá občas vidím že to tu niekto laikuje aj keď už sa tu nediskutuje.. chcem len povedať stále sme na ceste.. už rok vieme že Aturko je lahšia forma Aspergera, spolupracujeme so psychológmi a je to práca na stálo .. nestrácajte nádej.. svojho tigra sa náš mrňús učí ovládať.. tak to zvládnu aj vaši

Strana
z2